Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pilav nasıl yapılır konusunda naçizane bir reçete...


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Julias, 27 Şubat 2002 11:57 tarihinde demiş ki:
Yaw Ema Tarıfıne Gore Tawugu YAptım Ama KAnlı CIktı Cope Attım Istahla Yıycektım Cok IStahlıydım Ama BI ısırdım Kan Geldı BOhuhuhu ):

anacım tavuğu pişirmemişin adam gibi bana çatıyosun sen de, ben yapıyorum kanlı olmuyo, alalaaaa...
*tarifine laf edilmesine kıl olur, terslenir*
:P
Mesaj tarihi:
bi tarif de ben yazim di e dü$ünürken ciddi ciddi hic bi yemek yapamadIImI farkettim. yapmaktan cok tüketmekle ilgileniyorum. aa ama biri bana krep tarifi verirse cok makbule gecer... evet bekliorum $u an cok acIm.[hline]That kinda lovin' turns a man to a slave
That kinda lovin' sends a man right to his grave
Mesaj tarihi:
Krep tarifle yapilmaz, kasma fazla istersen ama ben yine de veriim ilk aklima geleni:

1 adet yumurta
1 cay kasigi un
1 cay kasigi z.yagi
Tuz, Seker, Karabiber

Ispanak (200 gr. civari yeter)
4-5 mantar
Kafana gore cok az sogan
Rende kasar

Incecik kucucuk dogranmis sogani kavur, haslanmis ve suyu suzulup sikildiktan sonra ince dogranmis ispanak ve ince dilimlenmis mantarlari ekle, tuz karabiber koy kapat tavanin kapagini, 2 dakika pisir cok kisik ateste.

Yumurtayi, yagi, unu, tuz ve karabiberi koy bir kucuk kaba, cirp deliler gibi. Cirpma islemi biter bitmez kizdirilmis ve cok az yaglanmis teflon tavaya al krep yap. Krep pistikten sonra icine ispanakli mantarli ici koy, rende kasari serp, rulo olarak sar, biraz isitip kasari erittikten sonra servis tabagina al, ye.

Cirptiktan sonra sakin bekletme yumurtayi: o onemli.
Mesaj tarihi:
Ilgim alakam var az cok tabii meslek itibariyle, hatta bir tane RPci cook char accam ama useniyorum acmayi dusundugum her charda oldugu gibi :P

Eh, Toros a ogretirim istersen ufak ufak. :)
Mesaj tarihi:
ulam kıçınızı yırtmayın böle karakterime bok atmak için
toros ne lol
theros-->toros a nası dönüşüyo?

nefr-->nerf gibi mi şimdi yukardaki

ok o zaman anlaşıldı Morf
Mesaj tarihi:
ahan da aklına sağlık athe
nefr--> smurf

ok ok bundan sonra bu arkadaşın adı smurf olsun
hem kendi de şirin mi şirin
hem de krep tarifinden ele vermiş işte kendısını
Mesaj tarihi:
Ehuhe, sirinim ben tabii. O krep 1 kisi icin, daha fazla koyarsan kreplikten cikar. 1 yumurta icin iyi o miktar, 2 yumurtaya 2 kasik, 3e 3 vb.. gidio eheh.

Nickimi yanlis secmisim tabii, ama ben bunu alirken daha OSI nedir, yenir mi bir bilgim yoktu, nebliim adamlarin ikide bir biseyleri bok edip adina da nerf dediklerini?
Toros konusuna gelince, bulan arkadasim (sanirim) Darksunin gozlerinden operim, yazilista olmasa da okunusta tek harf fark ediyor, guzel olmus. Ayrica Behic Pek in Toros tiplemesine bayilirim lol.
Mesaj tarihi:
said:
Nefr, 27 Şubat 2002 14:44 tarihinde demiş ki:
1 cay kasigi un


lol
Bi de bunlar yemek tarifi veriyorlar benim gibi yemek yapmanin y sinden anlamayan adama.
Yok en guzeli git restorana ye adam gibi ehe. Hem yemek iyi olmadimi "bunu cok yakmissiniz, bu corbada kil var, bunda hodo eksik, olmamis" diyebiliyorsun, oteki turlu yemek ne kadar rezil olursa olsun soylenecek kisi de yok, cunku sen yapmissin.
Cik, chinese rulz.
Mesaj tarihi:
o senin yaptığın sey omlet oluyo o zaman krep bambaşka bişidir
hatta na şöle bişidir:

crep suzette midir nedir ahan da ondan:

1 su bardagi süt
1 yumurta
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı yoğurt

bunnar blender da veya herhangi bi cihazda karıştırılır
elde de karıştırılabilir ama gel gör ki topak topak un kalır içinde, bu da delikanlıyı bozar

kızdırılmış tavaya eser miktarda yağ konur (1 tatlı kaşığı zeytinyağı mesela veya 1 çay kaşığı becel)

yağ hemencecik erir zaten, ortasına 4 çorba kaşığı krep hamurundan konur, tava sağa sola kıpraştırılarak hamur tavanın tabanına yayılır

ara ara tava sağa sola oynatılır, hamur yapışmadığı anda biliniz ki bir yuzu pişmiştir, hoplatılarak obür tarafına çevrilir ve tabağa alınır

içine kaşar peyniri rendesi veya aklınıza ne gelirse o konur
dürüm yapılır sıcak sıcak yenir

budur... öle smurf usulü krep dlikanlıyı bozar. hıh! =P
Mesaj tarihi:
Athe yemek sozun vardi bana :P
bi yemek yapmadin bak ac kaldik buralarda..[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.''
Mesaj tarihi:
Salata gibi bişey tarifi:

Malzemeler: 4-5 Havuç, bir-iki baş sarımsak, mayonez (tercihen tat)
Yapılış: Mayonezi çukur bir kaba boşalt, havuçları ve sarımsakları rendele, birbirine karıştır, sonra da mayonez tabağına boşalt. İyice karıştır.

Bayağı lezzetli oluyor, tavsiyemdir. :P[hline]Beşiktaş sen bizim herşeyimizsin!
Mesaj tarihi:
Ya bi an icin daha onceden yaptIklarImIn krep olmadIInI dü$ündüm. lol 1 cay kasigi un diyince... neyse ki athe var burda di mi?..[hline]That kinda lovin' turns a man to a slave
That kinda lovin' sends a man right to his grave
Mesaj tarihi:
Bak yaa, bak yaa. Iste o kadar un koyarsan adi da akitma oluyor onun, oysa krep ve akitma farkli seylerdir. Krepin Turkcesi akitmadir gibi bir sey yok yani.

Ama Athenin guzel hatiri icin o cay kasigini tatli kasigi yapmaya raziyim, bosa israr etmeyin corba kasigina donmem lol :)

said:
Ooofof, 27 Şubat 2002 20:01 tarihinde demiş ki:
Krep denmez, Türkçesi 'akıtma'dır, Akıtma deyiniz.
Mesaj tarihi:
Krepe yogurt konmaz yav, alala. O kadar sut koyarsan o kadar un gerekir, o ayri. Benimkinin sutu de yarim cay bardagi gibi.

Neyse, senin pratigin daha fazla tabii, en iyisi ben gidip bir bakayim eski ders notlarima, sonra emin olup devam edeyim israr etmeye :)
Mesaj tarihi:
yırt at sen o yemek kitaplarını, sigara böreğini iyi sarıyosun hoş sarıyosun ama bi çay kaşığı un dedin mi anlıyoruz ne mal olduğunu ehü

güzelim senin "krep" dediğin şeye ben "omletten hallice karışım" diyorum

sen de benim krebime "akıtma" diyor ve üstelik kendinden hiç utanmıyorsun.

meseleyi açıklığa kavuşturmak gerekirse,
senden büyüğüm, senden daha çok yemek deneyimim var, benim dediğim doğrudur. budur. lol =P
×
×
  • Yeni Oluştur...