Sam Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 eh kaç vakittir bekliyorum bilim forumu açılsın da oraya açayım bu konuyu ama yetti gari.. birkaç yıldır bu konuyu düşünüyorum, özellikle de 98'de discovery'de gördüğüm bir belgeselden sonra daha da ilgimi çekmeye başladı. yine discovery'de geçen hafta gördüğüm daha yeni bir belgeselde de işlendiğini görünce burada da tartışılsın istedim. bugünden sinirler ile elektronik devreler arasında iletişim başarılmış durumda. (sülük sinirleri, sinirlere bağlanabilen yapay uzuvlar) birbirine kafa transferi yapılıp yaşamış canlılar var. (maymun kafaları) o nedenle ilk adım olarak beynin robot vücutlara nakledilmesi öngörülüyor. bu şekilde günümüzde insanın yaşadığı pekçok hastalık ve ihtiyaç ortadan kaldırılacak. yaşam süresi önemli oranda artacak. bir nevi terminator olacağız.. 8-) bu yukarıdaki sibernetik vücutların gerçekleşebileceği şimdiden kesinleşti, zira pratikleşmesini mümkün kılan deneyler mevcut. ancak robotik vücutlar konusu son nokta ve de çok düşündürücü. sinirler elektronik devrelere bağlanıp iletişim kurabiliyorsa bilincin de beyinde yüklü olan bir program olduğu düşünülemez mi? eğer gerçekten böyleyse bir sonraki aşama beynin de elektronik devrelere yerini bırakması. bilinç tam olarak elektronik devrelere nakledebilirse insanın yeme, içme, boşaltım, uyku, hastalık, hava ve şu anki bedeninden kaynaklanan bütün ihtiyaçları ortadan kalktığı gibi hastalıklar da sıfırlanacak, (bilgisayar virüsleri konusu ayrıca tartışılabilir gerçi) dahası ihtiyaç kalmadığından bugünkü anlamıyla gelir sahibi olmanın da önemi azalacak. hatta doğuştan her insana böyle bir bedene sahip olma hakkı verileceğini düşünüyorum, bir nevi insan hakkı olarak. özetle bugün şikayetçi olduğumuz sorunların hemen hepsi ortadan kalkacak. bence bu mükemmel bir çözüm olduğu halde ve şahsen kendim bugün uygulaması yapılsa kendim denek olmayı dahi kabul edebileceğim halde çevremdeki (pek bilimsel konularla ilgileri olmasa da) insanlarla bu düşünceleri paylaştığımda insan olmanın pekçok keyfinin de geride bırakılacağı fikrini duydum ilk olarak, "robot gibi bişi mi olacaz yani" tepkisini aldım. sanal olarak gene bu keyifleri tekrar yaşayabileceğimizi düşünüyorum ve şahsen bu benim için yeterli öbür faydalarla kıyaslayacak olursam, ancak bu konuda fikrinizi sormak isterim. elbette bu konuda bilgisi, fikri olan arkadaşlar da vardır aramızda. buyrun tartışalım, paylaşalım.. lütfen gırgırı minimumda tutalım, bilimsellikten sapmasın tartışma. konu dışı'nda açtığıma pişman etmeyin sevgili komünitem.. ;) ekleme: birkaç saat nadasa bırakıyorum konuyu, son satıra dikkat.. 8-)[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! [Bu mesaj Sam tarafından 24 December 2003 22:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 bu robot işi bizi bozar sokakta elinde minigunla gezen robotlar gormek hoş olmaz :)[hline]Nanee nanee nane Nane şekeri Bu ne bahaneeeee Şahaneyim şahane Bundan sananeeee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 İlk olarak aklıma evangelionu getirdiğin için teşekkür etmek istiyorum Sam'cim. :D. Sonra içimden durup bi 10 sn düşündüğümde şu kanıya varıyorum ki, hastalıklar uyku yemek yemek boşaltım vsvsvs... Bunlar olmadan insan hayatının ne zavki çıkar be abi. Tamam vakit kazanırız. Hatta benim de en büyük isteklerimden biridir uykusuz yaşayabilmek. Ama yok be abi tamam makineleştik te vücutlarımız kalsın ya. Benim kaşım gözüm boyum posum senle aynı olcaksa nerde kaldı bizim insanlığımız. İnsanlar nasıl aşık olucaklar, nasıl çocukları olucak, nasıl sevişecekler(abartmıyorum hayatın gerçekleri valla...) Ama başka bi taraftan da bakarsak aslında vücutlarının bir kısmını kaybetmiş insanlar için veya sakat doğmuş/olmuş insanlar için bir umut olabilir bu. İnsanlar kaybettikleri organlarının yerine yeni metal organlar takabildikleri zaman zaten sakatlık olmayacaktır. Bence yine de ama insanların kendi bedenleri gibisi yok. Tamam belki yapabilirlerse bazı kısımlarımızı robotlaştırsınlar, hatta gereken yerde tamamımızı(sakatlar için vs...). Ama robotlaşmaya hayır!. Paticik tarihindeki en uzun yazıyı yazdırdığın için sağol sam. :) [hline]WtF!?!?! Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım... Don't Cause any Trouble. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Bu arada o kadar uzun süre zarfında yazmışım ki ben yazana kadar 2 mesaj atılmış. Çalmış gibi olmayayım fikirlerini istiyerek aynı şeyleri yazmadım görmemiştim. :D[hline]WtF!?!?! Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım... Don't Cause any Trouble. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solonor Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Abi şu ana kadar hep teknolojinin yanında olmuştum ama bu abartı artık. Yapmasınlar bunu gerçekten. Dini konulara girmek istemem ama eğer beyin nakli yapılırsa ve benim beynimi sam in vücuduna koyduğumuzda ben samin vücudunu kontrol edersem, ruh yoktur demektir bu da müslümanlık ve tanrı yoktur demek olur ve en acı taraf ise beynine bişey olan (ölen) canlı sonsuza kadar yok olur demek olur.[hline]WtF!?!?! Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım... Don't Cause any Trouble. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 solonor biraz saçmaladın gibi bea :)[hline]Ejderha Gibi Uçarım, Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)... DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 zaten o gunlerin geldiği gun kıyamet olacaktır muhtemelen.[hline]Ejderha Gibi Uçarım, Elf Gibi Sokarım(ok bakımından)... DiaBoLiC, 15 September 2003 21:43 tarihinde demiş ki: bu cinlerin toplu organizasyonları var bu fotoğrafın internete çıkmasına izin verilir mi??? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Obscura Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 insanoğlunun iş gücünün bi önemi kalmaz ozaman herşeyi robotlar yapmaya başlarsa.. ayrıca robotlara da bir bilinç yada bizimki gibi beyin görevi gören bişi vermek yenı bir ırk yaratmak demektir ilerde boku çıkabilicek olaylar arasında bence[hline]fedaykin, 24 November 2003 18:38 tarihinde demiş ki: yakınlaşan dudaklar ve birbirini kovalamaca oyunu Obscura Matthew Bard/Mage Reborn Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aegean Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 herkes güzel konulara değinmiş, fakat işi zevke döktüğümüzde dokunma hissetme duyusunu hiç bir teknolojinin veremeyeceğini düşünüyorum, o yüzden robot olmak istemezdim ama sakatlar için büyük bir gelişme orası tartışılmaz[hline]In the grace... of the love we rise in pain... and death is not far away soon we'll sleep and never wake up again... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 3 tane terminatör filmi izleyip gaz alıp sibernetiği en büyük buluş ilan edebilecek tek kişi tanıyorum: Uçan Sam![hline]"...and so, locked beyond the Gateway of Blood and past the hall of Fire, Valor awaits for the hero of light to awaken..." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Fikir olarak kötü değil, ama çok kolay saptırılabilecek bir proje. İşin insanı kısmı ayrı bir boyut. Ne kadar modern olursa olsun, ben vücüdumdan memnunum, tamam bazı değişiklikler yapılabilir ama tamamen makineleşmeye geçilmesi iyi bir adım olmaz. Ha, ayrı robot yapacam dersin o zaman farklı tabii :) Peki makineleşince bütün problemlerimiz bitecek mi? Hayır, her şeyin avantajları oldugu gibi dezavantajları da vardır. Makinelerden veya parcalardan biri bozulursa? Bugun o kadar ugrasıyoruz ama bilgisayarlarımızı bile bozulmaz hale getiremiyoruz, insan vücudu gibi hatanın affedilmeyecegi bi yer söz konusu oldugunda bence çok büyük bir risk. Araştırılmaya değer mi, kesinlikle değer ama yakın zamanda gerçekleşecek gibi gözükmüyor.[hline]Uuma ma' ten' rashwe, ta tuluva a' lle Don't look for trouble, it'll come to you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EagleEye Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 yok kardeşim ben pilim bitince yenisini takmak yerine yemek yemeyi tercih ederim şahsen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaan Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 İlk olarak vücudumu tamamen brıakıp bir makine olma fikri bana biraz saçma geldi. Aslında uzay yolculuklarında kullanılabilir. sonra da tekrar vucuda geri konulur. Ama beyin ile bilgisayar arasında bağlantı kurabilmek zaten çoook büyük bir ilerlemedir. Matrix filmi bu konu hakkındaki en büyük örnektir. İnsan beyninin işleme konulan herşey çeşitli alektrik akımlarıdır. Ve bunların da bir sırası bir düzeni mevcut olmalırdır. Yani bir şeye dokunduğumuzda ona dokunduğumuz hissini veren mesaj çok rahat bir şeiklde taklit edilebilir. Daha sonrası da zaten matrix oluyor. eğer beğin ile bilgisayar arasında böyle bağlantılar kullanılabiliyorsa amerika gibi zengin ülkeler ilk olarak kendilerine cyborg askerler üretecektir. bir bilimkurgu filmi gibi ama eğer teknolojiniz varsa her zaman birileri bunu silah olarak kullanacaktır. unutmayın ki atom enerjisi bomba yapılsın diye bulunmamıştı. Bir de iyi yanı var. Fiziksel bozuklukları olan insanlara veya sakat kalmış insanlara yardım edilebilir. Takma kol takma bacak veya takma bir göz. bunlar çoğaltılabilir. Hele ki tıb alanında da kök hücre ve DNA adına gelişmeler olunca her türlü sorunu çok rahat çözebileceklerdir. Bunlardan sonra şu aklıma gelior insan ırkı ölümü yenebilir mi? Bence yenecektir...[hline]NO PAIN NO GAIN ® © icq:108382340 oxxx[==============> [Bu mesaj Jaan tarafından 25 December 2003 00:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 sam hakkaten sen uçmuşmusun diye düşünüyorum şu an. yani tmm ilerde mümkün olabilir ama daha insanoğlu kendi gen haritasını tam olarak çözememişken bunları şimdiden düşünmen oha yani[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 ghost in the shell'i izleyin. sonra da stand alone complex'i. başka bişey söylemiyorum. benden önce söylemiş hatta animesini bile yapmış adamlar.[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Biri:Olm bize gelmicenmi lan hani bekliyoruz İkisi:Abi ya sorun çıktı Biri:Ne oldulan İkisi:ABİ KAFAM ÇIKTI YA Biri:Hay mal! sık demedimmi lan sana sallanıyodu geçengün İkisi:Abi neblim ya öff aha dur kolumda çıktı şimdi hay düştü*tonk* Biri:Lan dağılmasana lan İkisi:Hay allah *metalik partekül düşme sesi* *tank tunk dunk* Biri:Lan ahmeet! ikisi:Lan dur aha dur *ses kesilir* Biri:Lan noluyon lan İkisi:abhu dhur ağzum düşthüh yehree Biri:Hay senin ağzına...[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu. "ZzZzZzZZzZ" "Site kapandı site!" "ZzZzZzZzZz" "*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 birkaç yanlış anlaşılmayı düzeltelim: insan nedir? parmak mıdır? ayak mıdır? böbrek midir? bunların hepsi ayrıldığında insan yine insan olarak kalıyor mu? evet. peki ne ayrıldığında insan kalmıyor ortada? bilinç. dişimize dolgu, kalçamıza protez, kalbimize pil, gözümüze lens takıyoruz ama yine de insanız. demek ki bilinci alıp da başka bir bedene koysak gene insan olarak kalacağız. bunun aksinin kanıtını buyrun söyleyin.. getiri/götürü hesabına gelirsek.. neler kazanıyor, neler kaybediyoruz: - çok uzun yaşam, daha sonra belki ölümsüzlük - dünyanın bütün bilgilerine anında erişebilmek, bilgisayarla güçlendirilmiş düşünme kapasitesi - herhangi bir insanla anında iletişim (telepati denebilir) - hastalıklar, arazlar yokoluyor - yaşlanma yok - büyük bir fiziksel güç, süratli hareket kabiliyeti - sorun çıkaran, hasar gören parçaların değiştirilmesi, güncellenmesi, kazalardan etkilenmeme - yemek yeme, nefes alma, su içme, uyuma, boşaltım ihtiyaçlarının kalkması, bağımlılık yaratan maddelerin etkisinin kalkması - bir ihtimal sanal bir dünyaya istenildiği zaman girilip istenildiği zaman girebilme, bir nevi kontrol altında 'matrix' eksileri: - yeme, içme, seks vb gibi beden ihtiyaç duyduğu için güzel gelen zevklerden gerçek olarak mahrum kalma, sanal olarak gene yaşanabilir, hatta gerekli uzuvlar geliştirilirse robotik bir bedende de yapılamayacak şeyler değil - dini konular - başka? tartının hangi tarafı sizde ağır basıyor bilemem ama objektif olarak bakınca ağır basan tarafı gözlemlemek zor olmasa gerek. robotik/sibernetik vücut deyince ille robocop, terminator gelmesin akla. bugünkü vücudumuza en azından dışarıdan birebir aynı gözüken bir vücut sahibi olabiliriz, elbette ki bugünkü aibo'lar gibi vücutlarımız olmayacak. teknoloji gelişiyor ve eminim ki beynin roobtik bedene nakli başarıldığı zaman doğru düzgün sibernetik vücutlar yapacak teknoloji de gelişmiş olur.. dini açıdan bakarsak, Allah'a inana biriyim ama bilimin gerçekleştirebildiği birşey mantığa ters değilse ve yapılabiliyorsa kaçınmayı anlamsız bulurum. buna gelene kadar tüp bebek, kürtaj vardı ama hepsi de yapılıyor ve kıyamet de kopmadı. klonlama da yapılacak bu gidişle ve kıyametin habercisi birşey de yok ortada..