Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MP3'e Rekor Ceza

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Çok gereksiz hatta kesin yalan bir haberdir. Böyle birşeyi tespit edipte uygulamak çok zor ki uğraşılmaz. Dünya üzerinde milyonlarca insan internet üzerinde mp3 indiriyor.
Günümüzde orjinal albümlerin en aşağı 15YTL'den başladığını düşünürsek parası olmayanlar ne yapacak? Kafasını mı dinleyecek?
Hadi para var, orjinalini mi arıcaz bide dükkan dükkan dolaşıp yada internette 2 saat site gezinerek.
İnternette sevdiğim şarkıları mp3 olarak çok zor buluyorum ki orjinalleri satılmayanlar var.
Abicim olmaz öyle birşey afedersiniz 40GB'lık bir arşivim var ve afedersiniz bunların orjinaline sahip olmak için milyarlar harcamam lazım. 3 dakka müzik keyfim için bi tarafımdan para sıçmıyorum.

[ Mesaj 05 Ekim 2007, Cuma - 16:32 tarihinde, Masteis tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

- Haber yalan değil, AP (Associated Press
) kaynaklı..

- Kullanıcıya dava açılması da saçma değil. Zamanında Kazaa, RIAA (Record Industry Association of America)'ya karşı davasını "biz insanlara paylaşma ortamı sunuyoruz. bizim platformumuzu illegal paylaşım için kullanan kullanıcılardır. bizim suçumuz yoktur" gibi bir sav ile kazanmıştı.. O zaman suçlunun kullanıcılar olduğuna karar verilmiş ama tüm dünyayı geçin, tüm amerika'daki kullanıcıları bile takip etmenin imkansızlığından dolayı konu askıya alınmıştı.. Ama es kaza bir kullanıca eline geçerse, caydırmak için öpebilir RIAA..

- Korsan kullanım için de şunu diyebilirim;
emeğe saygı, +$
Sosyal ağlarda paylaş

Peki $unu du$unememiz lazim,eyvallah muzisyen emek harciyo mucadele ediyor ama artik herkezin muzik piyasasindan ekmek yemenin neredeyse imkansiz oldugunu bilmesi gerekir eger ki markala$mami$sa.Diger yandan vatanda$a bakalim,bi album 20 kaat bu milletin asgari ucreti 450 kaat.Ev kirasi,elektrik,su vs vs coluk cocuk yok zaten .. 1 albume 20 milyon verecek sirf 2 tane $arki dinlemek icin? Cok mantiksiz geliyor bana.. mp3 u indirdigi zaman $arkici para kazanmayacak belki ama isim yapacak bir suru insan artik direk internete verior $arkilarinji cunku orda prestij yapinca,halk onu isteyince konserlerden falan kazaniyorlar artik albumden para kazanan yok ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Abicim olmaz öyle birşey afedersiniz 40GB'lık bir arşivim var ve afedersiniz bunların orjinaline sahip olmak için milyarlar harcamam lazım. 3 dakka müzik keyfim için bi tarafımdan para sıçmıyorum.

Peki o şarkılar bedavaya mı mal oluyor?

Yanlış anlama benim de bir sürü mp3üm var hepsi de free dl ile elde edilmiş durumda. Ancak haksız olan biziz , sadece nasılsa yakalanmıycaz diye yapabiliyoruz. Senin yaptığın bir nevi zeytinyağı-su , hem suçlu hem güçlü durumu oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında o fiyatlarında dolaylı olarak sebebi biziz
Korsan çok oldukça satışlar azalıyor böylece birim maliyetleri yükseldiğinden fiyatlarıda arttırmak zorunda kalıyorlar. gerek oyun gerekse müzik şirketleri. Korsanın az olduğu yerde fiyatlarda daha makul zaten.

Ben de öğrenci adamım , ama dev ekran bir HD televizyon çok para alamıyorum. Ama onun korsanı da yok e ne yapcam o zaman? e alamıycam. Tek yapabileceğim çalmak , e onun cezası büyük gerçekleştirilmesi zor. Ancak mp3de tam tersi o sebeple yapabiliyorum. Ama yapabilmem bunun hırsızlık olduğu gerçeğini deiştirmezki.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar fiyatları kendilerine göre ayarladıkları için, Amerika dışındakilerin MP3 indirmesini normal buluyorum. Haklı demiyorum tabii ki o kadar emek harcanan bir albümü çat diye internetten indirmeye ama, her albüme de 20 milyon para verebilmek için, belli bir gelir düzeyinde olmak lazım.

Onu geçtim, oyunların fiyatı hakkaten oldukça fahiş geliyor bize. Eh adamlar yine haklı, milyonlarca dolar ve yıllar harcanıyor kaliteli bir oyun yapmak için, 100 YTL'nin üzerindeki bir fiyat da, bu emeğin karşılığı olarak çok çok da abartılı bir şey değil. Ama hitap ettiği kitleye bakınca -öğrenciler- bu paranın ciddi bir külfet olduğu da bir gerçek.

Öte yandan, örneğin bir Mor ve Ötesi'nin 5 milyona indirdiği albümü netten çekip dinlemek, hayvanlık oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu işin yegane çözümü bence şöyle birşey olabilir. Yıllık, aylık işte her neyse bir para verip bu yapımcı şirketlerin oluşturacağı büyük bir mp3 havuzuna üye olmak ve ordan istediğin gibi şarkıları dinleyebilmek. Bir parça çekmek için 3-5 cent para vermek aslında bu işin başlangıcı gibi ama kısıtlayıcı oluyor bu şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...