Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boş adam

kermit

Öne çıkan mesajlar

Bir gün Sultan'ın saray kapısı önüne adamın biri gelip bağırmaya başlamış

"Sultanım beni dinleyin kimsenin yapamadığı bir şey yapıyorum. Sizede göstermek istiyorum."

Tabi kapı Saray Muhafızları adamı kovmuş. Tabi bizim marifetli adam yine gelmiş ve yine kovulmuş. Günlerce böyle sürüp giderken sonunda olay sultanın kulağına gelmiş etmiş.

"Tez vakitte getirin şu deli zattı."

Muhafızlar adamın kollarından tutuğu gibi sultanın yanına getirmiş. Bizim marifet uzmanı adam mutluluktan nerdeyse ağlayacakmış.
Adam demişki:

"Devletlum. Ben kimsenin yapamadığı bir şey yapıyorum. Beni izleyin yeter. Olmadı kellemi bile alın razıyım" demiş

Sultan demişki:

"Nedir bu herkesin yapmadığı şey. Bir de biz görelim."

Sonunda adam:
"Bana 500 adım uzaklıkta olan boş bi arazi lazım der."

Sultanın aklına hemen Okçuların atış çalışması yaptığu mekan aklına gelir ve hemen oraya giderler.

Okçular çalışmasına ara veriri. 500 adımlık hedef tahtasının üstüne bizim marifetli bir tane dikiş iğnesi koyar. Başınada şahibe olmasın diye sultanın askerlerinden birini koyar.

Adam 500 adımlık yolu yürür tabi sultan ve kafilesi de yanındadır. Adam cebinden bir iplik çıkartır Ucunu dudaklarıyla ıslatıp 500 adım ötedeki dikiş iğnesine fırlatır.

Bi de ne görsünler! Adam 500 adımlık mesafeden ipliği dikiş iğnesine geçiri vermiş. "Olmaz öyle şey demişler. Adam tekrar tekrar ve tekrar ipliği 500 adım ötedeki iğneye geçirmeyi başarmış.

Askerler perişan olmuş. Şaşırmış kalmışlar. Memer döven yeniçeriler bile akıl sır erdirermemiş, Keyhül-islamlar açıklama yapamamış.

Adam pişkin pişkin gülerek:

"Sultanım marifetimi beyendiniz mi?" der

Sultanda:

"Afferin. Sana ödül olarak bir sandık altın vereceğim ama yanında da 50 kırbaç cezası yiyeceksin" der

Adamcağız şaşırır:

"Aman devletlum! Ne suç işledimki ceze yiyeyim. Maksat yeteneğimi icra etmekti. Adaletinize sığnırım. Yapmayın eylemeyin" der durur.

Sultan da buna cevap verir:

"Ulan Allahın yarattığı fikri kıt şahıs. Bunu yapmayı becerdinde kimin işine yaradı." der.

Hoşuma gitti sizinle paylaşayım dedim[hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku
Sosyal ağlarda paylaş

said:
_-Sturm-_, 21 December 2003 22:07 tarihinde demiş ki:
Burdan; "Yeteneklerimizi doğru yerde kullanmayı bilmediğimiz sürece, işe yaramayız" gibi bir mesaj çıkarabiliriz :-p[hline]Bir lanet var üstümde, bir karanlık.. Aşkın acısını, nefretin zevkini tadıyorum.. Lanetliyim, terk edilmiş.. Geceyim, karanlık, soğuk.. Karşımda, titreyeceksiniz!
Bazen hayata bağlar insanı AŞK/Bazense yaşama isteğini alır elinden../En iyisi mi, bırak bu işleri../Boşver ve yaşa bu fani dünyayı../Doyasıya!!
SAPım, SAPsın, SAP, SAPız, SAPsınız, SAPlar, SAPınız
No to Garbage! No to trash!

Iyi de bu yetenegi nası kullanabiliriz ki ? Bi terzici ba$ı olur o kdr .[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

bazı kişiler özelliklede yeni geldiğini sandığım çünki yeni görüyorum
herşeyde bi komedi arıyorlar galiba paticikte
ben buraya sadece hoşuma gittiği için koydum
millet eğlensin veya gülsün diye değil
madem komedi arıyosun garbage de bi sürü salaklık var orda bol bol gül[hline] Yalanlamak ve reddetmek için okuma! İnanmak ve her şeyi kabullenmek için de okuma! Konuşmak ve nutuk çekmek için de okuma! Tartmak, kıyaslamak ve düşünmek için oku
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...