Masteis Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 (benzer konuyu öncedende açmıştım sanırım emin değilim bulamadım, tam emin olayım dedim) Şimdi sorun şu, bize en son haziranda elektrik faturası geldi 0 YTL idi. Sorduk cevap olarak "5 YTL'den az gelen faturalar 0YTL olarak gelir, diğer ki aya eklenir fiyat" dendi. Haziran ayı 0 YTL geldi fakat bir daha hiç fatura gelmedi. Normalde 2-3 ay elektrik faturası ödenmediğinde elektrik kesilir mühür vurulur. Fakat hazirandan sonra bize hiç bir şekilde fatura teslim edilmedi. Gidipte sorulmaya üşenildi(üşengeçliğin cezası ağır ödenecek belli). Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül ayı hiç bir şekilde fatura ödenmedi üstüne haziran ayından sonra ki ayların faturası elimize gelmedi. Elektrikler hala kesilmemiş(şuan evde değilim bilmiyorum, orda kalan arkadaş söyledi hala fatura gelmedi diye ki ben eylülde ordan ayrıldım eylüle kadar hiç fatura gelmedi). Şimdi korkumuz şu, öyle yada böyle bir arıza sonucu yada bir neden sonucu bu olay "Kaçak Elektrik" kullanımına düşebilirmiş ve cezası çok fazlaymış YTL olarak. Şimdi bu bizim suçumuz değil fakat bir nebzede bizim üşengeçliğimiz. Bize böyle böyle fatura gelmiyorda diyebilirdik. Fakat eve ne biri geldi fatura için nede mühür basmak için. Su faturası için ayağımıza kadar geliyorlar sayaçtan fatura kesmek için. Fakat elektrik için kimsenin geldiği yok(yani normaldede gelmiyor fakat kapatmak için gelen bile yok aylardır ödenmiyor, ödeyemiyorum fatura yok. Aptallığımıza gidip durumuda bildirmiyoruz. Şimdi tecrübeli varsa bu konularda :P Bu durum sonucunda neler olabilir? Hani kısa zamanda biri gelip elektriği keserse faturaları ödemediniz böyle böyle faiziyle şu kadar YTL borcunuz var öderseniz açılır derse iyi haber. Ama iyi halt yemişsiniz bildirmemişsiniz, NA böylede kaçak elektrik cezası yediniz geçmiş olsunuz derlerse kötü haber olur. Yarın bi soruşturmaya çıkıcaz(bugün çıkamıyoruz ablamda gelcek çünkü o biliyor). Gene bi sorayım dedim, neden böyledir? Sonucunda kötü birşey çıkabilir mi?
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Saat okunmamışsa okunmamıştır, kesmedikleri faturanın cezası olmaz, TEDAŞ gelip kontrol etmemişse bu kendilerinin sorunudur, elektriği kesmek gibi bir hakları yoktur. Civardaki evlere, komşu dairelere sorun bence, eğer onlara geliyorlar da size gelmiyorlarsa bir dahaki gelişlerinde yakalayıp kendi saatinizi okutun. Onlara da gelmiyorlarsa TEDAŞ'a mahallenizin elektrik sayaçlarının okunmadığına dair bilgi verin. Ha ne olur, birkaç ayın faturasını toplu halde ödersiniz, o kadar. Ama eğer fatura kesilmişse, fakat size ulaşmamışsa, işte o durum kritik, o zaman başınıza çeşitli sıkıntılar gelebilir. Son kesilen faturaya ait bilgiler TEDAŞ'ta mevcuttur. En son hangi ayda kesildiğini ve diğer bilgileri öğrenebilirsiniz.
eldar Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Yok canım kaçak elektirik cezası gelmez. Tahminen faturalar bir şekilde ulaşmamıştır size onların hatası yüzünden ama yine de gecikme faizi bindirirlerse ödemek zorunda kalırsınız, o yüzden gidip faturayı soruşturmakta yarar var. Bir ihtimalde sayaç bozulmuş olabilir, eğer fatura gelmiyor diye arasanız ortaya çıkar gerçekten bozuksa; siz bozmadığınız için de kaçak elektirik cezası söz konusu olmaz ama yine faiz ödersiniz gibime geliyor. [ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 12:05 tarihinde, eldar tarafından güncellenmiştir ]
Zopik Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 said: Saat okunmamışsa okunmamıştır, kesmedikleri faturanın cezası olmaz Öyle bi keserlerki ... İki sene fatura gelmedi, elektriği de kesmediler, sonra bir gün kapı çaldı "biz geldiiiiiik" edasıyla. Bilmem kaç milyar borç çıkardılar. Zar zor kaldırttık o faizi.
Valeron Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Vallahi yalan soylemiyeyim de bir kac yerden duydugum kadariyla $oyle bi olay oluyormu$ ; bazen 2-3 sefer fatura gondermiyorlar bunu bidahaki aylara aktariyolar veya $ole bu ay 5 ytl geldiyse ikinci ay 50 ytl gelebiliyor yani ilk ay 5 den cok daha fazla kullaniyosun ama 5 geliyor digeri atiyor .. Kasitli yapiliyor,faiz i$lemesi icin.Ama gunahada girmeyelim emin degilim :: ) insanlardan duydugum bu
sg-1 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2007 @Zopik, şöyle bir mantıkla hareket ederlerse "sayacınızın mütemadiyen kontrolünden siz sorumlusunuz", işte o zaman faiz uygulamaya kalkışabilirler ki, haksız bir durum olur. Nitekim siz de kaldırtabilmişsiniz faizi. Sayacın okunmasından TEDAŞ sorumludur, yetkili gelip bakmazsa, fatura kesmezse, siz gidip kafanıza göre elektrik parası ödeyemezsiniz, sistemde borcunuz yok görünür. Ancak ve ancak yetkilinin kestiği faturaya göre ödeme yapabilirsiniz.
Öne çıkan mesajlar