Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Haydi canlarım ciğerlerim

circirbocugu

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar ödevim var.Hem sizlerin görüşününü alıcam hemde kendim birşeyler katıcam.Yan gelip yatıcam sanmayın yani:).Herneyse sorular şöyle.Cevaplarınızı bekliyorum...

1. İşletim sistemleri hakkında aşağıdaki konularda bilgi toplayınız.

 Hangi bilgisayar türlerinde hangi işletim sistemleri kullanılmaktadır?
 Siz hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Bu sisteme ilişkin kişisel görüşleriniz nelerdir?
 Windows işletim sistemi ne zaman ortaya çıkmıştır ve nasıl bir gelişim göstermiştir?
 Açık kaynak kodlu yazılım ne demektir? Kimler tarafından nasıl kullanılmaktadır?
 Pardus nedir? Kim tarafından hazırlanmıştır? Nerelerde kullanılmaktadır? Özellikleri nelerdir?
 Linux nedir? Kim tarafından hazırlanmıştır? Nerelerde kullanılmaktadır? Özellikleri nelerdir?
 Unix işletim sisteminin tarihsel gelişimini ve özelliklerini, bu sistemde kullanılan kabuk yapılarını araştırınız ve anlatınız.

2. İnternet ortamından Linux ile Microsoft işletim sistemlerinin güçlü ve zayıf yanlarına ilişkin makale, haber, görüş vb. bilgilere ulaşarak bu konuda bir fikir yazısı hazırlayınız.
Sosyal ağlarda paylaş

çok fazla detaylı cevaplıyamıyacağım, linüx ağırlıklı sormuş, benim ilgi alanım değil.

1-
- en yaygın bilgisayarlar laptop ve desktop (dizüstü ve masaüstü) pc'lerde windows ve linux kullanılıyor. macintoshlarda apple'ın kendi operating system'i yani macos kullanılıyor. unix var, onu bilmem ama bankalarda ve büyük şirketlerde kullanıldığı söyleniyor. os/2 vardı bir ara ama unutulup gidildi.
- windows kullanıyorum. oyunlar hep win32 uygulamaları olduğu için bunu kullanmakta mecbur kalıyorum. linux gibi daha stabil bir işletim sistemine geçmek isterdim. windows çok problemli.
- valla ms-dos ile başladığını biliyorum da, tarihleri felan ezberlemedim. kaynak sitelerden bu bilgilere ulaşabilirsin.
- açık kaynak kodlu yazılım, o yazılımın hazırlanması sırasında kullanılan kodların özgür bir şekilde dağıtılması demektir. açık kaynak kodlu yazılım, en çok o yazılımı geliştirmek isteyen kullanıcıların işine yarar.
- Pardus, Tübitak tarafından hazırlanmış bir linux türüdür.
- linux, linux'tür işte, bedavadır, farklı sürümleri vardır, kullanıcılar geliştirir, açık kaynaktır. öyle işte.
- ohoo. üç kitaplık konu yazılır bunun üstüne be.

2-
linux açık kaynaktır, kullanıcılar tarafından geliştirebilinir. windows kapalı kaynak kodludur. parayla çalışan geliştiricilerin yenilik çıkarması beklenir. linux, stabildir, güvenilirdir. windows bozulmaya çok müsaittir. oyunlar hep windows için yapılır, linux için yapılan oyun çok azdır.

ehehehe baktım da, klasik birinci sınıf bilgisayar soruları olmuş bunlar.
üniversiteye yeni girdin, di mi? hehehe.
bu soruları bile yapamıyorsan işin zor diyim :P

bir de www.wikipedia.org sitesinden linux, unix ve windows hakkında her bilgiye ulaşman mümkün.
makaleler yazıyor, ayrıca yardımcı olacak sitelere link konuluyor.

edit: pardur yazmışım, pardus olcak o, düzeltiyim, düzelttim. pardur diye birşey olur mu, typo yapmayın evladım, ayıp.

[ Mesaj 20 Ekim 2007, Cumartesi - 00:42 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...