Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sağ beyin / sol beyin testi

Sam

Öne çıkan mesajlar

ikisini de gördüm, yöntemi şöyle:b
Atıyorum saat yönünde dönüyor, yani beynin sağ tarafı görüyor, sol gözünüzü kapatıp, sağ gözünüzle ekranın başka yerlerine hızlı hızlı bakışlar atarsanız, beyninizin sol tarafı kontrolü ele geçiriyor hop saat yönünün tersine dönmeye başlıyor. Aynı şekilde bu sefer sağ gözünüzü kapatıyosun sol gözünüzle gene dönen resmin üstüne altına böyle resmi göz kenarından görücek şekilde hızlı bakışlar atıyorsunuz (yani deli gibi bi sağa bi sola bakıyorsunuz ama resme hiç odaklanmıyorsunuz ama göz ucundan da görüyorsunuz hareketiniz) hop gene saat yönünde dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

iki yöne döndüğünü de gördüm. kesinlikle yön değiştiriyor. odaklanmayla bi ilgisi yok.

orda açıklaması var zaten, çoğumuz saat yönünün tersine döndüğünü görürüz diye. altına da yazmış mantık bilmem ne... gerçek olan o anda sola dönüşü olduğu için mantıklı tarafımız sola döndüğünü algılayıp sola döndüğünü söylememizi sağlıyor.

sağa döndüğünü görenlerse daha soyut, daha mantıksız yaklaşanlar.

sabredip izlediginizdeyse iki yone dondugunu de gorebiliyorsunuz :P
Sosyal ağlarda paylaş

çözdüm olayı. istediğim zaman istediğim şeyi görebiliyorum.

olay karının gölge formunda olmasında. resimle açıklayayayaım.
aşağıdaki resme baktığımızda kadının önünemi bakıyoruz arkasınamı bilemiyoruz. yani işaretli bacak bizi gösteriyorda olabilir arka tarafıda. olay bundan kaynaklanıyor.

aha bu da sıfırlanma nokası

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 16:28 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

karı saat yönü tersine dönüyor onu anladım şimdiki keşfimde. ama karıyla ilgisi yok. alttaki yansımayla ilgisi var. zaten saat yönüne döndüğünü farkettiğiniz zaman yansımaya bakarsanız saat yönü tersine dönmeye başlıyor. yansıma olmasa kesin bir kanıya varamazdık ama yansıma yalan söylemez!

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 16:29 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Düşünmeyle ilgili. Bende tersine dönüyordu ilk, bi ara saat yönüne döndü. Şöyle ki, animasyon iki tarafa dönmeyi de sağlıyor gölge olduğu için. Odaklanırsanız istediğiniz an yönünü değiştirebiliyorsunuz, deneyin olur. Çünkü sağa dönmeyi de sola dönmeyi de aynı şekilde yaptığı için, tamamen sizin kafanızdaki şekillenmeye bağlı.

Edir: bağımlılık yaptı yalnız, bi sağa bi sola çeviriyosun istediğin zaman pek keyifli (!).

[ Mesaj 10 Ekim 2007, Çarşamba - 16:34 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...