Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kodak Easyshare CX6330 - Canon Powershot A70

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Selam millet,

Dijital Fotoğraf makiması almayı planlıyorum ve bu iki ürün arasında kararsız kaldım. Daha önce bu ikisinden birisini kullanmış olan veya özelliklerini okuyunca şu diğerinden çok daha iyi diyebilecek varsa yardımlarınızı bekliyorum. Linkleri aşağıdadır

Kodak
Canon

Şimdiden teşekkürler[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

bende kodak ın cx4200 ü var, gayet memnunum, net şekilde çekiyor resimleri.

ayrıca şarj edilebilen pil vede sd hafıza kartı falanda lazım, normal pil ile düşünme bile :) yaklaşık 10 resimde bitiyor :) şarjlı pille ben 800/600 de 200 fotoğraf çektim tek seferde.

128mb lık kart 650 civarı 800/600 resim alır, artı makinanın kendi hafızası var zaten.

[Bu mesaj Norak tarafından 21 October 2003 11:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Birde Kodak DX4530 var, biraz önce onu önerdi, o da baya hoş bir şeye benziyor, 5.2 mp çözünürlük ile tatminkarın ötesinde bir ürüne benziyor.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

Kodak Cx6330'dan vazgeçtim ama hala Canon A 70 ile Kodak DX4530 arasında kararsızım. Özellikler olarak Kodak tartışılmaz dercede daha üstün gibi duruyor ve fiyat olarak da çok daha makul. Canon 390 EU iken ben bir yerde Kodak'ı 280$'a buldum. Kodak 5.2mp, Canon 3.2mp... Şimdi sırf Canon'ı canon diye alırsam ve Kodak'da daha iyi çıkarsa kafamı hangi taşlara vururum onu bilemiyorum.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

Söylediğin olay CMOS lenslerde var CCD olanlarda görmedim hiç. Bu makinalar CCD zaten. (CMOS almayın)

Makinanın kaç Megapixel olduğunun çok fazla önemi yok. 2-3mp amatör bir kullanıcının ihtiyacını rahatça karşılıyor. 3mp alırsan büyük kağıtlara basma güzelliğin olur. Bunca zamandır kullanıyorum ama hiçbir zaman ihtiyaç duymadım. (3Mp alın)

Canonlarda (birde sony'de var) başka hiçbir makinada olmayan AF Assist lamp yada diğer ismiyle AF illuminator var. Makinanın ışığın az olduğu ortamlarda daha rahat focus almasını sağlıyor. Sony'nin fiyatları uçuk, dizaynları uyuz olduğunu düşünürsek Canon alınır (Canon alın)

Canonların fiyatları biraz uçuktur ama kesinlikle dijital makinalar verdiğin parayı sana fazlasıyla geri iade ediyorlar (hizmet olarak :). Geçen sene kodak aldım (cx4300), bir çok eksisinden dolayı canon'a geçtim (sd 400 kullanıyorum su anda).

Dijital zoom denilen zımbırtıya kulak asma. Bilgisayardaki büyütme eyleminden başka bişey değil.

a70'te o seviyede başka hiçbir makinada olmayan bir kaç güzellik var: Lens değiştirilebiliniyor, enstantene aralığı ayarlanabiliyor, shutter speed ayarlanabiliyor. Bunlar amatör anlamda çok anlamlı olmasada birgün birazdaha işi büyütmeye karar verdiğinde kesinlikle arayacağın şeyler. Özellikle shutter speed ve ışık hassasiyeti (ISO) ile oynamayı istiyor insanın canı bir süre sonra. Gece çekimlerinde inanılmaz değerliler.

Sonuç olarak üç kere CANON CANON CANON diyorum :) A70 ise canon'un ürettiği en güzel makinalardan biri tartışmasız.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Adaxe Wiabolih of Eclipse, Rifleman/CH
Liga Sonega of Bloodfin, Artisan
Sosyal ağlarda paylaş

Bide, canon'un lensleri kodaktan daha iyi. Hatta bence dijital makinalarda en iyi lens üreticisi canon.

Ama fotoğrafçılık piyasasında en iyi lens leica olduğu düşünülürse, bu lensi taşıyan panasonic'lerede bakmak lazım. Fiyatları canon'lara göre daha uygun, ama alet biraz daha kaba. AF ilm. yok. LC20e miydi neydi bana tavsiye ediyorlardı bi ara. Isınamadım bir türlü.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Liga Sonega of Bloodfin, Artisan
Sosyal ağlarda paylaş

Fedaykincim, sanırım bir çok veri senin kafanı karıştırmış. Özellikle 5 ve 3 megapixel kavramları seni çok yanıltmış. Bu iki kamera arasında Canon bariz olarak özellik açısından önde. Tek geri kaldıgı nokta ise pixel sayısı. Açıkcası sen eğer ucuz bir 5 mp camera almak istiyorsan eminim ki en iyisi Kodaktır. Fakat 3 megapixellerde Canon' un bu modeli bayağı iyi bir model. Eğer içine sinmediyse sana tüm verilerin detaylı açıklamasını yapabilirim. Daha önce bir kaç arkadaşa da yazdım bu tarz yorumlar istersen senin için de yazayım. Ama eğer 5 mp takıntın yoksa Canon' un modelini gözü kapalı alabilirsin bence. Gerçekten hemen hemen tüm öelliklerde açık ara önde bir cihaz ve cok daha ucuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla hepiniz evet kodak al deseniz ne çok memnun olacaktım bir bilseniz :-) Hem daha ucuz hem benim gibi olaydan pek çakmayana daha iyi gözüküyor hiç düşünmez alırdım ama şimdi aklıma kurt düşürdünüz. Zaten stoklarında da benim istediğim model kalmamış telden sordum, o sebepten Canon A 70 almam daha yüksek bir ihtimal şu anda sizin tavsiyelerinizi de göz önüne alınca. Şeytan diyor 15 gün daha bekle ve Kodak'ı al o daha ucuz diye ama neyse ben Canon alıcam galiba :-) Off off ne zor işmiş bu ya, bilgisayar alacak olsam ne rahat, ne iş için istediğime kendim kara verip ona göre nasılsa toplarım bir tanede fotoğraf konusunda zaten cahelim birde dijitali iyice zor bir karar. Hepinize çok çok teşekkürler bu arada.[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

benim param olsa 1 sn düşünmeden elimdeki kodağı verip cannon alirim ... ama asil soru şu sen bu aleti ne için kullanıcaksin .. öyle bayramda düğünde el öpmede doğumgününde vs... foto çekiim falan derdinde isen hiç cannon kasmasanda olur , kodak FAZLA FAZLA yeter .. ayrica (mustek , nepa vs ... gibi abuk sabuk markalari zaten fotomak. dan saymiorum )KodaK Yine o seviye makinalarda lensfiyati/kalitesi 'nde tatmin edici seviyededir... neyse diyeceğim hedefini belirle ona göre al
örn: bende kodak var aile resimleri çekmek vs .. dışında bi ibşe yaramio bayram seyranlarda çıkıo köşeye.. çünkü benim istediim o değildi ama ailenin istediği o ... fotoğrafçilik falan için a 70 amator seviyede tatmin edici diolar...
sonsonuç : ne yapacağini seç derim .. boşa çok para bağlama[hline]Vanity is my favourite sin¹
¹kibir en sevdiğim günahtır
Sosyal ağlarda paylaş

Şunuda düşünmek gerek: Dijital fotoğraf makinası aldığın zaman, film parası sorun olmadığı için otun bokun resmini çekmeye başlıyorsun. Başta düğün fotoğrafı çekmek için alınan fotoğraf makinası daha sonra "dur bi gün batımı çekeyim" le ilerliyor.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere

Liga Sonega of Bloodfin, Weaponsmith/Architecth
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszar, aslında bu şekilde bir açıklamayı başka bir topic altında yapsan mesela dijital kamera alırken dikkat edilecek hususlar, ne nedir falan gibi vatana millete vede bizlere çok iyi bir iş yapmış olursun derim. Bu başlık altında yokolup gitmesin[hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir.
[ no pain, no gain ]
Sosyal ağlarda paylaş

Desperado neye göre tavsiye ediyorsun, hengi özelliği ile üstün olduğunu söylüyorsun bilmiyorum ama Canon o makinadan da teknik veri olarak daha iyi durumda. Araştırmalarımda bir kaç web sitesinde Canon A70 ile çekilmiş bir kaç test fotografı gördüm ve fotograf açısından da bence gayet iyi bir makina.

Fedaykin haklısın, daha önce yazdığklarımı da toplayıp daha detaylı bir yazı yazmayı düşünüyorum çünkü haftada en az 2 kişiye cevap yazıyorum. Bu aralar digital makina merakı bayağı bir çoğaldığı için böyle bir yazıya gerek var artık sanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ghaldszr bütün yaz o makinayı kullandım hiç bi hatasını göremedim Canonu tam olarak bilmiorum belik lens yönünden filan daha iyidir sony den ama Sony nin resim kalitesi çok iyi fiyat olarak ta Canonda daha iyi
acaba bu iki makinanın karşılaştırmasını yaparmı birisi tam olarak bilgilenelim
Sony p72 vs Canon a70
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...