Raid3r Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 kabul etmezse smith makine insan fln bırakmicaktı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 sam o resimi nerde çektin yahu? bodrum da oasis sineamasına çok benzio??[hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ya o sarı kodların adı nedir ?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Sam'in dediği gibi Wachowski Bros'un filmin gelişiminde "point of view" değiştirdikleri doğru. Yani ilk filmde "BİZ İNSANIZ, ORTAMIN ANUNA KORUZ, MIŞİN KİMMİŞ HÜLEN?" modunda bir giriş yaptıktan sonra 2. filmde ortaya Animatrix çıktı. Animatrixle beraber yeni PoV (point of view)'lar çıktı ortaya, ne gibi, renaissance part one'ı izleyince resmen insanlardan tiksiniyorsunuz, forumda bir arkadaş da belirtmiş zaten Animatrix'den beri insanlara uyuzum diye, ancak ortaya bir sorun çıkıyor, makinaları da anlamaya onların da PoV'undan bakmaya başladığımızda yeni bir kötü adama ihtiyaç duyuyoruz. Bu noktada da Smith giriyor işin içine. 3. filmde fikkat ettiyseniz nefret ettiğimiz makinelerden çok Smith efendi oluyor. Genel olarak film hoşuma gitti diyebilirim ama beklentilerimin altında olduğu doğru. Ancak klişe olmuş biraz, zaten Trinity ölünce Neo'nun ölüceğini anlıyorsunuz direk, Trinity'siz dönüp yaşayacağını düşündüğünüz anda apaçık ortaya çıkıyor öleceği Neo'nun. Smith olayını abartmışlar adamı şeytan yapmışlar ilk filmde süperdi Smith'in olayı işini halledip bitirmek isteyen, etrafındakilerini hor gören, tiksinen bir programdı, şimdi cıvığı çıkmış adamı kötülüğün simgesi yapmışlar. Bu arada saçma buldum Smith'le Neo'nun aynı güçte olması gerekirken Smith çok daha güçlü geliyor ve Neo'yu rahatça alt edebiliyor oysa ikisi bir denklemin eşitleyici iki parçasıysa Smith'in bu kadar rahat alt edememesi lazım. Bu arada doğaüstü gücü falan yok Neo'nun, bunu anlatmanın en kolay yolu privileges şeklinde anlatmak. Yani Neo doğduğunda zaten "chosen one" olarak doğdu doğarken ona makinelere hükmetme yada ne derseniz o güç verilmişti, insanlar üstünde herhangi bir gücü yok ancak Matrix'le alakası olan her türlü makine üstünde gücü var bu yüzden beyin sinyalleri de buna göre değişik bence, bu yüzden Matrix'le bağlantılı olan robot türü sentinel vs. gelirken düşünerek bunu halledebiliyor. Zaten bunu da körken bile Matrix'le bağlantılı her şeyi yine de görebilmesinden anlıyoruz ama insanları göremiyor. Aksiyon sahneleri olarak gun fight'lar çok daha güzeldi bence slow motion'daki bu filmde nerdeyse hiç yoktu (bir tek merv'in adamı kertenkele hüsnü ve arkadaşları sırasında gördük ve çok kısaydı) ayrıca Reloaded'daki gibi sıkı bir trafik kapışması isterdim ama o da yoktu. Normal dövüşlerde de birbirlerine dalmadan o kadar konuşuyorlar ki yoruluyorsun kardeşim bir ara kendimi Monkey Island 3'deki kılıç savaşlarında gibi hissettim. Havada uçuşmalar da abartılmış gereksiz yere, anladık süpersiniz aşmışsınızdır da iki rekat yerde durun ya... Felsefe olarak fena değildi bence kim ne derse desin. Gerçi felsefe fazla yapılmamış. Smith dünyadaki kötülükler ve şeytan olarak gösterilmiş. "One" dışında herkesi rahat rahat ele geçirebilmesi de hepimizin içinde kötülük olduğunu anlatıyor. Biraz fazla dinci yaklaşmışlar olaya yani. Konuşucak çok bir şey yok yani şu yazıyı yazmak için bile 10 dakka kasıldım içi boş sayılır filmin öyle izliyorum, güzel film ama beklediğim etkiyi bırakmadı. Üstünde düşününce, düşünecek bir şey olmuyor yani meytriks rivoluğşınz'dı izledik gördük çıktık bitti yani.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 nasıl anlatırım bilmiyorum ama benim yorumum Matrix=neo Kahin=smith çünkü aldığı güçler neodan diil kahinden zaten son sahnede kahin olduğunu göstermesi bence bu mantık zaten herkes biliyor asıl smith in kahinin içinde olduğunu ayrıca sonundaki mimarın çok tehlikeli bir oyun oynadın demesindende bunu anlıyabiliriz.Çünkü kahin öbür şeçilmişlere yaptığından fazlasını yapmadı. Çok kısa kestim yorumu aslında bana göre çok yerde bu belli oluyor tabi bu benim yorumum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hellsing Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Ayrıca ilk filmde neonun ölmemeside burdan kaynaklanıyor bence bence ölmeleri için smith in kahinden bağlanması neo nunda matrix den bağlanması gerikiyordu. tehlikeli oyun oynadın lafında zaten bence demek istiyoki hem makineleri hemde insanları yokedicektin nerdeyse demek benim düşüncem [Bu mesaj Hellsing tarafından 06 November 2003 17:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Beklentiler çıkmayınca yada daha önceden "şurası şöyle olursa süper olur" hayalleri boşa çıkınca sevmeyebilir insan tabi, doğaldır. Film kim ne derse desin muhteşem ötesiydi, gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri. Mad Max serisinden aldığım tadı aldım flimde. Birde yazılardan sanki daha gerçekçi olsun beklentisi varmış gibi geldi. Hatırlatırım bu bir anime. Evet bas baya anime. Sonuda açık olduğu için kendi kafanızda hikayeyi oluşturmaya devam ederbilirsiniz.[hline]LathspeLL Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 matrix trilogyy gelcek sanırım tamamlayan fılmmı ne ark dedi ama bilmiyorum[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: canbir, 06 November 2003 16:47 tarihinde demiş ki: sam o resimi nerde çektin yahu? bodrum da oasis sineamasına çok benzio??[hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare) belki de orada çektiğim için çok benziyordur.. :) reloaded'la revolutions'u nbir düşünmek istemiyorum çünkü bir bütün olarak emiyor o zaman, reloaded'un kafamdaki imajını kurtarmaya çalışıyorum.. :-p şu revolutions'daki olayı gider bir anime'de seyrederdim, matrix'ten ne anladık şimdi ya, yok cgi mecha'lar yok insan maneviyatının 2 yazılım hilesi karşısında çaresiz kalması.. mimar kabul etseydi, neo geberince de katletseydi milleti ne kaybedecekti ki? "tanrı insanları seviyor, mimar ondan korktu imana geldi" açıklaması bence biraz naif.. :-p katledecekti milleti, hiçbir sorun kalmayacaktı işte..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DiadanLocke Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 eheh sewerim oasisi..yalnız yazın sinema çok boş oluodu salon boş olduğu için sokmuolardı bni :) tek kişi olmaz diolardı..[hline]So many times its hopeless dark and gray And other times its hope that saves the day!!! - Airplane out of the fart, say hi to that sweetheart: (Osuruktan tayyare, Selam söyle o yare) [Bu mesaj canbir tarafından 06 November 2003 17:59 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 dün ilk defa 18 seansında %95 civarında doluydu birinci salon, 4 saat önce bilet almasaydık giremeyecektik belki. 1 kişiye de rastlamadım ama 3-4 kişi seyrettik iki kule'yi .. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
denderman Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: Antimodes52, 06 November 2003 17:05 tarihinde demiş ki: Bu arada doğaüstü gücü falan yok Neo'nun, bunu anlatmanın en kolay yolu privileges şeklinde anlatmak. Yani Neo doğduğunda zaten "chosen one" olarak doğdu doğarken ona makinelere hükmetme yada ne derseniz o güç verilmişti, insanlar üstünde herhangi bir gücü yok ancak Matrix'le alakası olan her türlü makine üstünde gücü var bu yüzden beyin sinyalleri de buna göre değişik bence, bu yüzden Matrix'le bağlantılı olan robot türü sentinel vs. gelirken düşünerek bunu halledebiliyor. Zaten bunu da körken bile Matrix'le bağlantılı her şeyi yine de görebilmesinden anlıyoruz ama insanları göremiyor. bu doğaüstü olmuyor mu şimdi :-p. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 İyi de doğaüstü derken tanrısal bir olay değil. Miracle yok, divine intervention yok, ona zaten matrix tarafından bahşedilmiş bir şey bence. Yani supernatural değil.[hline]Antimodes a.k.a Bhaal Pheles. UIN: 123455555 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sLog Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 arkadaşlarım okuyamadım fazla belki yazıodur ama bişi sorimd edim.. filmin sonunda güneş doğarken oracle kıza "bunu sen mi yaptın" dio... kızda "evet" dio.. kız naapıo? güneş mi doğuruo.. doğuruyosa nası doğuruyo...[hline]:·. -cøLdwínd- .·: (7:40 PM) : jedi sabrı olmasa, atlıcam pencereden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 gökkuşağı yaratıyor. yaratmasının nedeni zaten proğram ya o annesi babası da öleydi kod yazabiliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 ya neo nasil plugged in olmadan matrix vari yere girdi?[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FeCiMeN Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Beyler bütün post ları okuyamadim ama gördüğüm kadarıyla kimse Neo ile Trinity'nin hower ile şehrin kalbine gittiği sahnede bir adet sentinelin geminin ön tarafına doru geldiği,camdan içeriyi kesitiği ve sonrasında da Neo nun orta yerinden geçtiği sahneden bahsetmemiş..Ben o sahnede olan olayı tam kavrayamadım açıkça.Direk aklıma Final Fantasy deki Fantomların insanların içinden geçerek ruhlarını aldığı sahneler geldi eheh.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Evet o sahnenin bir olayı olması gerek, bu arada film de çok hata vardı özellikle Neo'nun arkasındaki delik, bi ensesinde oluo bi olmuo? Trinity ile konuşurken ve sarılırken yok sonra başka biri ile konuşuo arkada koskoca duruo unutmuşlar baya bi onları.[hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 neonun sentinelleri oldurmesi jacked in olmadan matrixe girmesi kor olup gormesi o sentineli icine almasi hep baglantili ama hicbir mantiklari yok[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 hepsi şu Wachovski Biraderlerin başının altından çıkıo ama hadi neyse :)[hline]Fear.. Fear attracts the fearful The Strong. The Weak. The Innocent. The Corrupt. Fear.. Fear is my Ally! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 said: Raid3r, 06 November 2003 20:42 tarihinde demiş ki: gökkuşağı yaratıyor. yaratmasının nedeni zaten proğram ya o annesi babası da öleydi kod yazabiliyorlar. babası "hepimizin varolması için bir amacı olmak zorunda, bu yüzden kızımı oraclle'a vermek zorundayım" diyor. yani kızın bir marifeti, bir amacı yok filmin başında. ama ne oluyorsa (bir mesaj hedesi var muhtemelen bunda da) marifet filan kazanıyor en sonda..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Sam öyle diyorsun ama mimar bundan önceki bütün secilmişleri kandırıyor bazıları secilmiş olmanın süperligine kapılıyor bazıları zionu baştan kuruyor vs. sonuçta heer seferinde bi şekilde aldaymayı başarıyor çünkü secilmiş insanın bi şekilde bu savaşı sona erdireceginin farkında bunuda büyük ihtimal kahinden öreniyor. yada bunların hepsi yalan neo yu yıldırmak için söyledi neo ilk secilmişte olabilir. bana göre mimarın büzüü yemiyor noe yu serbest brakmaya. ya bida sorcam sar kodların adı ne[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 6, 2003 1 kere sawaş bitmedi sadece barış yapıldı ve tekrar yenıden hersey baslıcak yıne secılmıs 1 kısı cıkıcak yıne aynı olaylar dewam edıcek uzun lafın kısası kısı 1 dongu baska bırsey deıl yanı sonucta neo sadece secılmıs kısıydı.İlginc 1 fılm ama bir forest gump kadar deıl ve bir LOTR kadar ılgı cekıcı amacı olan bır fılm deıl sadece guzel bır anıme.[hline]Türk Replay sitesi Sandwaves Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raid3r Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 nasıl başa döncek ne one ı yav. matrixtekilerin hepsini bırakcak adam zaten insan oldugumu mu sanıyorsun diye tavrı koyuyo ya sonda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Grudge Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 7, 2003 ilk matrixten kopuk olması (senaryonun içinde bulundukları duruma göre nasıl dramatik bi şekilde değiştiğini kahin olayından görüyoruz...) dışında bi eleştiri yapmak yanlış olur bence. matrix'in temel yaklaşımıyla değerlendirilse bi kült olabilirdi. ama zaten animatrix- second renassiance (nası yazılıyosa artık...) izleyenler makineleri haklı göstermeye başlamışlardı yavaş yavaş. ikinci filmde de başkan makinelere ihtiyacımız var bıdı bıdı diyodu hatırlarsanız. insan istese makineler dünden barışa hazırdı şeklinde bi son oldu.[hline]You want the Dark on the Lady of Pain? Get real! There ain't no dark, least, none that anyone alive or dead ever knew. Might as well make up your own, for the good it'd do you. So what's the truth, then? Well, with most things in the Planes, the Truth is whatever you believe it to be. Simple as that. Believe well, cutter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar