Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Evet kaç gündür uğraşıyorum delireceğim :) şimdi ben xp prof. kullanıyorum format atmak istiyorum nasıl atacağım tüm kökünden atacağım beceremedim.. ms-dos başlangıç disketi oluşturup denedim olmadı.. nasıl olacak bilmiyorum yardım :([hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Start-up disketi ile aç ve F-disk ile yok et sonra gene yarat ve XPni kur.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 start-up disketim yok :) xpdede yaratmayı bulamadım :([hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Xp format atıp tekrar XP yükleyeceksen o zman XP CDsini bilgiayarına takıp çalıştır işlemleri tek tek yapmaya başla. Zaten bir kaç basamak soonra yeniden formatlayıp mı kuracağı yoksa mevcut XPnin üzerine mi kuracağını soruyor. Ya da CD ile açarak da aynen işlemleri yapabilirsin. İki türlü de farketmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 bilgisayarıma takıp yüklemeye başladıktan sonra formatı seçtiğimde gerekli dosyalar c: sürücünüze yüklendiği için c: sürücüsüne format atamıyoruz diyor :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 başka bir sürücü yarat oraya yükle önce, admisitration tools ta var opsiyonu , yeni bir partisyon açabilirsin. sora c: ye format çek, sora windowsu c: ye yükle, sora şu yeni kurduğun partisyonu formatla c: deki windowsla giriş yapıp, sora o partisyonu kaldırıp normal hdd ne ekle gene admin toolstan :) anladın? :-D *!yukardaki cümleyi yazdıktan hemen sonra üstünde beliren beyaz cübbe ve beyaz sakala bakar, ermiştir* [Bu mesaj Norak tarafından 24 October 2003 19:06 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 anlayamadım.. yani karışık geldi biracık.. daha doğrusu admin tools dediğin yer neresi onu anlayamadım :) [Bu mesaj orc_lord tarafından 24 October 2003 19:21 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 suanda tum windowsum gitti nfts dosya sistemi falan artik baslangic disketi yarin aksami beklemem gerekecek :( ama neyseki bir zaman once aldigim linux knoppix cd im varmis ohh :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 admin tools control panelde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 24, 2003 şansa bakın eheu :). linux ile giriyorum neyse şimdi aklıma acaba linux redhat 9.0 falanmı yuklesem diye bir fikir geldi yeni redhatlar çünkü windows dosyalarını destekliyormuş...[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Nasıl destekliyormuş yani Orc. Biraz daha bilgi versene. Ya da kaynak varsa link de verebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghaldszar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Benim bildigim oyle bir sey yok sadece emulatorlerle windows programlarını calıştırabiliyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 şimdi ise şöyle bir sorunum var tüm hddme sıfır atıcam içine linux falan yükleyince doğal haliyle sistem karışmış şimdi bu hddye nasıl köklü format atacağım :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 başlangıç disketi için: bilgisayarım > a: sağ click > biçimlendir > biçimlendirme seçeneklerinden ms-dos başlangıç disketini checkle[hline]C kişisi, 14 July 2003 15:01 tarihinde demiş ki: fintiki funtuku hedehödö pırt cırt kamtiki kıpçak, tikitiki ta... hödöley hödöley, tirinirinom. dunganga dıpçıs çikiçiki ba-ba. filan da falan, bla da blu. dordik dordik mogu mogu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 yaptım işe yaramadı :) şimdi linux uda silme derdi var oof off ;)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catscratch Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 XP cd'n varsa setupdan boot sırasını floppy,cdrom,hdd şeklinde değiştir. cd'yi tak ingilizce yada türkçe olarak "cd'den boot etmek için bir tuşa basınız" yazacak. tuşa bas bekle. ilerde seçeneklerden işte hdd seçim yeri gelicek. Orda ntfs format atma olayı var. Quick format atarsan sadece delete çeker herşeye. Ancak linux'u bilmiorum. Eğer linux'un kendi dosya sistemi varsa ve windows görmüosa o zaman bu dediğim olay olmaz :D[hline]This Cat Scratches Free. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2003 yok valla xp sorun oldu şuanda windows me yükledim bugün.artık yarın xp için uğraşıcam :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavel Mesaj tarihi: Ekim 26, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 26, 2003 Herkes birşeyler yazmış. Bende bildiklerimi anlatiim bari:) Herşeyden önce bir şeyi açığa kavuşturalım. İşletim sistemi HDD üzerinde iki bölgeye veri yazar. Bunlardan birincisi HDD'nin Master Boot Record bölümü ikincisi ise HDD nin genel kullanım alanı. MBR bölümü İşletim sisteminin kendi kendini başlatması için gerekli kodun yazıldığı bölümde denilebilir ve normal format MBR bölümünü temizleyemez. Bu nedenle başka bir işlem daha yapılması gerebilir. 1-En kolay yollardan biri: Bir Win98 Başlangıç disketi yada CDsi bulur, disket yada CD ile bilgisarını açıp MS-DOS kipinde başlatırsın. Daha sonra aşağıdaki komutları sırayla verirsin. Fdisk /MBR bu komut HDD 'nin MBR bölümünü temizler. Böylece kurulu işletim sisteminden yarı yarıya kurtulmuş olursunuz. Aman dikkat! Bu işlem sonunda Linux yada XP'niz muhtemelen çalışmayacaktır. Yani ya kurtarma seçenekleri seçip Önyükleme kaydını tekrar yazacaksınız. Yada sistemi en baştan tekrar kuracaksınız. Neyse bu işlemden sonra güzel bi şekilde Format C: /q/s/u şeklinde formatınızı atarsınız. (Format programı Win98 CD si içinde Win98 klasörü altındadır. Bulamazsanız oraya bakın.) 2. Yöntem : İşletim sisteminiz Windows 2000 veya Windows XP ise HDD ile olan bölüme kadar seçenekleri hızlı bir şekilde geçin ve istediğiniz ayarları yapıp kurulumdan çıkın yada kurmaya devam edin. 3. Yöntem (Benim Favorim) : Takın babalar gibi bir linux cd si ve kuruluma başlayın. İkinci yöntemde ki gibi HDD yapılandırma aşamasına gelin. Bütün bölümleri istediğiniz formatta biçimleyin. Hatta arzu ederseni önce silip sonra biçimleyin. Daha sonra bölüm kaydını yazdırıp kurulumdan çıkın yada linux kurup zevkini çıkarın :) Atladığım unuttuğum yada anlatamadığım birşeyler varsa sorun onlarıda anlatırım. Herkese iyi formatlar iyi geceler yada duruma göre iyi sabahlar...[hline]Uniyasam.Com Admin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ekim 27, 2003 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 27, 2003 evet bende aynen böyle yaptım :)[hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar