Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

SADDAM YAKALANDI!

Jester

Öne çıkan mesajlar

problem disarda degil icerde. bunu her daim savunmusumdur. insaat arazi mafya, madencilik mafya dukkancilik lokantacilik mafya ihale mafya dusman disarida degil kendi icimizde.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Sufi, 16 December 2003 19:45 tarihinde demiş ki:

dünyanın geleceğinde önemli olabilecek bir zenginliğimiz var: BOR.
günün birinde birilerinin gelip de sokakta dolaşan sakallı dedeyi bahane ederek topraklarımızı postal izleriyle doldurup bu kaynakları emmeye çalışmayacağını nasıl garanti edebiliriz bu düzen altındayken?[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2003

politik oyunlarla halledebilir bence bu meseleyi. yani günün birinde bor ile çalışan arabalar kullanıma girdiğinde ve petrol kadar değerli olduğunda ki bu olacaktır, amerika bu hükümet olmasa diğer hükümet o da olmazsa bir başka hükümete bor madenlerini özelleştirtir ve ihaleye açtırır(bu ülkede daha çok tansu çiller var). bu ihalelerde türk yatırımcıların amerikayla boy ölçüşebileceğini de sanmıyorum.
tabi biz başkaldırmadığımız sürece işletir bor madenlerini. ama ne zamanki nooluyo lan dersek işte o zaman dediğin şey gerçekleşir. inşallah haksız çıkarım
Sosyal ağlarda paylaş

gene ayni yere donduk. yahu kirkkaraboceklipinardan gelmis has be has turk mafyasi arkadaslarimi daga kaldiracakmis diyorum ozellestirme diyosunuz. ozellestirilmesine filan gerek yok madenlerin. turkiyede catir catir hem de has be has turkler isletiyor. kalici uzun sureli cok uluslu sirketlerce isletilen maden yataklarinin verimini boyle kucuk ama yogun cekilip biten maden bolgelerinin butununun kat be kat altinda. gunde 50 kamyon cikar demisler kamyonundan 10 milyar kalir. 2-3 ay isletilir demisler. ve bunlari kim isletiyor ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 16 December 2003 20:47 tarihinde demiş ki:
gene ayni yere donduk. yahu kirkkaraboceklipinardan gelmis has be has turk mafyasi arkadaslarimi daga kaldiracakmis diyorum ozellestirme diyosunuz. ozellestirilmesine filan gerek yok madenlerin. turkiyede catir catir hem de has be has turkler isletiyor. kalici uzun sureli cok uluslu sirketlerce isletilen maden yataklarinin verimini boyle kucuk ama yogun cekilip biten maden bolgelerinin butununun kat be kat altinda. gunde 50 kamyon cikar demisler kamyonundan 10 milyar kalir. 2-3 ay isletilir demisler. ve bunlari kim isletiyor ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....

e zaten doğal kaynakların özelleştirilmesiyle ortaya çıkmış bir mafya bu. türkiyenin kısırdöngüsü bu zaten. özelleştirirsin mafya at oynatır. özelleştirmezsin devlet içine eder.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 16 December 2003 19:22 tarihinde demiş ki:
eger lakap takmalara geliceksek bi izahatini ver bakalim turkiye cumhuriyetinin cesit cesit anlasmasi yaninda suclu degisim anlasmasi olan meksika hukumetine acikca isyan etmis silahli bir ic savas cikarmis bir guruhun propagandasini hangi mantiga dayanarak foruma bastin. aska mi geldin yoksa illegalite denen seyden haberin mi yok. ne olacak eskaza dgm de calisan isguzar bir genc burokrat gorse bu postlari ?

Öncelikle Zapatistalar terörist bir örgüt değildir bu birrrr, Meksika'nın başkentinde bile standtlar açan, uluslararssı düzeyde tanınmış, Meksikanın ezilen insanları adına Meksika hükümeti ile masaya oturan bir örgüttür bu ikiiiii, türkiyede Zapatistalar yasadışı değildir bu da üççççç... Zırt pırt söylediğin gibi yine işgüzar genç savcıyı olaya müdahil etmişsin ama bakalım arkadaşın yasal şeylerin yasadışıymış gibi gösterilmesi üzerine fikirleri nelerdir bunu hiç düşündün mü?
said:

hangisiymis o ? cinlilerin japonlar tarafindan onmilyonlarla katledildigini gundeme getiren sen misin ben miyim ? vietnamlilarin daglarda kabile supurdugunu kim ilk kez ortaya atti ? sen mi ? yahu sormasi ayip, sen amerikayla ilgili olmayan hangi dunyasal aci ile ilgili acip da bir laf ettin ? her olan seyi amerikaya baglamaktan baska ?

Çinlileri niye gündeme getiriyorsun çünkü amerikanın Japonya ile savaşını haklı göstermek için. Vietnamlıları niye suçluyorsun çünkü Vietnam Savaşını haklı göstermek için. Nedense senin yazdıklarında hep bir köşesinden amerikanın çıkarlarına hizmet etmekte, ilginç tesadüf.
said:

simdi bak bakiyorum yukaridaki postun 2. cumlesi kafadan bir anlam karmasasi icerisinde. nasi laf nazilerden nefret etmem ise senin gibi amerikaya asik olmami gerektirmez. ben nazileri kiniyorum, lanetliyorum. neden senin hic bunu yaptigini gormedik bu gune kadar ?

hangi katliamlari gormuyormus benim amerikanin belirli donemlerinde yapilan ? ne zaman cikmisim kizilderililerin ortadan kaldirilmasinin ne guzel ne neseli bir olay oldugunu soylemisim ? ben her daim abartmalara karsiyim. sen tutup da 500 bin kisinin savas ve surgun sonucu ortadan kaldirilamsini fabrika kurup 10 milyonu disliler arasinda yemeye esit tutarsan ben de cikar hop derim.

Yazdıpımın yeterince açık olduğunu zannediyordum ama demekki değilmiş. Madem yeterince açık değil o zaman daha açık hale gelmesi için söyleyeyim, bir zamanlar üyesi olduğum sonradan ise dağılan Balkan Ağı'nın ana gündem maddelerinden birisi yükselen ırkçılık ve bunun sonuçlarına karşı mücadeleydi. Bununla birlikte sadece balkan ülkelerinden üyelerimiz yoktu, avrupanın bir çok ülkesinden vardı. Bunların başında da Almanya geliyordu ki oradan üye olan gruplar anti-faşist ağdan gelenlerdi. Kısaca sen "en büyük amerika, amerika" diye bilgisayarının başında nutuk atarken ben almanyada, belçikada, hollanda da anti-faşist etkinliklere katılıyordum. Şimdi bir kez daha soruyorum, faşizmin ne olduğunu ve nasıl mücadele edileceğini sen mi bana öğreteceksin. Kuru kuruya kınamak çözümse sana en sevdiğim şarkılardan birisi ile cevap vereyim

They're here and they're there and they're everywhere
We're taught that after the war the Nazis vanished without a trace
But batallions of fascists still dream of a master race
The history books they tell of their defeat in forty-five
But they all come out of the woodwork on the day the Nazi died
They say the prisoner of Spandau was a symbol of defeat
Whilst Hess remained imprisoned and the fascists they were beat
So the promise of an aryan world would never materialise
So why did they all come out of the woodwork on the day the Nazi died
They're here and they're there and they're everywhere
The world is riddled with maggots--the maggots are getting fat
They're making a tasty meal of all the bosses and bureacrats
They're taking over the board rooms and they're fat and full of pride
And they all came out of the woodwork on the day the Nazi died
So if you meet with these historians I'll tell you what to say
Tell them that the Nazis never really went away
They're out there burning houses down and peddling racist lies
And we'll never rest again until every Nazi dies

Yalnız bunlar senin için yeterli olmayabilir, anti-faşist olmak için amerikayı da sevmek gerekiyordu değil mi, pardon unutmuşum...
said:

turkiye cumhuriyeti yurtta baris dunyada baris politikasini devlet politikasi yapmistir. bu nedenle baska hicbir egemen ulkenin topraginda herhangi bir gerekceyle gozu olan birak ulkeleri, herhangi bir grubu ve guruhu dahi desteklemez. kendisiyle diplomatik iliskilerimiz olan meksikada acikca ulkenin egemenligine bas kaldirip silahli bir ic savas baslatmis bir orgut, dolayisiyla orada yasadisi oldugu icin bizde de yasadisidir. bir atalim istersen meksika temsilciliklerine turkiyedeki ne dusunecekler turkiyenin en buyuk oyun portalinda zapatista propagandasi yapilmasi hakkinda.

Adamların kendileri Zapatistalarla
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fedaykin, 16 December 2003 22:10 tarihinde demiş ki:
Öncelikle Zapatistalar terörist bir örgüt değildir bu birrrr, Meksika'nın başkentinde bile standtlar açan, uluslararssı düzeyde tanınmış, Meksikanın ezilen insanları adına Meksika hükümeti ile masaya oturan bir örgüttür bu ikiiiii, türkiyede Zapatistalar yasadışı değildir bu da üççççç... Zırt pırt söylediğin gibi yine işgüzar genç savcıyı olaya müdahil etmişsin ama bakalım arkadaşın yasal şeylerin yasadışıymış gibi gösterilmesi üzerine fikirleri nelerdir bunu hiç düşündün mü?

cehalet fiskiriyor zapatista 98 de anlasma masasindan kalkmis, yeni meksika baskani zapatistayi silip aticagini soylemis bu ikiiiii al buyur :

The Zapatistas broke off talks with the government in September 1996 over failure to implement an accord on indigenous rights.

http://quickstart.clari.net/qs_se/webnews/wed/cu/Qmexico-chiapas.RjKb_Da9.html

o isguzar savci burada senin gozu donmus nefret propagandani eskaza gorseydi bu gun burada polemik yapiyor olmazdin bu da uccc.

said:

Çinlileri niye gündeme getiriyorsun çünkü amerikanın Japonya ile savaşını haklı göstermek için. Vietnamlıları niye suçluyorsun çünkü Vietnam Savaşını haklı göstermek için. Nedense senin yazdıklarında hep bir köşesinden amerikanın çıkarlarına hizmet etmekte, ilginç tesadüf.

goruyorum ki bu onermeyi etkili bir sekilde kendi dusunce sistemine carpitamamissin. sen japon katliamlarini niye basit ve onemsiz gosteriyorsun amerikayi daha kotu gostermek icin. niye vietnamin dag kabilelerinde yaptigi katliamlar onemli olmuyor cunku aksi takdirde amerikayi iyice abartamayacaksin. yahu enteresan bunlara kulp takmaya gayret gostermissin. peki huguenot katliamini NASIL amerikancilikla ya da amerikayla bagdastiracaksin gorelim bir sanatinin derecesini. cok enteresan HALA daha bu katliamlari lanetlemis, yapanlari kinamis degilsin. nedir bu dusmanimin dusmani benim dostumdur sacmaligi mi.

said:

Yazdıpımın yeterince açık olduğunu zannediyordum ama demekki değilmiş. Madem yeterince açık değil o zaman daha açık hale gelmesi için söyleyeyim, bir zamanlar üyesi olduğum sonradan ise dağılan Balkan Ağı'nın ana gündem maddelerinden birisi yükselen ırkçılık ve bunun sonuçlarına karşı mücadeleydi. Bununla birlikte sadece balkan ülkelerinden üyelerimiz yoktu, avrupanın bir çok ülkesinden vardı. Bunların başında da Almanya geliyordu ki oradan üye olan gruplar anti-faşist ağdan gelenlerdi. Kısaca sen "en büyük amerika, amerika" diye bilgisayarının başında nutuk atarken ben almanyada, belçikada, hollanda da anti-faşist etkinliklere katılıyordum. Şimdi bir kez daha soruyorum, faşizmin ne olduğunu ve nasıl mücadele edileceğini sen mi bana öğreteceksin. Kuru kuruya kınamak çözümse sana en sevdiğim şarkılardan birisi ile cevap vereyim

evet anti-irkci orgute katilmis anti-fasizan etkinlikler yapmissin demek. asil yukselen irkci sensin yahu ? niye dagildi balkan agi dayanamadilar mi senin ayrimci ofkene ve nefretine. ya sen irkcilik kelimesinin fasizmin anlamini bilmiyorsun, ya da mucadele edicem bunlarla derken karanlik tarafin buyusune kapilmissin. senin sactigin ofke ile mussolininin hitlerin konusmalarinin tonlamalari ve renkleri arasinda hicbir fark yok. ben bilgisayar karsisinda en buyuk amerika dedigimi goremedim ama senin bilgisayar arkasindan kahrolsun su insanlar, onlari asalim bunlari surelim onlar heperpof, teror olsun supermarketlerde dedigini gordum.

said:

Yalnız bunlar senin için yeterli olmayabilir, anti-faşist olmak için amerikayı da sevmek gerekiyordu değil mi, pardon unutmuşum...

anti fasist olmak icin TUM INSANLARI sevmek gerekiyor. senin gibi 250 milyonu direk pislik statusune koyup evlerinde bakkallarinin onunde gebertilmelerini istemek degil.

said:

Adamların kendileri Zapatistalarla aynı masaya oturuyor, bütün dünya onları tanıyor ama unity efendi tutturmuş Zapatistalar teröristtir diye. Ha bu arada unutmadan bu koyduğum yazı bundan bir yıl önce bütün gazetelerde yayımlandı. Hatta kimisinde tam metni yayımlandı, tabii ki senin tek bilgi kaynağın CNN ve FOX olduğundan onlar pek sevmez arkadaşları, orada yayımlamamışlardır. Ama madem o kadar istiyorsan at meksika büyükelçiliğine bu yazıyı da önce o adamlar sana bir taraflarıyla gülsünler "günaydınnnn, bir yıl önceki yazıyı yeni keşfetmişsiniz galiba" diye.

yukarida da linkini attim anlasma manlasma yok ortada. OLSA dahi, haydi meksika hukumeti masaya oturmus olsa dahi, meksika hukumeti onlari legalize ilan etmedikce, bir egemen devletin egemenligine karsi silah kusanip ic savas cikaran teror orgutu olarak kalirlar hukuken, NEYI savunuyor olurlarsa olsunlar, hatta HAKLI bile olsalar. sen de kesiften kesife kosucan galba ha dur buyur ne olmus 28 subatta bir de onu aciga vuralim

http://www.kayak.yk.ca/html/mexico2003/ranchoesmeralda_press_release.html

hakikaten gayet bariscil, legal bir grup.

said:

Laflara bak, yesinler... Benim ırkçı olduğumu
Sosyal ağlarda paylaş

Prensip olarak unity'nin bulundugu tartısmalara katılmama kararı almıştım. Ancak günlerdir konuyu takip ediyorum ve ister istemez son noktada her ne kadar yanlış fikirlerinin olduğu konusunda fikrim değişmemiş olsa da unity'nin çok üstüne gelindiğini düşünüyorum.
Sonuç olarak fikrimi söylemem gerekirse:
Aslında çoğunlukla yazanlar arasında TAMAMEN haksız olan yok. Herkesin söylediğinin haklılık tarafları var. Sorun şu ki birleştirilmesi gerekiyor bence.
-Evet Saddam bir diktatördü.. zulüm yapıyordu... her ne şekilde olursa olsun sahneden silinmesi gayet de iyi oldu.
-Evet Bush da en Saddam kadar insanlığa zararlı birisi. Yaptıklarının izah edilir tarafı yok.
-Evet Amerikan halkı da bizim gibi insanlar.. tek tek suçlu sayılamazlar ama Bush ve benzerlerinin de onların içinden çıkıyor olması göz ardı edilemez. Her halk kendini temsil eden birilerini üretir.
-Evet Türkler çok yanlış, çok hatalı ve tabiri caizse biraz da saf davranıyorlar siyaset sahnesinde. Kendimizi çok eleştirmemiz lazım.
-Evet Türkler gururlu millettir. Topraklarını işgal etmek öyle her babayiğidin harcı değildir. Kendimizi eleştirirken bir yandan da meziyetlerimizi bilip geliştirmemiz gerekir.
-Evet Amerikan aşığı olanlar kadar sebepsiz düşmanlık besleyenler de bu ülkeye zararlıdır.
-Evet dünya üzerindeki tek zalim güç Amerika değildir ama başkalarının da olmas onun zalimliğine halel getirmez.

vs. vs...

söylemek istediğim, herkes demin yazdığım maddelerin bir ucundan tutmuş gidiyor. Ama altalta koyup da listelediğimiz zaman pekala aynı yöne bakan insanların fikirleri gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

böh baydım okumaktan ama, fedaykin demişki:

-Amerikalı teröristler bütün dünyayı terketmeden de bütün Dünyadaki savaş sona ermez. Elbet bir günü gelecek ve Amerika Birleşik Terör İmparatorluğu yıkılacak.

-ben amerikalıların topunu öldüreceksin filan demedim.

buna göre: ilk dediğin cümle ikincisi ile ciddi bir çakışma içinde, tabi eğer abd lerin "tümünün" gezegeni terketmesi ayda yaşamak anlamına geliyorsa bilemem, ama pek öyle gözükmedi bana. netekim orda tüm abd nin yıkılacağı kastedildiyse milyonlarca abd li de ölecektir.

[hline][i]Wow - MM - SmS

[Bu mesaj Norak tarafından 16 December 2003 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 16 December 2003 23:47 tarihinde demiş ki:
Amerikalı terörist demiş amerikan halkı dememiş.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

amerikanin hukumetiyle amerikayi ayirmayan adam ne diye amerikan terorist amerikan halki diye bi ayrim yapsin. ayrim yapmayacagini soyledi. tarihin her doneminde ayniydi bile dedi kendisi.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

biz su anda fedaykinden bahsediyoruz sen neden bahsediyorsun abso ? eger sen de bizim bahsettigimiz seyden bahsediyorsan konunun kendisi kendi agziyla oyle bir ayrim yapmadigini hepsini bir tuttugunu soyledi. yoksa lafi mi ceviriyorsun ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 16 December 2003 23:53 tarihinde demiş ki:
Unity anlama özürlü falanmısın?
Amerikan hükümeti diye bütün forum bas bas badırıyor sen deli şeyine tutunmuş gibi amerikan halkı diyor diye kasıyorsun.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

iste bu, yukaridaki, tam anlamiyla bir lafi cevirme olayidir.

1 - norak demis fedaykin ayrim yapmiyor, eger amerikan bilmemne imparatorlugu bitecekse amerikan halkinin tamamini kasdediyordur demist.

2 - sen demissin o amerikan halki demedi.

3 - norak demis ben demisim adam kendi agziyla hukumeti ile halkini ayirmadigini soylemis.

4 - sen cikmis demissin ki, bana, amerikan hukumeti diye tum forum bas bas bagiriyor anlama ozurlu musun.

simdi buradan birkac sonuc cikarilabilir

1 - anlama ozurlusun.

2 - noragin ilk postunu dikkatli okumadin, fedaykinin fikirlerinden bahsettigini goremedin.

3 - butun bunlarin farkindasin ama lafi ceviriyorsun.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 16 December 2003 23:59 tarihinde demiş ki:
Peki bende konuyu o zaman şöyle degiştireyim o bayıldıgın amerikan hukumeti senin halkını umursuyormuda sen bir anda onları korur oldun?
Kendi halkını savunacagına neden onları savunuyorsun bunu açıkla bana başkalarını suçlayacağın yerde.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

hah iste harbi laf degistirmece bu. ben CINLIYI LIBYALIYI dahi gundeme getiriyorum eziliyorlar diye, diger bir arkadas hic umursamiyor kendi ideolojisi haricinde bir olayi, sen cikmis BANA soruyorsun kendi halkini umursar oldun diye. benim icin halk yok, insanlar var. kim insansa umursarim. ama bu cehalete kapilip da muhakeme yetenegimi bulandirip tarihi gercekleri goz ardi ettirmez bana senin kasdettigin sey bu ise.

bu arada harbi lafi ceviriyorsun. niye lafi ceviriyorsun ?[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 00:05 tarihinde demiş ki:
hala cevap yok :)
ama cevap yazmaman dogal sen ancak yazdıklarımıza ters bişi yazabilirsin. :) kendin bişi yazmazsın.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

sen lafi cevirme, biz de senin yazdiklarina cevap yazalim.

bu arada senden de hala cevap yok.[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 17 December 2003 00:11 tarihinde demiş ki:
Sorun lafı cevirrip cevirmedigim ise hayor cevirmiyorum. Evet ben cevapladım sıra sende.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

said:
Absolut, 16 December 2003 23:59 tarihinde demiş ki:
Peki bende konuyu o zaman şöyle degiştireyim o bayıldıgın amerikan hukumeti senin halkını umursuyormuda sen bir anda onları korur oldun?
Kendi halkını savunacagına neden onları savunuyorsun bunu açıkla bana başkalarını suçlayacağın yerde.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
[hline]fedaykin, cesitli tarihlerde demiş ki:..Öldürülenler masum insanlarmış.... Şayet o an elinde silah tutmayan herkez masum sınıfına giriyorsa o zaman diyeceğim yok. Siz o şekilde sınıflandırmaya devam edin...
....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...