Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sarhoşluk ve hafıza kaybı

nackreint

Öne çıkan mesajlar

benim yakın bi arkadaşımla yılbaşında içmiştik. hepimiz sarhoş olduk ama kendisi yerlerde süründü ve cok komik olaylar oldu. eve zor getirdik ve ertesi gün hiçbişey hatırlamadıgını söledi sarhoş olduktan sonra.
lan dedenin mezarına işedin(mezar evin karşısındaydı) diyoruz hatırlamıyorum diyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kez başıma geldi. birinde martta sonbahardan kalan ağaçların yapraklarının üzerinde 4 saat uyumam, eve gelince pantolonumda kocaman bi kan lekesi görmem, baldırıma şişe parçasının girmiş olması ve benim farketmemiş olmam vardır. pantolonda kanı görünce adam bi dumur oluyo var ya :D

edit: yapraklarını sonradan ekledim. ağacın üstünde uyunur mu oha :D
Sosyal ağlarda paylaş

Discovery channel bilgimi satıyorum şu an;

Beyin iki bölümden oluşur, ilkel beyin ve gelişmiş beyin. Gelişmiş beyin anılarımız dahil her türlü sosyal kültürel aktivitelerimizi tutan, konuşmamızı sağlayan vs. bölümdür. Hemen her türlü şey bu bölümde gerçekleşir.

İlkel beyin diye geçen kısımın sadece 1 görevi vardır (3 alt başlık ile) ki o da neslin devamını sağlamak. Bu iş için 3 alt başlık vardır.

1-) Yemek yemek: Yemek yedikçe mutluluk hormonu salgılayan bölüm burasıdır. Gelişmiş beyine ne olursa olsun bu bölüm sürekli olarak yemek yememizi bize salık verir, özellikle en yağlı, en şekerli olanları daha bir sevmemizi sağlar. Bunun gayesi kıtlık anlarını en az zararla atlabilmemizdir. Son 50 yılı saymazsak insanoğlunun milyonlarca yıldır kıtlık ile düzenli olarak mücadele ettiği bir gerçektir. Milyon yıllık evrimde o derece kısa bir sürede günümüzün bolluğuna uyum sağlayamaz.

2-) Üremek: Erkeklerin sürekli seksi düşünmesini, kadınlar içinde en uygun erkeği seçmesini salık veren bölge yine burasıdır. Bunun sebebi erkek yılın 365 günü 24 saat değişik kadınlar ile olabilmekte ve soyunu devam ettirebilmek için mümkün olduğunca çok kadınla birlikte olabilmektedir. Kadınların seçici olması ise yılda sadece 12 defa, o da biri geçekleşince ikinci sefer için bir yıl daha bekleme zorunluluğu olmasıdır. Bir kadın kaç erkekle birlikte olursa olsun yılda en fazla bir doğum yapabilir. Erkek ise kaç kadınla birlikte olursa o kadar çok doğuma sebep olabilir. Kadınlar için önemli olan doğacak çocuğunun en iyi genlerin taşımasını sağlamaktır. İşte bu güdülere bakan kısım yine beynin bu bölümüdür.

3-) Refleksler: Örneğin yola atım atarken gelen korna sesi ile irkilip geri kaçmanızı sağlayan bölüm burasıdır. Bu işlev gelişmiş beynin düşünüp karar vermesinden çok önce devreye girer, siz daha ne olduğunu anlamadan yere düşerken eliniz mesela sizi korumak için öne atılır vs. Bu güdüler ne derece gelişkinse yaşamaya devam etme şansınız o derece yüksektir.

Şimdi gelelim hafıza kaybı meselesine. Alkol aldıkça gelişmiş beyindeki eelektriksel aktivite gittikçe zayıflar. İlkel beyin ise bu duruma çok daha dayanıklı olduğundan onun mesaj trafiğinde çok ciddi bir değişiklik olmaz. Gelişmiş beyin zayıflayıp, ilkel beyin aynı kaldığında doğal olarak harekelerimizi ilkel beyin kontrol etmeye başlar. Bunun sonucu olarak daha çok yer içer ve sevişiriz :)

Hafıza kaybının iki sebebi vardır, birincisi aşırı alkol sonucu gelişmiş beyinin kendisini kapatacak derece iletişimi kaybetmesi, ikincisi ise ilkel beynin öne çıkması sonucu yapılan hareketleri hatırlamıyorum ayağına yatma gereksinimi :D Hangisi size uygun o suruma göre seçip beğeneip alın efendim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kesik kesin cok olay var, asiri derecede sacmalamam falan var ama 1 kere salter tamamen kapandi ertesi gun uyandim boyle yok bi onceki gece, buna da tek sahit kisi Dela'dir su forumda, allah kahretsin =/ Zaten okula bira sarhosu donmustum, yarim sise vodka yarim sise tekila dayadilar, hastanelik olmamam mucize.

Bu arada ben en son ilkokulda falan kustum, bi kere cok hastalandim kusturamadilar hatta yani annem babam, oyle bi olayi da oldugu icin cok seviyorum vucudumu. Sevmem kusan adami.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...