hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 selamlar saygılar... uzunsuredir elimde olmıyan nednelerden doalyı nte giremeyince , bende işe yarar bir şeyler yapatım dedim ... aranızda YTÜ de okuyan ve Rpg ile ilgilenen çou kişinin haberi olmadığı gibi biz yinede gerekli imza sayısı olan 20 yi 7 tane ile geçerek 27 tane imzayı 2 gun gibi kısa bir surede bulalbildik ( SAĞOLSUN Dragonlance TRAİLER ekibi ) KURMAKTA olduğumuz ( aslında ben ve arkım 2 kişi kuruyoruz) kulubun adı YTU-BKRPG dir .Kulubun amaçları ekteki gibidir. EK: klubun amaclari: 1)Universitemiz ogrencilerine Role Playing Games (yazinin devaminda RPG kisaltmasi kullanilacaktir)’in ne oldugunu aciklamak, merak edenlerin ogrenmesine yardimci olmak/ 1-a)RPG nedir? RPG ,yani rol yapma oyunu ; oyuncularin belirli kurallar ve bu kuralalri duzenleyen ve denetliyen bir oyun oynatici(GM:game master) gozetiminde gecmiste ,bugunde veya gelecekte gectigi varsayilan olaylari yanki yasanmiscasina oynatmalaridir.Bu zeka gelistirici strateji oyununu en bilinen oyun sistemleri asagidaki gibidir. I-) Advanced&dungeons and Dragons (First, second and third edition) II-) GURPS III-) Alternity IV-) Mage the ascention V-) Werewolf VI-) Cyberpunk VII-) Starwars VIII-) Magic the gathering IX-) Warhammer (40K ,50K) 2-)RPG ve Bilim kurgu ile ilgilenen ogrencileri birlestirip ortak etkinlikler duzenlemek. 2-a) Convension(Coklu oyun ): En az onbes oyuncunun katilimi ile oynanilan RPGdir.Amaci bir cok kisinin ayni anda oyunu oynamasini saglayip daha genis sayida kisiye ulasmak . 2-b) Live RPG: Normalde masa basinda oturulup oynanilan bu oyunu insanlarin acik alanda ,ayni kurallarla , gerek hareket gerek giysi gerek ise ekipmanlari ile daha gercekli kilmak icin oynan oyunlar. 3-)RPG oynamak icin ihtiyac duyulabilecek ekipmanlari saglamak . 3-a) Oyunlarin kural kitaplari , gecebilecekleri olasi dunya ve zaman dilimleri uzerine bilgi veren kitaplar ve o zaman yada dunyada gecmesi olasi ornek maceralari iceren yazilarin temin edilmesi ,kulubun odasinda barindirilmasi. 3-b) Pano araciligi ile elinde fazla kitabi olan ve/veya kitap arayan yada oyun oynamak isteyen kisilerin ile birbirinden haberdar edilmesi. 4-)Dunya capinda turnuvalari olan Magic the Gathering , Warhammer veya bu tarz cok oyunculu turnuvalari olan oyunlarin olusturulacak bir YTU takimi ile turnuvalrda temsil edilmesi 5-)Belirli araliklarla basilacak olan YTU BKRPG(bilim kurgu ve Role playing games) dergisini cikartmak ve onun basim yayin isleri ile ilgilenmek ve bu dergi araciligi ile daha cok insana ulasip okulda yapilan/yapilacak etkinlikleri ; bu konu ile ilgili yeni haberleri yada yeni cikan yayinlari insanlara ulastirmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 bu arada bu klubu daha tam kurmuş değiliz .. gerekli tuzuk ve evrakı imzalar ile bugun teslim ettik .. yarın saaat ikide kurulda gorusulecek .. ben kişisel olarak hazır bulunacağım ve sorguya çekilip tiyatro klubu ile anlaşmaya zorlanacağım( role playing diyo ya direk tiyatro dio adamlar) bu kurul sonucu klubun kurulmuş olacağını ummaktayım .. olursa guzel olur olmaz ise şahitsiniz elimden geleni yaptım .. :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 7, 2001 bu arada son olarak iki ricam var... 1) buraya geyik amaçlı , dalga geçmek ve/veya övmek için msg atmayın ... sadece YTÜ de okuyahn ve bu işle ilgilenecekler konuşsun 2) klup eger kurulursa katılmak isteyenler beni bulsun ıcq(27406782) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 8, 2001 valla bunun uzerine istediğiniz yorumu yapın çünkü işin cılkını okul yonetimi çıkardı.. okadar koşuşturma ve cebellenme sonucunda herşeyi tam yapıp kurul toplantısına yetiştidik , sonuç "RPG LER ZEKA GELİŞTİRİCİ BİRER STRATEJİ OYUNUDUR" dediler ve satranç kulubununu alt klubu olmamıza izin vererek lutuf ettiler... ben boyle yonetimin.......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeMiRMaSKe Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Okul yönetimi ne anlar frp/rpg den. Hepsi oturup kıç büyütmekte. Okul yöneticileri zaten genelde okul olayları dışında hiç bir şeyden anlamazlar. rpg tiyatro bile degilken atranc demisler ha. Uzucu umarim ilerde ayrı bir klup olursunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastiee Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 FRP kulubu diye acsaymi$saniz ke$ke, belki o zaman anlarlardi ne oldugunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darksun Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Adi ne olursa olsun yonetimin niyeti yoksa zaten acilamaz bole bi$i... Zeka geli$tirirmi$ tobe tobe insaf ya...Adama yoksa maketlerimi gosterdin demistir aha biblolar var bunda satranc gibi :-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arlooax Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 9, 2001 Hired_Gun daha once haberim olsaydi ismi degistir derdim; Odtu deki gibi bisi yapabilirsin; o zaman giklari cikamaz. Bilim Kurgu ve Fantazi Toplulugu; gene koysunlarda satrancin altina gorelim. Saygilar... Arlooax The Kind Mage Not: Dusumdumde zihniyet bu olduktan sonra adin pek bir onemi yok. Iyi sanslar dilerim. [ Bu mesaj Arlooax tarafından on 2001-05-09 20:08 tarihinde editlenmiştir. ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dundick Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2001 En iyisi klüp tüzüğü hazırlarken RPG birtiyatrodur, bir kültürgöstergesi ve bla bla... gibi abrtıcano zaman FRP den anlamayan okul yönetimleri gaza gelebilir(belki...umarım... yok yok bunnar adam olmaz vazgeçtim.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ziarenko Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 12, 2001 yildiz klubu tepenize yikilir insallah!!! amin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 baylar sağolun ..okulun yönetiminin cidden de yeni bir klüp le ilgili bir niyeti yokmuş ... bu arada okulum olan YTÜ de YO-YO klubu kendi bağımsız hayatını sürdürmekte .. ne tezattır ki RPGlerin (ki herkeze elimde olsa teker teker anlatırdım o komisyondaki bir damla niyetleri ola idi... ) "zatranca benzio lam bu seka geliştirio falam" diye yaklaşınca adamlar ,ki kendileri onceden de tiyatro klubune atmaya kalkmışlardı bizi , ben pes ettim ... sanırım arkadaşlarım etmezler... bu arada Ziarenko bir aynaya baksana ne görüyorsun ?? ben ne gördüğünü söylerdim ama VAS'a saygımdan burada soyleyemiyeceğim ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inaktifuye Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Grrr..Satranc ha?..Iyi gene denizciligin falan altinda degil.. Bir YTU lu olarak bu adamlarin daha fazla ustune gitmekten yanayim..Tekrar tekrar denersek adamlari biktirip "off tamam alin size frp klubu" dedirttirebiliriz bence..Sadece sabirrrr......... :-l Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedie Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Böyle bir şey oluyo ve bir YTÜ lü olarak haberim yok yuh bana ne zaman imza topladınız beaa Arkadaşlar sonuna kadar gidelim bizim ODTU den eksik yanımız mı var bizimde olmalı böle bir kulübümüz.Öle bir ad koymalıki heç bişeye sokamasınlar.Bu kulüb olmalıdır.(yoyo kulubümü var ohaa) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 yukarıda amaçlarda yazdıklarımı gör abi , sonrada yoyo klubunun amaçlarının ne lduğunu merak et... adamlar amaçları ne kadar iyi açıklarsanız o kadar kabul olma şansı artar demişti... şimdi bak ve düşün yoyo klubu ne amaçlar yazmıştır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedie Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 13, 2001 bari dergiyi çıkarabilsek yaf Okudum onları hmmm valla yoyo lubunün kileri merak ettim dorusu.Nası olcak ya offf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaReeM Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Arkadaşlar ben de YTÜ'de okuyan bir insanım ve bir şekilde klubünüz/topluluğunuz ile temasa geçmek talebinde bulunuyorum. Şimdi gelişmeleri tam olarak anlayabilmiş değilim. Kuruldunuz mu? yoksa Satranç klübünün bağımlılığında yaşamaktana yaşamamak daha iyi diyip kendi aranızda devam mı ediyorsunuz? Unofficial buluşalım, toplaşalım, kaynaşalım???[hline]Korkmamalıyım, korku akıl katilidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2003 bilim ve fantastik kurgu topluluğu olsanız belki biraz daha şansınız olabilirdi bence de...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aurora Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Benim duyduğum kadarıyla daha önce de teşebbüsler olmuş ama... Belki de en iyisi üstte bi arkadaşın dediği gibi kulübün adını 'Bilim Kurgu ve Fantazi Toplulugu' olarak değiştirmek. Sonuçta kurul falan dediğimiz en az 40'ın üstünde insanlar, 'fantastik kurgu, rpg'nin ne olduğunu bilmedikleri için bu şekilde karar vermiş olabilirler. [hline]Silvara Nightwish güneş ve yıldızlar varken elmaslar yeterince parlak mı? Emekli Irda [Bu mesaj Aurora tarafından 14 October 2003 19:08 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
shapshal Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2003 burdan katılım olması zor bence(en azından olursa da az olur) büyük sınırlamayı koymuşunuz zaten yıldız üniversitesinde okuyanlar girebilir diyerek.[hline]Benim uğurlu sayım 1453,bir artı dört artı beş artı üç , Onüçü uğursuz sayan batılılara OSMANLIDAN HEDIYE OLSUN SONSUZA!!! [Bu mesaj shapshal tarafından 14 October 2003 19:47 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fzoul_Chembryl Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 bizim okulun genel rpg anlayışı bu işte.sanırım 3 sene once biz de rpg ve magic klubu diye bi klüp kurmaya kalkmıştık.tam her şey tamamlandı diyoruz okul yonetimi satranç klubu altında dandirikten bi yerde bize yer verdi.yada tiyatro da olabilir şimdi tam hatırlamıyorum ama sanırım bizim de satranç tı.ben de yıldızda okuyorum ve yazdıklarını okuyunca nedense hiç şaşırmadım ne yazık ki. gene de herhangi bi şekilde desteğe ihtiyacınız olursa icq:71982345.[hline]Serve no one but BANE!!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KaReeM Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Bir şekilde kurlaım şu topluluğu diyorum ben. Herkes biraz fedakarlıkta bulunursa yapamayacağımız şey yok...[hline]Korkmamalıyım, korku akıl katilidir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 kurarsaniz bana da soyleyin .. ilk sene girenlerin hep boyle hevesli olmasi ne güzel... ytü ile ilgili tek gerçek şu , dünyanin en umursamaz en vurdumduymas ve en "adaaam sende"ci okuluna hoş geldiniz :) en son satranç klubunun alt klübü olmasina izin verilmişti bizde kurulduğu ilk gün fesh ettik satranc alti olan bu klubu ... neyse kurmak isteyenelere tavsiyeler .. +role play demeyin tiyatronun altina atmaya kalkarlar.. +zeka geliştirir demeyin satrancın altinda bulursunuz kendinizi +eğlence falan demeyin klubun kapisini diktirmezler ... +live ile oluşacak sosyal etkinlik flaan derseniz okula ekstra iş çıkaricağinizdan 1000 dereden su getirttirir sonra da halk oyunlari nin oraya yollarlar(kıyafet falan mevzuu) neyse şimdiden kolay gelsin dipnot YOYO klubumuz var üye olunuz oldurunuz!!![hline]Vanity is my favourite sin¹ ¹kibir en sevdiğim günahtır [Bu mesaj hired_gun tarafından 15 October 2003 20:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hired_gun Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 said: hired_gun, 08 May 2001 04:23 tarihinde demiş ki: selamlar saygılar... ilk MESAJIN POST TARİHİNE DİKKAT ÇEKMEK İSTERİM ... ben bile unutmuştum boyle bi klup için 4kişi 1 ay uğraşip 60 sayfalik sunum ve prezantasyon hazirlayip sonra 1 dmg ile onlari 15 dklik kendi toplantilarina alip bize bişey sormadan "zatranc kluybune giydin eyh cocuhlar " die yol gosterdiklerini ... hey gidi günler heett [hline] "OKUL SENDEN NEFRET EDİYORUM OKUL SENDEN NEFRET EDİYORUM OKUL SENDEN NEFRET EDİYORUM ... evet hep beraber tüm yıldızlılar 1 2 3 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2003 ben görmüştüm aslında... *oltadan kurtulmak için çırpınır*[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aurora Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2003 ben de sonradan farkedip güldüm, ne diyim :) pf ya hava soğuyunca orta bahçe falan da kalmayacak iyice sıkılıcaz okulda. [hline]Silvara Nightwish güneş ve yıldızlar varken elmaslar yeterince parlak mı? Emekli Irda [Bu mesaj Aurora tarafından 16 October 2003 20:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar