Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PSP geliyor! PlayStation Pocket!

Sam

Öne çıkan mesajlar

heh konsol düşmanı gibi görünsem de güzel yapılmış konsollar her zaman ilgimi çeker.. :)

gamespot'taki sony design center'dan gelen bilgiler, sistem spesifikasyonları, bir resim ve ilk elde edilen bilgilere bir link var..

gördüğüm kadarıyla gameboy advance ve özellikle de n-gage'i gömecek bir alet, özellikle n-gage'in kibrit kutusu tetris ekranına 16:9 ekranla osmanlı tokadı atılmış.. :-p

ekleme: link açmaya üşenenler için..

PSP CPU Core

MIPS R4000 32-bit core
128-bit bus
1-333MHz (1.2V)
8MB eDRAM main memory
2.6Gbps bus bandwidth
FPU, VFPU (2.6 billion flops)
3D graphics extended instructions
I Cache, D Cache

PSP Media Engine

MIPS R4000 32-bit core
128-bit bus
1-333MHz (1.2V)
2MB eDRAM submemory
I-Cache, D-Cache
90nm CMOS

PSP Graphics Core

1-166MHz (1.2V)
256-bit bus
2MB eDRAM (VRAM)
5.3Gbps bus bandwidth
664 million pixels per second pizel fill rate
3D curved surface and 3D polygon engine
Support for compressed textures, hardware clipping, morphing, bone, tessellation, bezier, b-spline (NURBS)
Maximum of 33 million polygons per second
24-bit full color (RGBA)

Sound Core

VME (Virtual Mobile Engine)
Reconfigurable DSP
166MHz (1.2 V)
128-bit bus
5 giga operations per second
CODEC capabilities
3D sound, 7.1 channels
Synthesizer, effecter, and other abilities
ATRAC3 plus, AAC, MP3 for audio

Media

UMD (Universal Media Disc)
60mm-diameter disc
660nm laser diode
1.8GB capacity (dual-layered disc)
11Mbps transfer rate
AES crypto system
Unique disc ID
Shock proof
Regional code system
Parental lock system
Repeat ordering system

Other Specifications

16:9-format widescreen TFT LCD (480x272 pixels, 24-bit full color)
MPEG4 AVC decoder
Wireless LAN (802.11)
IrDA (Infrared Data Association)
USB 2.0
Memory Stick
AV in/out
Stereo headphone out
Lithium ion battery
Expansion port
[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

[Bu mesaj Sam tarafından 06 November 2003 10:21 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 06 November 2003 11:40 tarihinde demiş ki:
çok büyük abi bu[hline]%100 Beşiktaşlı(Zenci işte)
Volfied, 12 July 2003 05:32 tarihinde demiş ki:
hasiktir chemical bu

dev gibi ekranı var işte ne güzel, aşağı yukarı gameboy boyunda ve çoğu da ekran üstelik. nesi fazla büyük anlamadım..

n-gage ile elbette ki karşılaştırılır, adamlar "herkese rakibiz" diye bas bas bağırıyor ama gücü yetmediği gelince "kıyaslayamayız" deniyor, ilginç.. :)[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

nesi deve kadar? n-gage kaç cm daha kısa ki bundan? ekranın büyük olması nasıl daha iyi değil? monitörlerimizi satalım o halde 14 inç'lere dönelim, ne dersin? :) bunu da cebinde taşırsın işte, incecik, n-gage'den daha ince. sonuçta aynı ağırlığı daha büyük ekranla ve daha iyi bir aletle, üstelik sadece oyun oynamaya yönelik alıyorsun.

hem pc'lere karşı konsol savunulur "sadece oyun oynattığı için daha iyi işini yapıyor" diye, sonra da "aman n-gage her işini yapıyor, onu tercih edelim" deniyor. e hani sadece oyun oynatan daha iyi yapıyordu işini? üstelik cillop gibi aletmiş psp, bilmem özelliklerine baktınız mı..

nukem'cim ben senin derdini anlıyorum da, ;) merak etme belki bir değiştirme kampanyası filan çıkar belli mi olur.. :-p

ekleme: tuş konusuna gelince, linke bakarsanız bunun bir konsept tasarımı olduğunu görürsünüz, tuşları da değiştirebilirler o nedenle halen..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..

[Bu mesaj Sam tarafından 06 November 2003 18:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

lol n gage'ı tel olarak kullanmaya ınsan utanır be,ne telefonu.cebe gırmıyor alet,sonra kalkmıs adam bu alet buyuk dıyor.kabul et ıste hazımsız olma.bu alet n gage den 10 gomlek ustun. n gage cıktıktan 2 hafta sonra yarı fıyatına 2. elı bulunuyordu pıyasada.Yılın fıyaskosu. sony'nın bu aletınden alıp karızmatık pozlar verıp resmını forumlara koymak gerek baskaları gıbı.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk izlenim önemlidir, mesela ben ngage i ilk gördüğüm zman nokia tlf dan başka bşi gelmedi aklıma,hoşuma gitmedi,

ama bunun ilk izlenimi gayet hoş bence ki ben ps den nefret ederim, görünüş çok güzel bunda, sade ve hi-hech duruyor. artı 1.8gb lik disc olması çok güzel, film bile izlenebilir ilerde

all in one şeyler genelde iyi olmaz, çabuk eskir. tlf mp3player oyun makinesi vb olacaksa hepsi tek tek olmalı. büyük ihtimal fiyatıda ngageden ucuz olacaktır, oyun çeşidi zaten fazla olacak o kesin.
sırf nintendoya olan sevgimden dolayı bi gba sp alırım param olursa bununda alırım :) tabi tom reydır felan olmıcak oyunlarda :D[hline][i]Wow - MM
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Nukem_Verite, 06 November 2003 19:26 tarihinde demiş ki:
Sam
yazdıklarımı bi daha oku
1 cümle bile anlamamışsın.[hline]%100 Beşiktaşlı(Zenci işte)
Volfied, 12 July 2003 05:32 tarihinde demiş ki:
hasiktir chemical bu

gayet dikkatle okudum yazdıklarını ama önyargıyla yaklaştığın çok belli, "deve gibi" demişsin ama değil, "kıyaslanamaz çünkü o telefon" demişsin ama ikisi de cep konsolu işini görmeye çalışıyor, n-gage isterse traş makinesi işini de görsün. hem n-gage'in boyutlarını yaz madem, karşılaştıralım deve gibi mi değil mi, cep konsolu işte bu da, hatta anahtarlık gibi dikkatini çektiyse..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

nokia kendini rakip kabul ediyor diğer cep konsollarına, siz kabul etmiyorsunuz anlamış değilim.. :) neyse, diyelim ki n-gage'i muhatap bile almıyor, :-p piyasadaki en iyi cep konsolu bu olacak herhalde, ben de 13 yıldır gameboy hayranıyımdır ki üstüne üstlük ps serisini pek sevmediğim halde etkilendim bundan. tuşların da göründüğü kadar kötü olduğunu sanmıyorum..

burdaki onca konsolcu 2 hafta önce duyurulan bu aletten bahsetmezken konsol düşmanı benim gibi birinin 8-) ilk defa bahsetmesi de ilginç bu arada..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

ben verdiğim linklerden fazlasını araştırmadım ama konsept tasarım olduğuna göre bundan sonra da değişiklikler gerçekleşebilir, sony gibi en iyi kumandaları yapan bir firmanın da dandik kontroller yapacağını sanmıyorum, ya göründüğünden kullanışlıdır ya da değiştirirler herhalde..[hline]Sabahları napalm kokusunu severim, çöp kokusunu değil..
Sosyal ağlarda paylaş

alet harika beah fiyati cok pahali olur gibime geliyo aletin cine cogu laptopta default olarak bulunmayan wireless lan bile eklenmis
boyutuda 4.5 inch neyi buyuk anlamadim?

sacma sapan firma taraftarligina da gerek yok yahu biraz objektif olsak
n gage'i de bu aletle karsilastirmayalim, yeteri kadar dalga gecildi aletle :) asil sorun bu laflar nokiadan cok firmanin taraftarlarina koyuyo :P[hline][b][i]-->Four String Magic<--
yasasin copluk
Sosyal ağlarda paylaş

N-gage'in tek iyi ozelligi stereo ses cikisi olmasi, diger ozellikleri 3650 ile kiyaslandiginda boyutu daha buyuk ve kamerasi yok. 3650/7650 ile tamamen ayni isletim sistemine sahip ( ikisi de 105 mhz islemcili yaklasik). N-gage oyunlarini da 3650/7650de oynamak mumkum netten crackini bulduktan sonra.[hline]With his holy cross raised high, he shouts a warcry against evil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...