Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Drow


Batilc

Öne çıkan mesajlar

YA ben drow canladırmak istiyorumda merak ediyorum bu dnd de felan drow yok mu ? sonucta fr dnd ye gore deilmi? ayrıcsa drow oyuncu oynatmak cokmu zor. soyle alırız iki elimize birer kılıc, pala, drizzt misali, bi yandan yanımızda guclu bi drow karısı raistlin misali yanına da harbi bi okcu drow (herhalde cıkar milyarda bir de olsa(arbaletleri vesaire varya) legolas gibin. kimse onumuzde duramas bide yanımıza alırzı bi necro baba. ooh. neyse uctum . evet drow player onatmakbi dm icin cok mu zor?[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

drow oynayabilirsin D&D kurallarına göre. D&D 3e'de var. Sanırım AD&D 2e'de de vardı.
Yalnız 3e'de şöyle birşey var. Drow oynuyunca, class levelın +2 race level oluyorsun, character level öyle hesaplanıyor...

Yani mesela 2. level magesin. +2 race levelı ekleniyor. Senin karakterin 4. level oluyor. Exp puanları 4. levela göre ayarlanıyor. Yani daha zor level atlıyorsun.

Yalnız kesin konuşmuyum, o +2 değil de +1 olucaktı herhalde..

Hatta minotaur (+5) mind flayer (+8) olabiliyorsun. Ama 9. level bir mage yerine 1. level mage mind flayer oynatmak ister misin, o sana kalmış.

Drow+necro felan oynatabilirsin. Ama drowlar kendi ırklarından olmayanlarla pek nadir çalışır. Zaten drowlar kendi ırklarının içinde bile çok karışık bir şekilde çatışma halindedir.

Drizzt kitaplarını okuyup, "ben drow olcam" demeye benzemez bu iş. Drizzt'in ilk kitabı dışında doğru dürüst drowlara yönelik bir şeyler anlatmıyorlar..

Drow oynatmak çok zevkli olabilir. Ama drizzt kitabları dışında ki drow kitablarını okumuş bir DM lazım size. Hatta grup pek zevkli olmaz.

Ha diyceksin, ben rp yapmıycam gitçem yaratık kescem, o zaman olur necro+drow olayı.

Ama dediğim gibi, drowu oynatmak ne kadar zorsa, bir o kadar da eğlenceli. Ben pek underdarkla ilgilenmediğimden, underdark oynatınca sıçıyorum. Ama RP şeklinde oynarsanız, ve dediğim gibi DM de drowlar hakkında bilgili biriyse, size çok zevkli anlar yaşatacaktır...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim istedigim nasıl diyeyim chaotic evil hatta daha kotu ve dehset verecek derecede guclu. yani zevk icin adam kesenlerden. kafasına esince gordugunu oldurenlerden. tabiki zevki bir baskadir.

Peki level 2 magesin diyelim , hangi ayarlar level 4 gibi ayarlanıyor. yani tamam exp alma zorlasıo ama adamın 2 level daha guclu oluo . di mi? ayrıca level 20 oldugunda nasi oclak ? adamın heroluktandamı yuksek bi seviyeye gelecek?????

Baska drow anlatan hangi kitaplar var? Yani favori ırkım, su arbalet olayı vesaire.[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts


Deli Etmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chaotic evil istersen herşeyde oynatabilirsin..

bir rogue ol, 4. seviyede assassin klası olarak devam et (4. level rogue/ 2. level assassin yani mesela)

necromancer ol. Necroyu çok seven bir arkadaş var. Cleric/mage tarzı bişi oynatıyor. En basit magic missile'i atamıyor belki ama animate dead, create undead felan daha erkenden yapabiliyor. İşte bu arkadaş insanları rehin alıyor, onlara işkence ediyor (ki adamın süper işkence metodları vardı, öyle "işkence ediyorum" diye geçiştirmezdi) adam en sonunda kan kaybından ölünce de iskelet yapardı..

Hatta bir fighterı da psikopat yapabilirsin. Zırhı içinde bir adam. Ama önüne gelene saldırıyor, kızarak konuşuyor felan..

Yani esnek bir dm ve esnek bir oyuncu olduğunda, yapılamayacak şey yoktur..[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana tavsiyem 4 rouge/ 1 assassin / 1 ranger /n fighter
(n istediğin sayı olabilir. 0 da tabii..)
ranger olunca human al favored enemyyi. Tamam karakter süper. Gerisi senin rp'ne kalmış.. Artemis antreri'nin karakteri böyle bişiydi..

20. leveldan yüksek olman birşeyi değiştirmez..
Normalde 20. level sınırı var gibi gözüküyor da, epic level handbook sayesinde 20.leveldan yüksek karakterler yapabiliyorsun.

yani istersen 1. level da hero olabilirsin. 1. level da kral olabilirsin. O sonuçta senin rp'ne kalmış bişi..

20.leveldan yüksek karakterler epic level karakter oluyor.

ayrıca 4. level karakterinin exp pointi, featleri (hani 3 levelda bir feat alıyorsun ya extradan) ability bonusları (4 levelda da bir ekstra ability alıyordun) felan hep 4. leveldan hesaplanır. Ama class based şeyler (mesela skiller, class featleri, atackları) 2. level sayılır..
Anlatabildim mi?[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

guzel saol bonecrusher bu tarafa takılan cok kisi yok gibi. ama su dier drow nlatan kaynakları soyleyebilrmisin yarın?[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts


Deli Etmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bazı hikaye kitapları olması lazım drowlar hakkında. Drizzt'in hikaye kitapları gibi. Bilsem alıp okuycam. Ama bilmiyorum. Yine de olduğunu duymuştum. underdark ve drowlar üzerine hikaye kitapları..

Bazı kural kitapları var.
Kazaa'dan pdf halinde veya ısmarlayabiliyorsan yabancı alışveriş sitelerinde olması lazım. Ben Türkiye'de bulamadım. Elimde pdf halinde var:
The Complete Manual of Drow
Drow of the Underdark
Guide to the Underdark

ayrıca bazı forgotten realms kitaplarından drowlar hakkında birkaç şey kapabilirsin, örnek olarak:
Races Of Faerun[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Günışığında attack roll larına eksi gelir,hp az olur vsvs kötü yanlarınıda unutmayalım.Drow fighter yapmak saçma olur.Yaparsanda Weapon Finese alman lazım (third ed),o zamanda 20 dex li bi karakter yaratırsın yanlız az hasar veren silahların olur.Drow olucaksan necro olmak en mantıklısı yada rogue,assasin tipi birşey ol.Drow fighter yalan.Drizzt e bakma sen.Scimitar ın att roll u str ye bakar dex e diil.Drizzt in str 13 kurallara göre uyarlansa drizzt fazla damage veremez.Ancak weapon finese alıp short sword yada rapier kullanması lazım.
Ben drow necro oynatmıştım.LAwful evil bir partimiz vardı.Surface de gece yolculuk ediyoduk benim ve bi vampir eleman yüzünden.Sonra daaldı tabi.
Kısacası drow fighter = ziyan
Drizzt seni şaşırtmasın.Yada Jarlaxle gibi fighter finese olucaksın o zaman süper olur o ayrı.[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birincisi drow olcaksan underdark oynuycaksın. Drowun en zevkli yanı şehirlerinde oynanan oyundur.

Abi bir iki str bonusu için drow fighterlara direk ziyan dedin ya ne diyim ben şimdi?

Fighterların illa caramon, hulk gibi str 30 dex 10 int 5 wis 3 cha 1 con 20 tarzında yapılması gerekmiyor ki.
Neden bu kadar kalıp halinde düşünüyorsunuz anlamadım.
Bir sürü drow fighter var ortada. Drizzt bunlardan biri. scimitar zaten 1d6 koyuyor. +1 str bonus desek, 2 elinde pala var desek 2d6+2 yani 14 koyuyor. Dex 20, enchanted mithril armor giyiyor desek, ooh. Adama vurman çok zor, ACsi çok yüksek.
Bir de özel featler alsan, yeme de yanında yat.

Bu arada herşey hackandslash değildir. Drow şehrinde hiç savaşmadan rp yaparak da geçinebilirsin. Dediğim gibi çok zevkli senaryo olur.[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

savasmada zor biraz sanki, underdarktan bahsediyoruz sonucta, ama RP'i on planda tutayim dersen mukemmel bir setting, kaos'un yasal oldugu bir yerde kaos'un cocuklarini canlandiriyoruz. ic catismalar, hesaplasmalar, sehir hiyerarsi icinde kendin [ve belkide ailen] icin bir mertebe kazanma mucadelesi.. Daima arkani kontrol etme gerekliligi, ailene bile guvenemeyecegini, belkide ve muhtemelen onlarin da sana sana guvenmeyecegini bilmek. Anaerkil, dindar ve cogu zaman yobaz [sabitfikirli] bir toplum duzeninde yasamaya calismak. Yeryuzundeki kuzenlernden bir cok yonden daha gelismis olmalarina ragmen sehirlerinin en vahsi ormandan tehlikeli oldugunun fakina varmak..

Bence denemeyenler icin cok guzel bir degisiklik olabilir.[hline]blinded by fear of life
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya Underdark ta bi oyun oynatmak çok underdark kültürü olmayan biri için (hem dm hem oyuncu) zor olur.
Ama yok Underdark deilde sadece drow oynatmak istiyorum dersen çokta zor deil.
Kural açısından çok basit birkaç deişiklik, role gelincede biraz drizzt kitabı okumuşsanız kolayca idare edebilirsiniz.[hline]Fierce is my blade fierce is my hate born to die in battle, I laugh at my fate

Avatar of Thor
Felsefe Yapmaya Çalışan Aptal Kızlara Hayır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer çok drow oynatmak istiyorsanız
The City Of The Spider Queen diye official bir scenario var ki 10.lvl ile 18.lvl arası bir geçişi sağlayan yaklaşık oyun zamanıyla 98 gün fln süren bir epic senaryo

orda isterseniz yüzeyden daggerdale i destekleyen bir adventuring party olabilirsiniz veya daunderdark taki karambolün sebeplerini araştırmak için yüzeye yakın bir yerlere gönderilmiş bir drow ailesinin kendini kanıtlaması gereken ve elden çıkarılabilecek oğlunu oynatabilirsiniz :D[hline]Trust hurts, betrayel kills...
İn the Name of God, impure souls of The Living Dead shall be Banished into eternal Damnation. Amen.

Aket-Atum, 18 August 2003 16:54 tarihinde demiş ki:
ayrıca benim adım thomas disease bana komaz
Bonus 18 August 2003 18:36 tarihinde demiş ki:
İleriki levıllarda summon maganda, summon yeniçeri gibi büyülerde geliyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış anlaşılmasın,benim anlatmak istediğim olay şu;
şimdi 13 str 14 con vsvs bir drow fighter mı daha etkilidir,
yoksa 18 str 16 con bir human yada 20 str bir half orc?
Drow un statları fighter için diğerlerine nazaran dejavantajlı kalıyo.. Benim üzerinde durduğum olay roleplay diil hangi char ın ne kadar kullanışlı ve ne kadar kendi class ında güçlü olduğu.
Bence drow lar cleric yada mage olmaya daha yatkın.Roleplay de tabi isteyen istediğini yapar,herkez drow yaratınca drizzt gibi artifactlerle başlamıcak.Bunun sabit fikirle felan alakası yok.
Kim nasıl istiyosa öyle oynasın.[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi fighterı hala öküz olarak düşünüyorsun.
dexterityye yönelik karakter de yapılabilir.
ACsi yüksek olur. Öküz fighterlar senin çevik fighterına vuramaz.

dex 13+ int 13+ çok güzel featler var. Onları kullanırsın.

Yani demek istediğim, Str 20 olmasa bile efektif fighter yapabilirsin. İlla Eline balta sırtına zırh alıp insanlara dalman, strength'den gelen bir iki bonusa umudu bağlanmak gerekmiyor..[hline]Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya cahilligime baslayın su weapon fines neydi ya dilimin ucunda da cıkaramıyorum.

her ne kadar drowun str si az olsada sonucta karanlık ona buyuk bir avantaj saglayacak. bi arkadas aileyi gecindirme demis de zaten karilar bakmıyo mu eve . yani female acarsan mage iyi ancak male acarsan bence fighter daha iyi (akllıma gelmiş iken 2 soru, (female ve male arası stat farklılıkları var mı), (fighter ve warrior aynı sey deil sanırım aralarındaki bariz farklar neler) ) . her ne kadar dezavantajı olsada bi insan gecenin karanlıgında en fazla meşale yakar da savasır (bu arada fighter olan yanlız drizzt deil di , yanında bicok figjhter dah vardı). sen o mesaleyi yakana kadar okunu ateslersin herif bayılınca keser bicer adamın organlarını cıkarırsın. ancak zaten senin bi evin olacagi icin havalanma yetenegin olacak bunu da katarsan drow canlandırılması zor ama zevkli bir kotu karakter olarak ortya cıkacaktır kanımca[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts


Deli Etmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dogru ancak bunuda oynarak ogrenip tecrube edeceksin. bi karakter biliyorum chaotic evil. adam yemek içmek ve adam kesmek dısında bisi yapmıyo[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts


Deli Etmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olmaz işte öyle...
o bildiğin karakter CE diil Dengesiz.

kaldı ki drowlar, chaotic doğalarını çok sıkı bi kast sisteminin ardına gizleyen ve saman altından su yürütmeyi tercih eden bi ırk. dışardan izleyene lawful gibi görünmesi bile çok normal olur. hayatta kalmak için sürekli test edilirler bu yüzden güçlüler. ama kendisi de bir gün bir başkasının testi olabilir...

ha her drow kariyerinin bi dönemininde bi raide katılıp mümkün olduğu kadar kan dökmüş müdür? dökmüştür. bundan zevk almış mıdır? almıştır. ama bunu sürekli yapmaya vakti var mıdır? eğer işi bu diilse yoktur...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hms yani herseyi gizlice ve olumcul olarak bitirecekler. bunun icinde baya bi tecrube ve kaliteliplayerlar ve dm grektigi de dogru ancak insanlar direk aşmış olarak baslamıyorlar dolayısı ile kasa kasa alısacaz be arkadas :P[hline]We Must Be The Ones Who Believe Illiuvatar
But In Fact There'sn't An Illiuvatar, So Resume Your Believes, Don't Be Astonished At Your Thoughts


Deli Etmeyin Beni
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla herkes yeni ise (dm ve oyuncular toplucana) player's handbook ırkları ve kuralları uzun süre sizi idare eder. tecrübe kazanıp, oynadığınız oyunlar size eğlenceyle beraber belli bi miktar "tatmin" sunmaya başladıktan sonra evil olayına girmeden önce DM lere book of vile darkness öneririm. ama genç dmlere diil 16 yaşından büyük dmlere. kitabın üstünde öyle yazıyo walla :)

illa exantrik bişeyler oynamak istiyosanız da savage species var. monster manualdeki bütün yaratıkları oynayabilmenizi ve gene de parti içinde dengeli bi konumda bulunmanızı sağlayabilecek donanım mevcut bü kitapta.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

walla bence çok uygun aslında. gotik atmosfer, güçlü görsel malzeme (sisler, kocaman, karanlık şatolar vs...) oyuncuları ürkütebilecek güçte baş kötüler, ufak bi dünya vs.

"yaş/şiddet içeriği oranı" diyosan da karşılaşabileceğin en soft vampir atraksiyonu ravenlofttadır. :)

FR dan bile daha uygun belki küçük oyunculara.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...