Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elinizi vicdaniniza koyup soyleyin ps 3 alinir mi ?

Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Azmodai said:
hic bir tech bilgisi veya fanboisme katilmadan net bir sekilde sunu belirtiyorum ki, su anda ps3 cok sart degil. Eger cidden ps hayrani isen, senin elinde olmadan mutlu olamayacaksan al tabi, ama acik konusalim, 180 milyona ps icin oyun alacagima xbox icin rahat rahat netten indirir indirir oynarim daha iyi su asamada. PS3 belki oyun cesitliligi bir iki yil icinde artinca vazgecilmez olur, ama o zamana kadar var ve bence su an icin xbox en mantikli secim eger HD kalitesinde en son oyunlari oynamak istiyorsan, ayrica xbox live gercekten muthis bir olay.

Wii de harika bir konsol kanimca, wii'ye bok atmadan once en son cikan mario galaxy'i bi oynayin sonra konusun... muhtesem olmus alet, inanilmaz yani ve bu kadar eglendiren az oyun var acikcasi.

Bana kalsa xbox + wii alinir simdilik oynanir, sonra 2-3 sene gecince ve ps3'un muthis donanimindan anca yararlanmaya baslanilinca bir tane ps temin edilir, hem de fiyati gercekci boyutlara inmis olur.

azmo en guzelini demis. zamani gelince ps3 xbox in ustune cikacak ama xbox su anda en mantiklisi. ps3 kacak alirsaniz 1000 milyar civari su anda ve oyunlari en assa 130 ytl. xbox premium paket ise 4 orjinal oyun + 1 yillik live gold uyeligi 475ytl. 30 40 milyona firmwarede yaptirirsaniz 8-10 ytl ye oyun alabiliyosunuz ve 720p gayet guzel catir catir oynuyosunuz. playstation cok severim 1 de vardi 2 de var, ps3 istiyorum am su anda gereksiz geliyo bana alicam oyle kenarda 1 2 oyunla duracak. ha ama 1 sene gecsin fiyatlari soyle 750 falan olsun garantili adam akilli fiyatlara gelsin o zaman alicam zaten. su an icin inatla xbox 360 derim, ama 1,5 seneye falan ps3 alinir bence.
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada düzelteyim oyunlar 130 milyon değil. yukarda 1-2 arkadaşımız yazmışlar. yanlış anlaşılmasın bunu ayar vereyim, xbox cilari ezeyim anlayişiyla söylemiyorum :P zira orjinal oyun benimde belimi büküyor ama burdan görüpte bu işe yeni bulaşan insanlar; "zaten bu fiyata aliyormus herkes" deyip dnr lardan, bimekslerden o civarlarda harcama yapmasınlar istiyorum. "mahalle oyuncularimiz" genelde 100 milyon civarina yurtdişindan ithal edilmiş oyunlari satiyorlar, 20 milyon civarina da takas yapıyorlar. kredi karti kullanma lüksü olanlar ise 70 dolar (en güncel oyunlar) gibi bi fiyata (ship dahil) play-asia dan getirtebilirler(30 dolar civarina genji ve vf5 gibi oyunlarda var.).
Sosyal ağlarda paylaş

Bakın arkadaşlar konsol olayinda ole su konsolun gücü daha iyi bu konsolun daha az falan bunlar bahane geçinizz.....

örnek en basidinden

xbox zamanında ps2den cok daha iyidi ve ps2den daha sonra cıktı ama ne deisti? hiçbirşey.... bu durumda bu gidişle ona benziyor açıkcasi ben 360da oyunu alip oynamisim bitirmisim yalaip yutmusum 2 sene sonra ps3'e cıkmıs ohooooo kim ugrasir onla.... geç alicaksin oynicaksin adi üstünde oyun konsolu suan icin xbox 360 ne kadar ps3 kadar güçlü sisteme sahip olmasada ondan oyun vede live özelligi ile cok cok cok cok önde. bende istemezdim sony bu kadar gerilesin ama ne yapalim hayat böle biri gider biri gelir =)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tough shit Sony. We've moved on. We're dating your younger, hotter sister, Wii. Even your fuglier step-sister, Xbox 360, looks hotter than you do. At least she's been around the block a few times and knows how to turn tricks. You've got nothing, and it's going to stay that way until you stop being a crabby old cunt.

Maddox abimize saygılarımla..
Sosyal ağlarda paylaş

sununuda ekliyelim bu islerde para 1. faktordur
yapimcilar en cok satilan konsola oyun yapar

bunun yaninda bir konsolu premium oyunlari sattirir

nedir bu premium oyun olayi?

zelda misal emulator bulmadikca baska bir platformda oyniyamassiniz
ancak ps3 de premium oyun aklima bi god of war ve eye toy zimbirtilari geliyor
iksboks da yiginla premium oyun var

bunun yaninda para diyoruzya
sony sattigi her ps3 den zarar ettigini acikladi
su anda yasanan oyun kitligi ve dusuk satislar ile hergun daha cok zarar ediyor
sony buyuk bir firma olabilir ancak bu sekilde devam ederse istiyorsa dunyadaki en super sistem olsun genede basarisiz olur

sonucta bu isler para icin yapiliyor ve para kazanmak = basari kaybetmek = basarisizlik
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslar ps3 un satısını falan merak etmeyin asıl sorulacak soru su an ps3 alsam kar mı ederim zarar mı ederim?asıl sorulması gereken bu..

misal japonyada ps3 un en en olusu toplamda 25 milyon falan satar..nedeni ise:

sony nin japon oyunculara ozel oyunları falan fıstık..gecenlerde dw6 diye oyun cıktı 3 haftadır wii nin en cok satıldıgı japonyada ps3 wii nin 2 katı satmaya basladı..dw6 da her japonun sevdigi oyun degildir..bunun ustune daha gt5-p white knight story little big planet gibi oyunlar cıkıcak 1-2 ay icinde seneye ff13/versus cıkıcak ben diyim 5 milyon ps3 sattırır siz deyin 6-7..

avrupada ise playstationdan baska konsol almam diyenlerin sayısı 10 milyonlarla ifade ediliyor hala ps2 alınıyor avrupada boyle bir yer..

tek sorun amerika ama amerikalılar da cok cabuk taraf degistirir..2001 de xbox cıkınca her amerikalı xbox a kostuta ne oldu..20 milyon xbox satılmıssa 13-15 milyonu amerikadan..durumlar boyle sony nin tek yaptıgı yanlıs amerikanın cok ustune gitmesi amerikada yaptıgın reklamı avrupada yap sana milyon satıs olarak geri donsun ama adamlar takıldı amerikaya..oyunlar once amerikada cıkar ps3 diye deliren avrupalılara 2-3 hafta sonra gelir..

avrupanın ustune gitselerdi hem reklam hemde kampanya olarak su an cok daha iyi bir yerde olurdu ps3..gelicek oyunları goren amerikalılarda ps2 de oldugu gibi ps3 e gecerlerdi zamanı geldiginde..

boyle yazıyorum ama ps3 un durumu kotu de degil hatta cok iyi gidiyo klasik oyunlarının devamı ps3 te cıkmamasına ragmen 1 yıl a gore degerlendireceksiniz konsoldaki durumu ps2 nin durumu cok daha kotuydu 2001 basında 2007 e3 te toplamda 120 milyon ps2 satıldıgını soyledi sony ve ps2 hala cook satıyor..

120+ milyon satıs nerde satısının %70 i amerikada olan xbox ın 20 milyonluk satısı nerde bir dusunun..

kopya oyun istiyosanızda xbox a gelen oyunların %80 i pc e de geliyor cok daha ucuza oynarsınız pc de aynı oyunları..donanımdan bahsetmiyorum oyun oynama maliyetinden bahsediyorum ama ps3 e ozel bir oyunu baska hic bir yerde oynayamazsınız..
Sosyal ağlarda paylaş

avrupa turkiyeden ibaret degil aksine avrupada sony ye olan nefret kabararak artiyor
en pahalli satisi avrupada yapican ustune donanimsal olarak geri uyumluluk chiplerini soktugun aletler olucak bu ve en gec avrupada cikarican

bunun yaninda ps3 satislarinin japonyada firlamasinin nedeni oyun filan degil tamamen "duygusal"
sony gecen haftalarda ikinci defa piyasaya surme event i yapip fiyatlari paya asagilara cekti
fiyat dusunce boyle bir patlama yasandi

http://www.dannychoo.com/blog_entry/eng/1264/PS3+Beats+Wii/

surda detayli linkli mink li var
Sosyal ağlarda paylaş

Elbet PS3 de satcak. Rakamları yükselcek. Fakat bu arada Xbox'da armut toplamıycak. Nasıl Halo3'ün çıkışı ile bir çok x360 satıldı, MGS4/FFXIII çıkışıylada bir çok PS3 satılcak. Fakat Microsoft, marketing konu olunca Sony'den daha akıllı davrandı. Konsolunu erken piyasaya sürdü. Firmalarla çok iyi anlaştı bir sürü exclusive oyun yaptılar. Bu saatten sonra PS3 ne kadar satsada X360'a koymaz.
Sosyal ağlarda paylaş

viktor ne demek istedigini anlamadım?

sana bir kac ornek

dw6 ilk haftasında 250bin satarak super mario galaxy i gecti daha sonra ki haftalarda da 100bin civari idi satıslar?(3 haftadan bahsediyorum)

bunun dısında ps3 40 gb + dw6 bundle da satılıyo?konsol satılmasında dw6 nın onemi yok mu?

avrupadan bahsederken de sadece turkiye icin konusmamıstım ispanya,italya,fransa,ingiltere,almanya gibi ulkelerden bahsetmistim..ps2 nin basarılı olup olmaması onemli degildiki turkiyede alırım kopya oyunumu oynarım muhabbeti yapılıyordu..turkiyede insanların ps2 tercih etmesinin sebebi 120 milyon satması degil..bazı buyuk ulkelerdeki haftalık satıs turkiyedeki toplam ps2 satısına esitti..

2008 de ms de bos durmazda liste olusturdugumuzda komik sonuclar cıkıyo be arkadaslar..ve xbox360 a cıkacak oyunların %80 i pc icinde cıkıyor..

sene cıkıcak ps3 devam oyunlarının 2-3 nun toplam orjinal satısı xbox360 ın satısını katlıyor bunlar cıkınca ne olur?misal gt3 15 milyon gt4 8 milyon satmıs(ahh kopya oyunlar ahh :) ) ff oyunlarının her biri en az 6-7 milyon satıyor mgs desen 4-5 milyon larda..ve bu sayıların 2 katı kadar da kopya oynayıp bu oyunlara hasta olanlar var..

bu yuzden konsol satısı olaylarına girmeyelim zamanı gelince konusuruz simdilik ps3 sahipleri:heavenly sword,warhawk,ratchet and clank,uncharted gelecek ay UT3 gibi oyunlarını oynasın

xbox sahipleri ise bioshock,halo3,mass effect ve multiplatform oyunlarını oynasın..

ben halimden cok memnunum 900 ytl e garantili 60 gb pal ps3 umu almısım en az 7 yıl kullanacagımı biliyorum bu aleti..ps3 dısında hic bir yerde oynayamacagım oyunlar cok fazla ve katlanarak artıyor..ben aradagımı buldum ps3 te..oyun sıkıntımda yok 1-2 ayda 1 tane oyun alıyorum 60 dolara bazende takaslıyorum.. sadece ps3 e ozel bekledigim oyunların cıkması icin gun sayıyorum..

ps3 ile ilgili sorununuz varsa yazın konusalım su an bile neler neler oynanıyo %0.001 bozulma oranı var orjinal aldıgımız oyunu online oynamak icin para da vermiyoruz..
Sosyal ağlarda paylaş

piyasada 3 firmaya da ekmek var. biri iyi olursa diğeri kötü olur gibi bi durum söz konusu değil ki. 3 konsolda uzun vadede kar ettirecek, 3 firmada yeni konsol cikarmaya devam edecek. dreamcastin durumu farkliydi. dreamcast zamanina göre cok güzel bi konsoldu benim hala televizyonuma bağlıdır ve tamamen duygusal nedenlerde daha gecen hafta ona 2 tane orjinal oyun aldim. ama sega dreamcast e kadar hic bir zaman konsol satişlarinda istediği başiriyi yakalayamamiş (hep nintendo nun arkasindaydi, game gear gibi para kaybettiren 1-2 konsollarida vardi), dreamcastten bi önceki konsollari saturn lede inanilmaz para kaybetmişlerdi. dolayisiyla 1-2 sene dreamcasti cebinden besleyemedi. eğer dreamcastin bi dvd sürücüsü olsaydi ben eminim şu anda piyasa da 4. bir next gen konsol daha olurdu (zira ps2 o dönemdeki en ucuz dvd player dı ve japonyada ki satişlarinin yarisi sadece dvd player olmasindan dolayi gercekleşti). e şimdi su an da piyasada olan firmalar birakin bir konsolu beslemeyi, sadece reklam amacli harcadiklari paralar bi konsolu hayatta tutmak icin gereken paralardan cok daha fazla. 3 konsol da ömrünü dolu dolu yaşayacaktir. eğer hala 2. bir dreamcast vakasi bilmemne diye birşey düşünüyorsaniz hayal görüorsunuz demektir :p.

ilgileneni varsa buyrun: Dreamcast hakkinda bi belgesel. 2. partinida izlemeyi unutmayin :P.
Sosyal ağlarda paylaş

ssj4songoku said:
Elbet PS3 de satcak. Rakamları yükselcek. Fakat bu arada Xbox'da armut toplamıycak. Nasıl Halo3'ün çıkışı ile bir çok x360 satıldı, MGS4/FFXIII çıkışıylada bir çok PS3 satılcak. Fakat Microsoft, marketing konu olunca Sony'den daha akıllı davrandı. Konsolunu erken piyasaya sürdü. Firmalarla çok iyi anlaştı bir sürü exclusive oyun yaptılar. Bu saatten sonra PS3 ne kadar satsada X360'a koymaz.

ama şöle bir sorun var,Microsoft xbox360 dan inanılmaz bir zarar ediyor ve hala etmeyede devam ediyor.
Sosyal ağlarda paylaş

sony de ediyor o zarari

microsoft her satilan iksboks dan ortalama 125$ zarar ettigini aciklamisti

13milyon toplam konsol satilmis (ki uretim ve stok maliyetleri ile satilmayan urunlerin daha cok zarar ettirdigini hesaplamiyoruz)

13milyon*125= 1.6 milyar dolar zarar eder
buna microsoft raporlarinda 1milyar tutugugu soylenen meshur 3 kirmizi isik arizasindan kayebttigi 1 milyari eklersek etti 2.6milyar dolar zarar en iyimserinden
2005 yilinin sonunda microsoft xboks depratmani 4 milyar dolar zarar ettiklerini soylemisti ilk iksboksdan buda microsoft un iksboks macerasina gomdugu 6.6 milyar doalr eder kabaca ki asi lrakam bundan cok daha buyuktur
2008 den itibaren para kazanmaya basliycagini tahmin ediyor microsoft su anda
iksboks macerasinin karli oldugunu soyliyemeyiz heralde

rakamlar korkunc

ps3 olayinda sony satilan her aletten 250$ kaybettigini soyledi
bu ne demek
6milyon satilan ps3*250$ buda 1.5 milyar dolar zarar demek
ancak sony mart2006-mart 2007 de yillik zararini 1.97 milyar dolar olarak acikladi ki o tarihte satilan toplam ps3 sayisi 2.8 milyon kadardi

ve iksboks un aksine ps3 de dunyanin heryerinde konsol aldirmaya kosturucak bir oyun cikmadi daha

e nintendoya bakiyoruz
ahlaksizlar her satilan wii den ortalama 40 dolar kar ettikleirni acikladilar
14 milyon*40$ dan 560 milyon dolar kar demek bu

wii-560milyon dolar kar
ps3-1.5 milyon dolar zarar
xbox360-2.6 milyon dolar zarar

rakamlar gayet acik

son haftanin satislari ise
http://vgchartz.com/weekly.php?date=39404
nintendonun pazar payi %55 civarinda ve kar ederek pastanin bu kadarini kapti

finans dunyasi grafiklere veya oyunlarin kalitesine filan bakmaz
kazanilan paraya bakar
para kazanan ayakta kalir kaybeden gider

bir konsol aletine o kadar asmis sey koyup oyunlardan kar etmek icin zararina satis yapmak ve bu zarar edilen rakamin bile tuketiciye kendini sattiramiycak kadar yuksek olmasi ipinizi ceker

2008 sonunda tablo cok degismesse suprizlere hazir olun

ha sunuda belirtiyim sony yi bu duruma sokanda microsoft tur
6.6 milyar dolar zarar pahasina piyasaya girip sony yi terletti ps3 u aceleye getirti ve oyunlari filan cikamadan piyasaya zorladi bunun karsiliginda sony astronomik uretim ucretleri odedi ve tam destegini veremedigi kismen sorunlu olgunlasamamis bir konso lcikardi

hersey temposunda gitseydi sony 2008 de konsolu piyasaya suruyor olucakti hem daha saglam oyun destegi hemde dusuk uretim maliyetleri ile pazarin efendisi olup ps3 efsanesi denilen sey dogucakti

dreamcast e benzetme sebebim bu xboxu
ama seganin aksine microsoft bir dev bu kadar zarar fazla koymadi

bunun yaninda nintendo akilli bir politika izleyip kendi kulvarini secti kimseyle dalasmadi 1 koyup 3 aliriz diye zararina satislar yapmadi ve aslan payini kapti

unutmamamiz gereken dunya ustundeki tuketicilerin ezici cogunlugu 2. konsolu satin almiyor
bunu gozonune alirsak hatalar affedilmiyor
yilbasi satislarinda tablo daha acik olucak hep beraber gorucez satislari
Sosyal ağlarda paylaş

boş işlerle uğraşıosunuz zaten xbox 360 ın süresi çok uzun değil 2 yıl bile kalmayacak benim görüşüm...
microsoft konsollara kan kaybettirmek için piyasaya girdi bunun sonunda ne zarar alırsa alsın karşıadakine daha çok zarar vermek istiyor ama sonye çok da zarar verebileceğini sanmıyorum... tekrar ayağa kalkacaktır...

microsoftun xbox(1. nesil) alanlara attığı kazığı unutmayalım bugün 1 tane bile oyun çıkmıyor...tüm destek kesilmiş durumda oysa ilk çıktığında deli gibi oyun akıyordu...gerçek 'konsolcu' yu zaman gösterecek

edit:not:elimde bu 2 konsoldan hiçbiri yok ne ps3 yanlısıyım ne de xbox düşmanı
Sosyal ağlarda paylaş

synorin, ps2ye bir oyun çıkıyor , bir oyun çıkıyor duysan şaşırırsın.

çıkanların yüzde 80i berbat, oyun olsun diye çıkıyor. yüzde 10u ps3 ten önce başlanmış proje. geri kalan yüzde 10da güzel denebilir o kadar. bu yüzde 80e film ve çizgifilm oyunlarını dahil ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...