Laorx Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 aynen, sürümden kazanıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 MarcOConner said: yani 120 olsa dusunmeden alırım diyosun ama 120 milyona bi oyun almak dusundugun zaman iyi bişey olmuyo sonucta turkiye insanının geliri belli onsan sora da korsan soyle korsan boyle deniyo abicim bırak ne bu bole bi oyun oynicam 100 milyon bi program alcan 150milyon eee yemek yemege ne kaldı? bu fiyatlar cok şişirilmiş fiyarlar devlet korsana cozum bulucaksa otv kdv cart curt kaldırıcak bunları satanlar da dusurucekler fiyatları orjinali 20 milyon olsa turkiyenin cogu 20 milyona alır orjinal olsun diye ama 180 milyom bırak 100 milyon turkiyede verebileceklerin sayısı bellidir... e ps3'ü de almak her babayiğidin harcı değil zaten. gün boyunca 1 milyon'luk döner'le yetinen kişilere göre belirlemiyecekler herhalde fiyatı? ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Abi sonuçta, suç olması, mantık dışı olmadığını göstermiyor. Korsan oyun satın almak suç, peki gidip onu 180 ytl yapmak ne kadar doğru? Sonuç olarak bence, kişi kendi vicdanını rahat tuttuğu sürece önemli değil. Ben mesela PES2-3-4-5-6 ve 2008'i parasını verip orijinal aldım, çünkü saygı duyuyorum. Çünkü, gerçekten o oyunu yaratanların o parayı hak ettiğini düşünüyorum. Veyahut, ders kitaplarımın hepsi orijinal, çünkü onları yazanlar da o parayı sonuna kadar hak ediyorlar. Ama piyasada, şahsi kanaatimce, o parayı hak etmeyen müzikler, oyunlar, filmler var. Örneğin Opeth'in tüm cdlerinin de orijinali var, ama kimse kusura bakmasın, gidip de papa roach'un cdsine, bir Opeth'e veyahut Pink Floyd'a verdiğim parayı veremem, gözümde öyle bir değerleri yok çünkü. Ama bir şeyi dinlemeden de o parayı hak edip etmediğine karar veremiyorum. O yüzden ben kendimce şöyle bir mantık geliştirdim. Oyun indiriyorum, MP3 indiriyorum, film indiriyorum, oynuyorum, dinliyorum, izliyorum. Gerçekten piyasadaki fiyatını hak edenleri de gidip ayrıyeten satın alıyorum. Örneğin, Diablo 2'nin, Baldur's Gate 1-2'nin, ne bileyim Wow'un, Ultima Online'ın, Monkey Island'ın, Full Throttle'ın, Starcraft'ın vs hepsinin orijinali mevcut. Ya da mesela tüm Friends'in 10 sezonu var falan filan. Ama kimse kusura bakmasın, hayatımda dinlediğim tüm müziklere para veremem. Düşünsene, shakaron diye bir şarkı var yani. O da şarkı, Pink Floyd'un Time'ı da bir şarkı. O yüzden bence önemli olan, kişinin vicdanını rahat tutması ve maddi durumu el verdiğince arada bir saygı duyduğu, çok sevdiği albümleri, filmleri, oyunları satın alması... Böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Yani 180 YTL fiyatla satılan bir oyuna hala buraya gelip "olabilir, orjinal al, paran yok ise alma" diyorsanız yuh diyorum size. Sarsılın kendinize gelin be. Türk insanı kazığın önde gidenini yiyor hala herkes mutlu. 2000$'a satılan macbook pro'lar 4 milyara satılıyor, ingiltere 1000 YTL olan Canon Eos 400D burda 1800 YTL'ye satılıyor. 250$ Nintendo Wii 850-900 YTL'den satışa girmişti. 600 dolarlık PS3 1500 YTL'den satışa girmişti. Bunların ingiltere fiyatları bile bizim piyasdan çok çok ucuz. Sonra gelip "vergi? gümrük? VAT? Cart? Curt?" diyorsunuz. Ulan uluslar arası anlaşmalar falan niye yapılıyor. Adam ordaki vergiye tutulmasın diye, kaçakçılık önlensin diye. Mallar ucuza gelsin diye. Zerre kuruş vermem ben bu ülkede oyuna, cd'ye, elektronik eşyaya. Yaşasın korsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 LathspeLL said: Yani 180 YTL fiyatla satılan bir oyuna hala buraya gelip "olabilir, orjinal al, paran yok ise alma" diyorsanız yuh diyorum size. Sarsılın kendinize gelin be. Türk insanı kazığın önde gidenini yiyor hala herkes mutlu. 2000$'a satılan macbook pro'lar 4 milyara satılıyor, ingiltere 1000 YTL olan Canon Eos 400D burda 1800 YTL'ye satılıyor. 250$ Nintendo Wii 850-900 YTL'den satışa girmişti. 600 dolarlık PS3 1500 YTL'den satışa girmişti. Bunların ingiltere fiyatları bile bizim piyasdan çok çok ucuz. Sonra gelip "vergi? gümrük? VAT? Cart? Curt?" diyorsunuz. Ulan uluslar arası anlaşmalar falan niye yapılıyor. Adam ordaki vergiye tutulmasın diye, kaçakçılık önlensin diye. Mallar ucuza gelsin diye. Zerre kuruş vermem ben bu ülkede oyuna, cd'ye, elektronik eşyaya. Yaşasın korsan. aynen katılıyorum arkadasım.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Abi gidipte oyunu yada mp3 ü orj. alcam diye kasamam kimse kusura bakmasın türkçe müzik albümleri ne biliyim şebnem ferah teoman pentagram demir demirkan dinlediğim türk rockçıların cd sini alıyorsam gider orjinal alırım çünkü zaten fiyatı 10 15 ytl birşey oluyo yani cep yakmaz.Ama 180 milyona gidipte bir oyun alcam diye kasılmaz 180 milyona korsancıdan 15 - 20 tane oyun alırım daha iyi zaten merak etmeyin kazanan siz korsanını alsanızda almasanızda kazanıyor.Yoksa ayakta duramazdı.Yani illa orj. alcam diyorsanız türk mallarını orj. alında kendi ülkenizdeki sanatçılara vs. lere kazandırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 LathspeLL said: 2000$'a satılan macbook pro'lar 4 milyara satılıyor, ingiltere 1000 YTL olan Canon Eos 400D burda 1800 YTL'ye satılıyor. 250$ Nintendo Wii 850-900 YTL'den satışa girmişti. 600 dolarlık PS3 1500 YTL'den satışa girmişti. Bunların ingiltere fiyatları bile bizim piyasdan çok çok ucuz. Sonra gelip "vergi? gümrük? VAT? Cart? Curt?" diyorsunuz. Ulan uluslar arası anlaşmalar falan niye yapılıyor. Adam ordaki vergiye tutulmasın diye, kaçakçılık önlensin diye. Mallar ucuza gelsin diye. Zerre kuruş vermem ben bu ülkede oyuna, cd'ye, elektronik eşyaya. Yaşasın korsan. İş elektronik eşyaya gelince insan güvenemiyo, çünkü garantisi olmuyo kaçak malların. Sonra bi patlasa kötü oluyo yine az para değil kaçak mallarda. Seneler önce yurtdışından bi sony md-player almıştımda patlamıştı uluslararası garanti maranti kabul etmemişti şerefsiz sony teknik servisi player'ın yarısı kadar tamir parası istemişler, lanet olsun dedim bidaha almadım kaçak yada yurtdışından mal. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 LathspeLL said: Yani 180 YTL fiyatla satılan bir oyuna hala buraya gelip "olabilir, orjinal al, paran yok ise alma" diyorsanız yuh diyorum size. Sarsılın kendinize gelin be. Türk insanı kazığın önde gidenini yiyor hala herkes mutlu. 2000$'a satılan macbook pro'lar 4 milyara satılıyor, ingiltere 1000 YTL olan Canon Eos 400D burda 1800 YTL'ye satılıyor. 250$ Nintendo Wii 850-900 YTL'den satışa girmişti. 600 dolarlık PS3 1500 YTL'den satışa girmişti. Bunların ingiltere fiyatları bile bizim piyasdan çok çok ucuz. Sonra gelip "vergi? gümrük? VAT? Cart? Curt?" diyorsunuz. Ulan uluslar arası anlaşmalar falan niye yapılıyor. Adam ordaki vergiye tutulmasın diye, kaçakçılık önlensin diye. Mallar ucuza gelsin diye. Zerre kuruş vermem ben bu ülkede oyuna, cd'ye, elektronik eşyaya. Yaşasın korsan. çok doğru demişsin. zaten ülkenin milli geliri pek iyi değil. ekonomisi kötü olan millete daha da itelemeye çalışıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Asıl yurtdışından bavulda istediğin aleti getirebilmek yaşasın bence. Yani anlarım hakikaten kdv+ötv sonrası %10-15 kar koyarsın helal derim de. Yuh yani. Burda 1500 ytl'ye kayak montu satılıyor.Yurtdışı fiyatı sezonda 350$. Gidin bakın sportpoint denilen überalles mağazaya :). +Yaşasın Steam. 50 ytl'ye 5 oyun alıyorsun net üzerinden hiç vergisiz. +Yaşasın Amazon.com her türlü film,müzik,kitabı burdakinden %20 veya daha fazla ucuza ulaştırabildiği için. Ben çok fazla outdoor spor malzemesi, oyun ve kitap alıyorum. Bunları Türkiye'den bile alsam genelde tek tek yurtdışından getirttirip alıyorum. Her zaman daha ucuz oluyor eğer adamını bulursanız. En son TI-89 graphical calculator fiyat sordum. 150 dolarlık alete 400ytl dediler.Yani örnekler hep mevcut. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Ya artık yurt dışındaki çoğu ürünlerde International garanti veriyorlar, burdakiler nasıl kabul etmeyecekmiş o garantiyi? Ayağa kaldırırım ortalığı. Apple ürününü Amerika'dan alıcamda burdaki adam international garanti burda geçerli değil diyecek bana? Anında Steve Jobs'a atarım mail, olay çıkartırım. Bakın, ingiltere'de cafe'de çalışıyorsun, ayda 2000-2500 YTL yapıyorsun, sonra gidip elektronik eşyanı buranın 5'te 3'ü fiyata alıyorsun. Burada öyle bir iş zaten yapamıyorsun, üstüne üniversite bitirip bir yere işe giriyorsun, 1000-1400- ytl alırsan iyi, üstüne elektronik eşya öküz gibi pahalı. Hala bu ülkede bu olayı göremiyor insanlar. Yıllar evvel bizi kandırmışlar "londra dünyanın en pahalı kenti" diye, herkes inanıyor. Türkiye kadar pahalı bir yer olduğunu sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 lath ben sırf bu international garantiyi saymaz burdaki apple servisi diye yurtdışından ipod alamadım. Uğraşmak istemiyorum laftan sözden anlamayan adamlarla, bikere uğraştım lanet olsun dedim işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Türkiyede oyunlar için serbest piyasa ekonomisi mevcut.D&R'da 180 YTL ye satılan oyun , yazıcıoğlunda 100 YTL'ye satılıyor, az biraz araştırın. Londra dünyanın en pahalı şehirlerinden biridir. 2500 YTL dediğin para 1000 pound ediyor , oyunlar 50pound'dan satılıyor buda %5 gibi bir ortalama demek.1000 pound'a bırak ayda 1 oyun almayı , kiranı bile zor ödersin.. Senin hesabınla 1500 YTL kazanan adam ,100 YTL'den orjinal oyun alsa %7 gibi bir ortalama çıkıyor ortaya.. Aradaki fark vergi , kdv+ötv+bilmemne ... D&R ve Aral ne yapmaya çalışıyor? Tabiki milleti kazıklamaya ancak onlardan almak mecburiyetinde değilsin.Yukarda söyledim serbest piyasadan bahsediyoruz, bu orjinal oyunları 100-125YTL arası her yerde bulabilirsin, biraz araştırın piyasayı. Kimse ekonomik farklılıklar çok, gelir düzeyi düşük mazlum edebiyatı yapmasın. Rakkamlar ortada, fiyatlar belli , aradaki farklar belli..Sanıyormusun ki İngilterede yaşayan öğrenci her ay 10 tane orjinal oyun alabiliyor ? Ülkelerin ekonomik güçleri farklı , ingiltere ile mukayese ediyorsan Türkiyeyi sonuç belli , ha dersen ki iskandinav ülkeleri ile edelim , o zaman iş değişir.Farklı ekonomik kriterler girer devreye. Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. Ayda 10 tane kopya oyun alıp, dünyanın biryerlerinde yapılacak terör saldırılarına destek vermektense , ayda 1-2 orjinal oyun alırsın , bir pisliğinde parçası olmasın. Küçücük pencerenizden bakmayın herşeye, biraz global düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Greeny Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Kimse cevaplamis mi bilmiyorum. Ben direkt gececem konuya hehe (ilk mesaja hitaben) D&R birazcik zengin kesimin alisveris yaptigi bir mekan. Distributer firmadan etiket fiyatinin birazcik daha fazlasiyla para kesiyor. Atiyoru TeknoSa %5 kesiyorsa D&R %10 kesiyor. Haliyle dist. firma marka fiyatini da yuksek tutuyor D&R a satis yaparken. Sebep bu. Beymen ve Boyner iliskisi. Armaninin kendi magazi olsa, Beymen'de her zaman daha pahali olacaktir sattiklari urunler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 playstation 2 için pes 2008 119 milyon ytl ödedim trink. düşünmeye zaman bile bulamadım gözüm döndü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 DamienThorne said: Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. Yok artık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 komplo teorisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Korsan mı? Forza torrent eh? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JD Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 DamienThorne said: Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. Omfg abartmayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 DamienThorne said: Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. senin aldığın her nefes de o terör örgütlerine biolojik yardımda bulunuyor biliyor muydun? hey allah'ım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 DamienThorne said: Türkiyede oyunlar için serbest piyasa ekonomisi mevcut.D&R'da 180 YTL ye satılan oyun , yazıcıoğlunda 100 YTL'ye satılıyor, az biraz araştırın. Londra dünyanın en pahalı şehirlerinden biridir. 2500 YTL dediğin para 1000 pound ediyor , oyunlar 50pound'dan satılıyor buda %5 gibi bir ortalama demek.1000 pound'a bırak ayda 1 oyun almayı , kiranı bile zor ödersin.. Senin hesabınla 1500 YTL kazanan adam ,100 YTL'den orjinal oyun alsa %7 gibi bir ortalama çıkıyor ortaya.. Aradaki fark vergi , kdv+ötv+bilmemne ... D&R ve Aral ne yapmaya çalışıyor? Tabiki milleti kazıklamaya ancak onlardan almak mecburiyetinde değilsin.Yukarda söyledim serbest piyasadan bahsediyoruz, bu orjinal oyunları 100-125YTL arası her yerde bulabilirsin, biraz araştırın piyasayı. Kimse ekonomik farklılıklar çok, gelir düzeyi düşük mazlum edebiyatı yapmasın. Rakkamlar ortada, fiyatlar belli , aradaki farklar belli..Sanıyormusun ki İngilterede yaşayan öğrenci her ay 10 tane orjinal oyun alabiliyor ? Ülkelerin ekonomik güçleri farklı , ingiltere ile mukayese ediyorsan Türkiyeyi sonuç belli , ha dersen ki iskandinav ülkeleri ile edelim , o zaman iş değişir.Farklı ekonomik kriterler girer devreye. Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. Ayda 10 tane kopya oyun alıp, dünyanın biryerlerinde yapılacak terör saldırılarına destek vermektense , ayda 1-2 orjinal oyun alırsın , bir pisliğinde parçası olmasın. Küçücük pencerenizden bakmayın herşeye, biraz global düşünün. 1000 pound ile ben orda rahat gecinirim. Ayrica oyunlar 50 pound falan degil, 25-30 pound. Suan disarsayim ve bu mesaji ABD'den 450 ytl'ye aldigim iPod Touch'imla atiyorum.Buradan 900 ytl'ye kaziklanacak millet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 oper said: DamienThorne said: Aldığınız her korsan oyun , aynı uyuşturucu gibi bir takım terör örgütlerinin kasasına silah , bomba , mayın olarak geri dönüyor. senin aldığın her nefes de o terör örgütlerine biolojik yardımda bulunuyor biliyor muydun? hey allah'ım ziyansın Lathspell , geçinirsin heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 "orjinal sux, korsan rulz" anlayışına hiç katılmıyorum. Bu anlayış öyle kötü bir hal aldı ki, Orjinali 10 milyona, korsanı 20 milyona satılan oyunun gidip korsanını alır hale geldik. Hayır öyle "ühü ben öğrenciyim, küçük emrahım, ucuz lazım bana" durumları da değil hani, kimbilir kontöre, içkiye, internet cafeye veya sigaraya aylık ne kadar masraf harcanır. bunlara "helal olsun" gözüyle bakılır, ama gel orjinal al denince 1 ytl bile ayrılmaz :) evet, yurtdışında aylık geliri bizden yüksek olan insanların 10 dolara aldığı müzik albümünü ben burda 50 milyona almak zorunda kalıyorum, orda 400 dolara aldığı ekran kartını ben burda 1 milyara almak zorunda kalıyorum, ama bu yüzden tek bir firmayı suçlayacak bir topic açılmamalı bence. Mesela şu açıdan bakarsanız, senditten 10-15 pounda satılan oyunları burda 10-20 milyona bulabiliyorsunuz. orda 40 pounda satılan oyunu burda 60 milyona bulabiliyorsun. ancak bunlar pc oyunları için geçerli. Konsol oyunları eskiden beri pahalıydı, PS3 ve Blu-Ray ile biraz daha pahalandı. Mesela şu örneği vereyim size. Taa kaç sene önce DVD film almak istediğimde 40 dolardı o filmlerin fiyatı. Şimdi yeni çıkan filmleri 20-30 milyon arası bir fiyata alabiliyorum. Demek ki bu tip şeylerin fiyatları düşürebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 ayrica benim aldigim oyunlar orgutleri beslemiyor cunku torrent kullaniyorum HEHEHE! ve evet 1000 pounda gecinirim, aralikta basliyorum gecinmeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 korsan vs orjinal geyigi artik asiri bayatladi ancak distrubutorlerin ve devletin bu konuda cok acimasiz oldugunuda eklemeden gecemiycem ozellikle develte yuklenicem simdi siz gulluk gulistanlik saniyorsunuz herseyi oysa bakkaldan aldiginiz kolada bile develte bi ton vergi veriyorsunuz misal turkiyeden kat kat zengin isvicrede adam orjinal vistayi 200$ aliyorsa biz 300$ veriyoruz wii misal japonyada 299$ amerikada 399$ turkiyede 700 kusur ytl OTV ve KDV binince bide ithalatci karlari binince biz yamuluyoruz hatta alin size en komedisi japonyada benzin turkiyeden cok daha ucuz teee dunyanin obur ucu ada ulkesi olan japonyada neden? hani biz "dunya enerji kaynaklarinin gecis yolu" idik ortadogunun gobeginde asya ile avrupa arasinda petrol nakledipte sattigi ulkeden 2 kat daha pahalli benzin kullanan tek ulke turkiye elin japonu dunyanin obur ucunda daha ucuza kullaniyor cunki benzinin litresi 2 ytl ise 1ytl si develte gidiyor %100 vergi var benzinde ama omurgasiz bir millet oldugumuz icin gecinip gitmeye devam ediyoruz koyun ruhu iliklerimize akdar islemis artik artik koymuyor suya %140 zam yapiliyor uc kisi yazip ciziyor ucuncu gun tamam 70 lik raki 70ytl oluyor yaz ciz sonrasi selamet vergi soygunu var bu ulkede, verginin vergisini oduyoruz bagzi durumlarda tik yok mustahaktir d&r dan once satasilmasi gereken cok yer var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DamienThorne Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2007 LathspeLL said: ayrica benim aldigim oyunlar orgutleri beslemiyor cunku torrent kullaniyorum HEHEHE! ve evet 1000 pounda gecinirim, aralikta basliyorum gecinmeye. Hayır nerden vardın bu kanıya onu anlamıyorum, araştırdın heralde arkadaşların 1000 poundla geçiniyor Londra gibi bir yerde ? Fish and Chips yersin artık 7/24 :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar