Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SADDAM YAKALANDI!

Jester

Öne çıkan mesajlar

said:
unity100, 17 December 2003 14:33 tarihinde demiş ki:
gordugun gibi ayrim gayrim yok, yorum yok fedaykin kendisi kendi mesajlarinda soylemis. sen yoruma giriyorsun tefsir ediyorsun adamin sozlerini.

Hayır, cümlenin anlamını söylüyorum, budur. Benim anladığımda budur, o cümlenin anlamı da budur. Bu tartışmaya açık değil. Tartışmaya açık olan konu fedaykin'in ne kastettiği olabilir, onu da ne yorumlar ne savunurum, adam kendisi burada zaten.

Vurguladığım noktasavunma, hak hukuk değildi, amacım sidik yarışına döndürdüğünüzü daha açık ifade etmekti olayı.

Absolut sen ve Fedaykin arasındaki bir laf kavgası bu, tartışma boyutunu geçti. Saddam'ın yakalanması üzerinde duralım lütfen, siz pmden devam edin birbirinizi yemeye isterseniz.

Şu topicin kilidini açmamın tek mantığı karşılıklı laf atıp duruduğunuz için sürekli olarak cevap hakkı doğuruyor olmanız ve birinizin bundan vazgeçmesini umuyor olmamdı, olmadı olamadı şu ana kadar. Rica edeceğim Saddam'a dönün, Amerika düşmanlığı veya nedenleri başka bir topicin konusu, o yerin burası olup olmadığı da tartışmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 15:02 tarihinde demiş ki:
Saddam bir denge unsuru idi orada. Şimdi başsız veya daha doğrusu kontrolsüz kaldıkları için BENCE çok daha büyük hayat kayıpıpları olacaktır.

Bence Saddam'ın yakalanması umut kırıcı olabilir. Açıkça bu savaşta Irak halkının yanında gönlüm, ne Saddam ne de Amerikayı destekliyorum manen.

Fakat Türkiye'de yaşayan bir insan olarak Saddam'ın oradaki varlığı benim gözümde bir güvenceydi, istikrarın sağlanması açısından önemli bir adam ve yöneticiydi. Uzun vadeli planları benim gözümde Türkiye ile çakışmıyordu, ama halkına yaptıkları kabul edilip onaylanması mümkün olan şeyler değil ve indirilmiş olması Irak halkı açısından iyi olurdu; indiren Amerika olmasaydı. Saddam ile Bush arasında bir ayrım olacağını sanmıyorum halk açısından.
Sosyal ağlarda paylaş

nefr +1
yalnız halk açısından saddam ve bush arasında fark olmayacağından şüpheliyim biraz be.

adamlar gönüllü köleliğin gücünü kanıtlamış ve farkına varmışlar. O yüzden ıraklıları bi şekilde memnun edicek muhtemelen. fakat globalleşen ve uyanan dünyada bunun da fazla geleceğinin kalmadığı açık.[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın belki de, belki halk açısından daha rahat olur. Olayın Türkiye kısmında da tereddütüm var benim, oradaki çıkar çatışmaları bize patlayacak eninde sonunda açıkça, umarım "büyük bir patlama" olmaz. Neyse, göreceğiz zaten.

Ben Amerikanın Saddamın yakalandığını açıklamasına şaşırmıştım başta, birisi kalkıp -olmaz ama- "ee ne arıyorsunuz hala burada, özgürleştirdiniz bizi gidin artık?" dese ne cevap verecekler ki şimdi? "Huzurun sağlanması" mı olacak artık işgalin adı? =]

[edit: tamamlamamışım olayı; bu baştadan kastettiğim süre bushun oy oranlarına yaratacağı etkiyi farketmeme kadar geçen zamandır]

[Bu mesaj Nefr tarafından 17 December 2003 16:58 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

o soruya cevabı enteresan bi şekilde bush verdi:
"amacımızı gerçekleştirene kadar durmıycaz" adam bunu dedi saddam yakalandıktan sonra. ne amacı o abi? bilinmez.

bi fransız gastesi de şey demiş:
"ırak üç parçaya ayrılıcak.
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"

ha ayrıca iran da toplu imha silahlarını yoketmeliymiş. onları da kontrole gidiyolarmış.[hline]unity100, 05 December 2003 19:06 tarihinde demiş ki:
dagilin lan ! avrupa birligi, humanistler, greenpeace, spiritualistler, hayvan haklari koruma dernekleri ve hititler adina bu foruma el koyuyorum. hepinizi kogusturacagim
Sosyal ağlarda paylaş

Lol bu cidden süpermiş. Neyse ben ,Nefr'in sözüne uyup şimdilik kaydıyla konuyu kapıyorum. Zaten unity'de benim söylediklerimi az buçuk anlamaya başladı. Hep aynı şeyleri söyledim ama o beni anlamaya başladıkça değiştiğimi zannetti, bırakayım değiştiğimi zannetsin mühim olan anlamaya başlaması kalanı faso fiso...

said:
horacegoesskiing, 17 December 2003 16:58 tarihinde demiş ki:
1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]

unity100, 15 December 2003 16:23 tarihinde demiş ki:
almanlarin turkiyeyi isgal etmesi icin 2 tumen yetiyordu. 2 tumen almanya icin hicbirsey degildi. zaten sinirimizda da mevcuttu bunlar yunanistan isgal edildiginden itibaren.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bu cidden çok güzelmiş hatta imzama ekledim bile :-) Gözümden bir ara ameliyat olmuştum şimdide dikişleri aldılar o yüzden sağ göz iptal deli ağrıyo sol ile sulana sulana görmeye çalıştığım monitörün derinliklerin bu lafı gördümde neşem yerine geldi yav. Gülmekten karnıma ağrılar girdi geldi derler ya benimde gülmekten gözüme ağrılar girdi :-P[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Saddamın Irakta bir denge unsuru olduğu bencede tartışmasız bir gerçek. Şimdi Irak kaç parçaya bölüncek ve bunun sonucu olarak kaç ülke birbirine girecek hala belli değil. Konuşulan senaryolardan birisi Kürtlerin bağımsızlık ilanı sonucu türkiye ve İran ortak müdahale eder, AB ve Amerika bunun arkasına İran'a dalar Türkiye'ye ambargo koyar. İran İsrail'i vurur bunu sonucu İran'a İsrail'de saldırır ve diğer Arap ülkeleri'de İsrail'e saldırır. İsrail'e İran'ın saldırması sonucu Kuzey Irak'ta türk İsrail ortaklığı biyer ve çatışan üç grup olur. Evet çok kuvvetli bir ihtimal değil ama ihtimal dahiline bile girmesi korkutucu. Saddam diktatördü filan ama Türkiyeye ciddi bir zararı yoktuç yokluğunun zararı ise korkunç boyutlarda olacak gibi ki şu an bile bunun bedelini Kuzey Irak'ta ödüyoruz.

İsrail konusuna gelirsekte Türkiye'nin orta vadeli müttefik olarak ortadoğu'da seçebileceği nadir ülkelerden birisi. Ayrıca yıllarca Kuzey Irakta yapılan operasyonlar İsrail uydularından alınan bilgilerle yapılmıştı. Ortadoğunun türkiye'den başka herhalde tek modern laik anlayıştaki ülkesi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

Kurulmasına çalışılan Kürt devleti şu an Arap dünyasından Irak halkına karşı tavırlarından ve işgalcillerin yanında yer almalarından dolayı çok büyük tepki çekiyor. Yani ABD korumasından çıktıklarında büyük bir baskı altında olacaklar ve sonu nasıl biter ne olur bilinmez.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Komşuları kimler olacak: Türkiye, İran, Irak, Suriye :-) Ateş çemberinin ortasına düşmek dedikleri bu oosa gerek. İkisinden toprak istiyorlar birisinden zaten toprak alarak bağımsızlıklarını sağlamışlar.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 16:11 tarihinde demiş ki:
Unity, Saddam denge unsuruydu dedim ama iyi veya kötüydü demedim farkındaysan. Onun varlığı yüzünden yakında birbirini öldürecek olan Iraktaki farklı ırklar KORKUları yüzünden birşey yapamıyorlardı. Ama Saddam gidince kimden korkacaklar senden mi benden mi? Hepsi petrol için, büyümek için birbirine üstünlük sağlamaya çalışacaklar ve Arapların genelde bunu nasıl yaptığını sen benden iyi biliyorsundur. Yani Saddamı sevmem ama genede Irakta bir denge idi Saddam.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

abso politik kariyerine sorgulama goreviyle baslayip, rejim karsitlarini konusturmak icin bunlarin cocuklarini getirtip gozleri onunde iskence yaptiran bir adamdan ne stabilitesi bekliyorsun. korku mu ? korku zararlidir stabilite icin. saddamdan korkan saddama karsi silahlanir. silahlanmanin oldugu yerde de eninde sonunda o silah kullanilir. dunya silah endustrisi sscbnin yikilmasindan korfez savasina kadar gerileme icindeydi. korfez savasi oldu, butun silah devleri bayram etti. pazar cine dahi yaradi. korkuyla denge olmaz. dusmanlik olur.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 16:13 tarihinde demiş ki:

Hangi biolojik silah atılmış olan 2 nükleer bombadan daha çok insan hayatına maal oldu hatırlayamadım bir yardımcı olur musun?[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

abso onca sayfa bosuna mi konustuk biz ? japan on rampage in nekonron china macerasindan bahsediyoruz.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 17 December 2003 16:39 tarihinde demiş ki:
Hayır, cümlenin anlamını söylüyorum, budur. Benim anladığımda budur, o cümlenin anlamı da budur. Bu tartışmaya açık değil. Tartışmaya açık olan konu fedaykin'in ne kastettiği olabilir, onu da ne yorumlar ne savunurum, adam kendisi burada zaten.

Vurguladığım noktasavunma, hak hukuk değildi, amacım sidik yarışına döndürdüğünüzü daha açık ifade etmekti olayı.

birincisi okudugumuzu idrak edebilecek kadar iqmuz var, okudugumuzu da anladik anladigimizi da soyledik. birden fazla kisinin ayni sekilde anlamis olmasi da bunun boyle oldugunu gosterir.

ikincisi ise, neymis sidik yarisi ? arguman karsi arguman, ispat curutme olmadan HANGI fikir tartismasi yapilmis bu gune kadar ? bu olayi bu kadar abartmaniz alakasiz.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nefr, 17 December 2003 16:43 tarihinde demiş ki:
Fakat Türkiye'de yaşayan bir insan olarak Saddam'ın oradaki varlığı benim gözümde bir güvenceydi, istikrarın sağlanması açısından önemli bir adam ve yöneticiydi. Uzun vadeli planları benim gözümde Türkiye ile çakışmıyordu, ama halkına yaptıkları kabul edilip onaylanması mümkün olan şeyler değil ve indirilmiş olması Irak halkı açısından iyi olurdu; indiren Amerika olmasaydı. Saddam ile Bush arasında bir ayrım olacağını sanmıyorum halk açısından.

nasil bir guvenceymis bu ? gazi atip 100 bin kurdu multeci edip turkiyeye yollamasi mi ? iran irak savasinda seri uretim kimyasal top mermisi kullanmasi mi ? uzun menzilli toplarla uzak mesafelere kimyasal atma calismalari mi ?

bir tane mermiyi caksaydi sirnaga bunama arefesine girmisken ne olacakti ? 'saddam denge unsuruydu' mu denecekti oradaki magdurlara ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 17 December 2003 18:08 tarihinde demiş ki:
Saddamın Irakta bir denge unsuru olduğu bencede tartışmasız bir gerçek. Şimdi Irak kaç parçaya bölüncek ve bunun sonucu olarak kaç ülke birbirine girecek hala belli değil. Konuşulan senaryolardan birisi Kürtlerin bağımsızlık ilanı sonucu türkiye ve İran ortak müdahale eder, AB ve Amerika bunun arkasına İran'a dalar Türkiye'ye ambargo koyar. İran İsrail'i vurur bunu sonucu İran'a İsrail'de saldırır ve diğer Arap ülkeleri'de İsrail'e saldırır. İsrail'e İran'ın saldırması sonucu Kuzey Irak'ta türk İsrail ortaklığı biyer ve çatışan üç grup olur. Evet çok kuvvetli bir ihtimal değil ama ihtimal dahiline bile girmesi korkutucu. Saddam diktatördü filan ama Türkiyeye ciddi bir zararı yoktuç yokluğunun zararı ise korkunç boyutlarda olacak gibi ki şu an bile bunun bedelini Kuzey Irak'ta ödüyoruz.

İsrail konusuna gelirsekte Türkiye'nin orta vadeli müttefik olarak ortadoğu'da seçebileceği nadir ülkelerden birisi. Ayrıca yıllarca Kuzey Irakta yapılan operasyonlar İsrail uydularından alınan bilgilerle yapılmıştı. Ortadoğunun türkiye'den başka herhalde tek modern laik anlayıştaki ülkesi.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

'turkiye ve iran mudahale eder' - evet fantastik jeopolitik saptamalar devam ediyor. ilk firsatta birbirinin bogazini sikacak iki ulke beraber mudahale edecek. tsk da zaten iran ile yapilacak bu mudahaleye askla sevkle katilacak. bundan sonra paranormal bir sekilde nedense ab ve abd irana saldiriyor. ve iran, kendini savunmak yerine, asagi yukari 2-3 bin kilometre otedeki israili vurup rahatlamaya calisiyor. aaah okudukca iyice fantastiklesmeye basladigi icin burada kesiyorum yorum yapmayi buna.

boyle jeopolitik olmaz. kimin ne oldugu bellidir. irakta olacak olan seyler de bellidir. su anki amerikan yonetimi elinden geldiginde siyasi ve ekonomik pay cikarmaya calisacak. fakat surekli olan kayiplar hukumetin kredibilitesini dusurmeye baslayacak. ikisi optimum noktaya ulastiginda uygun bir sekilde cekilip iktidari iraklilara birakmak isteyecekler, ve o gune kadar nasil bir yonetim oturtulabilmisse devralacak yonetimi. iste senlik bundan sonra baslar. iran o kadar sii cogunluk varken mal gibi girip de kuzey iraga mudahale etmez. iranin umrunda olmayacak kuzey irak guney irak oldukca. yapacagi ilk sey orada etkisini kullanip nufuzunu artirmak ve kendi yandaslarinin irak yonetiminde guclenmesini saglamak olacak. kurtler ayni sekilde kendi etkilerini artirmaya calisacaklar. cunku tum irak uzerinde soz sahibi olabilecekken tutup da el kadar alanda bagimsizlik ilan etmek dupeduz mallik olur. sanayi yok, liman yok, cikis yok, iran suriye turkiye hatta koptuklari irak karsi olacak bagimsiz olmalarina. hic gerek yok boyle islere. sunniler ise bu sefer elit tabaka olmayacaklar ve sii sunni gerginligi baslayacak. yani kisacasi irak daha uzun sure stabilize olamayacak. yer yer kucuk catismalar olabilir, ama KIMSE iragin uzerinde bir butun olarak etki sahibi olmak varken kendi taraftarina ulkeyi boldurup hem uluslararasi camia onunde papaz olmak, hem de 50 yilda cozulmeyecek siyasi karmasanin icine girmek istemez.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

1)saddamı kim silahlandırdı?
2)kim iranlı sivil ve askerlerin üstüne kimyasal silah kullanmasına tepki göstermedi ve yapılan tepkilere karşı çıktı.

cevabı biliyorsunuz heralede,Amerikanın saddamın büyümesinde kesinlikle parmağı var,kendi yarattıkları şeytanı defettiler,ama hala ırakta hergün düzünelerce insan,açılk,saldırılar,ilaçsızlık,o şu bu yüzünden ölüyor.[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup.
And when he gets to Heaven
To Saint Peter he will tell.
One more soldier reporting, Sir
I've served my time in Hell!

Sosyal ağlarda paylaş

baas partisi doneminde irak amerika tarafindan ve bati tarafindan desteklendi acik bir sekilde, en azindan ilk donemlerinde. fakat saddam iktidar olduktan sonra, fransizlardan silah almak isteyince fransizlar yan cizdi, amerikadan istedigi silahlar da gelmekte gecikince sscbye basvurdu, sscb baas partisinin komunizmi acikca kogusturuyor olmasina ragmen o gunku jeopolitik durumlar isiginda saddama silah satisi yapti. iran irak savasi doneminde ise bati saddama konvansiyonel silah satmamakla birlikte para destegi verdi. bazi fransiz, alman ve italyan firmalari ise biyolojik silahlar icin gerekli bilgi, eleman ve malzemeyi el altindan iraga satti. abdnin suudi arabistan ve urdun disinda direkt ortadoguda ciddi miktarda konvansiyonel silah sattigi ulke, ironik olarak, irandir. sah rejiminin sonuna kadar iran oldukca uzerine dusulen bir abd muttefigi idi. bu gun itibariyle dahi f14 abd disinda hicbir ulkenin envanterinde bulunmazken, iranda hatri sayilir bir filo vardi. fakat yedek parca eksikligi sonucunda bu gun bunlardan herhangi birinin ucabilecegi supheli.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

Aib unity hakkatten insanı pes ettiriyorsun ha. Yani savunduğun şeylerle değil bu pes ettirme olayı inatçılığınla ve boş vaktinle. Quote arkasına quote. Bir yazı yazınca insan biliyorki unity muhakkak cevap yazacak uçarı kaçarı yok... Hatta buna bile cevap vereceksin adım gibi eminim. Arka arkaya 3 kişiye 5 quote yani hangi birine cevap vereyim keşke bende boşta gezenin boş kalfası olsamda o kadar çok vaktim olup her türlü yazıya uzun uzun sınırsızca cevap yazsam ama heyhat benim çalışmam ve para kazanmam lazım ne yazık ki...[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.

1-normal
2-süper
3-kurşunsuz"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...