Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Para Vs Upgrade -[Krankrana Tartışması]

Halfmumi

Öne çıkan mesajlar

2000 yılının Haziranında toparlanan bir makinecigim var..

Özellikleri;
işlemci :PIII 700
Board :Leadtek Winfast 7800 VX Board
Ram :128 MB SD
Ekran :32 MB Winfast GeForce 256
HDD :Quantum 15GB Fireball Plus(yanılmıyorsam)
Modem:Diamond SupraMax USB 56k Dial Up
Monitr:Philips 107E
Sony Cd Writer 10X6X4 ve Piooner 16 DVD im var.

Güç Kaynağı,Creative ses kartı var..

Dün diil evelsi gün,EagleEye ile beraber kafede www.mavidonanim.comın sitesine baktık. (sanırım adres burasıydı)

Efendim, Bugünde bir test yaptım oyunda;BattleField ı "ilk defa" açabildim...Bayağı kastıran etkenlerden sadece HDD nin deli gibi okuması dikkatimi çekti..3 Yıllık bir hdd olmasına ragmen(masallah) biraz eskidi sanırım..

Upgrade için isteklerim;Ucuz(türksün dimi? hesabı) , Kaliteli, Uzun süre sorun çıkarmayacak , Eğer kendim parça parça alırsam,bir sorun çıkarmadan toparlıyabilecek şekilde olacak ve Kesinlikle Çakışma yapmayacak..

AMD mi iNTEL mi?
Amd nin ısı olayının sorun olduğunu duymuştum 1-2 yerden fakat EagleEye bana öyle bişi olmadığını,onların hepsinin uydurmaca olduğunu söyledi.İntelin ise fiyatı biraz daha tuzlu...

Kesin Upgrade etmek istediklerim;
işlemci,Board,Ekran kartı,Ram,2.Bir HDD.

şu an Ağırlıklı olarak AMD düşüyorum ama Konyada Amd satan bir yer yok yada ben bulamadım! :P(Kahretsin ki)

Elimde toparlasam,350$ civarı bir para çıkar...Şimdi

???
*Amd mi almalıyım?Yoksa Eşşeklik et intel mi al?Amdnin garantisi var mı? Amd ye uygun board nerden bulunur?
*Ekran kartına ne yapmam gerek?
*Ram olarak DDR Alıcam değil mi kesinlikle?
*HDD olarak ne tavsiye edersiniz? En hızlısı&ucuzu hangisi?
*Cd Writerımıda upgrade etmek istiyorum..Tavsiye?
*Ekran kartını değiştirirsem,monitörün tazeleme hızı vs vs..si ne olacak?

Unutmadan!; Nisan 2004 civarı Halflife 2 yi,şöyle bir 40 üzeri FPS ile oynatıcak bişi istiyorum ;]

Çok teşekkürler.[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Fear?i dont know what is it?..[Downloadable Avi]
Sosyal ağlarda paylaş

donanım olayından pek anlamam anlasam kimseden yardım almadan kendim bilgisayara parça alabilirdim :D
ama şunu söliim ewt amd için coolermaster fln gibi fanlara ihtiyacın war ama çok pahalı olcaını sanmıyorum bu yüzden kesinlikle amd derim
half-life 2 konusuna gelince
amd üstüne düşen görevi yapar yani kötü performans alırsan bu işlemciden deil ekran kartındandır. amd nin yanına sıkı bi ekran kartı da alırsan canawar gibi makinen olur half-life 2yi tokatlarsın walla :D[hline]Kontrolsüz güç, güç değildir. (Hulk)
Sosyal ağlarda paylaş

Mainboard $132
Asus A7N8X Deluxe Nforce II Chipset

Bence kesinlikle AMD almalısın. Elindeki para kısıtlı olduğundan AMD senin için iyi bir tercih olacaktır. Sakın Intel' den de geri kaldığını felan sanma. Yukarıda verdiğim board bence hoş bir board.

Ekran Kartı $69
WINFAST, 64MB GFORCE4 MX440 A180 AGP /8x E.KARTI

Hard Disc $80
Seagate Barracuda 80 GB 7200 Rpm IDE

RAM 2 x 42 = 84
Twinmos 256 Mb Pc3200 (Cl2,5)

Bunlar yaklaşık $360 + KDV cıkıyor. Sen elinde 350 dolar olduğunu söylediğin için istersen şimdilik 256MB ram alır daha sonra paran olunca bir 256 daha alırsın. Ya da yukarıdaki boarda $132 vermek yerine $100 verip Epox EP-8RDA+ Nforce II Chipset alabilirsin. Tabii bütçeni çok hafiften aşmış olursun.
Bu arada ekran kartını biraz daha ucuz bir şey de alabilirsin fakat o ekran kartı seni çok fazla idare etmez. Açıkcası son cıkacak FPS canavarı oyunlarda biraz sıkıntı cekebileceğin için yakında herhalükarda bir ekran kartı alman gerekecektir. O yüzden idareten, şimdilik Fly 64 Mb Geforce 4 MX440-SE ekran kartını al ve bir kaç ay sonra kendine $100 dolar civarlarında bir ekran kartı alırsın.

Bu durumda 360 dolar dediğimiz fiyat $32 dolar board farkı ve $25 ekran kartı farkıyla yaklaşık $303 + KDV olur ki bu tam senin cebindeki paraya uygun olur. Buna bir ekran kartı aldığında gerçekten canavar hale de gelir.

Ben senin yerinde olsaydım ne yapacağımı yazdım tabii ki. Benden sonra gelecek ceşitli alternatiflerle fikrini değiştirmen de mümkün.

[Bu mesaj ghaldszar tarafından 30 October 2003 08:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada mesajını okumuş olmama rağmen unutmuşum Halflife olayını. Buradaki tüm malzemelerden istersen daha fazla kısabilirsin. Mesela harddiski 80gb değil de 60 veya 40 olarak da alabilir $10 ya da $20 kazanc da elde edebilir onu ekran kartına yatırabilirsin. Fakat bence yapma. Çünkü $20 fazla vererek alacağın ekran kartı da seni nisanda daha iyi bir şekilde oyun oynamana neden olmayacak. HArd Disk ne olursa olsun senin işine yarayacak bir malzemedir ve nisana kadar para biriktirsen güzel bir ekran kartı alırsın hemde su andakinden daha ucuza ama bugun alcağın ekran kartı seni nisanda güzel şekilde oynamanı sağlamıyacaktır. Ama o gün vereceğin $100-$200 senin çok iyi oyun oynamanı sağlayacaktır bu konfigurasyonla.
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar'ın mantığı doğru gayet ekonomik ve bir süre için ideal bir makine olabilir

*işlemcin kesin amd elindeki para ile intel alman zaten mümkün değil

*anakartta tercih çok önemli,şimdi elindeki para ile nforce2 lerin sınırını zorlayacak bir makine yapman mümkün değil bu yüzden anakartta performanstan çok işleve önem vermen iyi olur.

*ekran kartına gelince eldeki imkanlar ile alınabilecek en uygun kart gene mx 440 gözüküyor fakat bunu solo almak mantıksız msı'ın veya epox un 5.1 DD ses+gf4 mx 440 lı nforce2 anakartları var 130-150$ arasında olmaları lazım msı'ınki için birşey diyemiyecem fakat epox'unkinin overclocklanmışını gördüm canavar gibi çalışıyordu

*sorun ramlerde dual ddr dan yaralanman için 2 tane ram alman lazım ve bunları nispeten dayanıklı tüketim maddesine sokarsak 333mhz den aşşağı olmamalılar şimdi 2x128 yetersiz olur hele xp kullanırsan cache doldukça başına bela olur öte yandan 2x256 da bütçeyi aşıyor ama ekran kartından 64$ kar ettiğin için ufak bir ekleme ile halledebilirsin

*burada aslında değinmediğimiz ve bence en önemli parça kasa bu şartlarda 25$ dandik birtane ile idare edicekmişsin gibi görünüyor ama durumun düzeldiği taktirde mutlaka iyi birşeyler al[hline]May the ALL FATHER guide our blades true and see us victorious once again...

[Bu mesaj Mighty_THoR tarafından 30 October 2003 16:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...