Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 deli olucam sonunda u bilgisayarla ben... dün gecenin bi yarısı bilgisayar da kendi kendine açıkken (ben başında diildim) zonk diye elektrik gitti. bu sabah bilgisayarı açarken bi uyarı verdi: bilmem ne program registryleri recover edildi bilmem ne oldu" filan gibisinden, okleyip geçtim (eşek kafam daha dikkatli okusaydım keşke). şu anda bi takım abuk sabuk şeyler oluyor: * bilg ilk açıldığında defauly mavi masaüstüyle geldi (halbuki başka bişey duruyodu orda) * hani şu aşağıda başlat'ın yanında duran bir desktop gösterme düğmesi vardır ya, o gitti, yerine anlaşılamıyo ikonu geldi. basınca bişey olmuyo. * divxlere tıkladığımda önce "an internal application error occured" diyo, sonra da "instruciton on hedehödö referenced memory at vıdıvıdı. the memory could not be read. click ok to terminate the program" diyo. * mp3leri çift tıkladığımda hiçbir şey olmuyo. * ve en önemlisi explorerda sadece yeni bir pencere açmayan linkleri takip edebiliyorum. mesela forum bölümleri arasında gidip gelebiliyorum ama sağ tuşla yeni pencerede aç deyince olmuyo, ya da zaten yeni pencereye atan linkler de açılmıyo. trend office scan ile virüs taraması yaptım, bişey yok gibi görünüyo. ad aware ile de sık sık temizliyorum, same ol' kukileri çıkarıyor, temizliyorum hep. hiç böyle saçmalık duymadım. nedir bu bileniniz var mı? çaresini bilen var mı? imdak! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 RAM ve HDni bi kontrol ettirsene. İlginç hatalar.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 elektrik kesilirken system dosyalarin, registryin filan biseylerin bozulmus olabilir. direk silmeden bi reinstall cek.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 2 ram varsa 2sini tek tek çıkarıp tekli olarak deneyiver. sonra bi de c'deki herşeyi başka hdd'ye alıp güzelinden format at.[hline]Its not a lie, if you believe it - George Costanza Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Bu hatalar hep aynı şekilde mi karşına çıkıyor ? Yoksa arasıra çalışıp, arasıra çalışmıyor mu ? Eğer hep çıkıyorsa, aynen unity'nin dediği olayı yapmak en iyi fikir herhalde.. Belki 2k üzeriyse Windowsun, Repair gibi olaylar düzeltebilir, ama hiç zannetmiyorum. Windows'un bir aralar, eksik veya bozuk sistem dosyalarını tara ve yenile gibi bir olayı vardır. Benden daha Microsoftçu arkadaşlar hatırlarlar ve yazarlar umarım. Belki o tür bir şey de yararlı olabilir. Ha arasıra çıkıyorsa bu hatalar.. O zaman büyük ihtimalle RAM ya da Diskinden kaynaklı donanımsal bir problem mevcut, - ki bu da en pahalı olanı herhalde.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 XP varsa once açilişta safe mod'a atip "enson düzgün açiliş" 'i dene ... olmassa xp yi yeniden kurar gibi yap , ayni yere kurucak isen reinst mi repair mi dei sorar .. repairi seçersin olur ..[hline]Vanity is my favourite sin¹ ¹kibir en sevdiğim günahtır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlaCk Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Direk Uninstall etmeden Reinstall etmekte fayda var derim.[hline]Tek bir Desen, ikiye ayrılmış Kırıldığı için daha da güçlü - Marit ------------------------- Son= Başlangıçtır! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Bence de önce bi repair dene olmas sada canın sağolsun bu devirde tek partition disk kullanan kimse kalmadı zaten al lazım olanları öbür tarafa at c'ye bi format temiz tertemiz daha da temiz olacak emin ol :) bi kere dediğin olay bana da olmuştu ama sadece windows'a döndüren tuş kaybolmuştu.Neyse dedim önemli değil 3 gün sonra windows activate istedi hemde istediği activate zamanı sistem kurulalı 3 ay falan olmuştu. Ben artık ne işyerinde ne evde windows update'leri yapmıyorum ve problem ile karşılaşmıyorum.Bence kesin çözüm[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 hatalar hep aynı, değişmiyor yani, bu da çoğunuzun sçylediği gibi repair ya da reinstall luk bi problem sanırım... da... benim windows cd'm nerde acep? hatta var mı acep? :P teşekkürler ederim paticiklerim, siz de olmasanız :)) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 hiç bunlarla uğraşmana gerek yok system restore yapıp bilgisayarını sorun oluşmadan önceki bi tarihe geri al not: system restore olayını bilmiyosan ayrıca anlatırız[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 ya ne siystem restoru ne formati ne hdsi reinstolu, TERLIK yok mu terlik ? cozmuyo mu olayi ?[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Makaveli Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 xp sux... me'ye donu$ yap en iyisi :)[hline]- never too old to learn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2003 Terlik.... İşte yaramazsa re-install.[hline]I am the light that shall lead you to darkness. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hasansemre Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2003 said: Dmx, 15 December 2003 20:29 tarihinde demiş ki: xp sux... me'ye donu$ yap en iyisi :)[hline]- never too old to learn! me'mi bence bunu demiş olamazsın bi daha düşün me olduğuna eminmisin :)[hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler. W. Churchill... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 gelişmeleri veriyorum: yukarıdaki mesajımı yazdıktan sonra sağ sol kurcaladım, böylece internet bağlantımın da içine etmiş oldum :P sonra dün gidip bir adet xp professional cd'si aldım. getirdim reinstall için, cd key'i kabul etmedi. terlikle dürttüm, olmadı :P bugün format yakındır diye mp3lerimi düzenlemek ve yedeklemek için bilgisayar başına oturdum. bi baktım internete tekrar girebiliyorum, diğer hatalar kaldı ama. şimdi enişteniz yeni bi cd alıyo, akşam da onunla reinstall deniycem. bu vesileyle bilgisayar dünyasına kafamın girmesini istediğimi de belirtmek isterim. saygılar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrBomb Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2003 emaleth msjımı okumadın sanırım ama kesin çözüm söylüyorum sana system restore yap ablacım system restore hataların oluşmaya başladığı tarihten önceye al bilgisayarını olsun bitsin[hline]a.k.a "bay bomba" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 nassı yapılıyo restore bakiim? bi de onu deneyelim herkes öneriyorsa. yazıcıoğlundan alınmış cdlere pek güvenesim yok, onları bilgisayara yutturmadan önce yapılacak bişeyler varsa yapalım bare hı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 cıh cıh cıh korsan cd kullanmaya utanmıyormusunuz, sizin yüzünüzden vergi kaybı oluyor, amerikalı adamlar işsiz güçsüz kalıyor, milletimin parası yurt dışına çıkamıyor :-P Copy Left rules[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deli333 Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 harbi benımde sağ tuşla yenı sayfa aç dıyınce calısmıyor gıcık oldum. daha format atalı 2 gün oldu. neyse bende go back var :) 2 gün önceye geri alırım makınayı :)[hline]sdasweqr ea $aban matrix Revolutions Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Bilgisayarını açtığında şu kadar ram'in bu kadar harddiskin vesairen var aha buda cd rom gibi bilgilerin verildiği ekranı geçince bir kaç defa "f8" e basarak açılış menüsüne gidersin. Oradan güvenli başlatmayı seç (komut istemi ağ desteği falan değil sadece güvenli başlatma) biraz HD hıtırdadıktan sonra windowsun güvenli kipte açılır ve ilk olarak login olduktan sonra "bak bu ekrana hayır dersen en son çalışan ayarlarına geri alıcam aliimmi" diye sorar sende hayır dersen son çalışır haldeki ayarları yükler fekat şöle bir zararı vardır alınan tarihten sonra yüklediin herbişii uçar gider yüklediin programlar vesaire gider hepsi.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist "Story of SadButcher" There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 ama ben en son çalışan ayarlara gerş dönmeyi o dediğin f8li ekrandan direkt işaretleyip makineyi başlattığımda "yeni" yani bozuk haliyle bi daha açtı. yani bilgisayarım son çalışan ayarın şu anda kullanmak zorunda kaldığım ayar olduğunu düşünüyor. ben bandırıyorum artık reinstallu sanırım. kafam girsin. evet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Windows'u normal açarakta yaparsın restore'u. Ancak restore olayı aktifse tabi :D Aktif olmayabilirde o zaman yapamazsın. Donatılarda sistem araçlarında olsa gerek. Sistem Geri Alma (diye bişi olabilir, uyuz olurum türkçe windowsa) sanırım. Seçince takvim gibi bişi çıkıo. Geri alabileceğin günler siyah diğerleri zaten seçilemez durumda. Seçilebilenlere tıkladığında o gün yüklediğin şeylerin listesi çıkıo yanda. Tamam deyince alıo geriye bilgisayarı yeniden başlatıo.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Emaleth Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 yaşasın be... sadcim meğer senin dediğin gibi yapınca istenen tarihe kadar geri döndürüyomuş. ben bunu bilmediğim için f8 ekranıyla aynı sandım, yapmıycaktım, hade bi de ööle deniim deyip cumaya döndürünce problem kalmadı :)) yaşasııınn, heyyoooo!! restore diyen herkese, bilhassa da restore'un ne olduğunu idiot proof açıklayan sadbuçıra çok çok teşekkürler. yaşasın pati gücü! heyyooo!!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SadButcher Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Estafırıldak bilgisayar bilgisi derecesinden haberdar olmadıım için en basitinden anlatmaya çalıştım. Bide f8 menüsünden direk hiç kullanmadım ben hep böyle yapmıştım olmuştu takvim ilen. Neyse olduysa ii bari.[hline]"Onzac" Clan Martian Artist "Story of SadButcher" There are 10 types of people in the world, those who can read binary, and those who can't. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2003 Aslında o ekranda cuma'dan sonraki günlere teker teker tıklayarak bilgisayarı neyin yamulttuğunu bulabilirdin. Belki bir program sapıttırmıştır. Tabi gizli yüklenen bişide olabilir. Orda yüklenen herşeyi göstermio çünkü.[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar