Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Karakterleri Tanıyalım:Wolverine


KARAMURAT

Öne çıkan mesajlar

Yoğun istek üzerine :)

Little is known of his past, save that it was fraught with pain and loss. Long ago, he trained as a samurai in Japan; later, he became Weapon X, an operative for the Canadian government. Today, Logan is an X-Man -- using his animal-keen senses, healing factor and razor-sharp claws to help protect a world that fears and hates mutants!

Real Name: James Howlett (birth name), currently known as Logan
Occupation: Adventurer
Group Affiliation: X-Men
Base of Operations: Xavier Institute for Higher Learning, Westchester County, New York
First Appearance: Incredible Hulk (Vol. 1) #180 (1974)

Height: 5'3
Weight: 195 lbs.
Eye Color: Brown
Hair Color: Black

Powers: Wolverine is blessed with animal-keen senses that enable him to track people and objects with an impressive degree of success. In addition, his accelerated healing factor allows him to survive wounds that would prove fatal to most humans and mutants.

Weapons: Wolverine's skeleton has been bonded with the indestructible metal Adamantium. Also, he possesses Adamantium-laced, retractable claws housed in his forearms. At will, he can release them through the skin on the back of each hand.

History:

James Howlett, the mutant now known as Wolverine, was born into privilege in Alberta, Canada, during the late 19th century, the second son of John and Elizabeth Howlett. Young James' mother was distant and remote due to the untimely death of her first son. Growing up, the sickly James was close friends with the red-headed Rose, his companion and tutor, and "Dog," the son of the Howlett’s cruel groundskeeper Thomas Logan.

Dog’s growing obsession with Rose finally prompted him to attack her -- forcing James’ father to fire Thomas, and evict him and Dog from their home on the Howlett estate. The groundskeeper and his son stole into the mansion the next night and attempted to convince Mrs. Howlett to leave with them. Apparently, Thomas and Elizabeth Howlett had been engaged in an ongoing affair. When John Howlett interrupted their discussion, Thomas shot and killed his former employer. At the shock of seeing his father murdered, James manifested his latent mutant abilities, and bone claws jutted from the back of each hand. The beast within the boy unleashed at last, James attacked and killed Thomas, and slashed Dog’s face. Completely unhinged by the violence, Elizabeth took her own life.

James suffered a severe breakdown; his mutant abilities "healed" his mind as well as his body, blocking all memories of his last months at the Howlett estate. Because Rose and James were blamed for the deaths at the mansion, she spirited him away to a British Columbia mining colony. Rose gave James the name "Logan," so that his real identity would remain unknown.

The frail "Logan" grew into a strapping young man at the mine and became known for his strength and ferocity. He spent a great deal of time among the wolves in the nearby wilderness, discovering he had more in common with the wild beasts than his fellow man. Bullied incessantly, Logan acquired the nickname "Wolverine" thanks to his tenacity and refusal to back down from a challenge.

Logan’s happiness at the camp came to an end when Dog tracked him down. Finally remembering the night of his father’s death, Logan fought Dog savagely. During the struggle, Logan accidentally impaled Rose on his claws, killing her. Wracked by grief over the death of the woman he truly loved, he fled into the woods. Logan was not seen again for many years, but the legend of the man called Wolverine had begun.

The rest of Logan’s life is shrouded in mystery, peppered with half-truths and anecdotal reports of unconfirmed sightings. His healing factor seems to act against the effects of aging -- which would explain why, as a man of more than 120 years, he appears to be in his mid-30s.

In the latter half of the 20th century, the Canadian government subjected Logan to a bizarre battery of experiments intended to forge the ultimate killing machine. Weapon X scientists grafted the indestructible metal adamantium to Logan's skeleton and bone claws, and introduced memory implants that shaped his past to suit their ends. Combined with the earlier effects of his healing factor, these false memories have made it impossible for Logan to discern fact from fiction when recalling his former life. He now knows little of his past, save that it was fraught with pain and loss.

Wolverine was working as an operative for the Canadian government when he accepted Professor X’s offer to join the X-Men. Logan chose to stay on partly due to his belief in Xavier’s vision for the co-existence of humans and mutants, and partly because of his attraction to Jean Grey. During his time with the X-Men, Logan has worked to regain his lost memories, but virtually every answer leads him to eve

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir yerden c/p ederek tüm karakterleri yazman hoş.
ama benim elimde bir sürü kaynak bir de internet dururken özellikle wolverine fanıyken burada karakterler hakkında birşeyler yazmamam çok ayıp birşey.. kınadım beni.. hadi tüm kaynakları toparla da pcnin yanına getir ukala şey..[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

p 4 2ghz'lık bilgisayarımda wolverine ve uncanny x-men'in tüm çizgi romanları scanlenmiş olarak vardı..
ama bozuldu..

anakart istanbula gönderilmiş bilgisayar hala tamirde..

elimde p 133 var şu an onla idare ediyorum o yüzden scanleri buraya koyamıycam üzgünüm arkadaşlar.. Gönül isterdi ki sizle onları paylaşmak.. Ama artık bittorent ile çekip koyar belki birileri..

Evet biz wolverine'e gelelim..

Tüm çizgi romanları göz gezdirince bazı şeyleri farkettim, onları özetliyim:

**********

Bu adam bir laborutavardan kaçıyor. Hafızası yerinde değil. Dışarda hayvan gibi yaşıyor.
Sonra bir kadın bir de adam bunu buluyor. Biraz sakinleştirdikten sonra, Kanada hükümetinin eline bırakıyor..

Adamın hatırladığı tek şey adının Logan olduğu. Bu doğru mu değil mi pek bilinmiyor.. Belki nick name'i logan. Ama onu eskiden tanıyan herkes ona Logan diyor.
Ee bir de Kanada Hükümetinde Weapon X adı altında çalışıyor..
Kendine bir nick name gerekiyor. Onu da buluyor. Wolverine..

Logan gerçek adı, Wolverine de takma adı.
Adamın tüm kemikleri adamantiyum. Hatta ön kolundan çıkan ve istediği zaman geri sokabileceği üçer bıçağı var.. Bunlar da adamantiyum ve çok keskin.
İyileşme gücü olduğunu farkediyor. Bu iyileşme özelliği çok hızlı ve her hücresi kendini yenilebiliyor..
Buna, sinir hücreleri dahil. Sinir hücreleri normalde iyileşememesine rağmen, Logan'ın hücreleri iyileşiyor, yenileniyor..

Karnı deşildiğinde toparlanması için zamana ihtiyacı var. Ama basit kurşun yaraları ona fazla zarar vermiyor..
Her darbede acı çekiyor. Vücudu kendini toparlıyor, ama kendisi çok acı çekiyor.

Kafatası da Adamantiyumdan. Askerler normalde karşıdakini tek kurşunda indirebilmek için "headshot" çeker. Ama bu kafaya giden mermi, Logan'ın sadece alnından seker.

İşte bu mutant, kanada hükümetinde, bazı mutantlarla birlikte çalıştırılıyor. Bir katil haline dönüştürülüyor.

Daha sonra Xavier'ın teklifiyle, Hükümetten ayrılıp X-Men ekibine katılıyor.
X-Men ekibi öldürmekten çok safdışı etmeye çalışır.
Oysa Wolverine hep onu öldürmeye çalışan insanlara birlikte olduğundan, birisini safdışı edebilmek için en iyi yolun öldürmek olduğuna inanır.

Bu arkadaş zaman zaman flashback'larıyla bize geçmisini hatırlatır. "Acaba gerçekten geçmişini mi unuttu yoksa bu sadece numara mı" diye düşünürsünüz.

Logan'ın birkaç en büyük düşmanları vardır.

Bunların başında Sabretooth gelir. Adı Creed. Creed, Logan'ın çok eski bir dost(!)udur. Onun da iyileşme yeteneği (healing factor de denir) vardır.
Logan'dan daha hızlı ve daha güçlüdür. Wolverine pençelerini alıncaya kadar Sabretooth'u yenememiştir. Ama pençeleri ve deneyimleri sayesinde Sabretooth'a karşı durabilmeyi başarmıştır.

Lady Deathstrike. Asıl adı Yuriko. Logan'ın eski manitalarından biri. Ona adamantiyum'u veren Yuriko'nun babasıdır. Logan bunu bilmiyordur. Ayrıca laboratuvardan kaçarken lab'ı patlatmıştır yanlışlıkla. Yuriko'nun babası bu patlamada öldüğü için, Yuriko intikam ateşiyle yanıp tutuşur. Wolverine'den intikam alabilmek için kendi vücüdunu cyborg yapar ve adamantiyum sibernetik pençelere sahip olur. Ama Wolverine'i durdurmayı başaramaz.

Omega Red. Bu adam eski bir askeri projenin ürünüdür. Rusya'dan gelmiş bir savaşçıdır. Bileklerinin altından adamantiyum kadar sert olmasa da, çok esnek karbonadyum çıkar. Doctor Octopus gibi bu kolları çok iyi kullanır.
Ayrıca Mutant ölüm faktörü vardır. Etrafındakileri güçten düşürür ve kendisi de iyileşir.

Wolverine'in bir sürü düşmanı olmasına rağmen bunlar en kötüleridir.

Wolverine eskiden çok şey yapmıştır.
Bir ara 2. dünya savaşında Captain America ile çalışmıştır. 2. Dünya savaşında askerlik yapmıştır.
Sabretooth gibi kişilerle gizli bir mutant askeri örgütünün elemanlarındandılar.
Keşişlerle birlikte çalışmıştır.
Japonya'da Samuraylık yapmıştır.
Tabii bunların hepsi adamantiyum iskeletini almadan önceydi. Ve her türlü beladan kurtulmak için mutant iyileşme faktörünü kullanmıştır.[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wizards'ın çıkardığı X-men special publication sayısından Wolverine hakkında bir çok şey:

Bob Harras Wolverine'in gerçek yaşını bilen tek kişidir.

Sabretooth ilk çıktığında, Wolverine'in babası olarak düşünülmüştür. Wolverine 50 yaşında, Sabretooth 150 yaşında olarak farzedilmişti. Hatta Sabretooth'un yüzü Wolverine'e çok benzer. Ama daha sonradan bu fikirden vazgeçildi.

Real Name: Logan
First Appearance: The Incredible Hulk #180
Creators: Len Wein, wrier; John Romita Sr., artist
Powers: Superhuman senses, and fighting skills, healing factor and claws
What You Didn't Know: Wolverine was destined to join the X-Men from his first appearance. "There was talk of reviving the X-Men as an international group, so I decided I'd make this new character a Canadian mutant so he had the potential to join", admits Wein.
Wein's initial concept for Wolverine had the character fighting his animalistic tendencies. "It was struggle, which is where heroic qualities come from", says Wein. "That he today has no qualms about hacking people up is something I've never been particularly crazy about. It's the easy solution, not the hard one. But I have to admit, it made him more popular."
Wolverine design was created by Romita, then Marvel's art director. "Len gave me the name" says Romita, "and I did what I always advise other artists to do: I went to the dictionary and looked up the traits of a 'wolverine'". In particular, Romita's initial sketch also stressed Wolverine's short strature. "I think that made a big difference in how he's perceived", says Romita. "It gave him more distinction and added to his ferocity".

Wolverine gibi Adamantium'a sahip olan bazı kimseler:

Bullseye. Wolverine'in adamantium'undan sorumlu Lord Dark Wind, Bullseye'ın omurgasına adamntium takmış.
Wolverine onu iki saniyede yener.

Constrictor. Adamantium kırbaçlara sahip. Klasik bir kavga olurdu. Kimin yeneceğine yazarı karar verirdi.

Doctor Octopus. 4 tane mekanik kola sahip. Bunlar adamantium. Wolverine yakına gelse Doktor ölür. Ama gerçekten aptal bir gününde değilse, Doktor Wolverine'i yanına yaklaştırmaz.

Lady Deathstrike. Spiral ve Reavers tarafından iskeletine Adamantium kaplatıldı. Ayrıca teleskopik pençeleri var.
En az 50 kez kavga etmişlerdir. Sonuçları için eski dergilere bakın.

Ultron. Avengers ekibinin robot düşmanı. Robot tamamen adamantium tarafından yapılmış. Wolverine yenebilmek için Avengers'dan yardım alması gerekecek.[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wolverine + Sabretooth + Mevrick
bunlar CİA de bir 3 lü grup olarak çalıştılar uzun süre
hepside dosttu ve wolverinde adamantium penceler yokru (healing force var maa) sonra hepsinin yolu ayrılıyor bir tek mevrick bütün gercegi biliyor.
1996 yılında türkiyede 9 sayılık bir x-men serisi cıkarılmıştı bunları ordan biliyorum .[hline]madır fakır
takır takır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kesin birşey bulamadım. Ama anladığım kadarıyla Wolverine'in iskeleti ve pençeleri, kemik üzerine adamantiyum kaplı.

Çünkü X-Men #25'ten sonra, Uncanny X-Men'in o günlere denk gelen sayılarında da, Wolverine adamantiyum iskeletsiz çarpışmak zorunda kalmıştı. Direk normal kemikle insanları kesti.[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O 1996 sayıları elimde, 3 ve 1 hariç..

evet elimdeki dergilerden Wolverine hakkında yazılanları buraya koyuyum şimdi de..

Wolverine: İşler çok zorlaştığında mutlaka yardımı gerekecek büyük bir dövüşçü var, Wolverine. Gerçek adının Logan olduğunu söylüyor. Fakat kimse bu ismin gerçek olduğundan emin değil. Wolverine'in sırları arasında bildiğimiz, yıllar önce büyük bir suç örgütü tarafından Weapon X adı verilen bir programda denek olarak kullanıldığı. Bu program ile vücudundaki her kemik dünyada bilinen en sert metal adamantium ile değiştirildi ve pençeleri monte edildi. İşte bu yüzden kemikleri kırılamaz ve pençeleri ile her şeyi, sıcak bir bıçağın tereyağını kestiği gibi parçalara bölebilir. Havyanlardaki gibi iz sürme ve takip edebilme özelliğinin de Weapon X programı ile geliştirildiğini eklememiz gerekiyor. Aslında bu program yenilemez bir savaş makinesi yapmak üzere başlamıştı ancak Wolverine bir şekilde bu kişilerin elinden kurtuldu. Daha sonra uzun bir süre vahşi bir havyan gibi ormanlarda tek başına yaşadı. Bir gün balayıları için Kanada Buffallo National Park'a gelen Kanada gizli servis ajanı James MacDonald Hudson ve karısı Heather'a saldırdı. Heather, Wolverine'i bu saldırı sırasında yaraladı daha sonra ona yardım ederek içindeki vahşiliğin bir kısmını rehabilite etmeyi kocası ile birlikte başardılar. Wolverine uzun bir süre Kanada hükümeti adına çalıştı ona Weapon X adını verdiler. Wolverine karşı karşıya dövüşte oldukça başarılı, yaptığı bir çok kavgadan sapasağlam çıkmasını, mutant gücü sayesinde çok kısa sürede iyileşmesine borçlu.

***********
***********

Logan/Wolverine:
Üstün koku alma ve hızlı iyileşme yeteneği vardır. Geçmişi gizemlerle doludur. Kanada hükümeti için çalışırken Weapon X adlı çok gizli askeri bir projeye dahil edildi. Burada iskeleti dünyanın en sağlam metali adamantium ile kaplandı ve ellerine adamantium pençeler eklendi. Bu işlemler sırasında hafızası silindi. Deneyin yapıldığı tesisten kaçtıktan sonra bir süre boyunca ormanda vahşi bir hayvan gibi yaşadı. Bulunduktan sonra rehabilite edildi ve Kanada'nın Alpha Flight adlı ekibinde yeraldı. Buradan ayrıldıktan sonra X-Men'e katıldı. İlk defa burada dostluk ve aile gibi kavramları öğrendi. Ekibin hırçın ama daima güvenilir elemanlarından biri oldu.

************
************

Wolverine, bozulmuş ve ziyan görmüş hücresel bünyesini herhangi bir sıradan insandan çok daha çabuk iyileştirme gücüne sahiptir. Bu güç, Wolverine'in istemine bağlı değildir. Bu canlandırma, otomatik olarak oluşmaktadır.
Normal yetişkin insanlar sinir sistemlerindeki hücreleri yenileyemeseler bile o bunu başarabilmektedir.
Wolverine'in hızlı iyileşme yeteneği ona zehir ve birçok uyuşturucuya karşı gerçekten bağışıklık kazandırmıştır. Örneğin alkol içerek zehirlenmesi neredeyse imkansızdır. Vücut hareketliliğinden oluşan yorgunluğa karşı bir bağışıklığı olmamasına rağmen, birçok insandan daha çok dayanır.
Wolverine'in hisleri insanüstü keskin olup bazı hayvanlarla karşılaştırılabilecek güçtedir. Örneğin bir köpek veya kurdun takip ettiği gibi o da bir insanı kokusundan takip edebilir. Yalnız işitme yeteneği Daredevil'den biraz az gelişmiştir. Buna karşılık Wolverine, kızılötesi ve morötesi ışınlarının bir bölüm görüntüsü görebilmektedir. Wolverine'in dokunma ve tat alma hislerinin de insanüstü keskin olduğu da bilinmektedir. Wolverine'in insanüstü keskin hisleri ayrı bir özellik olmasına rağmen, iyileşme gücüne de bağlıdır. Wolverine'in hisleri, bu hücresel iyileşme gücüne bağlı olarak körelmemektedir.
Weapon X Projesi, Wolverine'in iskeletine Adamantium hücreler bağlamıştır. Dr Mylon MacLain tarafından geliştirilmiş olan adamantium, yapay bir alaşım olup bilimde kullanılan en sert metaldir. Esas olarak adamantium tahrip edilemez, buna rağmen atom altı özel bir ışın ile kesilebilir. Wolverine'in kemikleri adamantium ile bağlı olduğundan gerçekten kırılmazç İskeletinde adamantium olması, kemiklerinin kan hücresi yapmasını engellemez. Wolverine'in pençeleri kemikten oluşmuş olup iskeletinin normal parçalarıdır. İskeletinin kalan kısımlarına eklenen Adamantium gibi pençeleri de iskeletine bağlanmıştır. Pençeleri yaklaşık olarak 30 cm olup Wolverine'in kolunun ön kısmı kadar gelir. Her kolunda üçer pençe bulunmaktadır. Bu pençeler iskeletine ve sinir sistemine doğrudan doğruya bağlıdır. Genellikle ön kolunda teninin ve kaslarının altında kalırlar. Wolverine'in zihinsel uyarılarına bağlı olarak pençeleri ileri fırlayıp tam parmak eklemlerinin altından, ellerinin arkasından birben bire çıkarlar. Bir kerede istediği sayıda pençesini çıkartabilir. Çıkartabilmek için bileğini düz tutmak zorundadır. Ama kullanımda olsun veya olmasınlar, bileğini bükebilir. Wolverine'in herhangi bir maddeyi kalınlıklarına ve gösterebildiği güce bağlı olarak adamantiumun sertliği ve pençelerinin keskinliği sayesinde kesebilmektedir.

***********
***********

Wolverine's Claws:
Wolverine's claws extend out of and retract into his forearm by two sets of
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

NOT: Yukardaki resim Wolverine'in en son halidir. Depresyonda gibi bir hali vardır. Uncanny x-men ve wolverine'in son sayılarını ve yeni kıyafetlerini hiç sevmedim zaten..

Wolverine hayvanı:






Wolverine karakteri:





[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son olarak, bazı x-men evolution sitelerinden bilgiler:

http://x-men.aifandom.com (bu site çok sıkı)

Wolverine
Name: Logan
Age: Unknown (At least 85)
Powers: Heightened Senses/Healing Factor/Adamantium Skeleton and Claws
Affiliation: X-Men
First Episode: Strategy X
Must See Episodes: X-Impulse, Grim Reminder, Cauldron I and II, Operation: Rebirth
Originally from: Canada
Known Family: None
Voiced by: Scott McNeil

Known only as Logan to his very few friends, Wolverine is a distant man with a past shrouded in mystery. His memories reduced to a flashing series of contradictory images, Logan comes to the Xavier Institute at the behest of Professor X. The object of fear, awe and speculation on the part of the students, he will inspire the X-Men in good ways (providing battle tips after clandestinely watching Danger Room sessions) and bad (inspiring conflict between our core group of X-Men simply by virtue of his loner status and rebellious ways).

Wolverine will not be part of the team. Instead, he will be there as a presence, providing an ethos, the voice of rebelliousness ever creating friction on our team (whether he means to or not). Knowing the evil in people's hearts, Logan knows that mutants must be proactive in terms of dealing with threats, otherwise normal folks will think of "people like us" as needing to be rounded up. In the World According to Logan, the key isn't blending in, as Xavier advocates. It's stopping the people who refuse to blend in from becoming a problem to normal people and, by extension, other mutants.

Wolverine's mutant powers are his hyper-keen senses, enabling him to see farther, and in almost total darkness. He has the tracking ability of a bloodhound, and a nose just as sensitive. He can literally sense danger. He also possesses a healing factor, enabling him to survive any wound. He isn't invulnerable -- he wouldn't walk away from a downed 747 -- but no matter how badly he was hurt by the crash, within a week he'd be right as rain.

Oh, and by the way, he also has these huge Adamantium claws that pop out from the back of his hands. Who put them there? Well, that's all part of Logan's missing memories, and what little he does remember about them tends to contradict everything else. Wolverine is a scrapper; he's ornery when cornered, and loves nothing more than a good fight. But he realizes that these kids have to learn to use their powers and save the world, so he doesn't interfere with their education.

Below you'll find Logan's SHIELD profile as seen in X23. Thanks to Nikko for sending it in!

Name: ???
Alias: Logan, Wolverine, Weapon X
Age: ???
Height: 5 feet 3 inches
Weight: 232 lbs
Blood type: D+ Mutated
Birthplace: ??? Thought to be Canada
SSN: ???
Current Residence: Bayville, NY
Current Status: Inactive Weapon X operative, teacher at Charles Xavier School for the Gifted, member of the X-Men.
Powers: Accelerated healing factor, heightend senses
Note: 2 sets of adamantium claws, 3 in each hand, retractable

EXTREMELY DANGEROUS, USE HIGH CAUTION WHEN ENGAGING

[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
KARAMURAT, 23 November 2003 03:18 tarihinde demiş ki:
Real Name: James Howlett (birth name), currently known as Logan


oha ilk defa duydum...
james yakışır wolv[hline]a.k.a. Duxus
---------
Ben de bir çöpümüz var diye heryerin çöp kokmasına karşıyım...
Nasıl alıntı yapalım?/Nasıl imza atalım?
---------
Allah kahretsin! Kış geliyor ve benim damarlarımda bahar dolaşıyor!
---------
My life? Working in Progress!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Logan/Wolverine

Güçleri: Çok üstün koku alma duyusu vardır. Ayrıca en ölümcül yaralanmalarda bile vücudunu çok çabuk eski haline döndürebilen hızlı iyileşme yeteneği vardır. Pek çok kişinin sandığının aksine adamantium iskelet ve pençeleri onun mutant özellikleri değildir, vücuduna sonradan yerleştirilmiştir.

Biyografi: İşte ekibin hiç kuşkusuz en popüler üyesi. Gruba katıldığı zamandan beri anti-kahraman yapısı ve kendine has vahşiliği ile kısa zamanda en popüler X-Man olarak ekibin asla vazgeçilmeyecek bir üyesi olmayı başardı. Bu kısa boylu, iri cüsseli adamın popülaritesi X-Men çizgiromanlarından ayrı, Wolverine adı altında kendi çizgiromanlarının da çıkmasına neden oldu. Grubun içinde kendine ait dergisi çıkan ilk karakter oydu. Her ne kadar 30'larında bir adam görüntüsünde olsa da aslında hızlı iyileşme yeteneği sayesinde göründüğünden çok daha yaşlıdır.

Wolverine ilk olarak The Incredible Hulk #180'de ortaya çıktı. Marvel Comics'in ilk Kanadalı kahramanı olma özelliğini taşıyan Wolverine daha sonra X-Men çizgiromanlarına geçiş yaptı. Gerçek adı bilinmemektedir, sadece Logan adını kullanır. Geçmişi kendisinin bile bilmediği birçok gizemle doludur. Hatırladığı en eski anılarından biri II. Dünya Savaşı sırasında cephede olduğu ve Marvel Comics'in bir diğer kahramanı olan Captain America ile ilk o zaman tanıştığıdır. II. Dünya Savaşı'ndan sonraki yıllarda Logan, Kanada hükümeti için çalışmaya başlar. Burada kendisi gibi mutant olan Maverick ve daha sonraları en büyük düşmanı olacak Victor Creed (Sabretooth) ile çalışır. Bir süre sonra mükemmel bir suikastçi, canlı bir silah yaratmak isteyen Kanada hükümetinin bilim adamları tarafından alıkonulur. Bu projenin adı Weapon X'dir. Bilim adamları Logan'ın iskeletini dünyanın en sağlam metali olan ve asla kırılmayan adamantium ile kaplarlar ve buna ek olarak ona ellerinden çıkan adamantium pençeler takarlar. Logan vücudunun dayanıklılığının sonuna kadar sınandığı çok acı verici bu işlemlerden sadece hızlı iyileşme yeteneği sayesinde hayatta kalmayı başarır. Bilim adamları tüm bunları yaparken onun hafızasını da silerler. Tüm işlemler ve deneyler tamamlanınca Kanada hükümeti ona Wolverine kod adını verir.

Kanada'nın H Departmanı'ında bir ajan olan Wolverine, Hulk ile olan karşılaşmasından sonra Kanada hükümetinin süper güçlü ajanlarından oluşan Alpha Flight adlı ekibe gönderilir. Bu ekipte bir süre görev yaptıktan sonra Profesör Charles Xavier'ın kaçırılan öğrencilerini kurtarmasına yardım etmesi için ondan telepatik olarak yardım istemesi üzerinde Alpha Flight'tan ayrılır. Profesör X'e yardım eden Wolverine eski ekibine geri dönmeyerek X-Men'in bir üyesi olur. Aslında bunun sebeplerinden biri de Jean Grey'e aşık olmasıdır. Bu yüzden Wolverine ile Cyclops arasında bir gerginlik başlar. Jean de Wolverine'den hoşlanmasına rağmen onun asıl aşkı Cyclops'dur ve onunla evlenir. Wolverine bu çiftin ilişkisine saygı duymasına rağmen gene de kalbinin bir köşesinde Jean'den hoşlanmaya hep devam etmiştir. Cyclops ile olan atışmaları büyük oranda sona erer ve her ikisi de birbirlerine saygı duymayı öğrenir.

Sonraki yıllarda X-Men'in Magneto ile olan bir savaşında Magneto, Wolverine'in iskeletindeki adamantium kaplamayı manyetik güçleri ile sökerek Logan'ın vücudundan çıkarır. Logan bunun sonucunda oluşan ölümcül yaralardan hızlı iyileşmesi sayesinde kurtulur. Bu işin onun için olan asıl sürprizi pençelerinin doğal mutasyonunun bir sonucu olduğunu öğrenmesidir, çünkü vücudundaki adamantium sökülmüş olmasına rağmen hala pençeleri vardır, fakat iskeletinin bir parçası olan bu pençeler artık kemiktendir.

Daha sonra Logan, Apocalypse tarafından kaçırılınca en büyük düşmanı olan Sabretooth ile dövüşmek zorunda kalır. Bu dövüşün sonucunda Logan adamantium iskeletine tekrar kavuşur. Apocalypse onu kontrolüne alır ve X-Men ile savaşması için zorlar, fakat takım arkadaşlarının yardımı ile Logan Apocalypse'in üzerindeki hakimiyetini yoketmeyi başarır ve tekrar X-Men'e döner.

Mutant güçleri ve vücuduna sonradan eklenen adamantiumun dışında hayatının bir döneminde Japonya'da samurai eğitimi almış olması Wolverine'i muhteşem bir savaşçı yapar. Aldığı samurai eğitimi yüzünden Japon kültürüne büyük bir saygı duyar. Sert görünümü ve çabuk öfkelenen yapısı onunla ilk kere tanışanların ondan hoşlanmamasını sağlar, fakat onu yeterince tanıyıp sert yapısının altındaki iyi kalpli insanı tanımayı başaranların kısa sürede sevgisini ve güvenini kazanır. Ağzından purosu hiç düşmez (nasılsa kanser olmak gibi birşey için endişelenmesine gerek yok). Sık sık "Bub" (Ahbap) lafını kullanır.

2001 yılı sonlarında Marvel'ın çıkardığı Origin adlı seride Logan'ın gizemli geçmişinin anlatıldığını da not düşelim.[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Real name: Logan (last name unrevealed)
Other aliases: Weapon X, Patch
Occupation: (current) Adventurer, member of the X-Men, (possible former) Samurai, (former) CIA operative, member of Canada's Weapon X program, leader of Alpha Flight, bartender on Madripoor
Place of birth: Unknown, presumably in Canada
Marital status: Single
Group affiliation: (current) X-Men, (former) Clan Yashida, the Weapon X Program, Alpha Flight
Height:5'3
Weight: (without adamantium skeleton) 200 lbs., (with adamantium skeleton) 300 lbs.
Eyes: Blue
Hair: Black
History: Until his first recorded encounter with the Hulk as an agent of Canada's Department H, the past of the man known as Wolverine remains shrouded in mystery.
Logan possesses memories of being a Samurai in Japan, a mercenary operative for the Central Intelligence Agency, and a "wild man" in the Canadian wilderness. Due to the extensive memory implants given to Logan through the Weapon X program, any and all of these memories are suspect. Logan has at least one memory of meeting Captain America in World War II which was verified as true. It is possible that Logan's healing factor grants him an extended life span and has granted him the physical condition of a man in his prime, despite his age.

Sometime after World War II, Logan was taken by a group of scientists led by Dr. Cornelius as part of the Weapon X program. Cornelius was hired to perfect and use a technique that would bond the indestructible element adamantium to human bone cells. Logan's skeleton was bonded to the adamantium, and he was indoctrinated into the Weapon X assassin program.

After his encounter with the Hulk, Wolverine was conscripted by Department H to join and lead Alpha Flight, Canada's government-run super team. During his leadership of Alpha Flight, Wolverine was approached by Professor Charles Xavier, who was looking for mutants to help his students, the X-Men, escape from the island-being known as Krakoa, which had captured them. Wolverine left Alpha Flight to accompany Xavier and rescue the captured X-Men. After Krakoa was defeated, Wolverine decided to stay with the X-Men, for reasons which included that he had fallen for the X-Man known as Marvel Girl.

Logan remained with the X-Men for quite some time, at one time being their field commander, and encountering adversaries such as Proteus, Magneto, the Brotherhood of Evil Mutants, the Brood, the Reavers, demons from the dimension of Limbo, the Marauders, the Morlocks, and even Dracula on one occasion.

After his encounter with the mutant assassin Omega Red, Logan began to question the memories he possessed, but his searches to find his true identity and memories proved fruitless.

During an encounter with the mutant Magneto on his space station called Avalon, Wolverine attempted to defeat Magneto using the claws presumably given to him by the Weapon X project. Magneto retaliated, using his powers of the magnetic field to tear the adamantium out of Wolverine's skeleton, causing extensive injuries. These injuries shorted out Wolverine's healing factor for a time, and Logan also discovered that the claws that he believed a result of the Weapon X project were in fact a natural mutation. The claws he now possesses are bone, and a natural part of his skeletal structure.

As a result of his injuries, Logan left the X-Men for a time, returning after he was asked by Xavier, who also asked the mutant Cable, to rescue the X-Men in Tibet, where they were captured during the Phalanx invasion.

Recently, Logan was kidnapped by Tyler Dayspring, calling himself Genesis, who wanted to make Wolverine one of his new Horsemen. Genesis had acquired adamantium by destroying the body of the mercenary known as Cyber, and had planned to recreate the bonding process used on Logan years ago. This time, however, Logan's body rejected the adamantium, and he regressed for a time to a feral-like state.

Logan regained his lucidity, rejoined the X-Men, and is now supervising the team while Cyclops and Phoenix are on leave.

Strength level: While Wolverine may be of an advanced age, he possesses the normal human strength of a man in his prime with his height and build who engages in intensive regular exercise. While possessing the adamantium skeleton, Wolverine's strength was increased to the human maximum, making him capable of lifting (pressing) 800 lbs.
Mutant features/abilities: Wolverine is a mutant with a number of enhancements to his physiology.
Abilities: Due to his extensive training as a CIA operative, a Samurai, and as a member of the Weapon X program, Wolverine is a master of multiple forms of martial arts, weapons, and vehicles. He is also a trained expert in computers, explosives, and assassination techniques.[hline]Nefret Ederim: Petek Dinçöz, Harry Potter, Electronic Arts
Hastasıyım: Şebnem Ferah, Wolverine, Blizzard
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu kadar mukkemel bi adam daha var mi soleyin yaw(gambit disinda :-) ;-) )
ya adam saf karizma resmen adamadan karizma akio super guclerini ve savastaki yetenegini tartismiorum bile
en son olarak purosu ve espri yetenegini de ekliyince tarifimiz tamam oluyo karsinizda en karizmatik super kahraman: Wolverine[hline]You will be fine, Chére. You got people watchin' over you."



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
gambitds, 23 November 2003 23:26 tarihinde demiş ki:
abi bu kadar mukkemel bi adam daha var mi soleyin yaw(gambit disinda :-) ;-) )
ya adam saf karizma resmen adamadan karizma akio super guclerini ve savastaki yetenegini tartismiorum bile
en son olarak purosu ve espri yetenegini de ekliyince tarifimiz tamam oluyo karsinizda en karizmatik super kahraman: Wolverine[hline]You will be fine, Chére. You got people watchin' over you."




peter parker spider man

ARH[hline]KinGpiN the striked sazan
uleaa şülü şülü fülfülü bülbül..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaa bana yazıcak bişi kalmamış :(
nese göremedim diğer postlarda ama Wolverine'in bir ailesi vardı.c/p yapiim bende..

Wolverine: Gerçek adı Logan. 1 metre 60 cm boyunda ve 85 kilo. Göz ve saç rengi siyah. Wolverine, aynı boyda ve aynı ağırlıkta, kendi yaşıtı, yoğun ve düzenli antrenman yapan bir insanla eşit güce sahip. Mesleğine maceracı diyebiliriz. Kanada Silahlı Kuvvetleri'nde, Yüzbaşı olarak haber alma bölümüne atandı. Şimdi emekli. Kimliğini gizli tutuyor. Yalnızca Kanada Hükümeti'nin bazı elemanlarınca tanınıyor. Şu anda Amerika'da yaşıyor. Suç kaydı yok. Weapon X ve Patch diye de biliniyor. Evli, karısının adı Viper. Evlatlık kızı ise Akiko. X-Men derneğine bağlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...