Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fantastik edebiyatin ne ifade ettigi ve bu turde onerileriniz

bergamot

Öne çıkan mesajlar

Nedir su fantastik edebiyat dedikleri? Benim merak ettigim konulardandi ... Arkadaslarimdan duyuyordum okuduklarini bir gun ben de okuyayim dedim ve yuzuklerin efendisiyle basladim gerci kitabi tam ortasindayken biraktim cunku konu ve kurgusu okuduklarimdan oldukca farkli ve tersti, bana yabanci gelmisti...Sonra disk dunyanin birinci kitabini aldim ve yildiz tozu neil gaiman`in kitabini cokca haklarinda methiyeler duymustum eglencelidir eglenirsin falan diye ama bi turlu baslamaya dogrusu nasip olmadi daha, insanlar yabanci bulduklari turden cekinirler ya sanirim benim de bu tarzdan bir cekingenlik...Ama bana fantastik edebiyat hep buyuklere masallar gibi gelir adeta ... Sizler icin ne ifade ediyo fantastik edebiyat ve onerileriniz bu konuda nelerdir ? Sevgilerimle...
Sosyal ağlarda paylaş

Bence büyükler için masal, belki de sadece masal. Başka da hiç bir şey ifade etmiyor açıkcası.

Evet okunabilir bir tür ama çok dikkatli seçmeli diye düşünüyorum. Öyle ordan burdan aldığın tavsiyelerle okuyacağın bir fantastik roman ciddi bir zaman kaybı olabilir açıkcası. Çünkü ipini koparan da fantastik roman yazıyor.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 24 December 2003 16:45 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ufak bir düzeltme ;
içindeki çocuk hala yaramazlık yapan büyüklere masallar ;)

başlangıç için gönül rahatlığıyla ejderha mızrağı serisini önerebilirim. okuduğum birçok saga içinde benim için yeri hep ayrı olmuştur ki ilk seri olarak başlaman gereken "chronicles"ın yazarları weis ve hickman işlerini çok iyi yapıyorlar. başlangıç kitabı "güz alacakaranlığı ejderhaları"nı kolaylıkla bulabilirsin ve serinin türkçeye çevrilmiş kitaplarının sayısı yirmiyi geçti. başlarsan krynn den kopamayacağına eminim.
sevgiler[hline]uyku ölümün kardeşidir
www.seksendort.com
Sosyal ağlarda paylaş

ölümüne vurup kırmak bi amaç uuruna facia yaratmak...
rahat olamk..
orman kuş böcük kılıç ok yay...
koşup
dövüşmek...
süper...
şahsen ben 5 yıldır çok az fantastik kurgu dışında bişiler okuyorum...[hline]if you believe, you are god!

[Bu mesaj nemiss tarafından 02 January 2004 04:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ravenloft klastir. strahd serileri can alir.
ama yine de inatla Glarayan!

elfleri forgotten realms te bile bu kadar kötü göremezsiniz.
cüceleri çöllerde yaşarken düşünsenize madensiz. şövalyeler sürekli enchant ile uğraşiyor. büyünün topraktan çekildiği ve dünyanin sadece uyuyan bir tek tanridan ibaret olduğu..

yakindir. ilk olarak 3-4 kisa hikaye çikicak.[hline]%108 alcoholocaust!
bir insanlik ayibiyim bu alemde..
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında ne okuyacağın, senin fantastik edebiyattan ne beklediğin ile ilgili.. Evet Pekçok yazar pekçok seri var ortalıkta ama bunların pekçoğu birbirinden tarz olarak farklı..

Kimisi sürekli olarak entrikalar, düşündüren, merak ettiren yapılarda, kimisi tamamen action, kavga dövüş, kimisi duygusal..

Burada önemli olan sen ne istiyorsun, ne bekliyorsun, normalde ne tarz kitaplardan hoşlanıyorsun.. Bunlar çok önemli faktörler..

Mesela detaylı dünya, farklı tadlar vs. diyorsan Kahramanların fazla hareketli, fazla büyülü vs. olduğu bir dünya istiyorsan Forgotten Realms derim,

Korku, paranoya, şeytani karakterler vs. istiyorsan evet Ravenloft uygun olabilir..

Basit bir dünya, ama detaylı kahramanlar, destansı hareketler, süreklilik vs. istiyorsan Ejderha Mızrağı serisi iyi olabilir,

Entrika, politika, kahramanların destansı hareketleri savaşlar ama genelde yönetimsel, ortaçağ derebeylik sistemine yakın yaklaşımlar vs. dersen Eddings'in tamuli serisi vs. ilgini çekebilir..

Ama inan bana bu şu anda piyasada olan pekçok seri arasında resmen çocuk kitapları olan seriler de var.. Bunlar tam anlamıyla vakit kaybı olabilir...

Fantastik Edebiyat, insana edebi açıdan çok fazla birşey katmaz, hoş vakit geçirmeyi, eğlendirici bir okuma seansını garantiler, daha fazlası değil. Tabii bu LOTR için değil, LOTR bu konuda bir istisna, ama yazım şekli olarak, kurgu olarak, anlatım olarak çok etkileyici kitapların olduğu bir alan da denilebilir..

Dediğim gibi kendi tarzını seç, ama sonuçta hepsini okumadan da kendi tarzını belirlemen biraz zor..[hline]
MS / Linux System Admin, Backbone Administrator, VoIP Technician, NooBie C# Developer , ex pisikopat
MCSE,MCSA,MCDBA,CCNA

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...