Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni hard disk takılması ve yavaşlık sorunu

barbu

Öne çıkan mesajlar

geçen gün 320 gb samsung sata 2 16mb chache harddisk aldım. eskisi 40gb birşeydi.

kasamın içi feci şekilde kablo dolu, karışık . mecburen ramleri çıkarttım harddiski sökebilmek için. sonra yeni hard diski taktım. ramleri takmayı unuttktan sonra hatayı anladm taktım filan..neyse farkettim anormal detaya inmişim kısa keseyim...

pc yeni hard diski taktıktan sonra anormal kasmaya başladı..örnek vermek gerekirse. 1gb ram amd 3000+ 2.gz islemci fln var ama bırakın oyunu pc de 2 tane explorer acıp dosyanın icine bakarken bile kasıyor. butun grafikler , ses kapalı durumda w3 kasıyor. sorunu bulamadım bi türlü..ramler i ilk taktıktan sonra sanırım temassızlık mı oldu ne olduysa artık görmedi...pc acılmamıstı ama simdi bakıyorum ramleri 1gb olarak goruyo. ( ztn 1 gb).

sata 2 hard disk ama sata 1 gozuktu anakart yuzunden (sorunun bundan olacagını sanmıyorum). ramler de gene temassızlık olsa gormezdi ilk seferki gibi..e peki nedir bu kasmanın sebebi.

ciddi sinir oldum. az buz kasmıyor cunku..

bu arada virüs filan yoktur. yeni xp kurdum. üstüne hemen kaspersky yukledim.

çok detaya girmişim ama belki benim aklıma gelmeyen bir sebep sizin aklınıza gelebilir diye yazdım.

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 02:18 tarihinde, barbu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

driverlerin dogru yuklu?
ekran kartın saglam? fanı da sogutuyor?
anakart guncellemen varsa onu yaptın?
ramlerı tekrar cıkar temızle tak. ( baatıl ınanc)
HDD ıle ılgılı kabloları tekrar kontrol et

gerısını ustalarımız halletsn benden bukadar
bendede sorun wardı farkettımkı ekran kartımın fanı yalan olmus
Sosyal ağlarda paylaş

Valla nasıl bakılıyor bilmiyorum ama aynı sorun bende de vardı.. Power supply yetmiyordu benim kasaya, sonra felaket kasılmalar başladı, şu an desktop bilgisayarın yanına koyduğum laptopla bağlanıyorum :/

Harddiske bir haller oldu açılmıyor bilgisayar.. Benim makina gibi patlamasın sonra dikkat et
Sosyal ağlarda paylaş

hmm. 1 tane hdd var su an zaten. jumper ayarlamadım ama slave de duruyo.. icinden jumper cıkmadı ztn. acılırken sata 1.5 olarak gozukuo hızı ( sata 1 yani ) .

ben eski hdd nin 40 pin kablosunu diğer dvd - writer a takmıştım . şimdi söktüm. aynı 40 pin kabloyu 2 dvd writer a paylaştırdım ( ewt sapıtmıs durumdayım napcamı sasırdım ) . bir de ramlerin slotlarını değiştirdim.

sanki biraz daha hızlı gibi. daha kasmadı inşallah düzelmiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

ewt eski ide. ama zaten o takılı değildi.

ama son yaptığım değişiklikler sonrası kasma sorunu düzeldi. ya 40 pin kabloyu paylaştırdığımdan anakartın diğer 40 pin slotu boşa çıkıp bilmediğim sebeplerden dolayı kastırma gitti :mal:

yada ram slotunu değiştirmemle alakalı bir şeydi.

bilemicem nese duzeldi mutluyum lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...