Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 oha, 2 gün yürüyüp nasıl kırık oldugunu anca farkedebildi. pes doğrusu :)
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 yeter be kardeşim özel hayat kalmadı
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 vallahi ben de anlamadım topallıyodum meğersem kırıkmış doktor da korku dolu bi bakış attı zaten önceki hıyar doktor da ayağın filmini çektirmemişti yok bişey diye alçı çıksın onla ilgilencem.
Cons Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 abi bizde eve ekmek götürüyoruz kusaa bakma :(
Osso Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 bnm apandisit dayansaydı 1 hafta daha drag yapardık tekerlekli sandalyeler ile.
Angelotti Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 şu an babam izmire gidiyo motorla motorcu arkadaşlarınla. neden izmir'e gidiyosun dediğimde " yolları dümdüz" diyor. Afferim ona..
hoccemama Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 hocam çok geçmiş olsun sen 50 km/h ile kaza yaptım demişsin motor dağılmış resmen galiba hyosunglar dandik neden dersen bi kaç tanıdık 50 60 km/h hızla kaza yaptı hatta bi tanıdık kaldırma girmişti ama motorda sadece çizikler oluştu kırılan dökülen bi yer yoktu neyse aklıma geldi yazim dedim tekrardan çok geçmiş olsun
Tyrael Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 öncelikle büyük geçmiş olsun.abi hani o çarpışma testlerinde yamulan arabalar var ya, onlarda 70le vuruo o duvara hyosung un dandikliği felan deil. Motor ciddi bi iştir, nereye gidiosan tam takım kaliteli kıyafetini giyiceksin.2 dk lık yeri yok bunun, 2dklıksa yürüyelim lütfen. Bende kaza yaptm motorla, %90 benm hatam. K.köy tarafı sahil yolunda, ç.havuzlarda bi mobilyacı gece 3te yolun en sağ şeridinin ortasına, koyu yeşil park edilmez levhası koymuş. Ben ve arkadaşımda koruyucu hiç bir malzeme yoktu, üstelik ben lenslerimi takmamıştm, 15senelik yamaha mint scooterımla ortadan girdim tabelaya devirdim geçtim derken lastik yamuldu arkadaşıma bişi olacak korkusuyla o anda ayaımı yere koyup düşmemeye çalıştım gayri ihtiyari ve menisküs ile çapraz yan bağlarımda yırtık oluşturdum. Hala biniorm motora(bizimksi haşat oldu tabi) ama önlemimi alıp kurallara uyarak. en temel kurallar kıyafetini giymek, çevrene ve yoluna sürekli dikkat etmek(tel kullanmamak-müzik dinlememek) ve sennde bi araç olduunu unutmamak. Motor trafiği rahatlatır, ama aralardan kaçarak deil, daha az yer kapladığı için park sorunu olmadıı için. Bunlara dikkat ettikten sonra, türkiyede olduumuz için yolların durumuna, şöförlere dua etmekten başka yapabileceimiz bişi yok. ama bi kaza yapıldı die diğer herkesin tutkularını etkilemek yanlış, risksiz bi yaşam çok sıkıcı olabilir sanırım.
Ferrero Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 geçmiş olsun. Binicen harley e giricen bi klübe ordu gibi gezicen bak önüne kırıyolarmı.
Sargon Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 @toggie, yunanistandir kesin, burda her gun 3-4 ayri kaza goruyorum motorlarla alakali. kolunu veya bacagini kaybetmis yada baska kalici sakatliklari olan cok kisi var motor yuzunden, yinede sag kalmayi basarmis sansli kesimdeler. 2 ay once arkadasim ufak bir kaza gecirdi, kask takmadigi icin yuzunun sag tarafi elmacik kemigide iceri girmek uzere dagildi, sag koluna platin takildi kiriklardan dolayi, sag bacagida dis fircasi seklini aldi, en dip noktalara kadar ulasanlardan. 4 gun oncede komsum kaza gecirdi, kask ve diger gerekli olan korumalara karsi hala yogun bakimda ve pek fazla umut yok. trafik kulturu ve suruculerin bir birine saygi duydugu bir yer olmasina ragmen, malesef motor en kucuk hatanizda sansliysaniz sizi uzucektir, degilseniz sizi sevenleri...
Necro Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 geçmiş olsun ama kask falan yokmuş yani suç sizde birazda gibi yani? öyle düşündüm ama öyledir kask falan
_LURTZ_ Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 tr'de koruyucu bişeyler olmadan motora binmek çok sakat olay ya.Hani illa bi arabaya falan da çarpmak şart değil kaza için. Bi arkadaşım bomboş yolda kaza geçirmişti mesela. Denizin kenarından geçen bi yol,adamın teki de olta atmış denize yolun diğer tarafından.Misina yolun 1, 1.5 metre üstünden geçiyo,bizim arkadaş gecenin yol boş diye basıyo,gecenin bi yarısı,çarpıyo misinaya.Yanağı falan dağıldı,Ameliyat ettiler görünüşü çok kötü olduğu için ama pek bi işe yaramadı
Narstil Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Öncelikle geçmiş olsun 1) İşallah kask ve koruyucu kıyafetlerin vardır üstünde senin ve arkadasının yoksa bu sizin hatanız 30 lada gitseniz olmak zorunlu bunların 2) Koruyucu kasta olsa düsünce boyon kırılabiliyo 3) Motor kullanların çoğu genelde kendini yolda giden herhangi bir tasıt gibi görmektense aradan sıvısabilcegi bi varlık gibi görüyo ve çok kötü kullanıyolar yolda giderken 2 araba örgenin biri sagda biri solda aralarında az mesafe var gecmek icin çaprazlamasına bu iki aracın arasından geçip sol serit geçmeye kalıyoki burda soldaki arabayı tehtit altına sokuyo nası bi tehtti fren yazpmazsa kıcından motorcuyu ucurarak katil olma tehitidi bunları cok gördüm yada serif ten gitmek yerine 2 araba arasında cambazlık edenler böleleri daha motor aldıkca bu işin hakkını vererek kullananlar çok daha dikkat etmeliler trafikte cünkü genel yargıdır motorcuların trafigi tehtit ettigidir
Suark Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 her gordugumde akil kari degilmis gibi geliyo. super zevklı olmalı ama hep aklıma fsm koprusunden cıkısta ben sol serıtteyken 130la gıdıyoken bana makas atan ve gectıkten sonra farkettıgım motor gelıyor. hani esse şerit değiştirecek olsam gitti adam, okadar hızlılarki ne gozukuyorlar ne farkedılıyorlar.
Qui Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 1 yıldır ortopedi ve travmatoloji acilinde çalışan bir insan olarak neler gördüğümü, nelere müdahele ettiğimi hayal bile edemezsiniz. Motorsiklet hayatta bana ölümün en kötü şey olmadığını gösteren yegane alettir. Yurdum yollarında motorsikletlere ayrılmış şeritler, katı trafik kuralları, ve benzeri kurallar yerleşmedikçe kullanmayın, kullandırtmayın.
fedaykin Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 20, 2007 Öncelikle geçmiş olsun ve arkadaşına acil şifalar dilerim. Bu güne kadar dağcılık yaptım, risk arttığı anda durduğum için hiç ciddi bir tehlike atlatmadım. Halen dalıyorum onda da en büyük tehlikeyi Saros'dan dönerken araba ile yaptığımız kazada atlattım. Kısaca doğa sporlarında riski siz çok ciddi oranda düşürüp arttırabilirsiniz. Motorlu taşıtla trafikde iken ise durum biraz değişir. Doğa sporlarında riskin belki yüzde doksanı size bağlı iken motor sporlarında bu oran 70'e iner. Şimdi yüzde otuzluk diğer şöförlerin ve yolun durumu ile ilgili bir şey yapamaz isek de kalan 70'i düşürmek aslında çok da zor değil. 1-) Eğer motosiklete üstünüzde en az 3-4 milyarlık korumalar olmadan biniyorsanız o zaman bir şeyler eksik ve ameliyat masrafı olarak 30-40 milyarı vermeyi göze alıyorsunuz demektir. 2-) Hysoung gibi fren yapamayan motor alıyorsanız riski ciddi oranda arttırıyorsunuz demektir. 3-) Alkollü olarak trafiğe çıkıyorsanız (motor kullanırken 1 saat önce içilen 1 bira bile alkollüsünüz demektir) riski katlarsınız. 4-) Bütün trafiği süzmüyorsanız (3-4 araba ön dahil), öndeki arabanın tam ortasından gidiyorsanız (sol teker izinden gidilir) riski yine katlıyorsunuz demektir. 5-) Yeterli eğitim almadı iseniz (trafik kursundan bahsetmiyorum) riski ciddi oranda arttırırsınız. 6-) Gördüğünüz en son nokta sizin durabileceğiniz mesafeden daha yakın ise hızlı gidiyorsunuz ve risk alıyorsunuz demektir. Bu maddeler uzatılabilir ama olay esas olarak sizde bitiyor. Mesela benim bir arkadaşım (yıllardır motor eğitimi verir, 2teker dergisinde yazarlık ve test pilotluğu yapıyor) 2 motor giderlerken 3 hafta önce boğaz köprüsü yolunda yere dökülen mazot dolayısı ile birlikte düşmüşler. 70-80 ile düşmelerine rağmen hemen hiç hasar almamışlar. Diğer vatandaş da hiç sorun yok iken arkadaşımın bileği çatlamış durumda, onun sebebi de bütün giysisi iyi iken o sefer eldiven olarak kross eldivenlerini giymiş. Kısaca en zayıf yeriniz yaralanacağınız yerdir. Onun dışında tam koruma olduğundan o hızda yerde metrelerce sürüklenme ve takla atmalarına rağmen ciddi hiç bir hasar almamışlar.
toggie Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 bahsettiğim video buydu, geç oldu biraz ama. sargon geçmiş olsun bu arada, umarım kurtulmustur arkadasın. http://www.youtube.com/watch?v=_jrSUN44n-U
Eternalus Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 içimdeki tüm motosiklet aşkını bitirdi bu topik.
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Arkadaşım kurtuldu ama 6 ay tedavi görcek ilaç kullanıyo alkol yorulmak kafaya darbe almak sinirlenmek hepsi yasak...Benim de ayağım kırık kollarım sargıda okula gidemiyorum spora gidemiyorum şimdi dışarı çıktım 1 saat biyerde oturduk geldik yorgunluktan ölüyorum tek ayakla yürümek zor...Hayatım alt üst oldu kısacası ama iyi bi ders oldu bana
Dynun Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Ben 60km max hızla gidip elektrikle şarj ettiklerimizden istiyorum. tın tın
Misafir Guest Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 26, 2007 Ayrıca devlet hastanesinden başka şansı olmayanlara allahtan sabır diliyorum.Kazadan sonra devlet hastanesine kaldırdılar bizi hatırlamıyoruz tabi seçme şansımız olmadı aynı gün içinde ikimizi de taburcu ettiler benim açık yaralarıma iki ilaç sürüp sarmadan bıraktılar bi de o gün polis adli tıp gezdim ayağımda baya ağrı vardı seke seke gezdim yine de ondan sonra aynı akşam arkadaşım evde kusmaya başladı ailesi özel hastaneye götürdü beyin kanaması olduğu ve devlette çekilen rontgenlerde çıplak gözle görülebildiği ortaya çıktı 1 hafta hastanede yattı ameliyat riski vardı sora ilaça döndü..Ben de ayağımdaki ağrı şikayetiyle özel hastanedeki doktora göründüm görünmekle kalmadım kırık olduğu ortaya çıktı ve alçıya alındı adam bu insanlara inanamıyorum sizin ikinizi nası bu şekilde bıraktılar bunlara doktor demeye dilim varmıyor dedi gerçekten de haklı.
Stream Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Aynı tipte bir kaza benimde başıma geldi. Bebek-Ortaköy istikametinde suzuki gsx-r1000 im ile 50-60 km hızla gidiyordum ki normalde zaten dokunduğunda 100 yapan bir motor. Neden o hızlarda gidiyordum bilmiyorum bile. Herneyse sağ şeritten yavaş yavaş boğazı izleyerek gidiyorken sol şeritte toyota marka bir arabayı yaklaşık 10 km hız farkıyla yavaş yavaş geçiyordum. Tam arka kapı hizasına geldiğimde (genelde korna basarım arabaların tam kıçına geldiğimde kör noktadan dolayı ki o zamanda basmıştım) adam birden fren basıp sağ şeride geçti. 1km boyunca önümüzde hiç bir araba veya canlı yoktu fakat nedense adam FRENE basarak sağ şeride önüme kırdı. Nerdeyse kurtarıyordum. Son anda ön tekerlek arabanın arka tamponuna değdi ve bütün dengem kayboldu. Yaklaşık bi 5-6 metre yuvarlandım yerde. Durduğum gibi ayağa kalktım baktım ki adam çekmiş arabayı sağa. Hızlı adımlarla yanına doğru giderken adam arabadan inip "Ne biçim motor kullanıyorsun sen be" demez mi. Valla o an öldüresim geldi o herifi. Kaskımı çıkardığım gibi yapıştırdım adamın suratına kaskı. Arabadada karısı ve küçük bir kız çocuğu var. Hemen orda bulunan bir otobüs durağından millet fırlayıp ayırdılar bizi vede adam hemen arabaya binip bastı gitti. Bir çizik bile almadan kurtuldum kazadan. Ama motorda 12 milyarda hasar çıktı (50-60km hızla giderken yapılan kazada). Hurdaya çıkardık motoru.
Dela Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 27, 2007 dun ethemefendiden caddeye inerken arkamda 2 motorcu onlarin arkasinda 2 motorcu daha vardi. ikisi burger king ve baska bi yemek yerinin motoru, sagimdan ve solumdan gectiler, ikisini de gormedim. kasklari yoktu, ve sagdan gecen 2 kisiydi. herhangi bir sinyal vs yoktu. kazalardaki motorcularin cogunlugu boyle hiyarlar zaten. diger 2si de bi hareketler yapip gecip gittiler ondan sonra, cok uzun degil omurleri.
Öne çıkan mesajlar