Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lensle ilgili sorularım

Polan

Öne çıkan mesajlar

Tam lens mevsimi başladı aslında :) Kışın gözlük camlarının buğulanmasıyla uğraşmak, yağmurda görememek vs. sinir ediyordu beni. Bi de dünyaya pencerenin arkasından bakma duygusu veriyor gözlük, bi türlü sevemedim ben :) İlk defa lens kullanmak zor olabilir, ben alıştım aynaya bakmadan da kullanabiliyorum. Ayrıca lens fiyatları hakkında biri demiş gözüm korktu filan. 3 aylık bausch & lomb 45 ytl, ama düzgün kullanırsan 6-9 aya kadar çıkabiliyor. Hatta 1 sene bile kullanmışlığım vardır, ama çok iyi bakarım lenslerime. Örneğin mikrop kaptırmamak için uzun tırnakla deşmemek lazım, tükürükle suyla filan ıslatmamak lazım vs, ama risk faktörü herşeyde var, gözlüğüm takılıyken camı kırıldı yanaklarıma vs. battı mesela.

Önemli bir başka nokta bence solüsyon, iyi bir solüsyon çok farkettiriyor. Herkesin göz yaşı dokusu farklı olduğundan 1 solüsyon 2 farklı kişide farklı etki gösterebiliyor. mesela herkesin çok iyi dediği solo bende çapak yapıyor ama şimdi kullandığım carrera sayesinde lenslerim pamuk gibi eskiden hissederdim şimdi hiç hissetmiyorum o derece.

Bir de aklıma geldi, benim lensimin çevresi hiç belli olmuyor, çok ince ve çok rahat. Bir ara renkli kullanmıştım o da belli olmamıştı. Belli olanlar büyük ihtimalle göze büyük gelenlerdir. Çünkü herkesin göz çapı farklı ve lens kullananların bile pek bilmediği bir şey vardır, lenslerin de bedenleri var, 8.0 ve 10.0 arasında değişiyor BC çapları. İlk defa alırken mutlaka ama mutlaka doktora gidip, çapınızı ölçtürüp :P lens almanız lazım. Benimki 8.7 mesela :)
Sosyal ağlarda paylaş

Göze göre değişir o gözünün arkasına kaçma olayı. Ben ilk taktıgım gün sol gözümü kaşımıştım derste ulan baktım sonra lens yok, dedim düstü herhalde yere baktım bulamadım,eve geldim gözüm kaşınıyor aynada falan baktım acaba yukarı falan mı kaydı diye yok, neyse akşam uyudum, uyanıp uyanıp gozumu kaşıyorum falan sonra sabah bir baktım kendiliginden çıkmış kirpiğimin üstünde duruyor. Bir an göz göze geldik (kirpiğimde oldugu icin kolay oldu) sonra ulen senmisin gözüme kacan die attım çöpe terbiyesizi ve kutusundan daha terbiyeli, macera aramayan bir lens çıkardım. O günden sonra bir sorun olmadı ama lensle uyumanı da tavsiye etmem pek.
Sosyal ağlarda paylaş

lens iyidir ya. ben 6 aydır falan kullanıyorum. 6 günlüklerden aldım, 6 günde bir falan çıkarıyorum. gece lenslerle yatıyorum yani. şimdilik bir sorun yok gibi. gözlük kullandım 1-2 ay çok gereksiz bir şey benim gibi güneş gözlüğü takmayı bile sevmeyen bir adam için :)

astigmat 0.5 katı demiş bir arkadaş, benim gözde 0.75 astigmat var 1 tanesinde sanırım 0.5 lik verdiler bana %100 net olmadı yani görüntü.

takıp çıkarma olayına gelince: ilk takmaya çalıştıklarında lensli hatun 1 saatte takamadı. ilk kullandığımda 2 hafta kullanıyordum 2 hafta sonra doktora gidip taktırıyordum falan. sonra sonra alıştım. artık 2-3 dakikada takabiliyorum. korkmayın yani ben yapamam diye.

son olarak görünme olayına değineyim. bugüne kadar kime lens kullandığımı söylesem, "hadi yaa", "hiç belli olmuyor" gibi cevaplar aldım. benimki astigmat lensi ve bazen lensi taktıktan sonra ben bile ayırt edemiyorum lens takıldı mı yere mi düştü diye :)

işin kısası, lens al, keyfine bak. ama günlük alma, her gün takıp çıkarmak can sıkabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:
Mach said:
ya bırakın lesi çok kötü bişey uyurken bi unutursan gözünde gözünün arkasına kaçabiliyomuş

Dötünüzden atmasanız? 2 senedir lenslerimle yatıyorum.

Yok döt atması değil ama uyurken oluyor diye bir olay da yok , lens düşer gibi olunca yanlara doğru kaçabiliyor , onu abartırsa kaçıyor arkaya . Annemin bir arkadaşına olmuştu şirkette , doktora gitmiş acılı bir şekilde anca alabilmiş doktor gözünün arkasından . Nasıl olduğunu öğrenmek istemedim .
Sosyal ağlarda paylaş

Todesengel said:
Yaklaşık 3-4 senedir lens kullanıyorum.Çok memnunum açıkçası.
Gelelim sorularına.

1- Lens kullanımı zor değil.İlk başlarda biraz zorlanıyorsun ama tabi zamanla bunu aşıyorsun.İlk başlarda lens takmak dakikilar sürebiliyor.Ben ilk takışımda 10dk aynanın başında geçirmiştim ama şimdi saniyesinde tek elimle takabiliyorum.

2- Lenslerini her gün gece yatarken çıkartıp solüsyonda bekletmen lazım(tabi ben yapmıyorum).

3- Lensler 3-6-12 aylık olarak satılıyor. Doktorlar lenslerini 1 ay kullanmanı öneriyorlar. Tabi çok iyi bakarsan her gece solüsyona koyar bekletirsen 2 ay falanda kullanabilirsi.(Benim 3 ay kullanmışlığım olmuştu lensimi üşengeçlikten doktora gidip alamamıştım)(sonuç olarak bişi olmadı yani :D)
Fiyatları çok değişken. Çeşitli markaların çeşitli fiyatları var. Benim en son aldığım fiyat 120ytl'idi(6 aylık Baucsh&Lomb marka).

Genelde 6 aylık alıyorum.6 ay sonunda doktora gidip tekrar muayene oluyorum(Gözlerim büyümüşse daha büyük numara alıyorum).

4- Vallahi ben çok memnunum. Gözlük gibi bi ağırlık taşımıyorsun ve özgürsün. Hani yok gözlüğüm var kırılır,çizilir zart zurt demiyorsun.Kötü olarak bir sonucunu görmedim ama bazı insanları göz yaşlarını kurutuyor falan diyor(ama sallıyolar bence).

Edit: Paragraf :D

sanki benim ağzımdan yazmış....
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Arkadaşlar merhaba...Tekrar bu konuya dönmem gerekti.Şimdi bugün ben doktora gittim lens almak için.Kontrolden sonra bana astigmatımın 0.75 olduğunu belirtti doktor ablamız...Ve bende bundan sonra ne olacak diye sordum.O da astigmat lenslerini kullanabilirsin fakat kullanımı zordur dedi.O yüzden önce miyop numarasını arttırarak yumuşak lens verecek bana bir tane.O lense alıştığım takdirde(Baş,göz ağrısı yapmaması)sorun yok.Fakat onda dediğim sorun ortaya çıkarsa önümde iki seçenek kalıyor.Astigmat lensi mi kullanayım?Yoksa ebediyen gözlüğe devam mı?Sizlere asıl sormak istediğim içinizde bu toric lens çeşidini kullananlar var mı ve onların düşünceleri nedir?Gerçekten çok önemli görüşleriniz benim için.Teşekkürler şimdiden...
Sosyal ağlarda paylaş

Ben gunluk lens kullaniyorum. Cok ince oyuzden cok rahatsiz etmiyor. Tabi daha pahali. Lenslerin kullanim suresi 1 gun ama ben yaklasik 5 gun kullaniyorum hic birsey olmuyor

@polan

benimde tek gozumde astigmat var 0.75 galiba. Normal lens kullaniyorum pek sorun olmuyor. Bazen araba kullanirken tabelalari okuyamiyorum. Birde goz doktorlarinda numunelik normal lensler vardir onlardan iste 3-4 tane. Deneyip karar verirsin. Kendi kisisel gorusum gozluk takman hem daha ekonomik hemde daha rahat
Sosyal ağlarda paylaş

Phy said:

@polan

benimde tek gozumde astigmat var 0.75 galiba. Normal lens kullaniyorum pek sorun olmuyor. Bazen araba kullanirken tabelalari okuyamiyorum. Birde goz doktorlarinda numunelik normal lensler vardir onlardan iste 3-4 tane. Deneyip karar verirsin. Kendi kisisel gorusum gozluk takman hem daha ekonomik hemde daha rahat

Öncelikle yorumun için teşekkürler.Eğer ağrı falan çekmezsem ben kontakt lens kullanamayı düşünüyorum.Çünkü yaklaşık 7 senedir gözlük kullanıyorum ve gerçekten son 1 senedir beni çok rahatsız ediyor.O sebeple lens denemek istiyorum ama bakacağız işte.Hayırlısı...
Sosyal ağlarda paylaş

0.75 astigmat için Astigmat lensi kullanmasan görüş olarak çok bişey kaybetmessin, gözlük takmaktan kurtulmanın verdiği mutluluk astigmati yokeder.
ama para sorun deil diyorsan astigmat lensi kullanmanı tavsiye ederim tabiki
kullanım açısından bir zorluğu yok, gözüne taktığın an 2-3 sn içinde o konumunu alıyor sorun olmuyor
bi tek yazın kuru havalarda gözünü ovuşturmak istersen normal lenslere göre daha çabuk çıkıyor gözünden.
Sosyal ağlarda paylaş

Tek kötü yanı gözü yorması. Özellikle sürekli belirli bir şeye (kitap, monitör, televizyon, sinema perdesi vb.) bakmanız gereken durumlarda bu yorgunluk hissedilir. Uzun süre çıkarmazsanız da hissedersiniz. Sonuçta gözünüze yapışık duran bir şey. Tabi bu olay kişiden kişiye göre de değişir. Bazıları hiç çıkarmıyor mesela gözleri tahta olmuş artık hissetmiyorlar hiç bir şeyi :)
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar aldım lensi bugün fakat orada takıp çıkaramadım hiç.Hemşireler hep yaptı.Evde tekrar denersin sonra dedi.Şimdi ben yarın denemeyi düşünüyorum.Fakat sizlerden bu işi kolaylaştıracak yöntemler alabilir miyim?Ya da moral falan?:)Yani başarabilecek miyim valla bilmiyorum ya.

Ha birde özellikle bana çıkarmak çok zor geldi ya.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...