Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warlock?Lich king?

The_Guardian

Öne çıkan mesajlar

Beyler dusunuyorum da Warlock nedemek?
Yani bir buyucu kismida bunlar insanmi?Yoksa baska bisiymi.
Lich King olayina gelince en iyi buyuculermi lich oluyor yoksa lich mi doguluyor[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :
bi garip hissediyorum walla kendimi
ne hayvani cazibem warmış yauw

turk frp yazarlarinin birle$tigi dunya
Hic bitmeyen Efsaneler (burasi)
(olurya bir aksilik olmadi burasi)
Grim Fandango Turkish Fan Club
Kilicim ve ben ve kullanim
Sosyal ağlarda paylaş

Warlock :
By definition, to call someone a warlock
implies the use of evil powers, worship of demons
and devils, and a sinister malevolent streak in which
one could slaughter a baby, it's mother, and the
warlock's own child without batting an eye.
A warlock is a spellcaster who has pledged
allegiance to a powerful devil or demon, and offered
something in return for powerful granted abilities.
Often, the warlock will perform the entities dirty
work. Despite common stereotypes, warlocks can be
either male or female.
As a spellcasting class, barbarians, fighters,
rangers, and monks have little use for taking the
Warlock Prestige Class. Clerics and bards are usually
too involved in physical activities to take the warlock
class, though a few have been known to pop up.
Sorcerers, Wizards, and Witches benefit more than
any other class. As paladins represent the opposite of
a warlock in nearly every fashion, from skills of focus
to alignment, paladins obviously may not become
warlocks.
Hit Die: d4
Requirements
Alignment: Any non-good
Spellcasting: A warlock must be able to cast
a minimum of 4th level spells. The Warlock must
also research a spell that will summon a demon or
devil.
Knowledge: Demonology; 10 ranks
Dark Dealings: A warlock must make a deal
with some kind of lower power to begin advancing as
a warlock. These dealings can involve anything from
the retrieval of any powerful artifacts the demon or
devil desires, murdering ones wife and child simply
for the demons pleasure, or the all too familiar selling
of the warlocks soul. These decisions are usually best
left to the GM. Often however, the lower power will
try and trick the warlock into granting an eternity of
servitude in exchange for his powers.
The Dark Dealings are NOT one time only.
Whenever the demon so desires, they may call upon
the warlock for their services. Often, the first of the
dark dealings is greatest in price, but is never the last.
Sometimes, the warlock may be conjured to random
places at the demon's whim. A warlock's debt to the
demon is never paid in full.
Also, the demon may choose to take away
the warlock's power at any time. If this occurs, the
warlock retains the base attack bonus, saving throws,
and spellcasting abilities gained as a warlock, but
none of granted powers. If the demon is ever
destroyed, the warlock loses all power except for
those listed above. In this instance, the GM may
choose to have one of the demon's superiors claim
ownership of the warlock.[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır

[Bu mesaj hired_gun tarafından 17 October 2003 13:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

genel olarak doğru olmakla beraber biraz clueless bi yaklaşım. warlockları demonologist(CE demonlarla uğraşan), diablolist(LE devillarla ilgilenen) ve direk ilişkide oldukları varlığın hizmetindeki thrallar olarak ayırmak mümkün.

ha bi de lich sormuşsun. şindi undead olayı, direk negatif bazı enerjilerle ilgili olduğu için son derece evil olarak kabul ediliyo. dolayısıyla sırf kendi bencil ölümsüzlük hırsı için evreni büyük miktarda negatif enerjiyle ve dolayısıyla büyük miktarda kötülükle dolduranlar da pek taktir edilmiyolar kendine good diyen arkadaşlar arasında. zaten insanı insan yapan öğelerden yoksun bi şekilde sonsuz bi yaşam da iyi niyetli büyücülerin işine gelir bişey diil. sonuçta lich denen meret son derece evil oluyo... genelde... bikaç istisnası var bunun da herşeyde olduğu gibi. iyi olup da korunması gereken bişeyi korumak için liche dönüşen guardian tadında lichler var. insanlara arch-lich, elf olanlara da baelnorn deniyo. özellikle baelnorn, FR'da myth drannor harabeleri yakınlarında karşılaşılabilen bi mahluk. ama dünya işleriyle uğraşmıyolar bunlar. ayrıca güçleri de evil lichlerden biraz daha farklı oluyo...
[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?

[Bu mesaj Grudge tarafından 17 October 2003 13:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hired_gun/. Cok saol aydinlattin resmen beni
lakin nerden buldun bu yaziyi,

Bunun disinda ben seyi anlamadim,
Bu warlocklar bir demon la anlasabilirler fln da
lower power dan kasit ne
Eger Demon larsa onlar lower power mi?
eger onlar bile lower power sa Higher powerlar nedir?(tanrilar fln herhal)
Bu arada grudge sende saol. Sonunda Lich in ne oldugunu (frpde) adam gibi anladim(biraz fikrim var)Saolun ikinizde
[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :

[Bu mesaj The_Guardian tarafından 17 October 2003 18:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sindi the great wheel'de yani d&d kozmolojisinde, outer planeler yani tanrıların ve diğer güçlü varlıkların yaşadıkları yerler, alignmentlerine göre lower planeler ve upper planeler olarak adlandırılıyolar. bu toplucana "fiend" olarak anılan yaratıklar da lower planelerde bulunuyolar. upper planelerde ise celestial yaratıklar, archonlar, aasimonlar ve benzeri meleksi şeyler yaşıyolar.[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir büyücü özel bir büyü töreniyle kendini lichleştirebilir. Bazen çok güçlü ve iradeli wizardlar öldükten sonra lich olur. Planescapede yüksek level necromancerlar ölünce lich olarak dirilemezler onun yerine cadaver olurlar. Atrıca suel lichler vardır, bunlar büyücünün ruhunun canlı humanoidleri posess ederek maddesel şekil kazanmasıdır her level atlamada vücut değiştirmelidirler. Çok aşırı durunlarda çok güçlü ve imanı yerinde bir good priest archlich olabilir, bunlarda negatif enerji yoktur iyi tanrıların tanrısal gücüyle "yaşarlar", hiç bir zaman demilich olmazlar yeniden ölene kadar iyiliğe hizmet ederler.

Bir de sorum var: Vinas Solamnus kitabında imparatoriçe bir demiliche (caitiff) emir veriyordu ve caitiff emri yerine getiriyordu. Böyle bir büyü kural kitaplarında var mı?[hline]Tomorrow will take us away,Far from
home and no one will ever know our
names... But the Bard Songs will remain

BLİND GUARDİAN- Bard's Song
:rock:
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırladığım kadarıyla kadın lich'in soustonelarının(adının bu olduğundan emin değilim) yerini bulmuşt lichde o yüzden itaat etmek zorundaydı.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

şimdiye kadar oyunlarda gördüğüm warlock, karşıdaki rakibi öldürmek için herşeyi yapan, bir orduyla savaşa giren kişiler idi.
Ha yukarda d20 sistemine göre demonsummoner gibi birşey tasvir edilmiş.
Genelde warlockları demon summon eden, fireball atan bir yandan da kılıçla önündekileri kesen biri olarak gördüm..
Sosyal ağlarda paylaş

militant wizard :
description : the militant qizard is skilled in both magical and military arts ,making him an extremely formidable opponent ........(2. ed wizards handbooktan )
[hline]
spellsword (also spellaxe or spellspear) :
the dream of melding magic and wapon play is fullfilled in the person of spellsword.A student of both arcane rituals and martila techniques , the spelsword gradually learns to cast spells in armor with less chance of failure. moreover she can cast spells through her weapon , .....(3.ed A Guidebook to Wizards & Sorcererstan)
[hline]
yannış bilion muş[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Sosyal ağlarda paylaş

said:
axedice, 17 October 2003 19:57 tarihinde demiş ki:
Hatırladığım kadarıyla kadın lich'in soustonelarının(adının bu olduğundan emin değilim) yerini bulmuşt lichde o yüzden itaat etmek zorundaydı.

oha abi 8'ini de mi?[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Sosyal ağlarda paylaş

5 tane varmış sadece. Yazıyım orayı:
... bu kutunun içinde caitiff in sarayın çevresine sakladığı beş ruh cevherinin parçaları vardı... onları parçalamış ve parçaları da kutunun içinde muhafaza etmişti...

Sonra hatun kutuyu sallayıp caitiff i yeniden oluşturuyor. Yakmış kemiklerini, sonra parçalayıp bi kasenin içinde saklamış. Canı istediğinde uyandırıp emir veriyor. DL nin lichleri bile ezik oluyo:)

edit: bide bonecrusher doğru demiş warlock hakkında, spell sword militant wizard ne alaka anlamadım?[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .

[Bu mesaj axedice tarafından 17 October 2003 21:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Yani Warlocklari bir nevi Buyu yapabilen (buyuk buyuler) bir Asssasin olarak gorebilirmiyiz.
Cnku benimde aklimda hep bir Warlock ordulara karsi girisen ve kilic salliyan bir tip olmustur hep.
(isimden eblli diyip te taslamaniza dayanabilirsem)
isimden belli
*kaskini giyer*[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :

Sosyal ağlarda paylaş

yani bi nevi savaşın kilit adamı oluyo bu War Locklar ? :-p

Toril'de warlock adının Larloch isimli bi lichin adının bozulması ile üretildiği iddiasını belirtmek isterim...
[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?

[Bu mesaj Grudge tarafından 18 October 2003 11:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

assassin nerden çıktı anlamadım..
assassin katildir adamı yalnız başına yakalar ve öldürür.
ayrıca sen warlocka savaşçı demişsin. Oysa assassin tam tersine yalnız takılır..

Warlock, sırf TSR Frp'si bazında konuşmassak, yaptığını gördüğüm bir kaç şey..
1- Önce demon summon eder yollar.
2- Fireball, Meteor Swarm gibi direct damage büyülerle düşmanı öldürmeye çalışır.
3- Bu şeyler karşıdaki yaratığı öldürmesse, son çare olarak asasına veya kılıcına sarılır..

Ha, TSR onu sırf demon summoner prestige class haline sokmuşsa, bilemiycem..[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 18 October 2003 17:03 tarihinde demiş ki:
assassin nerden çıktı anlamadım..
assassin katildir adamı yalnız başına yakalar ve öldürür.
ayrıca sen warlocka savaşçı demişsin. Oysa assassin tam tersine yalnız takılır..

Warlock, sırf TSR Frp'si bazında konuşmassak, yaptığını gördüğüm bir kaç şey..
1- Önce demon summon eder yollar.
2- Fireball, Meteor Swarm gibi direct damage büyülerle düşmanı öldürmeye çalışır.
3- Bu şeyler karşıdaki yaratığı öldürmesse, son çare olarak asasına veya kılıcına sarılır..

Ha, TSR onu sırf demon summoner prestige class haline sokmuşsa, bilemiycem..[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?

Nerden ciktisi bir kac mesaj evvel birini oldurmek icin ordunun bile onune gecebilir demislerdide,
Yani Assasin de bir cok risk i alarak kurbaninin yanina gider ve ole oldurur.
Yani aslinda bakarsaniz biraz dikkatle.
Assasinle Warlock arasinda bir cok benzerlik gorebilirsiniz.
Ama ayni mantikla Bir Sorcerer la Wizard arasindada benzerlik gorurusunuz.
Sonucta ikiside buyu yapiyo
Lakin birinin kudreti kendi kanindan geliyor(yani ejderha kanina sahip biri) digeri ise ogrene ogrene gelistiriyor.fln.
Bakinca ben bir cok benzerlik buldum, o yuzden.[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :

Sosyal ağlarda paylaş

iyide birini oldurmek icin elinden geleni ardina koymayan her class'i assassin'e benzetirsek isimiz var
zaten warlock'un birini oldurmek icin ordunun bile onune gecmesi olayi kisiligine bakar, warlocklar boledir diye bi kural oldugunu sanmiyorum
olsa bile assassin'e benzedigini gostermez
assassin ordunun karsisina cikip birini oldurmeye calismazki
genelde isi zaten stealthle yaklasip bogazini kesmek falan filandir
stealthide ordunun arasindan gecip birini oldurup ordanda kacmayi planliyosa ben ona assassin degil gerizekali derim :)

senin mantiginla rangerlar assassin..[hline]

//EDIT:
hatta simdi dusundum, cevap vermem bile sacma olmus
okadar alakasizlar yani

[Bu mesaj AssassiN tarafından 18 October 2003 19:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi zaten ben warlock un ne oldugunu anlamadim, o yuzden sordum size nedir ne degildir diye.
Lakin saolun sonucta anladim(insallah)
Da warlocklardan da iyi assasin cikar dimi,:D[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :

Sosyal ağlarda paylaş

assassinlerin işi, kalesindeki generali öldürmektir..
Belki sokakta dolaşırken öldürür, belki seferden önceki gece, çadırında... Ama herkesin birbirine girdiği koca savaşlarda assassinlerin girip generale saldırcağını sanmıyorum. Zaten assassin'lere bakarsak, adamların işi gizlenmek üstüne..
Yoksa bir hızlı bir fighter yolla o öldürsün..

Ha assassin sırf general öldürmez, yanlış anlıyan felan olur..

Ben warlocklar, "ordunun önüne geçer, adam kılıçla dalar bir yandan büyü atar" demek istemedim..
Orduyla birlikte gider, arkadan direct damage büyüleriyle destekler. Eğer yakınına yaratık gelirse, veya yaratığa saldırması gerekiyorsa, son çare olarak silahına sarılır dedim..
En azından benim şimdiye kadar gördüğüm warlock tipi bu..[hline]Yiyemedikten sonra araba ne işe yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

Warlock dan iyi assassin çıkmaz:) Çünkü adamlar karizmayı sarsmaz öyle yok saklanayım yok hedefimi öldürüp paramı kazanayım. Bozar Warlocku. Nedir warlock, demonlarla anlaşmış (grudge örnek olsun diye vermiş demonologist i falan, bi bakıma 3e deki karşılıkları diye yoksa illa öyle olmaları gerekmez) büyü gücünü onlardan alan, gerekire kılıcına davranan corrupt kişi. Assassin corrupt değil evil sadece. Bide assassinden general olmaz ama warlocktan olur.[hline]There is a void in my chest where I once had a heart, and from this emptiness springs all the sufferings in the Multiverse . . .
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gaz olmayin biliyorum ben assasin in katil oldugunu stealth istedigini fln.
Lakin ben bir katil olsam zaten Dogrudan buyu yapabilecek olsam orduyuda tanimam onume gelenide tanimam manyak katil olurum,[hline]Infernal_Reborn, 07 October 2003 17:28 tarihinde demiş ki :

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...