Bone Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 şimdi episode 1'da birşey görmüştüm. adam bir kapıyı açabilmek için iki saat ıkına ıkına kapıyı deşmeye çalıştı (qui gon jinn) buna göre, ışın kılıcı maddesel birşey. Yani ışık gibi birşey değil. Direk normal kılıç gibi işliyor. Sadece çok sıcak ve çok keskin. Bu düşünceme göre jediler wolverine'i yenemez. Çünkü çok güçlü bir adamantiyum iskeleti var. sadece atom altı özel ışınla (ya da lazerle) kesilebilirmiş. çok sıcak uzun süre üstünde tutsak bile adamantiyum üzerinde basit bir iz bırakır. qui gon'un kestiği kapının adamantiyumdan güçsüz olduğunu düşünüyorum.. Derdim "wolverine süperdir, jediları da keser" demek değil. Daha çok bu ışın kılıcının özelliğini öğrenmek.. Darth Maul vs Wolverine resmini gördüğümden beri bunu düşünüyorum ben..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 benim bildigim kadariyla isin kilici sinirlanmis lazer sinirlanmistan kastim, sonsuza kadar gitmiyor biyerde duruyor yani isi degilde lazer ama bildigimiz gibi iki isin kilici tokusuyor buda fiziksel olarak imkansiz oldugu icin gercek hayatta isin kilici yapilabilecegini sanmiyorum o yuzden lucas'in "lightsaber adamantium keser/kesmez" demesien bakar bence... bana sorarsan bi jedi wolvi'yi olduremesede cok rahat maymun eder forstu morstu[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 eheh bilmiyorum adam ne forcelarla uğraşmış da, olay lightsaber adamantiyumu keser / kesmezte bitiyor.. ama merak ettiğim şey, bu radyasyon gibi bir enerji çeşiti mi yoksa direk sadece fosforlu bir kılıç mı? yani duvardan gecer mi yoksa geçirmek için sokmak mı gerekiyor normal kılıç gibi (episode 1'e göre ikinci seçenek)[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 eğer lightsaber adamantium u kesemez ise, ve force kullanılmassa Jedi ölür. çünkü diyelim koluna geldi et kesildi ama metalde takıldı lightsaber. Wolverine ın bıçakları deler Jedi'ı, olay biter. ha Jedi force kullanılırsa, Wolverine yanına yaklaşamaz zaten, yakın dövüş için :) grip var, force jump var, push var. :)[hline][i]Wow - MM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonus Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Magneto hepsini keser=)[hline]MKC -Boynuzları -Geyik boynuzlu -GEYİK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 lol aklıma gandalf vs terminator geldi :d[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 ışık hakkında 2 teori mevcuttur: ışığın dalga modeli ve ışığın tanecik modeli. bu ikisini incelerseniz işin içinden rahat çıkarsınız. ışın kılıçlarının hem maddesel olmayan yönünü mantığa sığdırabilir hem de fiziksel varlıklarmış gibi tokuşabilmelerini de anlamlandırabilirsiniz.[hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2003 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 ozaman lightsaber nedir yogunlastirilmis isik kutlesi? ne desek yanlis sonucta lightsaber'in olayini kavrasakta adamantiyum'u kesip kesemicegini bilemicez ama kessede kesmesede isin icinde fors varsa wolvi maymun olur[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Olayı biraz başka tarafa çekeyim ozaman SW evreninde millet manyakmı ozaman adamantiyum zırhlarlan dolaşırdı okadar gezegen var herşey okadar gelişmiş bunumu bulamıyacaklar gibi agrasif bir yorumda yapılabilir :d ama tabi bu yorumda sadece konunun boş yönlere gitmesini sağlar.[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 ışın kılıcındaki ışık dediğimiz şey, bildiğimiz lazer ışınının kaiburr(kesin yanlış hatırlıyorum) kristali ile sınırlandırılmışıdır. qui-gon jinn ilk filmde en başta baya kalın ama tek kat olan kapıyı suyun içinde bir sopayı gezdirirmiş gibi eritiyordu. daha sonra 3 kat kapıyı eritmeye çalışıyordu ve bunu 15 sn gibi kısa bir süre içinde başarabildi, o sırada droidekalar geldi iş bitti :) burdan da anladığımız kadarıyla bir ışın kılıcının wolverine'in pençelerini kesmesi yaklaşık 1-1,5 sn arasını alır.[hline]Çirkin kadın yoktur, az vodka vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 bende ortaya baska bisey atip ortami kizistirayim sw evreninde makinali tufek olsa jedilar napardi :P tufekten kastim gunumuzdeki tufek, M-60 falan eheh[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natural Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 jedis rulls[hline]Level 12 Jedi Level 15 topuk Küçüktüm Ufacıktım Top Oynadım Acıktım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 makinalı tüfek için: matrix teki gibi -force push- yeterli olacaktır, ama bu bi anlık bi force ise kasabilir tabi, bi süre tutulması lazım, en azından şarjör bitene kadar :D[hline][i]Wow - MM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonus Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Force evrendeki herşeyi kapladığı için, kurşunları havada durdukmak o kdr da zor olmaz en azından bir jedi master için[hline]MKC -Boynuzları -Geyik boynuzlu -GEYİK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 said: aquila, 27 November 2003 20:35 tarihinde demiş ki: ... şunuda unutmayalım saber mermide deflect edebilir... bunu aciklarmisin? nasi deflect edicek mermiyi?[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin Virus Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 eritir desen neyse :p[hline]Você Cría Os Mundos Que Nós Os destruímos Virus,SatanixVirus,Satan-Virus,Virus-Satan,Satanix. Trex DragonSlayerz Paladin of alb/exc Viru Jan-Tiran BH of the Ecl The solo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 said: aquila, 27 November 2003 20:35 tarihinde demiş ki: ahuahu abi iki hayal ürünü şeyi karşılaştırıyosunuz ya helal olsun. bence gayet mantikli sonucta yaptigimiz raistlin vs gandalf degil ne oldugu belli seyler ikisinin avantaj ve dezavantajlari belli[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 şahsen ben mermi olsam, lightsaber'a değince eririm :)[hline][i]Wow - MM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AssassiN Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 orasi olede erimek var deflect var yani...[hline]The World is yours. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paxdeity Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Light saber, enerjinin toplanmış ve sınırlandırılmış halidir.Bu enerjiyi, renginide aldığı nadide kristal sağlar. Bu enerji bir cok maddeyi rahatlıkla eritebilir.Ancak eritemeyecegi/kesemeyeceği bazı maddeler mevcuttur.Özellikle Star Wars romanlarını okuyan arkadaşlar bilirler, imparatorluğun bu maddelerden zırh oluşturma planları vardır ve başarıya ulaşmıştır.[hline]"And Shepherds we shall be For thee, my Lord, for thee. Power hath descended forth from Thy hand Our feet may swiftly carry out Thy commands. So we shall flow a river forth to Thee And teeming with souls shall it ever be. In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Way Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 wolverine ölür jedi ölür mutlu son olur :) [Bu mesaj Way tarafından 27 November 2003 22:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 isin kilici isiktir. enerji degildir. oyle ise isik nedir ? bu evrendeki hersey enerjidir. isigin da kendine has olusturdugu bir alan vardir etrafinda. eger o kadar buyuk kuvvetle bir isik yogunlastiriliyorsa kendi frekansindaki guc alanlarina carpar ziplar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paxdeity Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 said: unity100, 27 November 2003 23:36 tarihinde demiş ki: isin kilici isiktir. enerji degildir. oyle ise isik nedir ? bu evrendeki hersey enerjidir. isigin da kendine has olusturdugu bir alan vardir etrafinda. eger o kadar buyuk kuvvetle bir isik yogunlastiriliyorsa kendi frekansindaki guc alanlarina carpar ziplar.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Tekrar Star Wars romanlarını kaynak alarak, light saber'ın ışık olmadığını vurguluyorum.Evet, ışıkta bir enerjidir aynı zamanda kristaller tarafından sağlanabilir.Ancak, ölmüş bazı jedi master'ların hikayelerine bakarsak, saberları olmadıkları zamanda "inner force" olarak adlandırılan güç ile ellerinden saber enerjisi çıkardıklarını okuyabiliriz.Derinin içerisinden ışık çıkmaz, ancak yoğunlaştırılmış enerji çıkabilir. Light saber'ı sadece görünüşü ve bir kaç film sahnesine göre yorumlamak yanıltıcı olur.Yazılan tüm hikayeleri okuyacak olursanız, başvurabileceğiniz sağlam kaynak sayısıda artacaktır.[hline]"And Shepherds we shall be For thee, my Lord, for thee. Power hath descended forth from Thy hand Our feet may swiftly carry out Thy commands. So we shall flow a river forth to Thee And teeming with souls shall it ever be. In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 daha once mukerrer soylemisimdir, star wars romanlarini degil, expanded universe kavramina giren hicbir seyi ciddiye almiyorum. eserin yaraticisinin kendisi tarafindan degil de lisans - artik nasi oluyorsa egitim mi aliyolar ne yapiyolar zen mi ogreniyolar - verilmis bir guruh tarafindan yapilan seyler ciddiye alinacak seyler degil. bu forumlarda tartistik konustuk daha once arkadaslar yazdilar, bazilari ask romanina girmis bile iki star destroyer kumandani asik kara delikte saklaniyor vs. oyle ise ben de bi lisans alirim kavga dogus, vaderin bi tarafinda basur cikartir vaderin dark sideye gecmesinin nedeni buydu - revealed - derim. ya da alirim star destroyerleri aslinda wormholeler yaparim. isik maddedir, ayni zamanda da dalgadir. evrende var olan HERSEY hem madde hem dalga yapisina sahiptir. in a galaxy far far away denilince de neticede bu bizim evrenimiz icindeki bir galaksi oldugundan, bu evren icerisindeki temel kanunlara tabi, demek ki orada da isin kilici degil vaderin yumurta kafasi bile ayni kanunlara tabi. bu durumda isigin yeterince yogunlastirilmasi durumunda etrafina yaydigi, dalga olarak kapladigi alan kuvvetlenecek, neticede ayni frekanstaki enerjiyle carpisabilecek, kendisinden dusuk frekanstaki enerjinin icinden sorunsuzca gecebilecek, ve eger bu maddeye etkime olanagi varsa onu isitacaktir. bakiniz hodo.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paxdeity Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2003 said: unity100, 28 November 2003 00:08 tarihinde demiş ki: daha once mukerrer soylemisimdir, star wars romanlarini degil, expanded universe kavramina giren hicbir seyi ciddiye almiyorum. eserin yaraticisinin kendisi tarafindan degil de lisans - artik nasi oluyorsa egitim mi aliyolar ne yapiyolar zen mi ogreniyolar - verilmis bir guruh tarafindan yapilan seyler ciddiye alinacak seyler degil. bu forumlarda tartistik konustuk daha once arkadaslar yazdilar, bazilari ask romanina girmis bile iki star destroyer kumandani asik kara delikte saklaniyor vs. oyle ise ben de bi lisans alirim kavga dogus, vaderin bi tarafinda basur cikartir vaderin dark sideye gecmesinin nedeni buydu - revealed - derim. ya da alirim star destroyerleri aslinda wormholeler yaparim. isik maddedir, ayni zamanda da dalgadir. evrende var olan HERSEY hem madde hem dalga yapisina sahiptir. in a galaxy far far away denilince de neticede bu bizim evrenimiz icindeki bir galaksi oldugundan, bu evren icerisindeki temel kanunlara tabi, demek ki orada da isin kilici degil vaderin yumurta kafasi bile ayni kanunlara tabi. bu durumda isigin yeterince yogunlastirilmasi durumunda etrafina yaydigi, dalga olarak kapladigi alan kuvvetlenecek, neticede ayni frekanstaki enerjiyle carpisabilecek, kendisinden dusuk frekanstaki enerjinin icinden sorunsuzca gecebilecek, ve eger bu maddeye etkime olanagi varsa onu isitacaktir. bakiniz hodo.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com Star Wars , fantastik bir kurgudur.Bu kurgunun içindeki bir tasviri, fizik kurallarıyla anlayamayız.Tasvirin tamamını tüm kaynaklarıyla okuyarak anlayabiliriz.Bir fireball büyüsü bir player'a karşı cast edildiği zaman verdiği dmg değerini fizik kurallarıyla tartışmak ne kadar mantıksızsa, bilimsel olarak incelemeye tabi tutulmamış bir fantastik obje olan "light saber" hakkında, fizik kurallarını temel alarak ileri geri yorum yapmakta o kadar mantıksızdır.Lightsaber'ı tanımlayabilmek istiyorsanız, tekrar detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye edeceğim.Star Wars romanlarını, kabul edip etmeyişiniz pekte önemli değil açıkçası.Ayrıca ilk çıkan romanlarında George Lucas tarafından yazıldığını öğrenebilmeniz için basit bir "search" yapmanızı tavsiye ederim.[hline]"And Shepherds we shall be For thee, my Lord, for thee. Power hath descended forth from Thy hand Our feet may swiftly carry out Thy commands. So we shall flow a river forth to Thee And teeming with souls shall it ever be. In Nomeni Patri Et Fili Spiritus Sancti." [Bu mesaj paxdeity tarafından 28 November 2003 00:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar