Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RPG oyunlarında Hırsız olmak (ya da aksiyonlarda stealth)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
-Morrowind, BG gibi oyunlarda hırsız olmuş insanlar var mı?
Bana anlatabilir mi acep nasıl hırsız olunur?

Morrowind'de fighter karakterimle hırsızlık çok denedim, sadece masalardan, insanlar birşey görmezken çalabildim. Onun dışında adamlara nasıl yankesicilik yapabilir?

RPG'lerde hırsız olanlar bana bir anlatsın hırsız nedir, ne yapar, nasıl yapar, ipuçları vs...

- Deus Ex çok sevilen bir Stealth oyunudur. Ama benim gözüm hiç tutmadı. Tutorial aşırı kazık geldi, Nasıl saklancağını anlamıyorsun habire alarmlar çalıyor. Oyunun başında elinde 3-5 kurşun ile adamların yanına dalıyorsun stealth yapıcaksın, ama ben beceremiyorum.

Thief bana çok güzel göründü. Stealth konusunda Deus Ex'den çok daha becerikli. Ayrıca PC size yardım ediyor gizlenmek hususunda. Ama yine de onu da tam olarak beceremiyorum.

Oyunda herşey yüzeysel geliyor bana. Beceremiyorum sanki birşeyleri. Counter'da veya NS'de adam öldürmek kadar kesin ve emin bir şekilde yapamıyorum.

-
Hırsızlık konusunda biraz yardım bana. Çünkü Splinter Cell ve Morrowind'i full stealth ve hırsızlıkla oynayabilmek istiyorum.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
geç onu geeç.

illa morrowind olması gerekmez, bg felan da olur.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
ha bir de ben hiç rogue sevmem, o beceriksizliğim ondan olabilir mi[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
:)

gizliden masaüstündeki eşyaları çalmayı beceriyorum da, adam üstünden yankesicilik yapmayı beceremiyorum.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
düşman öldürmemeye bak, çok dikkatli ve sabırlı ol, ışıkları kapa perdeleri çek, ölen her düşman sana bir alarm sesi olarak geri dönecektir :)
bg2 de ise, xp alıcam diye dragonun üstüne atlama. kesmeyiver (kesinlikle kesmen gerekmiyosa). potionları sev, hatta aşık ol onlara şiir filan yaz. büyün yok onlara güvenicen.
Mesaj tarihi:
daha açıklayıcı olabilir misin?

bak oyunlarda iki eksiğim ortaya çıktı:

1- rogue olamıyorum
2- potion kullanmıyorum[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
Morrowindde adamın ustune stealth moddayken space le basıyordun sanırım.Bu sayede konuşmak yerine adamın inventorysi açılıyordu :) Arkadan yaklaşman ve stealth olman gerekliydi sanırım.

Deus exde mümkün olduğunca koşmadan karanlıkta gittiğin ve adamın arkası sana dönük oldukça stealthta sayılırsın.

[Bu mesaj Lynx tarafından 13 Mart 2003 10:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
alakasız mesajlar gelmeye başladı.

ya morrowindde stealth olmakta benim bir problemim yok.

ama deus ex ya da metal gear solid gibi oyunlarda, gizlenerek ilerlemeyi beceremiyorum.

Yani saklanmak nasıl olur onu biliyorum, o kadar aptal değilim. Ama thiefliği beceremiyorum. Benim asıl meselem o arkadaşlar. Thiefliğin asıl olayını kapamadım ben.[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
bg deben denedim thief char. pickpocket özelligi ile adamlardan rahat calabiliyorsun sorun olmadan ama stealth olup kapı pencere acamıyosun bozuluyo stealth olayı yakalanıyorsun. ama bg de thief acacaksan assasin derim backstab olayi icin. ana karakteri assasin yaptim baya ii oluyo tabi inventoryi inv. potionla dolduracan combatta da icip inv. olup tekrar backstab yapmak icin:)[hline]Carternas the Champion Hib/Ex.
Mesaj tarihi:
Çok genel sorduğun için alakasız olmuş gibi görünüyo cevaplar :)
Actionlar için konuşmak gerekirse, öncelikle kesinlikle SABIRLI olmak gerekir. Genelde devriyeler bulunur ve bunların gezileri arasındaki boşluklarda hareket etmen gerekir. Oyununa göre ya sese dikkat edersin ya da görünmemeye. Gölgeli bölgeleri kullanmak, ses çıkartacak yüzeyler üzerinde gezinmemek genel kuraldır. Ki bu tip stealth bazlı oyunlarda illa ki bi stealth-meter gibi bişey vardır ona dikkat etmek gerekir[hline]Ghost of The Navigator
Mesaj tarihi:
diger oyunları oynamadım ama Thiefin ismi geçmiş sanırım ( oyun ismi olan thief ) o yüzden sazanlıyım dedim hemen

onunla ilgili bi sorun olursa yardım ederim :)[hline]Prince"Kazuyama" Cratty

je suis la et ailleurs
je n'ai plus rien
je deviens folle
je m'abandonne

Mesaj tarihi:
bg2'de en iyi swashbuckler bence, thac0 falan iyi oluyor. 2 elde silahla girişiyorsun. sadece dükkanlardan eşya çalmak için pcikpocket kullandım[hline]Her şey düşündüğün gibidir...
Mesaj tarihi:
hm
bg2 için konuşursak assassin ol ve backstab manyağı yap elalemi derim
pickpocket gibi onursuz (öhöm :P) işlere kalkışma hiç :P (en azından bence; zaten lvl başına %15 alıyosun, onları bi de pp ye harcarsan ölürsün)
morrowind için bizim volfiede soracan, o iyi bilir
ama benim bildiğim kadarıyla bekle+öldürmemeye bak+potionları içmeye utanma, potionların ne işe yaradığını oku ve onlara göre satın al(mesela gardiyan 5 saniyede bir bi yerden geçiyo ve senin de hızın yetmiyosa hız arttırıcı kullan gibimsi(bu çok basit oldu ama başka örnek aklıma gelmedi)).
zaten thief olarak morrowindde inanılmaz zengin oluyosun, para açısından problemin olmamalı
Mesaj tarihi:
Morrowind de thief olmanın ufak bir guide ı:

5 ana skill:
stealth, pickpocketing (galiba bi tane daha lockpicking gibi, tam hatırlamıyorum artık)
short sword (ya da hand-to-hand)
light armor (no armor da olabilir, ama önermem)

yan skiller de konuşma skill i, alışveriş skill i
archery athletics ve acrobatics olsun

ırk khajiit tabii ki, archery e ağırlık istiyosan wood elf ol

daha sonra yazarım şu an dersteyiz :)[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Mesaj tarihi:
said:
Popeye, 13 Mart 2003 13:10 tarihinde demiş ki:
diger oyunları oynamadım ama Thiefin ismi geçmiş sanırım ( oyun ismi olan thief ) o yüzden sazanlıyım dedim hemen

onunla ilgili bi sorun olursa yardım ederim :)[hline]Prince"Kazuyama" Cratty

je suis la et ailleurs
je n'ai plus rien
je deviens folle
je m'abandonne

anlat işte, hırsız nedir, hırsız ne yapar, amacı nedir felan..

csde veya nsde emin ve keskin hatlarla adam öldürebiliyorum. ama thief'i sanki sis perdesinin arkasından oynuom[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
morrowindde pickpocket die bi skiğll yokki :)
stealth skillinle çalıyorsun..
khajiit thief le yapabildiğim tek şey stealth olup (yani skill yukselince adam sana bakarken bile emsafe varsa gorunmuyon) + chamelo nyada invis giyen bi item kulanmak.. sonra dükkan masalarını tmeizlemek..
hiç bi zaman guardlara yakalanınca apy fines deme.. kaç yoksa çaldıın herşey gider..
insanlardan çalmak die bişi gormedim varsa... kahretsin ya keşke silmeseyidm charı :(.. gider umbra yı çalardım :)[hline]I Turned Off The Light
And Murdered Dawn..
KoC
Mesaj tarihi:
Lethe hatırlamıyom o kadar, ama işte ööle bi hat lazım
insanlardan çalmak için yüksek stealth a, az giysiyer, az ağırlıa, bol stamina ya ihtiyacın var, ve seni görenlerin olmaması lazımn[hline]'Cause everyday we pay the price,
With a little sacrifice...

Mesaj tarihi:
Dediğim gibi genellikle adamın arkası dönükken ctrl tuşuna basılı tutacaksın eğer stealth uygunsa sol alt köşede bi şekil görürsün, adama space tusu ile basarsan inventorysi açılır yankesicilik yapmış olursun.

Maksat yardımcı olmak salak yerine koymak değil.İlk sorunu ben yanıtladım 2 cisini autolcyus güzelce yanıtlamış.

Oyunda hırsız olmakla stealth aynı anlama gelmez, farklı ama birbirlerinden ayrı tutulamayan 2 özelliktir kısaca.BG' de monk ve rangerda stealth yapabilir ama steal yapamaz.RP adı üstünde senin hayal gücüne kalmış, ister phantom tarzı kimseye görünmeyen bi hırsız olursun, ister robin hood gibi kuşu gözünden vuran kılıç kullanan bi hırsız olursun.Dediğim gibi RP de ne olmak istediğin sana kalmıştır

said:
Bonecrusher, 12 Mart 2003 19:15 tarihinde demiş ki:

Morrowind'de fighter karakterimle hırsızlık çok denedim, sadece masalardan, insanlar birşey görmezken çalabildim. Onun dışında adamlara nasıl yankesicilik yapabilir?

Deus Ex çok sevilen bir Stealth oyunudur. Ama benim gözüm hiç tutmadı. Tutorial aşırı kazık geldi, Nasıl saklancağını anlamıyorsun habire alarmlar çalıyor.

[Bu mesaj Lynx tarafından 13 Mart 2003 22:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Herhalde anlatamadım, tekrar ediyorum.

Bak, hırsızlık yapmayı biliyorum. Morrowind'i çok iyi biliyorum.
Karakter yaratmayı da iyi biliyorum.

Ama stealthingi, rogueluğu beceremiyorum. "Saklanmak nasıl olcak, bulamadım saklanma özelliğini" demiyorum. Ya da "iyi saklanan iyi öldüren karakter nasıl yapçam" demiyorum. Benim deminden beri anlatmaya çalıştığım şey şu: "Rogueluğu beceremiyorum, stealthingi beceremiyorum. İyi thief olan varsa bana anlatsın, thief nedir, ne yapar, nasıl saklanır, sakin ve sabırlı nasıl olur. Nasıl kendimi thief gibi hissedebilirim. FRP'de, RPG'de, Aksiyon oyunlarında nasıl thieflik yapabilirim."

Umarım anlamışsınızdır çünkü ben kazmayım...[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
Mesaj tarihi:
said:
AutolycuS, 13 Mart 2003 13:04 tarihinde demiş ki:
Çok genel sorduğun için alakasız olmuş gibi görünüyo cevaplar :)
Actionlar için konuşmak gerekirse, öncelikle kesinlikle SABIRLI olmak gerekir. Genelde devriyeler bulunur ve bunların gezileri arasındaki boşluklarda hareket etmen gerekir. Oyununa göre ya sese dikkat edersin ya da görünmemeye. Gölgeli bölgeleri kullanmak, ses çıkartacak yüzeyler üzerinde gezinmemek genel kuraldır. Ki bu tip stealth bazlı oyunlarda illa ki bi stealth-meter gibi bişey vardır ona dikkat etmek gerekir[hline]Ghost of The Navigator

said:
Jadelith, 12 Mart 2003 19:51 tarihinde demiş ki:
düşman öldürmemeye bak, çok dikkatli ve sabırlı ol, ışıkları kapa perdeleri çek, ölen her düşman sana bir alarm sesi olarak geri dönecektir :)
bg2 de ise, xp alıcam diye dragonun üstüne atlama. kesmeyiver (kesinlikle kesmen gerekmiyosa). potionları sev, hatta aşık ol onlara şiir filan yaz. büyün yok onlara güvenicen.

bunlar işime yaradı sağolun[hline]Bakıyorum da neşem pek yerinde dii mi canım kendim. Tabi tabi.. Potasyum.. Potasyum..
- Deli Cevat
  • Yeni Oluştur...