Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

American Robert?

asinanyavuz

Öne çıkan mesajlar

Evet kampüsü çok güzel ama "Dışı seni yakar içi beni" modunda bir okuldur (özellikle sevmediğin dersleri kasma olayı). Eğer yurt dışına gitmek istiyorsan seçebilirsin.

Ben 7 sene okudum orada (bLaQ ile bu sene mezun olduk). Arkadaş ortamı dışında pek samimi bir ortam bulduğumu söyleyemeyeceğim. Özellikle Yeni Lise (8 yıllıkçılar) 'nin hepsi demeyeyim ama çoğu sonradan görme maalesef. Ofisle anlaşamadım. Saç konusu yüzünden kafamı ütülediler. Ha burada saç demişken kıyafet yarı-serbesttir. Kot, kadife yasaktır (hoş son senelere doğru hoşgörü gösteriyorlar) Gömlek-kravat zorunludur ama düz ya da çizgili olmak şartıyla renk seçimi senindir. Spor ayakkabı serbesttir. Yaka hizasına kadar saç serbesttir. At kuyruğu yasaktır (erkeklerde) ama benim tantanadan sonra izin vermiş olabilirler bilemem.

Hocaların bazıları kafayı yedirtiyor ama iyileri tabi ki var. Şimdi kendime göre iyileri kötüleri saymayayım ki önyargıyla yaklaşma. Git gör anyayı konyayı ama size vız gelir çünkü ortaokuldan sonra size cennet gelir. Ama benim ilkokul dahi çok iyi geçtiği için (Fatma hocam sağolsun onun kadar insandan anlayan hoca görmedim o olmasa buralara gelemezdim.) alışmıştım güzel okul hayatına.

İmkanları çok iyidir. Ben Konferans Odası'ndaki 130 yıllık piyanoyu çalmayı çok seviyordum. Sabah sabah güzel oluyordu. Seçmeli dersler çok güzeldir özellikle son senelere yaklaştıkça. Bu seni ÖSS'ye gireceksen bir nebze rahatlatır ayrıca notlarını yükseltir. Mesela Lise 3'te Fotoğrafçılık, Film&Edebiyat, Müzik (Başlangıç, İleri Seviye) gibi dersler var. Vakit geçirmek için uygun. Yalnız Fotocu gıcıktır biz ona Toto derdik. (Photoshop'tan alıntı) TOTOOOOO yiiiieeeeeepma diye azardık ona. Hoş biz herkese azardık ayrı konu...

aynen böyle :tebrikz: (sesler de oleeeyyyy oooooh yieeeppmaaaa şeklinde giderdi. Arada slogan da atardık)

Notlarının yüksek olması için bayağı kasman lazım. Sene ortalamamız 75 lerde falandı ama 90 getirenler deliler gibi çalışıyorlardı. Ben 67.25 ort ile 256 kişi arasından 249. olmuştum. Buna rağmen ÖSS' de okul genelde ilk 10'a girer (tabi seneye bağlı). Bana bile bu sene 72 geldi 80 üzerinden.

Eğer okuyup yurt dışına gitmek istiyorsan girmen mantıklı olur. Biz ÖSS kasarken okul ödevlerini yetiştirmek genelde zor oluyordu. Lise son özellikle Türkiye'cilerin başını ağrıttı. Tabi bu durum ders seçiminle alakalı....

Mesela Sayısal'san Zorunlu Fen'leri hemen bitirmeye çalış ki (seçimleri kendin yapıyorsun) ilerde başın ağrımasın. Eşit Ağırlıkçılar ve Sözelciler için bu durum daha kolay. Ayrıca Matematiğinin iyi olduğunu umarım. Calculus sürekli çalışmayanlara sıkıntı veriyor. (Mesela Ben ve bLaQ gibi :D ) Hoş ben kalıp Genel Kültür oldum o ayrı.

Geçme notu 60 tır (Alan Derslerinde) Türkçe dahil. Onun dışında 50 ile geçebilirsin. Ortalaman 60 ın üstünde olmalı ve kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın. Eğer 3 ya da fazla dersten kalırsan sene tekrarı yaparsın aman dikkat.

Burs olayı eğer derece yaparsan mevcut. Ama bu imkan sınırlı onu da söyleyeyim. Okulda notların iyiyse burs yüzdenin artma şansı var.

Aslında yaşadıklarımdan dolayı "düşmanıma bile tavsiye etmem" derdim ama siz girin kardeşim. Ama umutlarınız yıkılabilir benden söylemesi. Arkadaş (sene) ortamımız ve o piyano olmasa herhalde intihar ederdim.

Futbol sahaları güzeldir eğer top oynuyorsanız krampon (çivili, plastik) olmamak şartıyla istediğiniz ayakkabı ile oynarsınız. Çim sahada krampon da serbest.

Neyse iyisiyle kötüsüyle bahçesiyle bir okul. O bahçenin tadını ne kadar çıkartırsın o sana ve ödevlerine kalmış.

Okul el kitabının 3 te biri kadar yazdım disiplini de yazmayayım artık.

İyi çalışmalar umarım herşey istediğin gibi olur.

Mino'03
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen robertliyim. olağanüstü bi kampüsü var. ücretinin çok yüksek olduğu ve bu yüzden de pekçok insanın anadolu lisesini tercih ettiği doğrudur ama burs alma imkanı da vardır. bursu kaybetmek disiplin cezalarına ve başarıdaki düşüşe bağlıdır(önemli olan yıl sonu ortalamasıdır) öyle kolay kolay burs hakkını alamazlar, çünkü disiplin cezaları öyle haybeye verilmez. ciddi bi kural çiğnemiş olman gerekir. 3 kere sigara içerken yakalanmak gibi.
eğitiminin iyiliği tartışılmaz bile, fakat kesinlikle zordur. düzenli çalışma gerektirir. öyle lise 1den özel derslere, dershanelere lüzum yoktur. ingilizcesi sıfır olan bi insan hazırlık senesi sonunda ingilizce tabiriyle "native speaker" gibi konuşabilir. hazırlık, lise 1e göre fazlasıyla kolay ve eğlenceli bi senedir.
ders dışı aktiviteler tahmin edilmeyecek kadar çeşitlidir.örneğin her insan kendine hitap eden en az 5 aktivite bile bulabilir.
ingilizce dışında 2. yabancı dil seçeneği vardır(almanca ya da fransızca) her iki dil de gayet iyi öğretilir. öyle diğer okullardaki gibi sene sonunda "adın ne?" gibi kalıplarla ve 1 paragraflık betimlemelerle sınırlı kalmaz .
yatılı değilim ama yatılı olmak özellikle erkekler için çok eğlenceli olsa gerek. (arkadaşlardan dinlediğime göre öyleymiş)
verdiği ingilizce eğitimi mükemmeldir. yurt dışına bile gidildiğinde kesinlikle zorluk çekilmez. o üniversitede hazırlık atlayamayanlar şuursuzdur.
yemekleri güzeldir, tenefüsleri yeterince uzundur. edebiyat bölümü dışında hocaları anlayışlıdır.
okulun dezavantajı fazla öğrenci olması ve bu nedenle rehberlik servisinin bireysel olarak öğrencilerle pek ingilenememesidir. üst dönemler yeni gelenleri bi süreç boyunca aşağılar, ama kendini kanıtlayanlar* paçasını kurtarır. (bkz *: tenefüslerde ip atlamayanlar, annesini aramayanlar, amele amele çizgili çorap giyip, avril lavigne dinleyip "ben punkım" demeyenler gibi)
Sosyal ağlarda paylaş

robert turkiyenin en iyi lisesi cogu bakimdan her bakimdan denemez, tek 2 kotu yani var 1 okulda kimse kimseyi tanimiyor 2 kadro biraz kokusmus

onun disinda girebiliyosan kesin git, ben girdim sinava kazanamadim, o haric her yere girebiliyordum, alman vardi almanca istemedim uskudar amerikana girdim

sansa oda almani gecti 2. siraya geldi simdi koc ta almani gececekmis oyle diyolar, ama bizim okul ilk erkek mezununu 15 yil once vermesine gore gayet iyi gidiyor, amerika konusunda bizde mit ye harvarda onlar kadar gonderdik bizde cm tufts brown duke e her sene duzine gonderiyoruz hem ortamimiz cok guzel

yani

kazanabiliyosan kesin robert
kazanamazsan uskudar
sonra koc
sonra alman[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mino, 16 November 2003 20:50 tarihinde demiş ki:
Notlarının yüksek olması için bayağı kasman lazım. Sene ortalamamız 75 lerde falandı ama 90 getirenler deliler gibi çalışıyorlardı. Ben 67.25 ort ile 256 kişi arasından 249. olmuştum. Buna rağmen ÖSS' de okul genelde ilk 10'a girer (tabi seneye bağlı). Bana bile bu sene 72 geldi 80 üzerinden.

Eğer okuyup yurt dışına gitmek istiyorsan girmen mantıklı olur. Biz ÖSS kasarken okul ödevlerini yetiştirmek genelde zor oluyordu. Lise son özellikle Türkiye'cilerin başını ağrıttı. Tabi bu durum ders seçiminle alakalı....

Mesela Sayısal'san Zorunlu Fen'leri hemen bitirmeye çalış ki (seçimleri kendin yapıyorsun) ilerde başın ağrımasın. Eşit Ağırlıkçılar ve Sözelciler için bu durum daha kolay. Ayrıca Matematiğinin iyi olduğunu umarım. Calculus sürekli çalışmayanlara sıkıntı veriyor. (Mesela Ben ve bLaQ gibi :D ) Hoş ben kalıp Genel Kültür oldum o ayrı.

Geçme notu 60 tır (Alan Derslerinde) Türkçe dahil. Onun dışında 50 ile geçebilirsin. Ortalaman 60 ın üstünde olmalı ve kaldığın dersleri seneye tekrar alırsın. Eğer 3 ya da fazla dersten kalırsan sene tekrarı yaparsın aman dikkat.

Burs olayı eğer derece yaparsan mevcut. Ama bu imkan sınırlı onu da söyleyeyim. Okulda notların iyiyse burs yüzdenin artma şansı var.

Aslında yaşadıklarımdan dolayı "düşmanıma bile tavsiye etmem" derdim ama siz girin kardeşim. Ama umutlarınız yıkılabilir benden söylemesi. Arkadaş (sene) ortamımız ve o piyano olmasa herhalde intihar ederdim.

Futbol sahaları güzeldir eğer top oynuyorsanız krampon (çivili, plastik) olmamak şartıyla istediğiniz ayakkabı ile oynarsınız. Çim sahada krampon da serbest.

Neyse iyisiyle kötüsüyle bahçesiyle bir okul. O bahçenin tadını ne kadar çıkartırsın o sana ve ödevlerine kalmış.

Okul el kitabının 3 te biri kadar yazdım disiplini de yazmayayım artık.

İyi çalışmalar umarım herşey istediğin gibi olur.

Mino'03

futbol olayını salla pek futbol oynamam daha çok basketbol. Bu arkadaş ortamı beni bayağı tırstırıyor! Ben şimdi yazarım bir de kazanırsam hatta gidersem bir çevre edinemezsem cehennem olur bana orası. bu 60 olayı insalla dersler zor değildir :)[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!
Sosyal ağlarda paylaş

tabi şunu unutmuoruz okulun öğrenciye werdiği öss tipi sonuca dayaı bir sıanwdan çok mantığını kullanma dününü gününü ve yarını yargılama hayatı sorgulama ve bir ilke edinme gibi 120dklık bir kitapçıktan çok hayatının geri kalan uzun yıllarında kullanabileceği yetielr de önemlidir.
bunun yanı sıra alman lisesinden mezun biri üniversite de 1, sınıfta okutulacak mühendislik alanalrındaki dersleribn büyük bi bölümünü görmüşltür ünide yayılır yatar[hline]bornozlu canavar
Sosyal ağlarda paylaş

puan sistemi her sene deişio o yüzden ona bişey diemeyiz, ama 89la yedekten de olsa girersin ve emin ol denemeler normalden bikaç net düşüğü oluo her zaman..
Ama tekrar sölüorum, her zaman için ii bir anadolu lisesini tercih et, kadıköy anadolu, bizim okul( istanbul erk.), galatasaray, akabtaş bunlardan bazıları.[hline]a.k.a wicked

How much longer till I hit the ground?
I can't tell you why I'm breaking down.
Do you wonder why I prefer to be alone?
Have I really lost control?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 16 November 2003 21:01 tarihinde demiş ki:
[futbol olayını salla pek futbol oynamam daha çok basketbol. Bu arkadaş ortamı beni bayağı tırstırıyor! Ben şimdi yazarım bir de kazanırsam hatta gidersem bir çevre edinemezsem cehennem olur bana orası. bu 60 olayı insalla dersler zor değildir :)[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

Baskette de tatmin olursun. Kortlar var açık kapalı. 60 getirmek zor değil. Bak ben bile getirdim. :-p Sen ki benden daha çalışkansın benden daha rahat edeceğin kesin...

Baba mutlaka kafa dengin insan çıkar. Moralini bozma ;) Oraya binbir çeşit insan geliyor. Hepsinin kendine özgü düşünceleri var uyan birileri olacaktır. Olmadı (ki ihtimal vermiyorum) kendini oyalayacak bir şeyler bulursun. Mesela ben yalnız kaldığımda atıyordum kendimi bir piyano odasına orada çalıyordum. Sabah Ofis'in orada çalıyordum oraya ilginç bir hava katıyordu. Millet kapıyı gizli gizli aralıyordu o olaylar hoşuma gidiyordu. Bazen açıyorlardı falan millet orada oturuyordu. Bizimkiler gelip müzik eşliğinde test çözüyorlardı.

Bu arada sen Yeni Lise olayındaki konuşmamdan dolayı endişelendin herhalde. Yeni Lise'den çok kafa arkadaşlarım da oldu ama çoğunlukla maalesef uyum sağlamayadım. Bu senin sağlamayacağın anlamına gelmez. Benim dediklerimle hemen kıyaslama ortamı.
Sosyal ağlarda paylaş

Rezalet bi okuldur, gitmeyin gideni teşvik etmeyin. Amerikan sisteminin allah cezasını versin. Zamanında IEL'i de kazanıp RC'ye giden kafama koyiyim..

Ha bu arada bütün bu laflarım sistemine, yoksa öğrencilerine değil. Herkes atıp tutar robertli böledir, şöledir falan felan ama onlara inanmayın. Yaşamak için güzel bi okul aslında ama geri kalan herşeyi bo$, türkiyede kalıcaksanız hele ÖSS kasıcaksanız yani yanına bile yaklaşmayın.[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 16 November 2003 21:11 tarihinde demiş ki:
deamon hiiiç de öle olmuyo işte.

bütün robertliler iel liler almanlılar falan "ulan biz bu dersi biliyozzz" diyo, mat 1 e çalışmıyo [diğerlerini bilmiyolar], çalışmıyolar, sonra daaa apışıp 10 larını alıyolar :)

ayrıca hazırlık okumak durumunda kalıyolar türkiyede bir üniversiteye girdiğinde bu almanlar iel liler genel olarak [türkiyede almanca işletme ve enformatik okumak istemiyolarsa tabi, ve düzgün eğitim veren okullar ingilizce eğitim verir unutmayalım] bu bi sene de unutturuyo herşeyi ..[hline]kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz.

o konuda yanlış bilgin var,
kulağa zor gelio,
ama istatiksel oalrak senelerdir alman ve iel öğrencileri birçok ingilizce(saglam) üniversitelerin hazırlıklarını atlayanlardan.

örn: yakın bir tanıdıgım, avusturyadan mezun oldu(ing deil dikkat çekerim :) ), sabancının hazırlıgını atladı ki en zorlarından oldugu söylenir.[hline]a.k.a wicked

Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada okuldaki ders sistemi, hedesi falan hakketen berbat. O okulda 7 sene ne çektiğimi bi ben bilirim bi allah :)
Tamamen Amerikan sistemi ile milli eğitim bakanlığı kuralları arasında sıkışmış sentez kurallar topluluğu hakim. Ama nedense bu kuralların hepsi öğrencilerin aleyhinde. Yani Amerikan sistemini uygulayıp türk disiplinini kullanırsan, her dönem sonuna her dersten Final koyup, bi de türk sisteminin gerektirdiği bütün sınavları ek olarak yaparsan... Daha ne diyim artık, puan ını elde ettikten sonra hala ben RC'ye gidicem diyosan gel yüzyüze anlatıyım sana gerçekleri de bi genci en azından kurtaralım :))

Bu arada hep negatif özelliklerinden bahsettim ama mükemmel özellikleri de yok değil. Mesela ben 7 yıllık öğrenciyim yani LGS ile girmedim Anadolu Liselerinde İstanbul Erkek'i kazandım ve ona gitcektim, tercihlerden bi hafta önce Robert'in kampüsüne gittik işte bi gezinelim falan diye özel hocam sölemişti git bi bak kararın deişicek diye. Gittiğimiz anda değişti tabiki eah. Etiler Akmerkez yanından Arnavutköy Boğaza kadar inen eşşek kdr ormanlık bir arazi, minonun anlattığı gibi 2 standart futbol sahası, 3-5 mini futbol hedesi halı saha boyutlarında, 4 açık kort pota basket hede falan, 2 kapalı basket voleybol hedesi gym içinde. Mükemmeldir yani sıkılamassın öğle tenefüslerinde. Arkadaş ortamı iyidir, öğretmenler genellikle baya iyidir, orta derecede hoca yoktur yani. Ya çok seversin ya nefret edersin eha..[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
bLaQ, 16 November 2003 21:27 tarihinde demiş ki:
Yani mezun olduktan sonra Türkiye'de kalmayı düşünüyosan RC kampüsüne bile uğrama :)

Amerikacıysan tabiki Türkiyede tek tercih RC..[hline]-= Myrlur Ownz Jo0 =-

Türkiye'ci isen çok iddialı yerler için kafanı çok zorlaman gerekir. Bak ben Marmara Güz. San. Sinema-TV'yi kazandım keyfim yerinde. Ama iddialı olmak istiyorsan hem okula hem ÖSS ye kasmalısın. Bünye kaldırırsa ne ala ama çoğumuzunki kaldırmaz.

said:
fizban, 16 November 2003 21:20 tarihinde demiş ki:
eski liselilerin yeni liselilerle anlaşamaması doğal bişey, sonuçta bi kültürle besleniyolar ve karşılarında bu kültürü almadan ilköğretimden gelen bi güruh oluyo karşısında.

aynı şey kadıköy anadoluda da vardı öz / üvey olayında. gerçi şimdi öz mü kaldı son 2 seneleri .. peh be !

Bir de Fizban'ım kültür değil de o dediğim davranışlar aile kaynaklı. Bunların sebebi ailenin bu davranışları kazandıramaması. Yoksa hepsi bizim kadar (hatta bazılardı bizden fazla) bilgili insanlar. Ama sonradan görme bir kültür değil davranış. Sen zengin olup okula Ferrari 360 ile gelip hava basar mısın? :yapma: Ya 130 senedir olmadı geçen sene oldu ohaa dedik topluca :hrr: Biz bu yüzden onlara ısınamadık. Servisteki muhabbetler Kız-Araba-Para üçleminde kaldı. Sıktı yani. Sen belki benden daha iyi anlarsın. Allahtan müzisyen arkadaşlar vardı da doğaçlama takıldık onlar tuzu biberi oldu son senemin. Onur ve Yiğit arkadaşlara orkestraya, Deniz Abime selam çakarım yani. Bizimkiler zaten kalbimde.

Diğerlerine üvey demek istemezdim (biz Eski/Yeni Lise diyoruz) ama davranışlar böyle yaptı olayı. Zaten bu sene Martıların son senesi ondan sonra okulda Lise tek olacak. Bakalım ondan sonra göreceğim okulu ben. Zaten "giderek batıyor" sözleri ben ilk geldiğimde de mevcuttu bakalım akıbet nasıl olacak...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fizban, 16 November 2003 21:34 tarihinde demiş ki:
eh legendary boaziçindeyim, iel'li bi ton insan hazırlığı geçemedi, hatta geçenler 2-3 kişi fln civarında olsa gerek; avusturya lisesinden geçebilen 2 kişi var bildiğim, robertten dahi geçemeyen 1 kişi var. alman lisesini bilemicem tanıdığım 2 kişi vardı almandan, onlar da hz okuyup geldiler ..

biz kadıköy anadolu olarak yarımızın girdiği sınavda [16 kişi] 8 şehit verdik, 8 imiz geçti.

sabancıdaki sınav bizimkilere çerez gelmiş olacak ki, para vermek istememiş olacaklar ki hepsi geçti sanırsam ..[hline]kendimi kendimden çıkarsam sıfır kalmaz.

snn dönemin kütükmüş
:P diyecem pek olmayacak heralde ama bnm bu bilgilerimi aldıgım kaynaklar bomba deil çok araştırdım ben bundan 3 sene önce bu bilgiler bana gerekirken. Ve verdiğğim yalnız bir(rakamla 1) örnek..

Ya biz ne dersek dielim son karar formun sahiplerinin, önerilerden çok kendi içlerinden geçeni yazmaları da önemli[hline]a.k.a wicked

Sosyal ağlarda paylaş

said:
asinanyavuz, 16 November 2003 21:42 tarihinde demiş ki:
peki şöyle sorayım TR de mi üni eğitimi görmemi tavsiye edersiniz US de mi?[hline]Bilinçli INTERNET Kullanıcısı için ELELE!

Valla Amerika'ya gidenler müh. ya da işletme vb. okuyorlarsa haftada 200 sayfa okuma ödevleri oluyor. e-postada hep söylüyorlardı. Yani Robertteki kasış eğitim aynen devam ediyor. Tabi alışana vız; alışamayana işkence geliyor.

Sanat aktivitesi için (Mesela Berklee School of Music) gidebilirsin oradaki eğitim iyidir. Tabi şimdi Bilgi Müzik olayı var ama sana kalmış. (Müzikle uğraşmıyorsan söylediklerimi unut)

Şahsen ben Amerika'yı "makyajlı güzel" olarak gördüğüm için kafama minigun dayasalar gitmem. (Sam istiyorsa denesin) Ben doğal güzellerden yanayım (Türkiye). Tek sorun başındaki d----lar

Marmara'm dan (Haydarpaşa kampüsü) çok memnunum. Kampüs zaten Robert'i aratmıyor iyi. Boğaz yok ama liman ve Troy'daki fregman gibi gemi harekatı manzarası mevcut :lol: Toprak saha iki adım. Hocalar süper. Daha ne Allah'tan belamı mı arayacağım :-)

Kasacaksan gidersin Amerika'ya ama gökdelene meze de olabilirsin karışmam :rock:
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...