Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Winamp'ta en iyi media library kullanımı

Brigand

Öne çıkan mesajlar

Eveeet arkadaşlar;

Şimdi kendimden örnek vereyim, 110gb müziğim var. Müziklerim
E:Metal, E:Rock, E:Türkçe klasörleri içinde,
örneğin: E:MetalOpeth2003 - Damnation şeklinde.

Dizinleme sistemimi bütün gruplar için yaptım çok güzel oldu.

Fakat Winamp Media Library'de hepsinin düzenli olarak gözükmesi için mp3lerin hepsinde tagların tam olarak konmuş olması gerekiyor.

Binlerce mp3'e de tag koymayla uğraşılamayacağına göre, Winamp Media Library için müzikler en iyi nasıl düzenlenebilir?

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 11:10 tarihinde, Brigand tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

MP3Tag diye bi program vardı, adı üstünde mp3 taglerini düzenlemek için kullanılıyodu. Onu kullanarak en azından şarkıların sanatçı isimlerini düzeltebilirsin. Öyle oldu mu daha rahat olur.
Ayrıca sort işlemleri media library'nin alt kısmındaki Manage Playlist'ten yapılıyo.
Sosyal ağlarda paylaş

winamp'ın kendi "auto tagger"ı var. biraz önce test ettim, animatrix sountrack'i güzelcenek tag'ledi.

mp3'lerini tag'ledikten sonra media library, gruplamak için çok güzel bir filter sistemi dahi koymuş zaten..

edit: bir de media library'deki tüm içeriği sürükle bırak ile playlist'e taşıyabiliyorsun.

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 12:27 tarihinde, Ractamainus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet tag programları bende de var çok hızlı ve rahat programlar ama onbinlerce mp3 var yüzlerce albüm var yani çok çok zamanımı alır. Benim bütün arşivim
sanatçıyıl - albüm şeklinde. Bu klasör şekline göre media library'e koyamaz mıyım? Tagları kullanmadan?

Bu Preferences > Local Media > Watch Folders altında watch edilecek folderlar konuluyor. Onların ayarlarında var artist/album/title şeklinde watch et diye. 3 klasör koydum metal rock ve türkçe klasörlerini. rescan dedim ama media librarye eklemedi, tabi önce bi clear media library dedim taratmadan önce.
Sosyal ağlarda paylaş

library de sıralamayı artist albüm ya da yıl şeklinde yapsan olmuyor mu?

edit: library'e sağ tıklayınca new smart view var. ordan yeni bi library görünümü yapabilirsin. istediğin şekilde olur sanırım böyle?

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 13:15 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

otomatik klasöre mi eklesin O.o zaten klasörde değil mi mp3lerin?

bu işin en güzeli, en başta bilgisayara attığın her mp3 ü dizenleyeecksin. ben fazla artmadan düzenledim bayağı. rahatım.
bir de mp3tag için (ya da o tarz programlar için) şöyle bişe var, mesela bi tuşla şarkının adını tag olarak geçiriyo, ya da artist ya da her ikisini.. bu şekilde de fazla uğraşmazsınız sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

heaaa,
tüm şarkıları birden kontrol edipi taglayamıyor yani...

edit: yapıyormuş lan :D bi tane yaparken uyarı verdi istersen böyle yap diye. içimi okudu şerefsiz :D

edit 2: türkçe şarkılarda başarısız

[ Mesaj 21 Ekim 2007, Pazar - 16:28 tarihinde, oper tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...