Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ScriptSharing: Bölüm Kuralları


thelegbra

Öne çıkan mesajlar

merhaba :)

paticikde her bölümün olduğu gibi, düzenli ve seviyeli bir bölümümüz olması adına, bizim bölümümüzün de bazı kuralları var. yıllardan beri yaşadığımız deneyimler sonucu oluşan bu kurallara tüm üyelerimizin uymasını bekliyoruz :)

* soru sormak veya yardım etmek amaçlı başlıklar açmadan önce arama yapmayı unutmuyoruz, unutup başlık açan arkadaşlarımızı da tersleyici cevaplar yazmak yerine tatlı dille (hatta pm atarak) uyarma yoluna gidiyoruz.

* scriptsharing genelde emulatör bazında, developerlara veya shard yöneticilerine hitap eden bir kesimi barındırır. oyuncu musunuz? oynamak için sunucu mu arıyorsunuz? başlıklar açmak yerine, aktif sunucuları listelediğimiz uo shards başlığına göz atıyorsunuz, hepimiz mutlu oluyoruz.

* paticikde geçerli olan "polemiğe girmeme, 1v1 kavgalara bulaşmama" kuralı gayet tabii bizim bölümümüz için de geçerli. hakaretlerde veya tahriklerde bulunmuyor, kişisel sorunlarımızı özel mesajlara taşıyoruz. biri bu kurallara uymuyorsa "cevap ver" yerine "şikayet et" butonunu kullanıyoruz.

* başlık açarken daha sonra arama yapabilecek insanları düşünüp, sorununuzu en mantıklı keywordleri kullanarak oluşturmanız enfes birşey olacaktır. "yardım lütfen" yerine "multi oluşturmak" diye örnek verebilirim.

* kilitlenen veya silinen mesajlarınız için savaş vermek amaçlı başlıklar açmıyor, bölümün moderatörlerine pm ile ulaşıyoruz. bölüm moderatörüyle ilgili şikayetlerinizi ise genel yöneticilere ulaştırıyoruz.

* belki de en önemli kurallarımızdan biri, yeni açtığınız sunucunuza herhangi bir yetkili aramanız/sunucu arayan nitelikli biri olmanız/uo sunucuları hakkında şikayeti veya sorusu olan bir oyuncu olmanız bizi hiç ama hiç ilgilendirmiyor. bu tür mesajları sunucunun kendi forumlarına yazmanız gerekiyor.

* aktif bir scripting projeniz veya uo freeshardına sahip iseniz ve duyurusunu yapmak istiyorsanız başlık açmıyorsunuz, bunu bölüm moderatörlerine pm ile iletiyorsunuz, onlar stickyye ekliyorlar. başlık açarak reklam yapma yoluna gidilen freeshardlar listeye eklenmiyor, listede varsa da siliniyor.

* yeni bir üyeyseniz, ema ablanın hazırlamış olduğu yeni gelenlere öğütler // paticik kültürü başlığına göz atmanızı da tavsiye etmeden geçemeyeceğim :)

not: listeye eklenmesi gereken, değişmesi gereken kurallar hakkınızdaki fikirlerinizi moderatörlere özel mesaj atarak ulaştırmanız rica olunur :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...