Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

NS i niye sevmiyosunuz :))

Resh

Öne çıkan mesajlar

said:
ghaldszar, 12 January 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
"stealterlara grup bulmak zor"

RVR de bilemem ama kasarken grup bulmak zor diye birileri bir laf atmış ortaya herkes de aynı şeyi söylüyor.

Adam infil acmiyor, ns aciyor. Burasi alb degil, hib. Burasi US de degil, EU.

Bosu bosuna soylemiyoruz yani, tecrube meselesi. Durup dururken tecrubemiz olmayan konularda atip tutmayalim.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org
Exc/Hib | L50 Eldritch, Ranger, Bard | LGM Tailor
Email: [email protected] | Icq: 5100111
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baggio, 12 January 2004 23:22 tarihinde demiş ki:
said:
ghaldszar, 12 January 2004 20:15 tarihinde demiş ki:
"stealterlara grup bulmak zor"

RVR de bilemem ama kasarken grup bulmak zor diye birileri bir laf atmış ortaya herkes de aynı şeyi söylüyor.

Adam infil acmiyor, ns aciyor. Burasi alb degil, hib. Burasi US de degil, EU.

Bosu bosuna soylemiyoruz yani, tecrube meselesi. Durup dururken tecrubemiz olmayan konularda atip tutmayalim.

Gidip thread leri karıştır, aynı şey US de karakter açmaya çalışanlarada yapılıyor. Ghaldszar'ada yapıldı. Hem inf açarken hem wizard hemde cleric açarken. Olay sadece stealther açmakta değil, sadece EU değil. Ama verilen cevaplar aynı.

Bizde boşuna söylemiyoruz, tecrübe meselesi, atılan postların hepsini okumadan yorum yapmayalım.[signature][hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.

Umrae
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakasi var? EU/Exc/Hib'de char aciliyor, benim oynadigim yerde, ve soylenenler dogru. Ranger ve ns'ler duzgun grup bulduklarinda 3p bulmus gibi seviniyorlar, olay budur. US'de oyle dendi de oyle cikmadi diye burada da ayni sey olmak zorunda degil sanirim?

Durup dururken 'bilmiyorsunuz siz, sallamayin' deniyor bize resmen, cevap verdik diye de suclu oluyoruz, ilginc.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org
Sosyal ağlarda paylaş

Bahsettiğimiz bilmemkim nerde NS açmış değil sadece. Aynı şey US de açanlarada yapılıyor diyoruz. İsabet oldu bu topic e rastgeldi. Sen daha düzgün cevap verseydin sana suç muç atan olmiycaktı ama... atıp tutma lafı senden çıktı zaten.[signature][hline]Any man is capable of driving a blade into another man's chest. Anyone who thinks otherwise is a fool and won't live long. Killing is not a bad thing in and of itself; it is the intent behind the action that counts.

Umrae
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yani Baggio sen tecrübe timsalisin biz de cahili cühela mıyız? Bir tecrübedir gidiyor. Ne yapalım simdi sidik yarışı mı yapalım burada.
Yukarda eleştirdiğimiz konulardan biri nah işte tam senin şu anda örnek teşkil ettiğin konudur(Bölüm moderatörümüzden örnek 1A)
Diğer konu ise Stealtherların grup bulaması lafının son bir senedir her açılan forumda sakız gibi söylenmesidir. Peki US servrlarında bu yaşanmıyor sadece EU serverlarında yaşanıyorsa o zman bundan sonra EU serverlarında diye not düşüverin yanına sözün. Yukarıdaki mesajımı dikkatlli ve 2 kere daha okursan ben bunun özellikle US serverlarında olduğunu zaten belirttim. Bilmem anlatabildim mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu dağıtıyoruz ama, ama cevaplanması gereken bir durum bence.. Ghaldzar dediklerinde oldukça fazla doğruluk payı var, ama iddia ediyorum ki fikirleri biraz değişiecek bir sene sonra. Burada sorulara doğru dürüst cevap verilmediğini düşünen arkadaşlarıma vnboards'da biraz takılmalarını öneririm, eğlenceli oluyor. En azından burada kimse soru soranlara, "n00b" vs. gibi cevaplar vermiyor. Oyunda uzun süre oynamış herkesin de yardımcı olmaya çalıştığı açık.

Bunun yanında Ghald, görmediğin nokta şu; Infiltrator bile şu an kasması, özellikle ilk karakter olarak kasması oldukça zor bir karakter. Bunun tek sebebi ise grup bulma zorluğu değil. Oyun ilk çıktığında stealther class oynayanlar gerçek zorluğun ne demek olduğunu bilirler. Bugün ki infiltrator, shadowblade ve NS'leri oynamak yaklaşık 1e2000 kat kolay. Yine de özellikle PvE'de yüksek level'a gelene kadar (Evade 6-7 edinene kadar) bu karakterler verdikleri damage'dan genelde daha fazla damage alırlar (leather armor, düşük wep skiller düşük hitpoint, zayıf defans (parry yok, block yok, sadece evade 6 40 tan sonra), veya çok çok az damage verirler(Critical Strike line'ı ciddi aggro yaratır, diğer linelar pierce, axe, slash, thrust vs. vs. düşük wepskilliniz yüzünden daha az vuracaktır düz tanklardan). Her şart altında bir gruba yaptıkları katkı herhangi bir diğer karakterin yaptığından ÇOK daha az olacaktır. (Cleric/Healer/Druid'in manasını bitirip, devamlı lüzümsuz aggro alıp, habire ölme durumu...) Bu problemi anlatmaya çalışıyor oyunu daha uzun süre oynamış kişiler bence.

Albion bu açıdan biraz daha şanslı, belki de şanssız bilemiyorum, çünkü yeni oyuncu trafiğinin yüksek kısmını Albion alıyor. Yeni oyuncular, bir mercenary'nin gruba getireceklerinin bir infiltratorunkinden çok daha fazla olduğunu bilmedikleri için gruba 1 değil 2 infil alıyorlar. (Buna inanmakta gerçekten güçlük çekiyorum, bir PvE grubu, dışarıdan bufflar olmadan iki infiltratoru niye alır?)

Ben Mordred ve Tristan serverlarında shadowblade oynadım. Mordred iyi örnek olmaz çünkü kurallar farklı, zaten guild dışında grup guild kurallarına aykırıydı benim için. Ama tristan için söyleyebilirim ki en iyi guildlerin, sonradan en başarılı shadowbladeleri olanlar bile uzun, çok uzun süre solo kasmak zorunda kalıyorlardı. Çok çok şanslı olanları dışında. Zaten buffbot meselesini ilk ortaya çıkaran assasin sınıflarının grup şartlarına uyumsuzluğuydu...

Bence sen şanslısın, hem Albion'da muhtemelen infiltrator dışında bir şey level edilmiyor ( :-P ). Hem de Albion henüz oyunun değişik noktalarıyla ilgilenen insanlar (yeni oyuncular) ile dolu. Ve de şanslı saatlerde gruplar bulmuşsun, bu arada bir soru sorayım, kaçıncı leveldasın? (Yanlış anlaşılmasın kesinlikle ooo 50 değilsin dediklerinin hiç bir önemi yok tavrı takınmıyorum, sadece 1-40 lvl lar aşağı yukarı 40-50 kadar zor oluyor, SI questler falan çok kolaylaştırdı tabi) Doğal olarak diğer realmler de pek çok yeni oyuncuyta sahip, ama ilk 20 level US serverlerinda nasıldır bilmiyorum. EU serverlarında son bir kaç haftadır oynuyorum, ve grup yok... HİÇ yok. Herkes 20'ye kadar task yapıyor, ve açıkçası muhtemelen bu daha hızlı, sonrasını öğrendikçe anlatabilirim.

Konunun kendisine dönecek olursak, Nightshade bence başarılı bir assasin. Ben oldukça fazla seviyorum, ilk karakter olarak da EU serverlarında NS açtım. Baggio ve Miguel'in yardımlarıyla kolaylıkla ilerliyorum. Aynı yardımlarla, buffbotumla bir hero veya blademaster, ve hatta enchanter açsaydım şu an level 19 yerine level 30'dum. Herkesin söylemek istediği bu, ilk karakter olarak caster, veya tank açmak onu level 50'leyip oyunun mekaniğini öğrendikten sonra bir stealther açmak daha avantajlı oluyor genelde. Bu kimseye stealther açmayın demek değil, sadece açılan bu karakterlerin karşılacağı zorlukları anlatmak.

Özetle NS seviyorum, hatta bayılıyorum, şu an oynamak isteyebileceğim başka hiç bir karakter yok. Spec olarak 46 pierce 39 CS 30 venom 37 stealth 26 CD öneririm, yalnız autotrain ile mümkün. Pierce yüklenmek istiyorum çünkü eski bir critbladedim hehe.

Saygılar.

İşte insan sıkılınca yazıları biraz abartıyor kusura bakmayın...[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot

[Bu mesaj Orf tarafından 13 January 2004 15:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ghaldszar, 13 January 2004 00:25 tarihinde demiş ki:
Yukarıdaki mesajımı dikkatlli ve 2 kere daha okursan ben bunun özellikle US serverlarında olduğunu zaten belirttim.

Biz EU/Exc/Hib'den bahsederken sen gelip US/Kay/Alb'de yasadiklarini anlatiyorsun, 'bunlarin dedigine bakma, grup bulmak zor falan degil' diyorsun, ne demek istiyorsun o halde? O pakedi satip US/Kay'a gel burada oyna falan mi? Anlayamadim gercekten ne mantikla yazdigini o mesaji simdi.[signature][hline]Gesp (a.k.a Baggio) | www.gesparts.org
Sosyal ağlarda paylaş

Orf' cum uzun açılamandaki düzey ve anlaşılırlık için teşekkür ederim öncelikle. Yukarıda da belirttim EU serverlarını bilmiyorum ama US serverlarında özellikle Kay' da infilin ve scoutun hiç bir zorlayıcılığı yok. EU' da olabilir ama burada herkes bir "stealtera grup bulmak zor sen baska bir şey ac" lafını bellemiş kim stealter dese aynı şeyi yazıyor. Geçmiş threadlere bakarsan bu EU için de US için de Albion için de diğer realmler için de aynı şekilde söylenmiş. Kimse kusura bakmasın ama buna tecrübe ya da tecrübe paylaşmak diyemem ben. Bana düpedüz köstek olmak gibi geliyor.

Eğer her server ve realmin yapısı farklı olabiliyorsa o zaman bu tarz taviyeleri o server ve realmde olan insanlar versin. EU-Excalibur-Mid oyuncusu US-Kay-Albion oyuncusuna "Infil acma cleric ac grup bulamazsın" ya da "Armsman acma Paladin ac Armsmanleri kimse sevmez" tarzı yorumlarda bulunmasın. Specler için eğer kendini o konuda yeterli hissediyorsa yorum yapsın. Bir infil tarafından bir kere öldürülen infil experi kesiliyor başımıza. PL yaparak karakter yapan insanlar da o konuda exper olmazlar. Tabii çok okumuş ya da PLden sonra o karakterle çok oynamıştır o zman diyeceğim bir şey yok. Gecen hafta Paladin acmaya karar vermiş PL ile 3-5 günde Pally yapmış daha bir gün oynamış gelmiş burda "ben pally experiyim" tavırlarıyla ahkam kesiyor. Bu tecrübe paylaşımı değildir bu tamamen yanlış yönlendirmedir.