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Din ile alakası ne anlamadım Şimdi ben bi cyborg olsam dinsizmi olcam? alal :)[hline]Alexi_Septimus demiş ki:Kedi iyicene Avatarıyla özdeşir oldu. "ZzZzZzZZzZ" "Site kapandı site!" "ZzZzZzZzZz" "*Undenfied Flying Terlik Strikes Karakedi In The Middle Of Iki Kaşının Ortası*" ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 allah'ın verdiği beden bıdı bıdı bik bik...[hline]You figure a sword and a bunch of spells make you tough? It ain't what you got that counts, berk. It's what you know. -Fairven, a cipher Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 -Nerimaaan kız nerimaaaan -Buyur bey. -Şu benim cıvataları bi sıkıştır. Bide şu omuzlarımı bi yağlayıver bak paslanmış... -Ayaklarımı da bi söküp yeniden tak bak içine bişey kaçmış... Birkaç dakika sonra... -Bide şarza dahıyım kendimi.......*!Ingh* -Ay bu elektrik gelince de içim bi hoş oluyo ayol...[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Halfmumi Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 said: EagleEye, 24 December 2003 23:36 tarihinde demiş ki: yok kardeşim ben pilim bitince yenisini takmak yerine yemek yemeyi tercih ederim şahsen naaaa buna benden köklü bir +1... Samcim Matrix e çok var :P Hem daha geniş düşünmemiz lazım... Nirvana dır olay... ulaşalım nirvanaya,tibete uçalım rahip olalım hayatın dibine vuralım.. Robot olayları ZOR ...imkaansız değil ama EN AZ 50 yıl diyorum.. naa böylede bir çizik...50 Yıl geçmeden ÇOK ZOR hatta öyle bir robotsal insan.(Terminatör Sam)[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow Always remember;death is only a Begining Only in My Dreams Now...Curse! Jimenez artık LTDF da olamayacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 eh olay şu ki sarmısaklı mantı yemek yerine bir yumrukta duvar yıkmayı tercih ederim.. :) hem yemeğin tadını sanal olarak aldıktan sonra dana, sarımsak, buğday öldürmenin ne anlamı var? bilim bölümü olmayınca da türk robocop esprileriyle kaynar gider bu başlıklar böyle.. :-p[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 bone +1 o zamanda ben açık denizlerde top oynamak istiyorum diyeceksin.. haydaa .al başina belayi.. yaa...[hline]Oy vererek doğru olanı bulmak, akıl ve adalete yapılan ağır bir hakarettir -Godwin- unity100, 17 December 2003 00:35 tarihinde demiş ki: hopporuyorum, orkkeriyorum, bir ki uc sayip hoynkuruyorum, duramiyorum ucuyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 eh hoca açlık, susuzluk, hastalıklar, sakatlıklar ve fakirliğin önüne geçen, ölümsüzlük ve sonsuz bilgiye anında ulaşımı sunan bir buluş geliyor önümüze, sarımsaklı yoğurt yiyemeyeceğimiz için geri çeviriyoruz. nedir ki bu yani, insanoğlu dediğin ne menem bişidir? :)[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2003 said: arcane, 24 December 2003 23:01 tarihinde demiş ki: 3 tane terminatör filmi izleyip gaz alıp sibernetiği en büyük buluş ilan edebilecek tek kişi tanıyorum: Uçan Sam![hline]"...and so, locked beyond the Gateway of Blood and past the hall of Fire, Valor awaits for the hero of light to awaken..." zaten sibernetiği evvelden beri çok önemli bir teknoloji olarak görmemin de terminator serisini beğenmemde etkisi var, bilimkurgu sinemasının diğer örnekleri arasında en dikkat çekici örneklerin başındadır benim için konusuyla. minigun hayranı olmadan çok önceleri sibernetiğin nasıl gerçekleşebileceğini düşünürdüm, terminator1&2 deri giyip bina patlatmaktan ibaret değil benim için..[hline]Gimli: Certain chance of death. Small chance of success. What are we waiting for? Sam: Don't go where I can't follow! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar