Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

hala isgal diyorsun

ilhak ile isgal in ayri seyelr oldugunu bilmiyen bir adamla tartisiyorum

Isgal ile Ilhak iki farkli seydir bunu kavraman lazim once

Isgal bir toprak parcasini sahibinin rizasi olmadan istila etmektir
Ilhak ise bir toprak parcasinin resmen el degsitirip baska bir ulkeye tabi olmasidir

her isgalin sonunda ilhak olmiycagi gibi her ilhak isgal yoluylada olmaz

ama genel olarak once isgal eder sonra ilhak edersin

misal amerika irak i isgal etti
askeriyle geldi oraya yerlesti
kukla bir hukumet kurdurdu
isgal durumu suruyor
irakli hala irakli
kendi hukuemti kendi yasalari var ancak ulkesinde amerikan askerleri fink atiyor

oysa ilhak olsaydi Amerika (bu ornek icin kolay analsilsin diye amerikanin federal yapisini gozardi ediyorum) bundan boyle Irak diye bir develt yoktur Irak Amerika Birlesik Devletlerinin 51. eyaletidir derdi
bu durumda toprak el degistirir toprakal beraber egemenlik el degistirir
bunun karsiliginda Irakta yasiyanalr amerikan vatandasi olur
California da yasiyan birinin hakalri neyse ayni haklar Iraktakilere taninir
Amerika yeni eyaletinin can ve mal guvenligini korumak zorunda kalir ayni sekidle bolgeye hizmet yapmak (yol su elektrik vs) zorundadir ve bolge halkindan vergi topliyabilir

Isgal altinda bulunan bir ulkenin egemenligi kagit ustunde kendisine aittir ancak nasil uygulandigini isgalci belirler
Isgal altindaki bir develt varligini surdurmeye devam eder
Isgal eden devlet isgal altindaki bu devletin vatandaslarini kendi vatandasi oalrak kabul etmediginden hizmet yapmaz can ve mal guvenligini saglamaz

arada cok ciddi fark var
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ama genel olarak once isgal eder sonra ilhak edersin

seninde dediğin gibi olay budur.ama işgal olmuştur silah zoruyla yunanistan osmanlıya katılmıitır benim vurguladığım şey buydu senin söylediklerin yunanistan kendi katılmış gibi bi anlam çıkardığım için bunu vurguladım.bukdar kasmasaydın keske sonrasında söylediğimiz seyler faklı değil zaten.nitekim yunanistan durumunda akside olası imkansız 4-5 yuzyıl amerikanın ırağı işgal altında tutamayacağı gibi ilhak kaçınılmazdır zaten
Sosyal ağlarda paylaş

said:
seninde dediğin gibi olay budur.ama işgal olmuştur silah zoruyla yunanistan osmanlıya katılmıitır benim vurguladığım şey buydu senin söylediklerin yunanistan kendi katılmış gibi bi anlam çıkardığım için bunu vurguladım.bukdar kasmasaydın keske sonrasında söylediğimiz seyler faklı değil zaten.nitekim yunanistan durumunda akside olası imkansız 4-5 yuzyıl amerikanın ırağı işgal altında tutamayacağı gibi ilhak kaçınılmazdır zaten

e o zaman şu da var,
selçuklu zamanından sonra çıkan türk beyliklerini,
osmanlı beyliği hep silah zoruyla işgal etmiş ve kendine katmıştır.
o kadar beylik, "abi ilerde sen istanbul since 1453 edeceksin, ben seni sevdim, sana baba diyebilir miyim" diyerek katılmadı osmanlının arasına.

e yunanistan'ı "silah zoruyla" işgal ettiği için "osmanlı'nın devamı değil" diyebiliyorsunuz da, biz anadolu türkleri olarak neden osmanlının devamı olmak zorundayız ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Freyja doğrusunu biliyosan anlatırsın. Forum burası, gülüyorum şudur budur diye saçma sapan mesajlar atıp kaçmakla olmaz.

Bone haksızsın, şu sebepledir ki osmanlı hanedanı selçukludan aldığı mirasın üzerine devlet kurdu. İstedikleri kadar kabul etmesinler onlar da selçuklunun devamıydı. Karamanoğulları impatarluğu kurulsaydı da selçuklunun mirasçısı ve türkiyenin öncüsü olacaktı. Yünanistansa ayrı bi olay, onlar da bizansın devamıdır. Yada daha doğrusu doğu roma imparatorluğunun. Orayı işgal yada ilhak etmiş olmamız bunu değiştirmez
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone haksızsın, şu sebepledir ki osmanlı hanedanı selçukludan aldığı mirasın üzerine devlet kurdu. İstedikleri kadar kabul etmesinler onlar da selçuklunun devamıydı. Karamanoğulları impatarluğu kurulsaydı da selçuklunun mirasçısı ve türkiyenin öncüsü olacaktı. Yünanistansa ayrı bi olay, onlar da bizansın devamıdır. Yada daha doğrusu doğu roma imparatorluğunun. Orayı işgal yada ilhak etmiş olmamız bunu değiştirmez

aslında anadoludaki halk ve yunan adalarındaki halk aynı kökenden gelmekte.
tamam biri bizans biri selçukluydu ama bu iki devletten önce de bir sürü devlet vardı ve anadolu ile yunanistan'ı birbirine bağlardı.

yunan halkı, osmanlı altında azımsanamayacak kadar çok uzun süre kaldı. kendimizi osmanlı sayacak süre kadarını onlar da yaşadı.
hatta osmanlı zamanında, gayrimüslim milletlerin müslüman ve türklerden daha çok hak sahibi ve söz sahibi olduklarını söyleyebiliriz.

söyler misin peki,
bu durumda bizim osmanlı devleti'nin devamı olmamıza rağmen, yunanların osmanlı devleti'nin devamı olmamasının nedenini?
Sosyal ağlarda paylaş

Of.
Olaya gel.
Osmanlı zamanında "millet" kavramı vardı sanacak duyan, "Türk milleti"ni ezdiğini iddia ediyorlar hala ya ahahaha.

Canlarım, Osmanlı zamanında Türk dediğinde "Türk ulusu" anlaşılmıyordu.

"Türk" dendiğinde Anadolu'ya giren yağmacılar, merkezi idareye direnip sürekli isyan çıkaranlar, "vergi vermem lan siego" diyen yörükler kastediliyor. Şimdiki "Türk" kavramıyla o zamanki çok çok farklıdır efendiler.
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanlılar osmanlının kuruluş aşamasında yoktu, devlete sonradan dahil oldular. Anadolu türkleriyse başından beri osmanlının içindeydi, hatta osmanlı dediğin hanedanını bir kenara bırakırsak iznik civarında yaşayan anadolu türkleridir. Sonra diğer beylikler de savaşla vs.le osmanlı boyunduruğuna girdi ve yavaş yavaş devlet ortaya çıktı. Ama bunların yunanlılardan en önemli farkı ortak bir kültüre sahip olmalarıydı. Yunan kültürü ve tarihi ayrı, anadolu beyliklerininki ayrı. Bu yüzden osmanlının devamı değiller.
Sosyal ağlarda paylaş

dayanamadim yazicam.
Bone kelimesi kelimesine hakli bence . Selcuklular harbi TURK tur.Ayrica herkez kendi etnik yapisini soylemekte serbesttir.KURT se KURT der TURK deme zorunlulugu yok ki ? Kime ne ya ? Ne kadar takiyosunuz bi cok $eyi .. OSMANLI dediginiz atalarinizsa siz de TURK Olmayabilirsiniz,cunku OSMANLI larda ne kadar TURK vardi Tarti$ilir.O zaman TURK,KURT,LAZ Diye kavramlar yoktu OSMANLI vardi ..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bone kelimesi kelimesine hakli bence . Selcuklular harbi TURK tur

bu konu başlığı altında selçukluların türk olmadığı söylenmedi
said:
Ayrica herkez kendi etnik yapisini soylemekte serbesttir

bu konu başlığı altında bunun aksi de söylenmedi
said:
KURT se KURT der TURK deme zorunlulugu yok ki ?

bu konu başlığı altında kimse böyle bi zorunluluk olduğunu da söylemedi
said:
O zaman TURK,KURT,LAZ Diye kavramlar yoktu OSMANLI vardi ..

bu konu başlığı altında bu söylendi evet

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 16:36 tarihinde, Zep tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
yunanıstanının osmanlının devamı olabilceğini aklının ucundan geçiren ve bunu tartışmaya kalkan zihniyeti kınıyorum

niye? öyle bir tartışmayı bile türklük gururuna mı yediremiyorsun?

sonuçta biz osmanlı'nın ne kadar devamıysak, onlar da o kadar devamı.

şu an farklı dilleri konuşuyoruz, farklı yemekleri yiyoruz ve farklı topraklarda yaşıyoruz diye, birbirinden taban taban ayrı iki medeniyet mi olmak zorundayız?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
niye? öyle bir tartışmayı bile türklük gururuna mı yediremiyorsun?

hayır türklük gururuma yediremediğimden değil nitekim öyle bi gururumda yok.

kınıyorum çünkü bunu söylemekte olan kişi antik yunan medeniyetini silip atmış olur

kınıyorum çünkü bizansıda bi çırpıda silip atmış olur

yunanlılarla osmanlıların dil,din,ırk,kültürel birikim vs açısından nerdeyse hiç bir ortak yanı yoktur buyuzden kınıyorum
vs
vs
vs

hey allam yaa neleri açıklıyoruz burda yaa
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...