Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Arkadaşlar siz o dağları gördünüz mü ? Askeri olarak o dağlardaki teröristleri kurutmak imkansıza yakın değil bildiğiniz imkansız binlerce kilometre yükseklikte binlerce mağra ve karşınızda o bölgeyi avcunun içi gibi bilen teröristler bizim pkk yı o dağlarda bitirme gibi bir şansımız malesef yok.Tek yapabilceğimiz şey dağların bittiği düzlükte tampon bölge kurup kuzey ırak a yerleşmek ve uzun vadede çift taraftan dağları baskıya alıp pkk yı kurutmak ve bu da kuzey ırak ı işgal etmek anlamına geliyor.O yüzden "operasyon" bu kadar gecikti bu kolay verilebilecek bir karar değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Osman Pamukoğlu senin dediğin olaya açıklık getirmişti. Nasıl yapılması gerektiğine dair. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Ne demişti ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 İşte onu hatırlayabilsem sölicem sdfds yukardan aşağı helikopterlerle taricaksın mı ne bişiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Tabi Osman Pamukoğlu çok tecrübeli bir isim yıllarca orda mücadele etmiş ona haksız demek çok saçma olur ama tampon bölge oluşturmaktan çok çok daha uzun bi süre,kayıp ve kaynak gerektirir diye düşünüyorum mümkün olsa bile ki bence değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 mike bende diyorumki amerikanin amaci irakta mumkun oldugunca az asker tutmak :) o batakliktan kacmak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2007 artık konuşulmaya başlandı ırak Türkiye sınırı yeniden çizilsin fln diye ama bunu dünyaya güzel bir dille anlatman lazım talabani ne diyor benim bölgemde pkk lı yok, pkk lıların olduğu yerde kontrol bizde değil o zaman Türkiye sınırını 5 6 km güneye kaydıracaksın dağların bittiği yerde başlicak sınır oradan itibaren güvenli bölge tampon bölge fln oluşturacaksın ama bunu direk söylersen tüm dünya dicek Türkiye ırakı işgal ediyor ula zaten ırak işgal altında :F neyse o ayrı konu kapalı kapılar arkasında anlatacaksın ırak da kabul edecek o zaman sorun olmaz zaten kimse yaşamıyor o sınırda sadece pkk var + bu bir iyi niyet göstergesidir öyle bi konuşcan ki kabul etmezlerse bize karşı pkk yı destekliyor konuma düşecekler +kaçırılan askerlerimiz büyük ihtimal baskı altında konuşturuluyordur yani düşünün nerede olduğunuzu bilmiyorsunuz allah bilir kaç tane silahlı adam var ilk seferde göze alamamışsınız ölmeyi[ki onları suçlamıyorum ne olursa olsun sorumluluk daha rütbelilerdedir bence] ondan sonra da ne de derlerse diceksin yani ama ne olursa olsun pkk kaçırdığı askerlerimizi öldüremicektir örgüttekilere moral olsun diye + bizim moralimiz bozulsun diye + bişi olursa elinde koz bulundurmak için öldürmicektir eğer öldürürse tüm dünyaya deriz bakın kaçırdıkları askerimizi öldürdüler biz de çatır çatır gireriz hala neden k.ırak a girmek istediğimizi anlamak istemeyenler var hala k.ırakı işgal mi edeceksiniz diyenler var pkk bize o kozu vermicektir umarım özel kuvvetlerimiz askerlerimizi kurtarır Allah o askerlerin ailesine yardım etsin kendinizi o askerlerin yerine koyun siz o baskı altında nasıl konuşurdunuz onu düşünün plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2007 Rehinelerle ilgili FLASH GELİŞME 03 Kasım 2007 Cumartesi 23:15 PKK'ya yakınlığı ile bilinen haber ajansı kaçırılan askerlerle ilgili flash haber geçti. PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı, "FLASH - DTP'liler 8 askeri yarın alacak" başlıklı bir haber geçti. Haberde, 8 askeri teslim almak için DTP'li Milletvekilleri'nin bölgeye geldiği belirtildi. DTP'lilerin KDP ve YNK temsilcileri ile görüşeceği belirtilen haberde, 8 Türk askerinin yarın verileceği belirtildi. Haberde, K. Irak'a, DTP Milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan'ın geldiği vurgulandı. DTP'lilerin yapılacak görüşmelerin ardından bazı sivil toplum örgütleri ile birlikte alıkonulan askerleri alacağı kaydedildi. Bu arada DTP'lilerin askerlerin alınmasına ilişkin basın toplantısı düzenleyecekleri de haberde açıklandı. Haberde, askerlerin Türkiye'ye nasıl götürüleceğinin ise netleşmediği belirtildi www.internethaber.com dan aldım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hardter Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 video suan ızledım ve yuh dıyorum bu kadarmı beyinleri yıkandır 1haftada arkadaslarımda teslim olsa demış burada abi kardeş gibi davranıyorlar diyor hll ölürümde o muşammanın onunde poz vermem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 güzel kardeşim belki de sizin beyniniz yıkanmıştır ha ne dersin? dağda olanlar da bu ülkenin vatandaşı. öldükten sonra başka bir yere değil türkiye ye gömülüyorlar. uğruna savaşılan birşey olmasaydı bu kadar zaman devam eder miydi bu mücadele? oradaki esir askerler en basit anlamıyla insanlar ve çoğu da muhtemelen okumamış ama orada kalınca görmüşler ki bu kavga kardeş kavgasından başka bir şey değil. bunu umarım siz de anlarsınız, bu savaştan kimler karı çıkıyor (amerika vs dışında), kimlerin anası ağlıyor. bir gün bir haber izliyorsun dağlara taşlara bomba atılmış. helal olsun diyorsun. ardından gelen haber ambulans olmadığı için bir hasta ölmüş, diğer haber okul olmadığından okula gidemeyen bir çocuk veyahut da 50 kişilik sınıflar, bir sonraki haber de açlıkla yaşayan insanlar. kime yarıyor bu savaş? bırakalım kardeş kavgasını, en basit şekilde o kaka dır pe kakadır demiyelim. biraz düşünelim, beyin fırtınası yapalım bu sorunun elbet çözümü vardır fakat askeri değil. v for vandetta da da dediği gibi düşüncelere kılıç işlemez. bir düşünceyi öldüremezsin. daha uzun uzun yazılır bu konuya fakat ben burada keseyim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 O askerlere noldu şu an bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Crawler Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 zamo said: O askerlere noldu şu an bilen var mı? bir kaci(yada hepsi) "gorevi kotuye kullanmaktan" ceza aldi diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 yalnız dağa çıkanların bir kısmının kaçırılan gençler olması gibi bir realite var. ki dediğinizden ayrı bir konu.. okumuş, biraz eğitim görmüşlerin örgütten kaçıp geri dönmesi de aynı minvalde ayrı konu çatısına sokulabilir. dağdaki teröristlerin içerisinde bolca suriyeli adamların bulunması da ayrı bir konu. onların "türkiyenin doğu sorunu" ile alakasının çok fazla olmaması da ayrı konu çatısında toplanabilir. doğunun gelişmemesi ayrı bir konu. günümüzde doğunun gelişmemesinin önemli bir sebebinin de terör olması ayrı konu başlığı altına irdelenebilir. benim herkesi kardeş olarak görmem ayrı bir konu. bazılarının beni düşman olarak görmesi de ayrı... esas sorulması gerekenler belki de kimin kime saldırdığıdır.. veya artık öğütücü makinenin kendi kendini beslediğinin neden görülmediği de olabilir. çözüm makinenin yok edilmesi midir? biraz. önce makine yok edilmeli sonra besin kaynakları ve yaşama ortamı kurutulmalıdır. ama önce makineyi yok etmek şart. kardeş kardeş, kol kola kandilden inmek sanırım sadece teletubbielerde mümkün olabilir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 yabancı ülkeye izinsiz girmek ve birkaç (uydurma) suçtan da askeri mahkemede yargılanıyorlar. ölmeleri gerekti, ölmediler, utanç verici bir durum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Yazık diyorum. Bir türk askeri'nin böyle konuşmasından ben utandım. Ne çabuk unutuldu pkk katliamları. Kadın bebek öğretmen demeden binlerce sivil insanı öldürdüler. Halen pkk yandaşlarıyla kardeşlikten bahsediyorsunuz. Kürtlere gidin ülkemizden diyen yok. Onlar burada yaşamaktan memnun değiller. Kendi ülkelerini kurmak istiyorlar. Sonra sıra politikaya gelince kardeş kardeş yaşamak istiyoruz diyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 dasaa said: yalnız dağa çıkanların bir kısmının kaçırılan gençler olması gibi bir realite var. tabi hatta kürtlerin kuyrukları da var değil mi? dasaa said: teröristlerin içerisinde bolca suriyeli adamların bulunması da ayrı bir konu. doğunun gelişmemesi ayrı bir konu. kongre gel in ayrı kolları vardır. suriye ile savaşan bir kolu da var hpg nin. yani türkiye ile suriyeliler savaşmıyor. dasaa said: günümüzde doğunun gelişmemesinin önemli bir sebebinin de terör olması ayrı konu acaba. doğu karadeniz ne kadar gelişmiş kars, ardahan da terör olayı yok oralar niye gelişmemiş diye sormak gelir içimden. said: benim herkesi kardeş olarak görmem ayrı bir konu. bazılarının beni düşman olarak görmesi de ayrı... seni bilmem fakat kendini kürt olarak ifade edenlere hiç de kardeşçe yaklaşılmıyor benim geldiğim yerlerde. bilhassa sırf konuşmasından dahi insanlar yaftalanıyor kro, keko diye. bugüne kadar hangi kürt sana ne düşmanca davranmış merak ettim. dasaa said: esas sorulması gerekenler belki de kimin kime saldırdığıdır.. 1999 dan 2006 ya kadar süren ateşkesi "teröristle barış olmaz diye bozan TC devletidir. dasaa said: kardeş kardeş, kol kola kandilden inmek sanırım sadece teletubbielerde mümkün olabilir.. teletabi izlemedim ama ira sürecini eta sürecini az çok biliyorum... dipnot: bu yazdıklarından sonra dasaa' nın mod olmasına neden hiç şaşırmadım acaba.8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ira eta yı da gördük ki ateşkes bozup eylemlere giriştiler geçtiğimiz yıllarda savunacaksan da adam gibi savun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
calimero Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ben onlarda devletle görüşme olayı olduğu için örnek verdim. saptırmayalım... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Demek ki terröristlerle masaya oturmak bir işe yaramıyormuş? Terröristlerle masaya oturulmaz, kökünün kazınması gerekir.. PKK Kürt halkını temsil etmiyor, zaten bir çok PKKlı ya uyuşturucuya alıştırılmış ya ailesinden tehtid ile alınmış ya da kandırılmıştır.. Daha önce 6 küsur kere af çıkarıldı işe yaradı mı? Hayır.. Zaten isteyen kamptan kaçıp teslim oluyor.. Kaçmayıpta kalan bütün terröristlerin yokedilmesi, DTP gibi siyasi kanatlarının da kapatılması gerekiyor.. PKKlı'yı kardeş görmek vatan hainliğidir bu arada haberin olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 oha yani TC tü kaka olmuş ne anlaşması ne ateşkesi neden bahsediyorsun devletler terör örgütleri ile masaya oturmaz anlaşma yapmaz yapan devlet kekodur ama TC yapmaz sözde yapılan ateşkesi de tanımaz gerekli gördüyse operasyon yapar bugüne kadar gördük ki yapılan tüm ateşkes safsataları örgütün toparlanabilmesi için zaman kazanmasına yönelik olmuştur! yürürlükte olan yasalar var isteyen gelir teslim olur kalmayı seçenin tek sonu var karatoprak kürt diye ya da konuşmasından dolayı değil de belki cahil diye dalga geçiliyordur? illa olayı ırklara bağlamayalım kökeni ne olursa olsun cahil insanlarla hep dalga geçilmiştir + ekonomik durum güneyde çok mu iyi? karadenizde çok mu iyi neden oralarda silahlı örgüt kurup artizlik yapılmıyor? tamam hadi hep beraber terörü bitirelim doğudaki sorunları çözelim ama tam olarak istenilen nedir? pkk yı bu kadar koruyorsunuz ama tam olarak şu şu şu yapılsa terör biter diye birşey söyleyemiyorsunuz aha ben yazıyorum o vaadedilmiş topraklar dedikleri yerleri bile versek silah bırakıp teslim olmazlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 ya kusura bakmayın ama sidik yarıştırır gibi tartışmayı sevmiyorum. ciddi ciddi yazsam dahi buradan birisinin görüşlerini değiştirebileceğime de inanmıyorum. dolayısı ile inandıklarımı yazıyorum ama çok bi eğleniyorum yazarken. dediklerim kendi görüşlerim ama üslûp feci geyik.. alınmayın hiç okey? gecenin bu saatinde ciddi ciddi cevap vermemi de bekleyemezsiniz sanırım. ciddi cevap istiyorsanız: "pkk eli kanlı bir terör örgütüdür ve yok edilmelidir" derim. yeterli zaten şimdi en sondakine en önce cevap verelim.. yeni sayfada olunca o kısmını görmek için sayfa çevrilmek zorunda kalmasın. denilmiş ki; said: dipnot: bu yazdıklarından sonra dasaa' nın mod olmasına neden hiç şaşırmadım acaba. benim mod olma sebebim amerikadır arkadaşlar! siyonist güçlerin bir oyunudur bu. moşe dayan zamanında bi antlaşma imzalamıştık biz. türkiyede internet altyapısında ben ve ssg beyin yıkayıp önemli bir rol üstlenecektik. sonra ssg'ye yürü ya ssg dediler. ben burda kaldım! not: yazdığının bööle parça pinçik yapılıp cevap verilmesinden çok hoşlanmıyorum. yazı anlamını yitiriyor biliyor musun? efenim öncelikle gençlerin dağa kaçırıldıkları kendileri tarafından söylenen bir şeydir. ve sanılanın aksine kuyruklu değildirler daha da ilginç olan ise suriye kökenli pkklıların bizim sınırlamızda (a long way away from home diyoruz biz usa'da) improvised explosive device (ied) hakkında da yardımcı olmalarıdır. ied nedir? uzaktan kumandalı mayın denilebilir.. ne işe yarar? misal, örnek veriyorum. 12 ağustos 2007'de siirt'te 11asker 2 kürt vatandaşımızın yaralanmasına sebep olmuştur. 1 haziran 2007'de şırnak'ta 2askerimizin "kardeşçe" cennete gitmesine sebep olmuştur. bi sürü olay daha var da bu ilginç biraz 11 ağustos 2007 hakkari'de binbaşı ve oğlunun canına kardeşçe kastetmek istemişlerdir.. adamın oğlu? hmm kesin faşisttir bu da yahu! yok o değil de bu suriyeliler bizimle savaşmıyor be hacı. ied falan savaş değil ki. delikanlı gibi çarpışacaksın göğüs göğüse. delikanlı işi değil bunların ki! bunların hepsi kardeşlik isteyen insanlar, sevgi dolular! canlarım! daha bi sürü olay var ama sıralamaya değmez inan. zaten yaralanmaların, ölümlerin, sakatlanmaların hepsi sevgi sarılmaları sonucu dalak patlaması ya da ne biliyim işte nefessiz kalma şeyleri.. kardeşçe! bi de şakacı bunlar yahu! canlarım benim.. Bakın deniliyor ki 99-06 arası ateşkes ilan edildi.pkk ile yapılmış bir ateşkes antlaşması var mıdır? pkk kimdir ki ateşkes imzalanır? yapılan olay dağılmış pkk'nın terör örgütü yuvalarını toparlayabilmek için süre kazanma politikası mıdır? daha açık yazalım: "hacı feci dağılmış durumdayız! kendi kendimize gelin güvey olalım da ateşkes ilan ettik diyelim. yiğitliğe de sürdürmemiş oluruz hem. soran olursa deriz, "biz ateşkes ilan ettik" ama sıl komik olan kısmı şimdi geliyor.. 99-06 arası ateşkes ilan etmiş pkk açıklama yapıyor, sene 2005! 99-06 arası! "eylemsizlik sürecine gireceğiz". yani eylem yok, kavga dövüş yok. yani ateşkes.. hem de 1aylık! hacı siz ateşi kesmemiş miydiniz? 99-06 arasında değil midir 2005senesi? 1aylık ateşkes ne demektir bu dönem içerisinde? allah allah, ancak kardeşçe bir şaka yaptıklarını düşünüyorum ben. gülmekten öldürecek bu çocuklar beni vallahi.. kürtler kardeşimizdir. ok, bunu söylemeye gerek bile yok ya. neyse. ama teröristler? teröristlerden bi türlü hoşlanamadım ben yahu,teröristlerden, seneler boyunca masum halkı katledip ona rağmen kardeşlikten bahsetmeleri iki yüzlü geliyor. biliyor musunuz? böyle hep elleri kanlı falan.. bebek katilleri.. ıygh! iğrenç.. adamların elinde sivil, silahsız, masum halkın kanı var yahu! bebekleri bile öldürmüş caniler bunlar. yok yok, kardeşim olarak adlandırmayı bırak, arkadaşım bile diyemem teröristler için.. midem kaldırmıyor bak, kaldırsa dükkan senin! yoksa imkan olsa, içim kaldırsa pkk ile birlikte el kaide'yi, eta'yı falan dost yaparım ha.. usame bin ladin'in sakallarından falan da öperim. o derece. ama olmuyor be.. katil dedinmi, terörist deninmi iğreniveriyorum yatmadan önce bi yemek yemeye gittim geldim, yazı geç çıktı biraz. ama olur o kadar. ayrıca en baş kısımda dediğim gibi yazı yüksek dozajlı geyik ve ironi içermektedir. gecenin bu vaktinde de daha fazlası olamazdı zaten. aslında bu konuya çok ciddi yazı yazmak bile bence gereksiz ciddi bir yorum istiyorsanız "pkk eli kanlı bir terör örgütüdür ve yok edilmelidir" demiştim yukarıda. o yeterli zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 yanii ne ateş kesii taşdelende karakolu 300 kişi basarken karakoldaki herkezi öldürürken istememiş ya pkk ateş kes ne zaman kafasına binse asker yok ateş kes tek taraflı ateş kes ilan ediyoruz, şimdi bu en son vurulan darbelerden sonrada bak gene ateş kes ilan ederler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 calimero said: dipnot: bu yazdıklarından sonra dasaa' nın mod olmasına neden hiç şaşırmadım acaba.8-) katılıyorum. dasaa kadar rasyonel ama aynı anda mizahi, mantıklı seviyeyi gram düşürmeyen ama çatır çatır alay edebilen üstüne üçlü salto atıp bide toeloop ekleyip şovunu bitiren tek pati daha bilmiyorum. her yazdığını açtığı her topiği sektirmeden okuyorum ve keyif alıyorum. bu yazdıklarından sonra da dasaa nın mod olmasına neden hiç şaşırmadım acaba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahmut tuncer Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 calimero said: yabancı ülkeye izinsiz girmek ve birkaç (uydurma) suçtan da askeri mahkemede yargılanıyorlar. ölmeleri gerekti, ölmediler, utanç verici bir durum... neresi uydurma pardon ama? o suçu işlediler mi işlemediler mi? o zaman şşş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Azmodai Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Calimero savunmalarina devam et, goz dolduruyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar