Szasstam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Açıkcası çoğu zaman ekran kartının ısınmasından dolayı oldugunu düsündüğüm bir problem var ama fana para yatırmadan bu konuda genel kanı nedir onu ogrenmek istedim. Sistemi de yazıyım İntel P4 2.4 800mhz islemci kingston 512ram Geforce4 ti 4200 128mb 8xagp [53... bisdi dirverı yuklu en son olan ama ondan onceki 52... kusurdede problem vardı ] Msi neo2 anakart Şimdi genelde yüksek grafik desteği isteyen oyunlarda başıma geliyor bu problem örnek Prince of percia , NFS underground(bazen),ama örnek vermek gerekirse fifada hiç başıma gelmedi yada bir film izlerken... Ekran birden stand by konumuna geçiyor vede ne klavye ne tuslar calisiyor ama bakıyorum modemin mesela data isigi hala yanıp sönmeye dewam ediyor yani bir sekilde data almaya dewam ediyor... Bilgisayarın poer duymesi calismiyor ve problemi restart atarak çözmem gerekiyor.. Budur umarım sorunun çözümünü bilen vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 benim başıma da çok geldi sorun. hepsinin sebebi aynıydı. işlemci ısınması. aynı sorun bana olduğunda ben de ekran kartım ısınıyor diye düşünmüştüm. çünkü windows'ta ve eski oyunlarda bir şey olmuyorken grafik isteyen oyunlarda oluyordu. ama sonradan anladım ki yeni oyunlar da fazlasıyla işlemci ısındırıyor. büyük ihtimalle sorun ısınmadan, ama işlemci mi ekran kartı mı anlayamadım. bunu anlamak için de en basit çare kasayı açmak. kapağını çıkar ve bilgisayar çalıştır. ilk önce fanları kontrol et. düzgün dönüyorlar mı ya da stabil dönüyorlar mı bir bak. sonra da bir kereliğine tekrar dene bu oyunları oynamayı. aynı şey başına geldiğinde fişi çek. ve ısıları kontrol et. ısılarda sorun yoksa sorunun bilemiyeceğim çünkü başka bir nedenle başıma gelmedi bu. çok küçük bir ihtimale parçanın yerinden oynaması olabilir ama hiç sanmıyorum. programa ve oyuna göre değişiyorsa ısınma kafadan diye düşündüm. -- eğer ısınmaysa, bir kaç çözümü var. fan toptam bozulduysa yeni fan. dönmede zorlanıyorsa fanı temizlemek, temizlemek yeterli olmuyorsa çok az makine yağı sürmek. umarım işine yarar, ne kadar iğrenç bir durum olduğunu biliyorum. kolay gelsin.[hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 İslemcide olabilir macunu az oldu cunku o zaman önce macun alıyım sureyim isimi saglama baglıyım.. Tahmin ettim bende ama iste sorunu yasayan varsa cözümüde biliyodur diye dusundum , bu arada hepsini kontrol ettim fanlar dönüyor , islemcinini sogutucusu fazla ısınmıyor ondanda süphelenmiyor degilim aslında en iyisi once macun alıp denemek tesekkürler ben inatla grafikli oyunlarda oldugu icin ekran kartına yogunlasmıstım :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 o da olabilir tabii. ama dediğim gibi bende öyle düşünmüştüm ama işlemci çıkmıştı. işlemcide ya da ekran kartında ısı ölçücü var mı? varsa bilgisayar açılırken yazar dereceler. ya da windows içinden de programlarla bakabilirsin. kitlenme olduğu anda reset atıp derecesine bakabilirsin bu durumda. genelde sonradan taktırmadıkça ekran kartında olmuyor, işlemcide oluyor.[hline]Pretty women make us buy beer, Ugly women make us drink beer. [Al Bundy] [Bu mesaj Mirage tarafından 25 December 2003 22:10 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Mirage tarafından 25 December 2003 22:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 macun çok sürülmez,önce bolca sürülür sonra sürülenler bezle silinir üstünde kalan kalır çok fazla macunda zararlı zaten macun sürülürdükten 200 saat sonra tam konumuna erişiyor[hline]Özhan Canaydın demiş ki "vatan haini mektebi sultaniye pankartını açanları kınıyorum" bir hafta sonra vergi daireside demiş ki "galatasaray klübünün vergi kaçırdığı tespit edilmiş olduğundan dolayı 1 trilyon lira cezaya çarptırılmıştır" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 biliyorum o kısmını problem yok yani , nasıl surulucegini hal ederiz problem cıkmaz... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 25, 2003 Güzel bi fan al =P[hline]''Most of us walk in the light and the shadow but there are the chosen few who walk this world , carrying their own light to brighten both day and night.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 herhangi bişey almadan önce google da "download sisoft sandra" diye aratıp sandrayı kursan makinana ve makinayı kastırıcak bi oyunu bi 15 dakika çalıştırıp işlemci sıcaklığına baksan sorun işlemci ısınmasındamı değilmi anlamış olursun sorunun ısınma ile alakalı olduğu aşikar ama ti4200 de öyle 2 oyunda ısınacak bi kart değil ama inte cpu ota boka ısınır hlede fan orjinal fanıysa ve macunu iyi sürülmemişse sen yinede bi bak bence işlemci sıcaklığını yaz buraya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Peka Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 26, 2003 bide macunu en kötü şu kalitede sürmeye çalış http://www.darkhardware.com/images/content/arctic-05.jpg yani bundan güzelde olabilir :) jilet yada yamulmayacak (ucu eğrilmeyecek) bişey yardımıyla yaparsın en kralını Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Szasstam Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2003 Macun bulana kadar ekran kartımın uzerine kasa fanı taktım sanırsam sorumu cözdüm. Yani ilk birkac denememde sorun cıkmadı bu arada surekli sormussunuz cpu ısısını onuda solim oyun dısında 48C - monitör off oldukdan sonra 51 C olarak olctum oyunu alt tab yaptıgımda gördügüm ısı ise en fazla su ana kadar 52.5 C cıktıgını gördüm. Bu arada ekran kartını cok super sogutuyor kasa fanları :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar