Masteis Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 7, 2007 Ahçı olduk evde be! yeter neyse... Malzemeler -Patates -Soğan -Kaşar peyniri -Süt -Un -Margarin yağ Hazırlanışı : Elimizde ilk önce borcam tepsi olsun(yuvarlak :P) yoksa normal tepside olur(fırına girince zarar görmesin yeter). Patatesleri halkalar halinde(çok ince olmasın) kesip ilk yüzeye yerleştiriyoruz(boş alan pek kalmasın). Üstüne soğanları doğrayıp tavada bi güzel öldürüp patateslerin üstüne yığıyoruz(patatesler ne haşlanmış nede kızartılmış olsun bu arada). Sonra bir tencere çıkartıp içinde margarin eritiyoruz(3 yemek kaşığı boyutunda olsun). sonra üstüne un döküp karıştırıyoruz. Dikkat unun tencerede dibi tutmadan üstüne süt ilave edip karıştırıyoruz durmadan tabi bu arada süt dökmeden önce unun pembeleşmesini bekliyorsunuz. Süt ilave ettikten sonra(azar azar ilave etceksiniz) kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştırcaksınız. Yaklaşık 10 15 dakka sürcek bu işlem. Tabi ki tuz ilave etmeyi unutmuyoruz. Bu arada bemarel sosu hazırlarken(un süt olayı yani) un toparlaşabilir siz karıştırın durmadan onlar geçer siz karıştırdıkca. Beşamel sos iyice kıvamına gelince ocaktan kaldırın ve soğanların üstüne döküp gezdirin yayın. Unutmayın ilk sıra patates sonra soğan sonrada beşamel sosu. Sonra bu beşamel sosun üstüne tekrar halka patatesleri dizin ve gene üstüne soğan kombinasyonu yaptıktan sonra beşamel sosu tekrar dökün fırına atın. Pişmesine yakın 10 dakka kala çıkartın üstüne rendelenmiş kaşar serpiştirin tekrar fırına sürün. Sonra çıkartın afiyetle yiyin.
ombakkombak Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Mesaj tarihi: Ekim 8, 2007 Hastasıyım bu yemeğin. Ama hayatta uğraşıp yapamam.
Masteis Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 9, 2007 foto makina yok be hacı, gir google yaz grafiklere tıkla
Öne çıkan mesajlar