Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Japonca Kursu

Necro

Öne çıkan mesajlar

Epeydir japonca öğrenmek istiyorum izlediğim animeleri kendi dilinde anlamak daha güzel olur sanırım. istanbul'da japonca kursu veren bir çok yer var ama sizlerede sorayım dedim belki aranızda bu kurslarda eğitim görmüş olanınız vardır

Japon Kültür merkezi varmış taksim sanırım uygun da burası birde kadıköy sağlık ve eğitim vakfı nın kursları varmış nasıldır bunlar? bu arada istanbul'da tömer in yeri var mı?

ps : arama yaptım.

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 23:52 tarihinde, Necro tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Medikasev'in kursu da Kadıköy Boğa'ya gelmeden biraz aşağıda. Arkadaşla kurs baktığımız zamanlarda 3 isim vardı aklımızda, Japon kültür, medikasev ve tömer. Tömer'i bulamadık, medikasev bize daha yakın olduğu için uygun geldi medikasev'e gittik Japon kültür yerine.
Hepsiyle teker teker konuş bence. Hangisi aklına yatarsa ona gidersin.
Yalnız şöyle söyliyim, medikasev aşırı esnek, kursları sana uydurabiliyo istediğin şekilde değiştiriyosun. Ama Japon kültüre üniversite vs yüzünden şu şu zamana alalım dediimizde "öyle olmaz, 1. kura 5. ayından devam edersiniz mecburen" dediler. Artık tipimizi mi beğenmedi nolduysa, Japon kültürdeki konuştuğumuz eleman son derece kendini beğenmiş, karşısındaki umrunda olmayan pislik bi herifin tekiydi.

edit: Ha bu arada oranın yabancısı olanlar için, Japon kültür Taksim'de Fransız konsolosluğunun hemen arkasındaki sokakta. Dolmuşların falan parkettiği ufak bi sokak olarak da tarif edilebilir.

[ Mesaj 11 Ekim 2007, Perşembe - 00:57 tarihinde, Kojiroh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
fizban said:

up.
istanbulda önerisi olan var midir ? haftaici aksam saatleri icin.
japon kultur'un sayfasi acilmiyor, tomer'e yapilan yorumlar ekside icler acisi, medikasev'in sitesi de guven vermedi..

Ben bir yil gittim ama dershanem ile cakisinca saatleri birakmak zorunda kaldim siteyi bilmiyorum gerce evet biraz garip bi siteleri var ama gittigim surece epey ilgilenmislerdi.
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:

evet taksmde var ve istanbulda tektir çünkü bütün japonca cı rehberleri orası yetiştirir.

edik:sırf anime için mi japonca öğreneceksin?(laf sokmak değil sadece merak)

Evet, bu rehberlerin arasında benim gibi 5 yıl Japon Dili ve Eğitimi bölümünü okumuş olan yoktur. Hatta sırf bu sene 8 tane bölüm mezunu arkadaş İzmir'den kokart'da almadı::o This is Matrix(:P)

Japonca güzel dildir. Zevklidir, eğlencelidir. Tadından yenmez.

Japon Kültür hakkında güzel şeyler duydum bende. Ama sonuçta herşey sende bitiyor abi.

Görüşmeye gittiğinde sor. JLPT(Japanese Language Proficiency Test?)'in hangi seviyelerine kadar eğitim veriyorlarmış. Bu Japonca'nın Toefl'ı gibi birşey. 4 seviye'den oluşur. 4 en düşük 1 en yüksek. Senin ilk amacın 3. seviye'ye ulaşmak. Ordan da 2. seviyeyi almak olmalı.

Zaten bol bol anime izlediğin için kulağın alışık olcaktır. Telafuz da da sorun çekmezsin. Ayrıca kelime haznen hızlı genişler.

Edik: Bir de şu Viktor'un attığı 'Japonca Küfür' linkinin olayı nedir yaws. Her yerde görüyorum, bir türlü çözemedim. Adamın küfür filan ettiği yok yani. Ne ayak?
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiye'deki Japonca öğretmenlerinin JLPT seviyesi kaç oluyo ki? Bizim Japonca hocaları bize hep JLPT 1. seviye sınavını geçenler aşmış insanlardır hatta Japonlar bile o sınavı geçmekte zorlanır derlerdi. Biri zaten Japon'du, öbürü de JLPT 2'yi almış zamanında.
Ne bilim, normal biri için 2. seviye biraz yüksek diil mi? Gerçi 3. seviye de biraz düşük gibi duruyo "Japonca biliyorum" diyebilmek için, sonuçta 300 tane mi ne kanji biliyodun sanırım, çok fazla değil. Ama, yine de 2. seviye fazla yüksek geldi bana :p

Ben Medikasev'e gittim okuldan bi arkadaşla. İlk başta 3 kişiydik toplam, sonra 4. bi arkadaş eklendi. Sonra o 3'lüden biri işi için bıraktı kursu. Bi süre sonra da öbür arkadaş Japonya'ya yüksek lisans yapmaya gitti, kaldık 2 kişi. 2-3 kur falan öyle devam ettik. En son gittiğimde de bi arkadaş daha gelmişti, ama o da askerdi, sürekli önemli işleri oluyodu kursu aksatıyodu. Sonra da bizim okulda sınavlar falan çıktı ortaya, bi de JLPT sınavı yaklaşıyodu, bıraktık kursu.
Medikasev en azından Japonca konusunda çok profesyonel diilmiş gibi geldi bana. Tamam bi şeyler öğretiyo, gittik JLPT'yi aldık, hatta önümüzdeki sene JLPT 3'ü alacaz vakit bulabilirsek. Ama, öyle işte. İstediğimiz gibi yönlendiriyoduk ilk başlarda, şu gün sınav var ders olmasın şu gün yapalım falan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

JLPT 1'i zaten bizim mezunların çoğu alamıyor. Ben 4. sınıftayken bütün Türkiye'de sadece 1 kişi almıştı. Ama 2 ile 1 arasında büyük bir seviye farkı var. Ayrıca 3 ile 2 arasında da seviye farkı çok.

Benim size önercem seviye JLPT3 ile 2 arasında bir yer. İllaki 2'yi almak zorunda değilsiniz. 2'yi almadan da anime izleyebilirsiniz gayet. Sonuçta JLPT dediğin de Kanji-Kelime bilgisi, Okuma-Anlama gibi anime izlemek ile pek fazla alakası olmayan bölümler de var.

Ama başlamışken JLPT2'ye kadar ulaşırsanız çok iyi olur. Zaten kursun JLPT3 seviyesinden sonra performans seviyesi biraz düşecektir. Temeliniz oturacağı için kendi kendinizi geliştirme fırsatlarınız artar. Biraz özveri gösterir ve planlı olursanız kendinizi çok güzel geliştirebilirsiniz.

Ama JLPT3'ü kesinlikle almanız gerek. Sadece Anime izlemek için değil, japonca ile ilgili herşey için JLPT3 bence bir şart.
Sosyal ağlarda paylaş

JLPT 3'ü zaten mutlaka almak istiyorum. Çünkü sınavlar yüzünden yetiştirememiştik, 3'e yakın bi seviyedeyken, elimiz boş dönmeyelim garanti olsun diye 4'ü aldık.
Şu an elimde belge olmasına rağmen açıkçası "Japonca biliyorum" diyemiyorum pek, çünkü Japonca hakkında biraz bilgisi olan biri bilir ki 4. seviyenin hiçbi olayı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...