barbu Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 geçen gün 320 gb samsung sata 2 16mb chache harddisk aldım. eskisi 40gb birşeydi. kasamın içi feci şekilde kablo dolu, karışık . mecburen ramleri çıkarttım harddiski sökebilmek için. sonra yeni hard diski taktım. ramleri takmayı unuttktan sonra hatayı anladm taktım filan..neyse farkettim anormal detaya inmişim kısa keseyim... pc yeni hard diski taktıktan sonra anormal kasmaya başladı..örnek vermek gerekirse. 1gb ram amd 3000+ 2.gz islemci fln var ama bırakın oyunu pc de 2 tane explorer acıp dosyanın icine bakarken bile kasıyor. butun grafikler , ses kapalı durumda w3 kasıyor. sorunu bulamadım bi türlü..ramler i ilk taktıktan sonra sanırım temassızlık mı oldu ne olduysa artık görmedi...pc acılmamıstı ama simdi bakıyorum ramleri 1gb olarak goruyo. ( ztn 1 gb). sata 2 hard disk ama sata 1 gozuktu anakart yuzunden (sorunun bundan olacagını sanmıyorum). ramler de gene temassızlık olsa gormezdi ilk seferki gibi..e peki nedir bu kasmanın sebebi. ciddi sinir oldum. az buz kasmıyor cunku.. bu arada virüs filan yoktur. yeni xp kurdum. üstüne hemen kaspersky yukledim. çok detaya girmişim ama belki benim aklıma gelmeyen bir sebep sizin aklınıza gelebilir diye yazdım. [ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 02:18 tarihinde, barbu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mike Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 driverlerin dogru yuklu? ekran kartın saglam? fanı da sogutuyor? anakart guncellemen varsa onu yaptın? ramlerı tekrar cıkar temızle tak. ( baatıl ınanc) HDD ıle ılgılı kabloları tekrar kontrol et gerısını ustalarımız halletsn benden bukadar bendede sorun wardı farkettımkı ekran kartımın fanı yalan olmus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 hemen bi disk birleştirme patlat hatta kurtarma disketi tak chkdsk yap düzelmezse şerefsizim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 ewt fanlar düzgün calısıyo. hard disk zaten yeni. yani direk 0 dan kurulmuş hdd. ramleri temizledim hdd yi deişirken. kıl etti. düzelmiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Supply tam yetiyor dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 valla iste onu bilemiyorum. nası öğrenebilirim tam olarak? sorun ondan kaynaklanıyo olabilir. 2 dvd writer da var çünkü. + ben 1 fan fazladan taktırmıstım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 hdd'yi çıkarıp başka bir yerde denesen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 öle bi şansım şu an için yok. yurttayım . ama hdd sağlam gbi. veri trasnferi yavaş deil. dosya kopyalarken Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 şimdi hdd ye speed test ve bad sector testi yaptım. temiz çıktı. sinir oldum hala bulmuş değilim sorunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 öncelikle jumper ayarı yaptın mı harddiskinde? sata1 gibi çalışacak şekilde ayarlayın denir, ne kadar etkiler bilemiyorum güç hedehödösünü de test etmek için dvdleri çıkarıp bir dene bakalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Sata 2 yi jumperla 1 yapacaksın. Başta smart disk error bile verir bunu yapmazsan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Valla nasıl bakılıyor bilmiyorum ama aynı sorun bende de vardı.. Power supply yetmiyordu benim kasaya, sonra felaket kasılmalar başladı, şu an desktop bilgisayarın yanına koyduğum laptopla bağlanıyorum :/ Harddiske bir haller oldu açılmıyor bilgisayar.. Benim makina gibi patlamasın sonra dikkat et Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 hmm. 1 tane hdd var su an zaten. jumper ayarlamadım ama slave de duruyo.. icinden jumper cıkmadı ztn. acılırken sata 1.5 olarak gozukuo hızı ( sata 1 yani ) . ben eski hdd nin 40 pin kablosunu diğer dvd - writer a takmıştım . şimdi söktüm. aynı 40 pin kabloyu 2 dvd writer a paylaştırdım ( ewt sapıtmıs durumdayım napcamı sasırdım ) . bir de ramlerin slotlarını değiştirdim. sanki biraz daha hızlı gibi. daha kasmadı inşallah düzelmiştir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 40 GB dediğin disk heralde eski ide di mi? onu iptal edip denesene bi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 ewt eski ide. ama zaten o takılı değildi. ama son yaptığım değişiklikler sonrası kasma sorunu düzeldi. ya 40 pin kabloyu paylaştırdığımdan anakartın diğer 40 pin slotu boşa çıkıp bilmediğim sebeplerden dolayı kastırma gitti :mal: yada ram slotunu değiştirmemle alakalı bir şeydi. bilemicem nese duzeldi mutluyum lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 geçmiş olsun. sdffds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2007 geçmiş olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar