Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Evet yeteri kadar meşgul değilmişim gibi birde işyerine ufak bi nano akvaryum kurmaya karar verdim. İlk olarak boyuttan emin olamadım çünkü min bakım isteyecek ama max keyif verecek bişiler lazımdı. Tecrübe olarak yaklaşık 4 senedir hatta daha uzundur evimde büyük boyutta bi akvaryumum mevcut o yüzden çok zorlanacağımı sanmıyorum. Yaklaşık 35lt'lik bir akvaryum aldım. (uyduruk ama idare eder aydınlatma amatürü ile) 1 adet aquaclear şelale filtre 1 adet sera mini ısıtıcı 1 adet tuz ölçer 3x1.300kd'lık sear tuz paketleri 4 torba kırık mercan 40 litre damacana su. 1 Adet elektronik termometre ( bu hediye idi o yüzden aldım yoksa pek gerekli değil) 1 adet rio nano skimmer (henüz kargoda) Herşeyi temizliyip mercan kırığını zemine yerleştirdim. Üzerine tuz ekleyip su ile doldurdum, ısıtıcıyı ve filtreyi açıp yaklaşık 1 hafta ile 3 hafta arası olacak döngü işlemine başladım. An itibari ile görüntümüz budur. Hafif bir tuz fırtınası yaşıyorum 3-4 saate cam gibi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 ne işmiş abicim seninki. çırak olarak al beni sana gold kasayım wow'da ehueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AutolycuS Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 balık olarak ne düşünüyorsun? hamsi mi :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Öncelikle mercan ve karidesle başlayıp sonra karidesleri gözden çıkararak müren veya aslan balığına dönücem galiba ama daha var bunlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mADmaXimus Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Ankara karides tava bulusmasi o zmn? :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Hehehe çaycı çocukta hamsi siparişi verdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Evet yeni su pompam ve 3 adet mini canlı kayamı ekledim ve çevirme işlemine devam ediyoruz. Biraz daha doldu akvaryumum [ Mesaj 17 Ekim 2007, Çarşamba - 18:37 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 aslan baligi intaar eder yalniz o kadarcik akvaryum icinde, hamsi bile yasayamaz. sen en iyisi orda en fazla deniz yildizi falan besle abso yoksa ofisinde ucan baliklar olucak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2007 motorda hata etmişsin bence dış filtreli motorlardan almanı tavsiye ederdim bide grolüx florasan kullan balıkları falan capcanlı gösterir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dela Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 deniz baligini ufak akvaryuma koyma diyorum ben gene. tek goz hanede 12 cocuklu aile hayati yasamaya benzer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 abi nemo filan al iste, ne ugrasiyosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 off canım midye dolma çekti lannnn kaç aydır yemiyorum allah kismsenin başına vermesin olum gurbet ayrı bi olay Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Evet efendim sabah sabah temiz olmuş akvaryumum ve koyduğum kayalarda meğersem canlılar varmış onları görebildim biraz önce :9 Temiz akvaryum Bu da canlı kayamdaki ilk canlım :) ama muhtemelen ölecek döngü aşamasında. Yeşil yeşil canlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Abso sen bu işi biliyorsun. +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Biraz daha araştırınca onların yeni canlı değil eskiden kalan canlıların iskeleti olduğunu gördüm. Demekki kayanın içinde bir yerde bir parçası kalmış olabilir ve tekrar canlanabilir :) Neyse döngü devam ediyor, birazdan gidip esas aydınlatmaları ve belki biraz daha canlı kaya alıcam veya evden kendi kayamdan getiricem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 tasvip etmediğimiz bi davranış deniz akvaryumları. kınıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 acaip istiyorumda alamadim bi. kopek var devirir diye korkuyorum hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 senin it senden benden çok laf anlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zegna Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 koku olayi nasil bunlarda? salona koysak mesela koku yaparmi. ne biliyim eskiden vardi bi normal akvaryumum ama koku yapiodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Enyalios Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 zegna bence hiç bulaşma =) temizliği falan acayip zor heleki kumsa gerçi yeni dış tanklı motorlar süper 6 aya yakın değişmiyorsun suyunu falan cam gibi yapıyor sürekli çok güzel bir uğraş ama sıkıntı yaratıyor =) kokuda pek yapmaz suyu temiz olduktan sonra odan biraz nemlenir o kadar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 18, 2007 Temiz kavaryum koku yapmıyor hatta evi nemlendiriyor güzel oluyor. Köpek devirmesi konusuna gelince eve kurmayı düşündüğün boyutla alakalı benim evdeki 300lt yani köpek değil ben bile istesem kıpırdatamamki benim deniz akvaryumu olarak ufak boyut sayılıyor. Ama bakımı çok zaman alıyor hakkını vereyim dersen ve pahalı bir uğraş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Abso abi kişisel olarak algılama ama; evet hiç bir zaman dokunup sevemeyeceğim ve bana hiçbir şekilde ufakta bir faydası dokunamayacak canlılar için o kadar yüksek meblalar ödemek bana biraz saçma geliyor. tabi bu iş göz zevkine bağlı fakat ben yinede pek tasvip etmiyorum. elbette zengin olursam birgün hobi olarak ilgilenme şansım olabilir; çünkü zengin olduğum sıra o parayı balıklara harcamak koymaz :) kısacası şahsi görüşüm bir balığa 200$'dan başlayan ücretler ödeyeceksem, eminimki bir kez daha oturup düşünmem gerekir. çünkü o 200$ bazıları için cok zor kazanılan bir para. uğraş güzel birşey tabi, bakmak, eglenmek. iş güzel ama gereksiz işte. beah uzattım cok pis. ps: balık düşmanı değilim, balıkları severim ve çok pis yerim. ne demişler? denizden babam çıksa yerim. [ Mesaj 19 Ekim 2007, Cuma - 06:15 tarihinde, Mayhem tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Dediğin gibi keyif meselesi tamamen yani sevmeden yapılmayacak bir iş. Yukarda da belirttim ucuz bir hobi değil. Ayrıca insan sadece ellediği şeyleri sevecek diye bir kural yok yanibazı şeyler göze hitap edebilir. Bu arada yeni lamba sistemim geldi :) [ Mesaj 19 Ekim 2007, Cuma - 13:56 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2007 balık olup dalasım geldi valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar