Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

maksimum 10 yaşında olabilecek çocukların sigara içmesi ve gaspçılık yapması olayı

Lethious

Öne çıkan mesajlar

başlık yeterince açıklıyor sanırım.

istanbul il sınırları içinde yürürken çok sık karşılaşır oldum yanıma maksimum 10 yaşında olabilecek çocukların gelip "para var mı?" diye sormalarına.

dün tepe nautilus'un orada da 9-10 yaşlarında iki çocuk sigara içiyordu.

neler oluyor böyle diye düşünmeden edemedim. ben +18 olmamama rağmen, biz sokakta top falan oynardık, taso kekerdik falan.

içim acıdı resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

Çözüm bulunma ihtimali çok az bence. Napacaklar ki. Tüm çocukların ağzını koklayıp sen içiyorsun sen içmiyorsun mu yapacaklar. Hepsini rehabilitasyon merkezine falan gönderseler var mı o kadar yer. Var mı imkan. İpin ucu kaçtı bene. Yakalanması çok çok zor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yenisi ya nerde yaşıyorsunuz siz? Ben 10 yaşındayken de vardı o çocuklar, torunum 10 yaşındayken de olacaklar. Her aile sizinkiyle aynı bilince ve maddi imkanlara sahip değil. Bir çocuğun ayakta durmak için hemen büyümek ve sert olmak zorunda kaldığı bir yerde başka türlü yetişmesini bekleyemezsiniz. Toplumun kanayan yarası işte o çocuklar. Kurtlar vadisinden sonra ortaya çıkmadılar, o mantığı zaten bu çocuklar besledi. Ama boşverin siz kaçın dışarıya. Iyy pisler bide zaten aynı havayı solumak bile istemem sigara içiyo bide.

Biz ne son temiz nesiliz ne de değişen bişey var. Siz yeni dikkat fark etmişsiniz. Gerçi o da iyi, bakıp görmeyen umursamayan hiç fark etmeyen de var.

edit : ne esirgeme kurumu ne de yardım kuruluşları bi yerden sonra müdahele edemezler. Yılanın başını ezmek için sosyal adaletin sağlanması lazım. Eh öyle bişey de mümkün görünmüyor

[ Mesaj 12 Ekim 2007, Cuma - 22:38 tarihinde, axedice tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Hep vardı. Ben ilkokulda okurken de potansiyele sahip olanlar vardı ve şimdi hepsi pisikopat diye geziniyorlar.

Olay o değil aslında. Asıl nokta son zamanlarda böyle şeylerin doruğa çıkması.

O potansiyele sahip dediğim kişiler de sigara içiyolardı 10 yaşında. Ama gizli gizli, dip köşe biyerde yapıyorlardı. Şimdi meydanda.
Sosyal ağlarda paylaş

7-8 sene önce 14 15 tane ufak çocuk bana saldırmıştı. Zıplayıp kafama falan vuruyorlar falan. Bıçak mıçak çekerler diye dönüp karşılık vermedim sadece yürüdüm. hırlsandılar birde bişey olmuyo lan ayıya deyip deyip tekme falan atmaya başladılar ben yavaşlamadım bile çocuklar 50 metre sonra pes ettiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Baltazar'ın haklı olduğu bir nokta var ki herkes bizim gibi nispeten daha iyi şartlarda yetişmiyor. Benim büyüdüğüm mahallede de dayılar vardı takılan, ki hala da takılırlar.
Ben o adamların ne ağzından küfür çıktığını duymuşumdur (bilirsiniz, bizim küfürlü konuşmamız geyik kategorisine sokulabilir ama o bahsettiğimiz çocuklarınkisi mide kaldırır, o hesap) ne de sigara içtiklerini görmüşümdür. İçiyor olsalar bile küçüklerin yanında göstere göstere içmiyorlardı belki de, bilmiyorum. Bir kısmı okumadı falan ama çoğu da okudu, hiç bir şey olamayanlar bile en azından efendi adamlar oldular.
Ama herkesin çevresi böyle değil işte, herkesin karakteri de farklı tabi. Kimi grup etkisi almaya daha müsait, kimi değil.
Sosyal adaletsizlik sürdüğü sürece bu çocuklar her zaman olacak, bu çocuklar büyüyecek, saçma sapan şeyler yapacaklar, biz de kaçacağız ilk fırsatta yurtdışına.
Memleketini çok seven, benim de bu ülkeye faydam dokunsun isteyen babam bile bana bir gün gelip oğlum yurtdışına çıkma fırsatın olursa durma diyebilecek utanarak ta olsa.
Bu süreç böyle ne yazık ki. Ve utanıyorum bunu söylemekten, ama fırsatım çıkarsa giderim ben de yani. Kalıcı mı olur bilinmez, ama gidebildiğim noktada da durmam yani. İçim rahat sokakta gezebildiğim bir yer istiyorum. İstanbul'da yıllarca yaşadıktan sonra açıkçası ki hala burada yaşıyorum maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...