Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop'a os kuramamak

Griswold

Öne çıkan mesajlar

Tane tane anlatayım.
Compaq Presario v6000 aldım yaz başı gibi, aldığımda hdd'de bir bölüm ayırdık, ordan vistayı yükleyeceksin, tez zamanda da onu dvdye bas şeklinde bir uyarıya rağmen ben Vista kurduktan sonra yedeklemedim, kaldı öyle.
Bugüne geldiğimizde ben aletteki 1 gb ram sağolsun Vista'nın yavaşlığından iyice bezmiş olarak önce Ubuntu kurmaya karar verdim. eski versiyonunu (6.10 sanırım) cd'den bootladığımda görüntü kaydı etti, dedim yeni versiyonda olmaz. Yeni versiyonunu çektim (7.10 o da), gene oldu. Baktım Ubuntu olmuyor, dedim xp kurayım.
Formatladım, xp kurdum. Ancak xp kesinlikle internete bağlanmamakta direniyor. Çünkü wireless şeysinin sürücüleri yok. Girip çekicem nedir bilmiyorum, çeksem bile xp sürücüleri var mıdır, olsa kurardı, falan şeklinde ağzım burnum kayarak dedim sonunda tamam pes, Vista kuruyorum geri.
Fakat o da ne, boot screende yok diğer bölümü hard diskin. Xp üzerinden d'ye (d: içinde recovery şeyleri) girdiğimde "recovery" diye bir dosya var, o dosyanın içi de boş. Aslında dolu, ama ben göremiyorum yani.

Kısacası şu an kullanamadığım bir xp kurulu, Vistayı geri kuramıyorum, Ubuntu'dan çoktan vaz geçtim. Tek yapmak istediğim d üzerinden boot yapması aletin açılırken, biostan bilmem neden bulamadım, HALP
Sosyal ağlarda paylaş

wireless driveri internette bulursun neden bulamayacaksın ki? gir aletin sitesine, indir ordan.
bir de şeyi dene istersen olur mu bilmiyorum, xp cd sini tak, boot et, sonra c yi sil, ondan sonra da xp kurmadan çıkar cd yi.restart çak, o arada vista cd ni kur bakalım nolcek..
Sosyal ağlarda paylaş

Xp cdsinden bootlayıp hard diski sildim, yeniden alan bölümlettirdim (?), harddsikten bootlattırdığımda "hal.dll yok arkadaşım, çalışmam" dedi.
Hal.dll yüklemem gerekiyormuş. Şu an bilgisayarda sadece 5 gblık bölümde recovery şeysi var Vista'nın, o kadar.
İyice bozdum aleti ahah.

c ve d olarak 2 hdd var ve alet kesinlikle c'den bootlamıyor /=
Sosyal ağlarda paylaş

Son durum az daha komik.
Öncelikle benim recovery için denediğim yöntem doğrumsuymuş, tek fark partition'ı sildikten sonra bölümlenmemiş alan olarak bırakılması gerektiğiymiş. Daha sonra cdyi çıkarıp hdd'den boot ettirdiğimde normalde recovery tek kalan hdd olduğundan ordan bootlaması lazım.
Yöntem olarak ta bunu aynen okudum Donanımhaber'de.
Ancak bende bootlamadı, yarın kampüsteki bilgisayar okuyanlardan birine vericem artık laptopu, halletse halletse o halleder.

Ha asıl yöntemi de öğrendim, dvdyi orderlamak mümkünmüş. Kdvsiyle 95 liracık.
100 küsür dolar üzerine koyarak vistayı satın alıyorsunuz, dvd'yi kendiniz basmadınız diye basılmışına 95 lira döşeniyorsunuz. O kadar eğlenceli ki.
Ha tepedeki yöntem de olmazsa baya bir uğraşacaklar benimle çünkü o 95 lirayı ben NAH öderim, ödenmişi var 100 küsür dolar.
Alıştırma olur hem dava mava, eğlence çıkar sdf.
Sosyal ağlarda paylaş

Seneye falan Vista kurmak istediğimde bozuldu diye götürücem servise, Vistanın recovery dvdsi yok, parasını ver derlerse de önce şikayetimvar.com, daha uğraştırırlarsa dava açarım.
Parası verildi önceden, delikli kuruş çalışmaz :P

Ubuntu problem çıkarmadı gibi şimdilik, açmayı becerdim en azından. Kuruyor kendi kendine şimdi :)
Boot ekranında f6'ya basıp "noapic" eklemek gerekiyormuş parametreye, yapınca düzeldi problem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...