unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: DoGMeaT, 15 December 2003 17:51 tarihinde demiş ki: konuyla alaksı yok ama: 1)unity hangi 20mm'lik toptan bahsediyorsun sen,2.dünya savaşında 20mm tank topumu kullandı almanlar? 2)jumbo sherman değil o sherman firefly,80 mm topu vardı ve HALA alman pz4 leriyle başabaştı ama panzer ve tigerlara karşı hala hafif bir tanktı 3)luttwaffe 1942 sonunda sadece 6000 uçakla savaşa devam ederken müttefiklein hava gücü bunun 10-12 katıydı 4)ruslara sherman ve matilda tankları çok sayıda veriledi ama senin panzerları teketekde indirir dediğin tank sanırım pershing'di,pershingler asla rusyaya verilmedi lend lease'le. dipnot:almanların tigerII's,ne karşı müttefik taktikleri rus tankçısı kTigerII'gördüğünde hemen 6-7 rus tankıyla üstüne charge eder,bir nevi horde taktiği kullanırdı. batı müttefiklerinin tankçıları bir tiger2 gördüğünde yaptıklarını yazıyım 1)güvenli mesafede kal(2-3km) 2)tankını gizle 3)hava kuvvetlerini çağır 4)kahve iç[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup. And when he gets to Heaven To Saint Peter he will tell. One more soldier reporting, Sir I've served my time in Hell! pzkfw ii ler 20 mm lik otomatik topla cikti ve savasin ilk 2 yilini bu toplarla idame ettirdi. sherman firefly jumbo sherman degildir. bir daha gir, jumbo shermanin topu kisa namluludur ve daha cok pasifik cephesinde kullanilmistir. sherman firefly uzun namlulu hafif bir tanktir. ben hicbir zaman hicbir muttefik tankinin tabi ki t34 haric panzerleri teke tek indirdigini soylemedim. yazdigin o kahve icme taktigi 1940 ta almanlar tarafindan polonya ve fransada uygulandi hicbi mahsuru yok bence.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 . [Bu mesaj Asteroth tarafından 15 December 2003 18:01 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: Absolut, 15 December 2003 17:52 tarihinde demiş ki: Açıkcası oralarda ölmüş insanlara saygısızlık yapıyor diye düşünüyorum. Hayranlığını başka yerde yapsın burda elimden geldiğince izin vermem.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting daha once de yazdim kurtulus savasi ile bi cephede 1 milyon adamin savastigi 2. dunya savasi kiyaslanamaz. saygi ile rakamlar denk gelmez.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: unity100, 15 December 2003 17:45 tarihinde demiş ki: said: Rexar, 15 December 2003 17:39 tarihinde demiş ki: "turklerin anca hileyle yenilebileceginden tut, turkler hic isgal altina girmemistire kadar cesit cesit lafin var abi ? sec begen al ?" bunları söyleyen bir ate olamaz mı? iman gucu denir boyle savasta gayret ve kararlilikla obusleri yenme onermesine.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com gayret ve kararlılık neden tehlikeli bu birinci soru.(iman gücü tehlikelidir demiştin) imansızlar gayretsiz ve kararsız mı bu ikinci soru [Bu mesaj Rexar tarafından 15 December 2003 18:03 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: fedaykin, 15 December 2003 17:53 tarihinde demiş ki: Özel olarak türkler toptur mu demesi gerekiyor düşmanca bir tavır sergilemek için. Yazdıkları buna açık ve net delil değil mi? Hadi diyelimki otitle önerisini beğenmedin editlersin onu silersin de topunu silmek niye. O zaman ben diğer önerilerimi tekrar yazayım. Unity ye title verilmesini öneriyorum, iki örnek şunlar olabilir Amerikan hayranı Kronik muhalif[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] sen ozel olarak da demeye ihtiyac gormeden ben amerikan dusmaniyim onlar maldir su millet soyledir boyledir diyor, falancalari asalim filancalari keselim bunlar boyle soyle yapacaksin diye kasap seferine cikiyorsun ? onlari napicaz o zaman ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 hangi yazdiklari turk dusmanligina delil degil mi fedaykin? turklere dusmanlik amaci guderek yazilan, veya amerikalilari diger irklara ustun tutan bir paragraf gosterir misin, ya da bu iddiani sonlandirir misin? mesela sen amerikalilariin hepsine nefret duydugunu acikca belirtmistin zamaninda, unity nin benzer bir lafi var da ben mi gormuyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: Rexar, 15 December 2003 18:01 tarihinde demiş ki: gayret ve kararlılık neden tehlikeli bu birinci soru. imansızlar gayretsiz ve kararsız mı bu ikinci soru boyle seylere senin sergiledigin tarzda dengeleri gozardi eden turde bir koru korune inanc, toplumlarin tehlikeli islere kalkisip sonunda tarumar olmalarina neden olur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 jumbo sherman'ı araştırıyorum,19.sayfada panzer4 yazmışsın panther olarak okudum pardon,bu konuda fazla alıngan olabiliyorum :P,bu arada pzkfw ii'ler taarruzda kuyllanılmadı 1940'an sonra,bazıları macaristana satıldı kalanı diğer üttefiklere verildi (bazılarıda türkiyeye),pzkf3'ün kaderide böyleydi.müttefiklere karşı çok kullanılmadı yani.[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup. And when he gets to Heaven To Saint Peter he will tell. One more soldier reporting, Sir I've served my time in Hell! [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 15 December 2003 18:07 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: unity100, 15 December 2003 18:03 tarihinde demiş ki: said: Rexar, 15 December 2003 18:01 tarihinde demiş ki: gayret ve kararlılık neden tehlikeli bu birinci soru. imansızlar gayretsiz ve kararsız mı bu ikinci soru boyle seylere senin sergiledigin tarzda dengeleri gozardi eden turde bir koru korune inanc, toplumlarin tehlikeli islere kalkisip sonunda tarumar olmalarina neden olur.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com yaw nasıl yaptın da konuyu buralara getirdin. kim burada körükörüne inanmaktan ve iman gücünden bahsetti. burada körükörüne birşey yapan varsa o da senin körükörüne amerikayı savunmandır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Dark tek tek örnek şudur budur demiyorum ama yazdıklarından çıkan genel sonuç bu. Baştan sona yazdıklarını okursan bence çok rahatlıkla görülebilecek bir şey. Adam türklerle ilgili ne desen yok onu yapmamıştır yok şu destekle yapmıştır yok bu ile yapmıştır diyerek sürekli bir aşağılama içerisinde. Çanakkaleyi bile almanlara kazandırdı adam ötesi mi var. Bence bu iki kere iki dört derecesinde açık, o sebepten bu iddiamı sonlandırmam.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: DoGMeaT, 15 December 2003 18:03 tarihinde demiş ki: jumbo sherman'ı araştırıyorum,19.sayfada panzer4 yazmışsın panther olarak okudum pardon,bu konuda fazla alıngan olabiliyorum :P,bu arada pzkfw ii'ler taarruzda kuyllanılmadı 1940'an sonra,bazıları macaristana satıldı kalanı diğer üttefiklere verildi (bazılarıda türkiyeye),pzkf3'ün kaderide böyleydi.müttefiklere karşı çok kullanılmadı yani.[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup. And when he gets to Heaven To Saint Peter he will tell. One more soldier reporting, Sir I've served my time in Hell! [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 15 December 2003 18:07 tarihinde değiştirilmiştir] http://www.onwar.com/tanks/usa/profiles/fpm4a3e2.htm bu jumbo sherman http://www.onwar.com/tanks/uk/profiles/fpfirefly.htm bu da firefly. jumbo yakin destek tanki olarak agir zirhli, firefly ise cruiser tank denilen turde bir muttefik tanki idi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: DoGMeaT, 15 December 2003 18:03 tarihinde demiş ki: jumbo sherman'ı araştırıyorum,19.sayfada panzer4 yazmışsın panther olarak okudum pardon,bu konuda fazla alıngan olabiliyorum :P,bu arada pzkfw ii'ler taarruzda kuyllanılmadı 1940'an sonra,bazıları macaristana satıldı kalanı diğer üttefiklere verildi (bazılarıda türkiyeye),pzkf3'ün kaderide böyleydi.müttefiklere karşı çok kullanılmadı yani.[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup. And when he gets to Heaven To Saint Peter he will tell. One more soldier reporting, Sir I've served my time in Hell! [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 15 December 2003 18:07 tarihinde değiştirilmiştir] panzer 2 ve 3 ler bati taarruzunun asil yuklenicileridir. panzer 4 bu donemde sadece yakin destek tankiydi ve yeniydi. zaten silahi da kisa namlulu idi ve howitzer turundeydi. zaten bu donemde 20 mm ve 30 mm tanksavar toplari cogu orduda en agir toplardi. o zamanin standardi bu idi.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 teşekkür ederim linklerin için unity.[hline]tık!we dont die!we go to hell and regroup. And when he gets to Heaven To Saint Peter he will tell. One more soldier reporting, Sir I've served my time in Hell! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Fedaykin; O zaman iddiayı sonlandırmayalım, ama açıkça ifade edilmediği sürece fazla da üstüne basmayalım? Ben hala tartışıyor olmanı saygıyla izliyorum, ama bak sinirlenmeye başladın, pes et kurtul =] Sonuçta haklı olsan bile düşünmek değil ifade etmek forum kurallarına aykırı, dolayısıyla her iki tarafında ifade ettiklerinin forum kurallarına uyması gerekli -ki bence genel olarak forum kurallarınında ötesinde birşey bu. [edit: mesaj girmiş araya] [Bu mesaj Nefr tarafından 15 December 2003 18:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: fedaykin, 15 December 2003 18:07 tarihinde demiş ki: Dark tek tek örnek şudur budur demiyorum ama yazdıklarından çıkan genel sonuç bu. Baştan sona yazdıklarını okursan bence çok rahatlıkla görülebilecek bir şey. Adam türklerle ilgili ne desen yok onu yapmamıştır yok şu destekle yapmıştır yok bu ile yapmıştır diyerek sürekli bir aşağılama içerisinde. Çanakkaleyi bile almanlara kazandırdı adam ötesi mi var. Bence bu iki kere iki dört derecesinde açık, o sebepten bu iddiamı sonlandırmam.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] haaa gercekler oldugu gibi soylenince sakincali oluyor demek. yani canakkalede her gece ateslenen o toplar istanbuldaki olmayan dokumhanelerde dokuldu. 200 mm topu muttefikler bile dokemezken turkler dokuverdi. turk kumandanlari karsta uretilen toplar onunde fotograf cektirdiler gururla. aynen yukaridaki ornekte goruldugu gibi, gercek, gercektir. milliyetcilik, din iman, yok efenim siyaset ugruna gercek gozardi edilemez. gercegi soyleyen bir sahisi da sen hebe diyorsun hobolo diyorsun asagiliyorsun diyerek kogusturmaya calismak ancak zaten urgan demokrati bir insanin yapmaya meyillenecegi bir davranistir. diyelim ben hadi turk dusmani oldum. hadi diyelim gercekten asagiliyordum. ne yapacak bu 1915 te oradaki toplarin arkasina Mehmet ali efendi dokumhanesi damgasini mi yapistiracak ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Fedaykin +1 Unitynin Tartışmalarda Türkiye tarihi ile ilgili yorumlarını rahatsu-ızlık verici buluyorum. Ve siz nası lanlıyorsunuz bilmem ben aşağılıyor hissine kapılıyorum.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Nefr sen isterinde ben pes etmezmiyim :-) Ancak ufak bir yanlış anlama var galiba, ben adamın yazdıkları forum kurallarına aykırı ceza verin filan demedim o sebepten kurallara aykırı mı değil mi tartışması yapmıyorum, ben sadece gördüğümü söylüyorum. Zaten iştende çıkmam lazım, unity seni allaha havale ediyor ve bu tartışmadan çekiliyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. [ no pain, no gain ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: Absolut, 15 December 2003 18:14 tarihinde demiş ki: Fedaykin +1 Unitynin Tartışmalarda Türkiye tarihi ile ilgili yorumlarını rahatsu-ızlık verici buluyorum. Ve siz nası lanlıyorsunuz bilmem ben aşağılıyor hissine kapılıyorum.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting eger kisi cikip da "turkler hic isgale ugramamistir" cehaleti yapmazsa, o zaman kendisine anadolunun mogollarca isgali ya da 1402 olayi hatirlatilip 'gururu' kirilmaz. kisilerin gururu incinecek diye gunesi balcikla mi siviycaz ? ben de cesitli sahislarin filanca guruh ya da dusuncedekiler icin asacagiz bunlari imkanim olsa hepsini surerim ya da sunlar bunlar genetik olarak kirlidir demesini cok sakincali ve rahatsiz edici buluyorum. bunlar konusunda da birsey yapalim.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dark-dr Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 abso zaten sorun unity bazi tarihi gercekleri belirttikce turkleri assagiliyor hissine kapilyor olmanda. tarafsizlik degil turk irkinin yuceltilmesi onemli senin icin. artik olup bir daha dirilmedikce tarihe tarafsiz bakamazsin, o yuzden bu tartismaya hic girmemen gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Türklüğümle gurur duymam seni rahatsız ediyorsa benim sorunum değil gider hayran olduğun diğer milletlerle yaşarsın.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: unity100, 15 December 2003 18:17 tarihinde demiş ki: eger kisi cikip da "turkler hic isgale ugramamistir" cehaleti yapmazsa, ben türkler hiç işgale uğramamıştır demedim. bir daha dikkatlice oku. türkler hiçbir zaman esaret altında yaşamamıştır dedim. yani hiçbir millete köle olmamıştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 burda direk senden ornek vermiyoruz rexar. turklugunle gurur duyman tarihi gercekleri carpitmani gerektirmez abso. bu arada fedaykinin bazi fikirleri dikkatimi cekti de bi threadde, daha once hic gormemistim dehsete kapildim. eger fedaykinin o threadde savundugu gibi 'amerika baska ulkelere hede yapiyor' diye amerikada 9 yasinda cocuga sniperin ates etmesi mazur ise, o zaman japonyanin da iragin da basina gelenler ayni mantikla mazurdur. http://www.paticik.com/forum/view.php?id=21480&page=0[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Tarihi gerçekleri CNNden öğrenen biri mi bana akıl verecek? :) Almanların topunu kullanıldıysa onu ateşleyen Türk, ölen Türktü bunu unutma. Gelen muhimmat babamızın hayrına değil verdiğimiz paraya karşılık veya ölen askerimize karşılık geliyordu.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 olmasaydi ne yapacaktin alman topu ? 1402 savasinin sonucunu bilmek icin cnn izlemeye gerek yok. eger sen boyle diyorsan ben de tum avrupayi yendik diye ulku ocagindan firlamis bir yorum yapan bi insandan mi akil alicam diyiveririm.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 said: unity100, 15 December 2003 17:15 tarihinde demiş ki: said: -Mandrake-, 15 December 2003 17:13 tarihinde demiş ki: ya hala o kadar şey yazdın şunun cevabını veremedin yani diğer ülkelerin geçmişte yaptığı da yanlış diyorum. saddam ı bırak saddam ibnenin tekiydi zaten yine cevap olarak soruyu dolandırmayı seçiceksen ,kendimce cevabını amerika haklıdır olarak alıcam saddam ne kadar hakli, kuzey kore ne kadar hakli ise , cin ne kadar hakli ise amerika da o kadar haklidir. amerika bu durumda nazi almanyasindan, stalin rusyasindan, mussolini italyasindan, tojo japonyasindan, ingiltere, fransa ve o donemin ciniyle beraber kat ve kat daha fazla haklidir. bu örneklere göre amerika haksız diyosun yani unity? çünkü bana görede yukarda verdigin örneklerdeki ülkeler yaptıklarında haksızdı eger amerika haksızsa allah aşkına şu lafı dolandırmadan söylesene yani neden diger ülkeleride örnek veriyosun ki ? hatta mandrake demiş işte açıkca diger ülkelerin yaptıklarıda yanlış diye tamam anladım herkesin diger ülkelerin yaptıklarını es geçmelerini kabullenemiyosun ama burda konu saddam dogal olarakta ırak savaşı ve amerika giriyo devreye yani örtmenimmm ahmet cam kırdı ama örtmenim cengizde cam kırdı demek gibi bişey bu heh neyse okuması daha zevkli oluyo bu tartışmaları dışardan bakınca daha rahat degerlendirebiliyorum yazılanları bu arada birisiyle tartışmak istemiyosanız onun fikirlerini begenmiyosanız o yokmuş gibi yazın yazılarınızı :) güzel taktiktir ne zaman denesem işe yaramıştır[hline]dark-dr, 14 May 2001 05:10 tarihinde demiş ki: osi de rp=soytarılık diyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar