Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Google Opensocial


Cinruhi

Öne çıkan mesajlar

facebook'a rakip olacak bişe yapıyorlar. onun yanında bir de, web sitelerinde bulunan farklı şekilde geliştirilmiş uygulamaları tek bir çatı altında toplama olayı var. bi websitesi için bi uygulama yazarken farklı programlama dili kullanılırken, bunun sayesinde ortak bir dil kullanılacak, kolaylık oluşacak.

benim anladığım bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaptıkları şey facebook'a rakip değil.. zira en fazla facebook applications'a rakip olabilir ki o bile saçma.. zira bir tanesi facebook ile sınırlı.. diğeri bir sürü social network sitesine uyumlu olacak..

open social, aslında html ve javascript ile çalışan bir api.. nasıl facebook application'ı yazmak için, facebook servislerini kullanan bir api üzerinde geliştirme yapılıyorsa, open social application'ı geliştirmek için de open social api'si kullanılacak.. ama fark şu.. myspace, hi5, orkut, friendster gibi bir sürü social networking sitesi bu api'nin standartlarına göre servislerini yenileyecekler (google anlaşmasını yaptı).. dolayısıyla open social api'si üzerinde yazılmış bir uygulama, hem myspace hem de hi5'ta kullanılabilecek.. hatta paticik bile buna uygun web servisleri yazarsa, o uygulamaları paticik de kullanabilecek.. oysa facebook uygulamaları, sadece facebook'ta çalışır.. işin özü bu.

open social network olayı google ile çıkmadı aslında.. bu terim uzun süredir tartışılıyor.. tek bir standart, tüm internet üzerinde genel bir profil oluşturma ve bunu her yerde kullanabilme özelliği gibi şeyler hep teorik olarak konuşuluyor.. google bunu ilk defa pratik olarak basit biçimde hayata geçirdi..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaslik sitesi ile direkt alakasi yok aslinda. racta da demis, ben de dediydim, herhangi bir sitenin bu apiyi kullanan uygulamalari eklemesini sagliyor.

yani paticik benzer bir web hizmeti yazsa orkutta olan herhangi bir uygulamayi ekleyebilir, ornegin: aramizda oyun oynayabiliriz.

kullanicilar arasi etkilesimi arttiran bir mekanizma diye dusunulebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim tahminim şu şekilde: sonuçta bu tip .com sitelerin milyon, milyarlarca dolar etmesiyle, doğal olarak piyasada bi coder artışı olacaktır. Tabi buna ek olarak eskilerde var. Google neden yazılımcılara o kadar para bayılsın bunu bedavaya gönüllü yapacak insanlar varken.

21. yüzyıl digital sömürü çağına hoşgeldiniz..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yalnız durum şu; google bundan doğrudan kar etmiyor gerçekten. bu tarz sosyal bağlantı sitelerinin getirisi nedir? mükemmel bir reklam pazarı doğurur (ki çağımızda çok önemli). hatta o yüzden ms ile google birbirine girdi facebook için.. ama opensocial api'sini kullanan herhangi bir site, kendi bilgilerini google'a göndermiyor, google'da onlara göndermiyor. dolayısıyla google, arkada bir raporlama ya da yayın vs. yapamaz.

öte yandan google etrafa iyilik meleği gibi bir sürü bedava hizmet veriyor; google maps, documents & spreadsheets, google apps vs.. sebebi aslında ana gelir kapısı reklamcılık olan markasını korumak ve güçlendirmek.. işte opensocial da burada devreye giriyor diye düşünüyorum. o bedava ürünlerden bir tanesi.. google alışkanlığı körükleyen bir dinamo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...