Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye Korumalı(Amerikan) Futbol Üniversite Ligi bu haftasonu başlıyor

Aegean

Öne çıkan mesajlar

• 5 hafta sonra ...
nike a göre bütün atletlerin paylaştığı 5 ana özellik var, nike ın tanımıyla sparq yani Speed, Power, Agility, Reaction ve Quickness. zaten bu sparq dalgasıda önce amerikan futbolcuları için çıkmıştı, oyuncuların offseasonı daha verimli değerlendirilmesi için. herneyse amerikan futbolundaki farklı pozisyonlar gereği, her bi özelliğin önem sırası her pozisyonda farklı. line oyuncularının güçlü ve iri olması beklenir mesela veya bi reciever ya da running back in hızlı ve çevik olması linebacker ın hepsine sahip olması :P tabi hepsinden önemlisi sportif zeka da cok önemli gerçekten fiziksel olarak yapılan sporlar arasında en karmaşık ve en cok taktiğe sahip olandır amerikan futbolu.

kısacası yukardakiler şimdi sahip olmasan bile oynaman halinde sahip olman gereken özellikler. ilk bi takıma gittiğinde kilona ve boyuna göre bi kaç pozisyonda denerler, her kilo ve boyda adamın oynayabilceği pozisyon var fakat kısa olmak genel olarak pek avantajlı değil amerikan futbolunda.
Sosyal ağlarda paylaş

eheh öyle bi mantık var genel olarak ama o kadar farkeden bişey değil gerçekten, kesişme noktasını doğru bulma tackle dan cok daha önemli. elbette tackle yapabilmek için kesişmek gerekiyor ama demeye çalıştığım topla koşan kişinin tam ağırlık merkeziyle kesişebilmek, fake yememek vs. adamın senden bi kol mesefasi hatta ne kol mesafesi inch bile uzaklaşması belkide kurtulmasını sağlayabilir, fake yememek derken yani ağırlık merkezini kaçırmamaktan bahsediyorum. eğer cok yetenekli bi adam değilse hangi adama ağırlık merkezi civarından vurursan vur o adam yıkılır, kollarını kapatmana bile gerek kalmayabilir(tabi deneyimle alakalı birazda).

tabiki duruma göre farklı yerlerdende yakalayabilirsin ille ağırlık merkezi olcak diye bişey yok, ama saldırdığın yeri kaçırmamak en önemlisi kısacası. bileklerinden tuttuğun anda da hiç bi şansı kalmıyor bak aşağıda verdiğim adamın videosunu izle mesela baya uzun bi adam kendinden kısa bi running back in çat diye bileğine yapışıyor.

explosiveness da cok önemli bi mevzu haliyle vs vs. uzar gider yani aklımdakilerin hepsini yazmaya kalksam sabah olur ondan sonraya saklamak istiyorum yarın dersim var malesef :) ama nfl de linebacker boylarına bak mesela en kısası 1.80-1.85 civarıdır. nfl de cok artan bi şekilde pas oyunlarına doğru bi kayma var, pek çok defans 4-3 yerine 3-4 dizilimleri uygulamaya başladı vs. türkiye de öyle cok iyi pas oynuyo denebilcek bi takım yok kanımca ama uzun boyun avantajları daha fazla diyelim.

ben ilk bi bucuk sene bunu çözemediğim için 2. senenin sonunda omuzlarım çıkmaya başladı, oysa kesişme noktalarını daha iyi ayarlıyabilsem, belkide omuzlarım ters pozisyonlara girmeyecekti o kadar. ikiside zırt pırt cıkıp duruyor şimdi, üstüne bi yarım sene daha böyle oynayıp bırakmak durumunda kaldım cünkü daha fazla zorlarsam yerinden kopucak kollarım. ameliyat olup ara vermemek benim hatam ama takımımın bana ihtiyacı vardı(hani yanlış anlaşılmasın öyle heroic bi moda girmeye calısmıyorum, mümkün olduğunca alçak gönüllü olarak diyebilirimki iyi bi oyuncuydum, kaptanlardan biriydim, takımımız da zor bi dönemden geçiyordu) bende oynadım.

demek istediğimi nfl de geçen sene 49ers tarafından draft edilen patrick willis isimli bi linebacker cok iyi anlatıcaktır eminim. inanılmaz bi oyuncu, feci hızlı öyleki 2007 draftlarında 40 yard depar süreleri arasında 4.12 sny ile en iyilerden biriydi(hatta en iyi bile olabilir hatırlayamadım)

geçtiğimiz sene rookie senesi olmasına rağmen +20 solo tackle, +3 sackle bitirdiği 3-4 maçı var. ki burda en kıdemli linebackerların en iyi maçında 10-12 solo tackle, 1-2 sack le maç bitirdiği bi nfl den bahsediyoruz, ilk senesi diye hiç bir ödül vermediler, ama emin olun adını altın harflerle yazdırcak hall of fame'e. fakat amerikan futbolundan anlayın veya anlamayın adamı izlemek inanılmaz keyifli şiddetle tavsiye ediyorum

hatta:

Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
genellikle artriyoskopi denilen bi yöntemle kesiksiz, kaslarda minimum güç kaybına sebep olan bi ameliyat uygulanıyor. bunun üstüne çok aşırı düzgün bi fizik tedaviyle(6 ay kadar bir süre) oldukça gelişme kaydedilebiliyor fakat anladığım kadarıyla hareket kabiliyeti tam anlamıyla eski haline dönmüyor hiç bir zaman. tekrar cıkması durumu var bi de; okuduğum bi makale de yukarda yazdıklarımı uygulayan hastalarda bile %20-25 civarında tekrar cıktığı gözlemlendi yazıyordu, ne derece doğru bilemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
9 Eylül'ün takımı vardı yanlış hatırlamıyorsam, orada okuyan bir amerikan futbolcusu bizim rugby antremanlarına katılıyordu İstanbul'a geldikçe.

Bu arada uzun birisi için tackle atmaktan çok yemek problem oluyor genelde (1.91'lik boyumla arada bir ikiye katlanıyorum) kısa sayılabilecek oyuncular gibi fake atma şansımız pek olmuyor, hızlandığımız zaman da güçlü koşmak zorlaşıyor kısalara nazaran.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
vala preseason işte takımlar yavas yavas antremanlara baslamıştır eminim, ben artık oynamadığım için bilemiyorum, 1 aya kadar da federasyondan haber cıkar heralde.

ya şu uzunluk kısalık konusunda da şunu deme ihtiyacı hissettim olay bi yerden sonra ne kadar yerden oynadığınıza bakar yani, genelde alttan karşılayan veya vuran alır/geçer adamı. boy bu yüzden bi kıstas olabilir bence ama bi engel değil yani, geçen senenin rookie si adrian peterson a bakın mesela ortalamanın üstünde bi boyu var 1.8x, 1.90 a yakın sanırım, diz hizasından gelen adamı alttan karşılayıp geçmişliği var yani bi maçında, aynı şekilde ayak bileği hizasından gelen adamın altına girip geçebilen bucs ın eski efsane fb si mike alstott örneği var.
Sosyal ağlarda paylaş

kısa olan adamın degil low olan adamın tackle yapması daha kolaydır once onu soyleyim istedim istedigin kadar kısa olan gotunu yere yaklastırmadıkca bise olmaz =))

onun dısında arascım www.tbsf.org.tr den takip edebilirsin anam olayları..

Uniligin anca kasımın ortasında baslar..zaten uniligde total 4 mac falan yapılıo aralıkları da cok uzun oluo..biraz prolige hazırlık gibi oluo..

aranızda bu arada kriterleri okuyan war mı??gelişmeye calısan bi sporu iice zor noktalara cekmeye calısıolar..

unilig icinÜniversite amerikan futbolu lisansına sahip sporcu sayısının en az 40 olması.
prolig icinÜniversite amerikan futbolu lisansına sahip sporcu sayısının en az 60 olması.

bunlar yuksek sayılar..

Sahaya çıkacak minimum oyuncu sayısının 30 olması.en azından bunu duzeltmisler gecen sene 35 idi ve maca cıkamayan takımlar olmustu 30-32 kisi oldukları icin..

Ev sahibi takımın müsabakalarda sahada skorboard bulundurması zorunludur.
skorboard??? auhauhauha lan saha cizgisi denen seyi hala tam olarak cizmeyi beceremezken..bazıları hala sadece kuka ile saha cizerken ne skorbordu?

En sonunda da benim sevdigim bi futbol sozunu soyliyimbari
Football is not a contact sport,football is a collison sport.
Sosyal ağlarda paylaş

yani öyle aslında cok zor şeyler değil bence abi federasyonun uygulamaları, geçen sene baya içli dışlıydım bu evrak işleriyle de yani, oyuncu sayısı konusunda takımlara iş düşüyo, adam cekmeli amerikan futboluna daha cazip hale gelmeli, bence 35 de de kalabilirdi o rakam. bu mantaliteyle ilgili bi olay hocam, yani tamam adam yok bulunmuyo onda bizde zorlanıyoruz, ama yani bi ara gazi nin yaptığı gibi 25 kişinin offense defense kick return kick oynaması kadar da saçma bişi yok bence, oyunculara fazla yük biniyo, kaldırabiliyo olsalar bile.

bu dediklerim unilig uygulamaları için tabi, pro lig için rakamlar biraz fazla bence de ama eninde sonunda da alacağı şekli o yani. bakarsın amerikan futbolu sükse yapar o rakamlar daha da yukarı çıkar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...