Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elveda...


2003

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar.
Yeni gelen arkadaşımız konusunu şimdiden açmış bile. Kendisine hayırlı olsun diyorum.Ben şu an aranızdan ayrılmadan önceki son günlerimde benim zamanımda yaşanan iyilik ve kötülükleri sizlere hatırlatıp, kötü olaylar için özür dilemek, iyi olaylar için ise tebriklerinizi kabul etmek için buradayım.
OCAK
1 Ocak - Brezilya’nın ilk solcu devlet başkanı Luiz Inacio Lula da Silva göreve başladı.
5 Ocak - Tel Aviv’de 2 intihar komandosunun düzenlediği saldırıda 23 kişi öldü.
10 Ocak - Kuzey Kore Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Anlaşması’ndan çekildiğini açıkladı.
18-19 Ocak - Avustralya’da orman yangınları 4 kişinin ölümüne yol açtı. Yangınlarda 400 ev yandı.
20 Ocak - BM Güvenlik Konseyi kimyasal, biyolojik ve nükleer maddelerin teröristlerin eline geçmesini önleyecek bir karar tasarısını oybirliğiyle kabul etti.
20 Ocak - Libya, BM İnsan Hakları Komisyonu başkanlığına seçildi. ABD bu seçime karşı çıktı.
30 Ocak - Ayakkabısına yerleştirdiği patlayıcıyla Paris’ten Miami’ye giden American Airlines ait uçağı havaya uçurmayı planlamakla suçlanan Richard Reid, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

ŞUBAT
1 Şubat - Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA), uzay mekiği Columbia, atmosfere girerken, 62 km yükseklikte parçalandı, mekikteki 7 astronot öldü.
4 Şubat - Yugoslav parlamentosu, yaptığı tarihi toplantıda, Yugoslavya Federal Cumhuriyeti’ni ortadan kaldırdı, Sırbistan-Karadağ Birliği’ni oluşturan anlaşmayı onayladı.
5 Şubat - ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, BM Güvenlik Konseyi’nde Irak ile ilgili yaptığı sert konuşmada, Bağdat yönetiminin kitle imha silahlarına sahip olduğunu reddederek savaşa davetiye çıkardığını söyledi ve Irak’ı El Kaide terör örgütüyle ilişkide bulunmakla suçladı.
7’si NATO’ya aday 10 Doğu Avrupa ülkesi ABD’nin Irak politikasına destek veren bir mektuba imza koydu. Girişim 17 Şubat’ta Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından eleştirildi.
10 Şubat - Fransa, Almanya ve Rusya ile birlikte, Irak’ta silah denetimlerinin devamından yana ortak bir tavır alıp, savaşı engellemek için “barış cephesi” oluşturdu. Chirac, Fransa’nın BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkını kullanmaya hazır olduğunu açıkladı. ABD’nin Türkiye’ye NATO’dan destek talebi de Fransa, Almanya ve Belçika tarafından reddedildi ve Washington ile ilişkilerde bir kriz patlak verdi.
11 Şubat - El Kaide örgütü lideri Usame Bin Ladin, El Cezire’de yayınlanan bir ses bandıyla, Irak rejimine destek çağrısında bulundu.
14 Şubat - BM silah denetçilerinin yeni raporunun ardından, BM Güvenlik Konseyi üyelerinin çoğunluğu Irak’ta silah denetimlerinden yana olduğunu açıklarken, ABD karşı çıktı. Fransa Dışişleri Bakanı Dominique de Villepin, savaş karşıtı sözleri oturumlarda yasak olmasına karşın alkışlandı.
Kuzey Kore ile Güney Kore 50 yıldır ilk kez turistlerin geçişi için kara sınırını açtı.
Kopya koyun Dolly, kopyalanmasından 6 yıl sonra uyutuldu. Bu olayın ardından kopya hayvanların sağlık sorunları tartışması başladı.
15 Şubat - Başta Avrupa’da olmak üzere dünyada yaklaşık 10 milyon kişi savaşa karşı gösteri düzenledi.
19 Şubat - Faslı Münir El Mutasaddık 11 Eylül 2001’deki saldırılardan yargılanan ilk kişi oldu ve yataklık yaptığı gerekçesiyle 15 yıl hapse mahkum oldu.
İran’ın güneydoğusundaki Sistan ve Belucistan eyaletinin başkenti Zahedan’dan havalanan Rus yapımı İlyuşin-76 tipi uçak Kirman’a inmeye hazırlanırken düştü. Kazada 275 Devrim Muhafızı öldü.
Güney Kore’deki Daegu kentinde kundaklama sonucu çıkan yangında 200 kişi öldü.
27 Şubat - Eski Bosna Sırp Cumhuriyeti Devlet Başkanı Bilyana Plavsiç, Lahey savaş suçları mahkemesince 11 yıl hapse mahkum edildi.
28 Şubat - Çek Cumhuriyeti’ne Vaclav Havel’in yerine liberal başbakan Vaclav Klaus Cumhurbaşkanı oldu.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ilk uluslararası sözleşme niteliğini taşıyacak olan “Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi” nihai metni üzerinde mutabık kaldı.

MART
1 Mart - 11 Eylül saldırılarının “beyni” olarak bilinen ve El Kaide örgütünün üçüncü adamı Halid Şeyh Muhammed İslamabad’da yakalandı.
7 Mart - Yeni Sırbistan-Karadağ devletinin parlamentosu Svetozar Maroviç’i ilk devlet başkanı olarak seçti.
12 Mart - Sırbistan Başbakanı Zoran Cinciç, Belgrad’daki hükümet binasının girişinde uğradığı suikast sonucu öldü. Cinciç, 50 yaşındaydı. Suikastın ardından başlatılan 42 günlük olağanüstü hal uygulaması sonucu mafya karşı benzersiz bir savaş başlatıldı.
Dünya Sağlık Örgütü, Akut Solonum Yetmezliği Sendromu (SARS) yüzünden uluslararası uyarı yayınladı. SARS 5 Temmuz’da kontrol altına alınıncaya kadar 30 ülkede etkili oldu. 9 bin kişiyi etkileyen SARS yüzünden 900’den fazla kişi hayatını kaybetti.

15 Mart - Çin Devlet Başkanı Jiang Zemin yerini Hu Jintao’ya bıraktı.
Orta Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

..meyhanec artık duramıyorum
bir başkayım bu akşam
sarhoş olamıyorum

aynı kadeh aynı mey
bir tad alamıyorum
bir başkayım bu akşam
sarhoş olamıyorum[hline]Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış...

Baronkilic, 27/12/2003 tarihinde şöölece zırvalayınca:
geldim benim avalonda gm tailor gm bs gm necro gm mage süper charlarım var
Akabininde Berk kişisi şöyle söz eylemiş:
benim pipim de seninkinden büyük
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Saeros, 28 December 2003 14:32 tarihinde demiş ki:
Yaşasın b.ku çıktı.[hline]BabacumMostors, 14 December 2003 15:39 tarihinde demiş ki:
goddammit arya mestırs!

hadi şokoleti yemeye gidelim



ahaha :D

Açan X yapan Y,Okuyan Zde biziz =P[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...