Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ip paylaşımı

geffen

Öne çıkan mesajlar

Eski ev arkadaşlarımızdan biri şerefsizin önde gideniydi mesela biz tatildeyken kendisi ayrı bir şehirden bizim bağlantımızı kullanıp kotayı falan iyicene aşmıştı. Bağlantı iyicene rezil oluyor bazen merak ediyorum bu adam bizim bağlantımızı mı sömürüyor diye. Üç aşamalı bir sorum olucak.
1. Benim ip'mi başka bir ilden/ilçeden biri sömürebilir mi bir yolla, şifresini falan biliyorsa.
2. Eğer yapabilirse bunu nasıl görebilirim yapıp yapmadığını.
3. Sömürmesini engellemek için ne yapabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

sanmıyorum yapılabilicegini.. bildigim kadarıyla adsl'ler telefon hattına mahsus çalışmaktalar.. başka bi telefon hattı uzerinden sanmıyorum ki sizin kullanıcı adınız parolanız ile bağlantı yapılabilsin.. ama yapılıyor ise gayet bi ekilde sizin kotanızı bitirebilir.. size ifrenizi değiştirmek, arkadaşınızı dövmek düşer..
Sosyal ağlarda paylaş

1 ocak 2007'den itibaren kendi şifren dışında bir şifrenle adsle bağlanamıyorsun.

yani sömüremez.

ayrıca sömürüldüğü zamanlar bile hızı falan etkilemiyordu sadece kotayı etkiliyor, psikolojik seninki :P

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 16:05 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

prudent emin misin bağlanılamadığına?

1 ocak'tan sonra gayet başka şifrelerle bağlandım gibi çünkü kotalı kullanıyordum aşmamak için bir kafenin kullanıcı adı şifreisni kullandım geceleri hep.

sadece kotayı etkiliyor ayrıca. çünkü size verilen hat kaç hızındaysa hangi şifreyle girerseniz girin o hızla bağlanırsınız. bağlantı hızları şifrelere tahsis edilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

1 ocak olmayabilir de şu an kesinlikle bağlanılamayacağından eminim.

çünkü ben de 1.5-2 yıl bu şekilde sınırsız internet kullandım :) sınırsız 256 birinin şifresiyle giriyordum 1mbit sınırsız oh :P

ama olmuyor artık %100 eminim, imkansız.

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 16:10 tarihinde, PrudenT tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
1. Benim ip'mi başka bir ilden/ilçeden biri sömürebilir mi bir yolla, şifresini falan biliyorsa.
2. Eğer yapabilirse bunu nasıl görebilirim yapıp yapmadığını.
3. Sömürmesini engellemek için ne yapabilirim.

1. IP sömürmek yanlış bir terim ama takılmayalım.. Ama dediğin gibi geçmişte bilgisayarını kullanmışsa da şu anda internet üzerinden senin bilgisayarına bağlanarak, senin bilgisayarın üzerinden de işlemler yapabilir. Bunun için remote desktop connection (start > run > mstsc) dahi kullanabilir.. radmin gibi 3rd party programlar da kullanabilir.. Ya da trojan server kurmuş olabilir.. İlk iş olarak "My Computer" ikonuna sağ tıklayarak "properties" seçeneğine girelim.. Karşımıza çıkan pencerenin üstündeki tab'ler arasından "Remote" başlıklı olana tıklayalım. Açılan bölümdeki "Remote Desktop" alanında "allow users to connect desktop remotely" tarzındaki yazıya denk gelen checkbox işaretliyse kaldıralım ki uzaktan erişim ile bilgisayarımıza bağlanamasınlar.. Bunun dışında iyi bir scanner iler bilgisayarımızı tarayalım.. Daha önce 2. maddeye bakmakta yarar var.

2. Task Manager'dan (start > run > taskmgr) bilgisayarın üzerinde çalışan işlemleri kontrol edebilirsin. Açılan pencerenin sol altında "show processes from all users" seçeneğini tiklersen, başka kullanıcıların işlemini de görebilirsin.. Şüphelendiğin işlemleri internetten aratarak, ne olduğunu öğrenebilirsin.. Bunun dışında üst bölümdeki "Users" tabından, senin dışında bir session o sırada bilgisayarda açık mı bakabilirsin.. Tabii bunu şüphelendiğin bir anda yapman daha mantıklı.. "My Computer sağ click > Manage > Shared Folders > Sessions" da içini rahatlatmak için bakabileceğin bir yer..

3- Diyeceklerimi daha çok 1 ve 2. maddelerde dedim aslında.. Radmin ya da mstsc gibi bir şey ile bağlanıyorsa, onları bulup kapatman yeterli.. Bunun için bir servis çalıştırıyor ise start > run > services.msc ekranından servislerini kontrol etmende de fayda var tabii.. Bunun dışında trojan tarzı bir kötü huylu yazılım kullanıyorsa, anti virüs programlarını dene derim öncelikle..

edik: bilmiyorum hangi manyak yukarıda saydığım gibi şeyler yapar.. ama şerefsiz adam demişsin, ondan kıllandım =)

[ Mesaj 09 Ekim 2007, Salı - 16:26 tarihinde, Ractamainus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...