Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fotoğraf makinesi + mp3 çalar tavsiyesi

fizban

Öne çıkan mesajlar

selamlar öncelikle.

kendime şöyle amatör, fotoğraf çekmesi dışında çok birşey beklemediğim fotoğraf makinesi arıyorum. 10 mp falan olmasına gerek yok, gece düzgün çeksin, e gündüz zaten düzgün çeksin falan birşey işte. sanırım dişçide kuyruk beklerken, adını hatırlamadığım bir dergide yapılan karşılaştırmada, modelini hatırlamadığım bir samsung fotoğraf makinesi iyi puan almıştı, ucuzdu da, öyle güzel birşey olsun işte :p nası çok netim dimi ?

mp3 çalar da mp4 çalar olacak şeklinde istiyorum.. shiftdelete.net te yeni zen in tanıtım videosunu izledim, beğendim, kendisini allahın emri peygamberin kavliyle kendime istiyorum. aman alma ya da süpersin al diyen var mı ? bi de bu cihaz altyazı şeyettirebilir mi mesela ? önceden videonun içine yerleştirip, cihaza göre encode edip de mi yapmak gerekir ?

teşekkürler şimdiden.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu var elimde Fizban arkadaşım. Yaklaşık 2 sene önce aldım, az kullanılmış, kutusundan faturasına herşey duruyor. Bu hafta DSLR makine alacağım için bu makineye ihtiyacım kalmayacak. Test drive yapıp aradığın makine olup olmadığına kendin karar verebilirsin. İlgileniyorsan bana nasıl ulaşabileceğini biliyorsun. :)
Sosyal ağlarda paylaş

ne yazık ki günümüzde fotoğraf makinesinin kalitesi veya "profesyonel" oluşu, kaç megapixel olmuş olmasıyla alakası yok.

en dandirik, en amatör, en rezil fotoğraf makineleri bile 10+ MP olabiliyor.
Bu şey gibi, 512MB Geforce FX 5200 alırsın, ama 128MB Geforce 6600'ün verdiği performansın onda birini vermez.

Gece düzgün çeksin diyorsun da, bir fotoğraf makinesi için en zor işlerden biridir gece düzgün çekmesi.
E gündüz her fotoğraf makinesi düzgün çeker. Cep telefonu gibi bir aletle çekmediğin sürece, fotoğraflarla uğraşan biri değilsen farkı farketmezsin bile.

Gece çekerken, daha çok ışık alabilmek için shutter-speed'i düşültçek. bu da elinin en ufak titremesinde fotoğrafın bulanık çıkmasına neden olacak. Image Stabilization özelliğiyle bunu azaltabilirsin. Ayrıca 800-1600 ISO gibi değerleriyle düşük ışıkta bile aydınlık çekim yapman mümkün olur.

Dergilerdeki felan puanlamaları dikkate almanı pek önermem. Kabataslak inceliyorlar çünkü. Hangisi şık, hangisi ucuz, hangisi popüler, hangisinin megapixeli daha fazla gibi etkenlere bakıyorlar. Ancak dpreview'de dediğim gibi Fotoğraf makinesinin ISO değerlerindeki noise oranlarını bile gösteriyorlar.

çok fazla incelemedim ama
küçük olarak:
Canon Powershot D870IS
http://www.dpreview.com/reviews/canonsd870is/
ortanca birşey olarak:
Canon Powershot G9
http://www.dpreview.com/reviews/canong9/
Daha büyük boy:
Canon Powershot D5IS
http://www.dpreview.com/reviews/canons5is/
incelemeni öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

bone,
gece hareketli bişeyi çekmek istiyorsan SLR ya da DSLR alman lazım. image stabilization olayı bildiğim kadarıyla öyle çok fazla hareket eden cisimleri yakalayacak kadar gelişmiş değil, onların özelliği sadece el titremesini önlemek çekim esnasında.
o yüzden gece hareketli bişeyi çekmek için ya çok süper ötesi bir flash'a ihtiyacımız var, ya da sağlam bi iso değerine. compact makineler her ne kadar 3200 iso sunsalar da iso400 bilemedin iso800 den sonra foto göçüyor. ama slr makinelerde iso çok mükemmel.onlarla yapılabilir gece hareketli çekim olayı.

ha bu arada bi de makine önerebilirim. fuji f31, bir de bunun yenisi var f31d mi ne öyle bişe. bu aletler çok süper eğer bulursan Türkiye'de kaçırma. dpreview'de yapılan incelemeye de bakabilirsin.
ben kendime canon PS a630 aldım mayıs civarında. süper alet o da. taşıması sorun olmaz diyosan onu da öneririm.
Sosyal ağlarda paylaş

aman sakın ha SLR takıntısına girmeyelim oper.

Image Stabilization sandığından da yetenekli bir özellik. Tamam belki hiphop dans yapanları adeta durmuş gibi net çekersin demiyorum, ama elin titrerken, karşındaki kişi de hareket ederken, resmin bulanıklaşmasını engelliyor, ve göze gayet güzel gelen fotoğraflar çekmeni sağlıyor.
daha yüksek shutter speed'lerde daha başarılı sonuçlar elde etmeni sağlıyor.

fotoğraf çekmek isteyen herkes SLR+tripod+uzaktan kumanda+harici flash zorunda değil :)
Sosyal ağlarda paylaş

tabi canım, slr apayrı bi konu zaten :D
yalnız image stabilization özellikli bi makine alıncaksa dikkat edilmeli. bu özellik hem software bazlı, hem de optik bazlı olabiliyor. optik image stabilization olanı alacaksınız.
Bone,
bu özellik mesela ne kadar sınıra kadar net çekmeye olanak sağlıyor. 5sn shutter da net çekebiliyor mu?ya da daha fazla ya da daha az?
Sosyal ağlarda paylaş

öyle tabiki de, zoomdan baska bi ekstra göremedim ben. bende canon a630 var. tüm manual ayarlar mevxut, foto çekmek çok zevkli oluyo manual. slr-like ta tüm manual ayarın yanında sağlam bi zoom var o kadar. hatta lensleri bile büyük değil, 12x zoom var alette, ama lens 1/2.5"
Sosyal ağlarda paylaş

oper said:
Bone,
bu özellik mesela ne kadar sınıra kadar net çekmeye olanak sağlıyor. 5sn shutter da net çekebiliyor mu?ya da daha fazla ya da daha az?

valla aslında fotoğraf makinesinin image stabilization'ına göre değişiyor.
bazıları başarısız bazıları çok iyi image stabilization yapabiliyor.

Ayrıca IS ile "5 sn'ye kadar net çekim" diye kesin birşey yok. IS'nin olayı, o an net çekebileceğin normal shutter speed değerinin bir kaç ayar üstünde çekebilmeni sağlıyor.

örneğin IS'si olmayan bir makineden 1/40 ayarında çektiğin netliği, başka bir makinede 1/10 ayarında çekmeni sağlıyor.

5sn gibi bir değerde ise, IS'siz çekimlerde hissedeceğin ufak bulanıklaşmaları kaldırabilir IS. Ama tripodsuz, elinle çektiğin 5sn'lik fotoğraflarda cam gibi görüntü bekleme :P
Sosyal ağlarda paylaş

işte o zaman geçe çekimi için tripod şart. ufaklarından alsan yine yeterli. 30cm kadar uzuyorlar açılınca.normal boyu da 15cm falandır. taşıması da zor olmuyo. yoksa gece çekimi olayı her makinenin harcı değil, özellikle hareket eden bişeyi çekecekseniz. :)
Sosyal ağlarda paylaş

oper şimdi aptalca bir laf olcak ama,
tripod makine titremesin diye kullanılır.
hareketli görüntüleri net çekmek için kullanılmaz.

hareketli görüntüleri net çekebilmek için, shutter speed'i hızlandırmak gerekiyor.
eğer karanlıksa ya ISO'yu yükseltmek gerekicek, ya da ISO çok noise yapıyor diyorsan mevcut shutter speed'i yavaşlatmak gerekiyor.
çünkü shutter speed'i ne kadar hızlandırırsak, o anki sahnede aldığı ışığı da o kadar azaltmış olacağız.
öğlen 12'de çok etki etmiycek bu ışığın az alınması.
ancak kapalı yerde suni ışık veya gece çekimlerinde shutter speed'in hızlanmasıyla yaşanacak ışık kaybını engellemek için yapılacak iki şey var.
1- ISO değerini yükseltmek, bu da noise'i arttıracaktır
2- Shutter speed'i yavaşlatmak.

Shutter speed'i yavaşlattığımızda daha çok ışık alacak. Ancak bu sefer de hareketli sahneyi çekerken bulanıklaşma göreceğiz.
bunu tripodla engelleyemeyiz, ancak IS ile halloluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...