Benim ilk karakterim infil. Bunu acıcam dediğimde bir çok insan bana ilk karakter olarak acma sonraki karakterin PL yaparsın git Cleric ya da Pally ac dedi. Acıkcası bana Bonepart ve Dariel' den başka kimse destek olmadı. Yanlış da anlaşılmasın çok kişi yardım etti ama bu karakteri istediğim için bu karakteri açmam konusunda sadece o ikisi ve şu an adını hatırlamadığım 1 kişi destek oldu bana. Sonucta bu oyuu ya Infil ya scout ya da ranger oynicam diye almiştim ve infil de tercihimdi. Kalkıp da "infil acma cleric ac" diye bir sözcük kadar sacma bir sey olabilir mi? Infil nerdee Cleric nerde? İkisinin de zevki ayrı ama onun yerine bu mantıklı değil.

Diğer taraftan yeni oyuncu olsun eski olsun bir tavsiye istediğinde ilk 2 mesaj kısa ve çok genel oluyor sonrasında da biri gelip bir şey söylüyor ve ortalık birbirine giriyor. Yok sen bilmiyorn yok sen hiç bundan gördün mü tarzı ifadeler kullanılmaya ve abuk subuk kavgalar yaratılıyor. Aslında bu polemikleri yaratan bir kac kişidir her zaman. Tabiiki fikr tartışması olacak ama bugune kadar özellikle spec tavsiyelerinde hangi threadi okuduysam istisnasız hepsinde aynı şey var. Sonuçta okuyan kişi istediği tavsiyeyi almamış oluyor, özellikle oyunla çok haşır neşir olmayan yada yeni sayılabilecek oyuncuların anlayamayagı bir dilde kavga okumak ona hiç de bir yarar getirmiyor çünkü anlamıyor. Hem de çok kötü görünüyor.

Gelelim son kısma neden bu konular NS altında tartışılıyor. Burada NS konuşuluyor diye ben şikayetimi belirtemiyecek miyim? Ne salağım ne geri zekalıyım ne de düşük IQluyum. Yaşım da burada hangi konuda konuşulduğunu anlamaya gayet müsait. Bana da kalkıp burada NS konuşuluyor denmesini de çok anlamlı görmüyorum. Bir seneden fazladır bu bölümdeki mesajları takip etmeye çalışırım. Her seferinde gördüğüm bu yanlış, yardımdan çok ızdırap veren, kavgacı ve aşağılayıcı yardımlardan bıktığımdan ve Dariel' in tepki mesajını görüp konu açılmışken ben de bu kadar zamandır söylemek istediklerimi Dariel' insöylemesinden dolayı eksiklerini tamalamak istedim.
Siz oyundaki tecrübelerinizi paylaşabiliyorsanız (ki tecrübesiz olanlar da tecrübe olarak paylaştığı bir ortamda) ben de hayattan tecrübelerimi paylaşamıyorsam o zaman "yerim böyle bölümü" der, geçer bir daha da ihtiyacım olmadığı takdirde de bu bölüme bir daha uğramam. Zaten DAOC konusunda bilgi alınabilecek dünya üzerindeki tek yer de burası değil.
[hline]
Not: Bazı mesajlarımdaki üslubum düzgünce cevap vermeye çalışan insanlara karşı değil abuk subuk üsluplarla benim zaten eleştirdiğim o her zmanki sadece ben bilirim son lafı ben koyarım tarzı tavırlarla cevap verenlere karşı yapılmış bir tepkidir. Düzgünce tartışamsını sürdüren ya da anırmaya değil konuşmaya çalışan insanlardan üslubum eğer onları rahatsız ettiyse verdiğim rahatsızlıktan özür diliyorum.

Not2: Bu arada ben 45,5. level bir infilim ama mutlu ve gururlu bir infilim. ;)

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 13 January 2004 15:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...