Aramis Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Turk ordusu icin avantaj olmucagi kesin. 3 aylik bir acemilikten sonra direk yolluyorlar doguya, ne yapabilecekler? Duzenli bir ordu ile girersek basarili olabiliriz yoksa er ile felan olucak is degil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ya hepimiz her konuda bilgiliyiz sınır nasıl korunur terorist nasıl avlanır ordu nasıl yetiştirilir hepimiz bu konularda uzmanız. yani..genelkurmay nasıl düşünemiyor , anlamıyor,gelse sorsalar oysa biz anlatıcaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 kurulduğundan beri kahvelerde kurtarılan bi ülkede yaşıyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 ahah elaidi çalıyorum bu vecizeni heryerde kullancam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Dünyanın en güçlü ordusuymuşuzda, şöyleymiş de böyleymişde.. Yahu biz vergimizi bu gençleri şehit görmeyemi veriyoruz. Artık ciddi profesyonel askerlik başlamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 21, 2007 profesyonel askerlik dediğiniz paralı asker flnmı oluyor? kübadan falan askermi getireceğiz? her türlü ölenler vatan evladı değilmi? profesyonel askerlik bu ülkeya yarar sağlıyacaksa-gereken şartlar oluşturulmuşsa-ihtiyaç varsa,getirilir değilmi? zaten son yıllarda bu konuda sınırlı çalışmalarda var. [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 03:02 tarihinde, DoGMeaT tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ordunun profesyonellesmesi gerekli bir seferberlik cagrisinda gene bi kac ay egitim gormus insanlarin savas alanina inmesine engel degil. ama universite okumus insanlara okuldan cikar cikmaz 1-2 sene gel sen boyle bi stress teste sokalim demelerine engel. ama issizlik konusuna deginmis biri, bu kadar issiz varken ordu profesyonellesirse amerikadaki durumla karsilasmamiz da zor degil. iraka giden askerlerin cogu universite parasi icin, aile gecindirmek icin, ev almak araba almak icin ordaydi. yoksa amerika askina da degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ya türkiyenin ihtiyacı o 2 aylık askerler değilde 14 aylık askerlerse? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Düşünüyorum düşünüyorum, bu işten pkk ve kürdistanın çıkarını göremiyorum. Yakın zamanda Amerikanın İrana salacağı ( Ki silahlarını epeydir veriyo) adamlar niye bir de Türkiye ile çatışmak istesin? Olsa olsa rusya-iran yahut avrupalı bazı organizasyonların planı olsa gerek diyorum. Türkiye içi provokatif grupların işi olduğuna ihtimal vermiyorum, vermek istemiyorum. Mahir Kaynak ne diyo bu hususlarda bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 yahu bulamayacak ne var işte topyekün savaşa çekip tarihi bir kayba uğratmak istiyorlar bizi. bu gidişle kamuoyu baskısıyla da öyle olacak büyük ihtimalle, çünkü belli ki bu dağ adamları kafalarına göre hareket etmiyor, arkalarında onlara sağlam istihbarat ve strateji veren biri var, bu durumda nokta atışıyla istediğimizi alabilmemiz oldukça zor, zaman geçtikçe toptan girip her deliği temizlemek dışında bir çaremiz kalmayacak. bu durumda da tarihin belki de en büyük zaiyatlarından birini veririz ki en çok korktuğum durum bu. ne olacak hiç bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 nası tarihi bir kayba uğratacaklar, adamlar daha yeni ülke kurmuş. oraya girdiğimiz anda hükümet de bize karşı tavır alırsa, suriye ve iran da ya yanımızda muhtemelen yanımızda olur biter giderler. İsrailden çok daha hassas bir durumda olan küçük bir yer yani. Ne yaptıklarına çok dikkat etmeleri lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 hayır işte öyle değil, ırakla savaşmaktan bahsetmiyorum tabii ki. pkkyı takip etmekten bahsediyorum, yani nokta atışıyla çözülemez, o dağlardaki mağaraları havadan ne kadar bombalarsan bombala bir sonuç elde edemezsin. karadan yürümek gerekir. bunun için de geniş birliklerle gidilir. önümüz de kış üstelik. o şartlarda gerilla askerleriyle çatışırsak ne olur düşünemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 yapılanı yanlış lanse etmek için güzel fırsat işte. bide soykırım çıkarırlar tatlı niyetine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 genelkurmay operasyonu ne zaman nasil ve hangi sartlarda yapicagini heralde bizden iyi biliyordur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 iyi hadi dağılın o zaman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Malesef gerçek şu pkk kim orda yaşayan kürtlerin sempatisini kazanmış bağımsızlık isteyen bir gruptur.Orada yaşayan kürtler neden sempati duyuyorlar ? Çünkü Türkiye orayı kalkındıramadı . Oradaki insanların ihtiyaçlarını karşılıyamadı. Elimizde topla tüfekle dolaşmak yerine insanların neden bizle savaştığını düşünelim [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 08:23 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ] [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 08:25 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 yoo gayet kalkındırdı gaptır şudur budur hemen olacak işler değil bunlar ama çok fazla yatırım yapıldı öte yandan pkklılar köylere öğretmen sokmayarak eğitimi engellediler oranın suyunu buranın elektriğini kestiler, çiftçiden haraç aldılar bıktırdılar.. daha önce de dediğim gibi özellikle orada yaşayan kürtler ateşlenmeye hazır yaş fitil gibi elbette sempati duyarlar cahil cühela kandırılmaya müsait bir topluluk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ayrıca herhangi birisi herhangi bir nedenden böyle iğrenç eylemlere katılıyor veya destek veriyorsa kimse kusra bakmasın ben hiçbir şey düşünmem elimde topla tüfekle dolaşırım.. ne demek ya. hangi sebepten dolayı türkiye'yle savaşabilirlermiş? hak mı vereceğiz bunlara bi de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Sen hayatında hiç doğuya gittin mi ? Yol yok yol yürümek için ne gapı mapı ,senin böyle düşünmen çok önemli değil de yıllarca devleti yönetenlerin seninle aynı ideolojide olmasının bedelini ödüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 ben yaşım itibariyle (daha üniversitede okumaktayım) gitme fırsatı bulmadım (fırsatım olsa gider miyim o ayrı konu) ama dedem orada yıllarca askerlik yaptı, annem o muhabbete yıllarca orada eğitim gördü falan filan, bilgim yok değil yani. sen ne bekliyorsun doğu için? bir istanbul olmasını mı? oraya bir ankara kurulmasını mı? o coğrafyaya nasıl bir yatırım yapılabilir ki tarımdan başka? vasıfsız insanlarla dolu bütün büyük şehirlere uzak ulaşım coğrafyası kötü, üstüne üstlük terör sorunu olan yere kim fabrika kurar kim sanayii yatırımı yapar? ne istiyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 said: Viktor 22 Ekim 2007, Pazartesi - 08:18 tarihinde demis ki: genelkurmay operasyonu ne zaman nasil ve hangi sartlarda yapicagini heralde bizden iyi biliyordur şimdi bu genel zihniyet hakkında bişiler söyliycem.bu tsk biz bilmeyiz tsk bilir tsk hep doğruyu yapar,tsk nın bi bildiği vardır anlayışı üzerine... kan uykussu adlı belgeseli çoğu kişi izlemiştir burda.nerdeyse her rütbeden asker,asker emeklisi pkk mücadelesi anlatmaya çalışıyolardı.bi tanesi söyle diyodu "bizdeki silahlar hem çok ağardı hem de en küçük bi tozda tutukluk yapıyodu karşımızdaki teröristler ise kalaşnikofla saldırıyolardı yağmur çamur hiç bizaman tutuklu yapmayan silahlarla" sonra erdal sarızeybek belegeselde şöyle diyo "bizde 89 mm manyeto ile çalışan roket atar var bu nedenle 3 mermiden 2 si patlamıyor pkk'da ise rpg var, tek parça, dışardan mermi veriliyor, tetiği çektiğinde patlıyor. askerlerimiz 1 tane atasıya onlar 10 tane atıyorlar" şimdi çok afedersiniz her şeyi doğru yapan tskmız askerin 10 yaşında bi çocuğun bile kolaylıkla anlıyabilceği bişeyi anlayamıyo muydu? sonra bütçeden tsk'ya ayrılan paralar bu dağlarda işlevlerliği olmayan bu silahlar alınsın,askerimiz terörist karşısında savunmasız bırakılsın diyemi ayrılıyodu?bu para terörristle çarpışan askerin muhimmatına ayrılmısyosa neye harcanıyo?ambarlarda yatan tanklara mı?ozman burda yanlışlık yok mudur?bu mudur bizim yüksek teknolojili ordumuz sonra yazık değil midir orda elinde dağda yarı işler bi silahla terörist karşısında dikilen o askerlerimize bu kadr koaly mıdır insanları ölüme göndermek? sonra son gelişen olayda iki tabur arasında askeri muhimmat taşınması vs tek bağlantı bi köprüyle sağlanıyor.inanılmaz stratejik önemi olan bir köprü herşeyden önce o coğrafya için ve teröristler kolaylıkla geliyolar köprüyü havaya ucuruyyolar ve bi komando taburu yardım alamaz hale getiriyolar.ya llah aşkına bırakın gerçek bi orduyu red alert oynayan 15 yaşındaki çocuk oyunda yapmıyor bunları adam bu köptüyü yıkarsa ben tamemen savunmasız kalırım diye düşünebiliyo.komik yani sadece. binlerce örneği var bunların türk milleti olarak her zaman askerimiz el üstünde tutmuşuzdur nitekim şuanda bu topraklarda hür T.C vatandaşı olarak yaşıyosak bu bu askerin,bu halkın sayesindedir. demek istediğim tskyı bu halkın zihninde kutsal yapan yapan o elinde yarı çalışır silahla terörist karşısına çıkan askerdir ankarada oturupta dağda neler olduğunudan haberi olmayan yüksek rütbeliler değil.1993 senesinde 33 asker öldürülüyor bütün türkiye ayağa kalkıyor sonra genelkurmay başkanı doğan güreş yeni bi komutan göndermek zorunda kalıyo ancak belgelselde söylendiği gibi tayini yapılcak 80 küsür tuğ generalden kimse gönderilemiyor ağustos ayında terfi ve tayinelrin yapılcak olması gibi bahaneler(!) öne sürülüyor. ve aynı dönem bir çok karakıol basılıyor 33 günde 40 küsür şehit veriliyor.tamamen terkedilmiş bi doğu anadolu söz konusu yani. sonra bölegeye öğretmenler doktorlar gderken bu yüksek rütbeli askerlerin gitmeme gibi hakları var mıdır sözde işelri karşılığında yüksek düzeyde maaş alan ve işi zaten bu olan insanların ankarada oturmaya hakları var mıdır?ve ondan sonra en acıtan şeyde onlar bizim için zor şartlarda öldü diye cenaze törenleride yas tutup atıp tutmak... oyuzden kimse tsk'nın elinden gelenin en iyisini yaptığını falan söylemesin kimse burda. tsk'nın yegane görevi türkiyenin iç ve dış güvenliğini sağlamak.başka hiç bi görevi yok olamaz zaten.ama bizm tskmız dağda birsürü şehit verirken biz tsk tek görevi olan türkiyenin iç ve dış güvenliğini sağlamak dışında kendine edindiği siyasi misyonuyla ve daha bir çok şeyle uğraşmakta. şimdi bu kurum sana ayrılan bukadar imkan bukadar para bu kadar asker sevgisiyle dolu bi halk varken şurda 100-150 terörstin karakolunu basmasına izin veriyosa işini doğru yapmıyo demektir. oyuzden en çok tv de "bi çocuğum olsun oda tsk'ya feda" diyen annelere üzülüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 . [ Mesaj 22 Ekim 2007, Pazartesi - 10:10 tarihinde, Razien tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 o da ayrı bi konu tabi burda kürt sorunun burda ortaya çıkış nedenlerini konuşmaya çalışsak kimse içinden çıkamaz.nitekim soyal,ekonomik,kültürel bir çok nedeni var bunun.gerçi bi sorunun çözümünde en akılcı yöntem ortaya çıkış nedenlerini araştırıp ortaya çıkarılması ver tartışılasıdır ancak o evre çoktan geçildi kürt sorununda ve ne yazıkki bu konuda şuanda o noktaya bi gerii dönüş söz konusu olamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Kimsenin itiraf etmek istemediği bir gerçek ama hükümetlerimiz yıllarca doğuya yatırım yapmanın gerek siyasi gerek iktisadi anlamda karsız olduğunu düşündüler. Hatta Kimsenin itiraf etmek istemediği bir gerçek ama galiba bu yerler nasıl olsa birgün elden gidecek mantığı ile hareket ettiler. Zaten Doğu anadolunun bir Sovyet saldırısını sünger gibi emeceği farz ediliyordu TSK tarafındanda. Yani Ordu Doğuyu değil doğu orduyu koruyacaktı. Sonra terör başlayınca rant kapısı doğdu. Teröre karşı önlem deyip teşvik yasaları çıkarttılar. Bazı uyanıklar teşvik kredilerini alıp fabrikanın temelini attıkları gibi tüydüler. GAP desen ayrı bir yalan. GAP'ın enerji kısımlarına büyük yatırım yapıldı ama tarım sulama projeleri yarım kaldı. Mesela Urfa tünelleri (dünyanın alanında en büyüğü) yapıldı ama toplanan suyu tarlara dağıtacak projeler 15 senedir bitirilemedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2007 said: fedaykin, 21 Ekim 2007, Pazar - 22:36 tarihinde demis ki: Kürt ayrılıkçılar, teröristler, peşmergelr vs. tarafında esas kabul gören ve kullanılan harita aşağıdakidir. Bu haritadaki topraklar hangi yıllarda Kürtlere aitmiş bilen var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar