Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye İsviçre Maçında Mehter Marşı

Sovereign

Öne çıkan mesajlar

Bu mac Turkiye Cumhuriyeti Milli Takımı'nın maçı değil mi ? Bence de gereksiz mehter marşının çalınması ..

Soyum Osmanlı'ya dayanabilir inkar ettiğim falan yok ama açıkçası çok da heyecanlandırmaz beni hangi ırktan geldiğim ..

Ben Türkiye Cumhuriyeti nin vatandaşıyım .
Sosyal ağlarda paylaş

Soverign milliyetçi görüşlerini paylaşmayan insanların vatana faydası dokunmaz demen hatalı bir önerme. Sen belki de çabuk gaza gelen, tarihe objektif yaklaşmaktansa şan ve kahramanlık gibi öğelerle bağdaştırıp yorumlayan biri olabilirsin. Normaldir bişey demem. Fakat osmanlıda türk olgusuna karşı hassasiyetinin fazla olmadığı, hatta arka plana itildiği tarihi bir gerçektir.

Ha futbol maçında mehter çalınır mı evet, gaza getiren her şey çalınır. Ama mehterin bizimle alakası yok demek ne kadar hatalıysa vatanını milletini seven tüm türkler mehteri canı gönülden sever demek o kadar hatalıdır. Yeter ki farklı görüşleri ego tatmininden ibaret zannetmeyelim, başkalarını dinleyip anlamaya çalışalım.
Sosyal ağlarda paylaş

ne var yahu sanki osmanlı devletinin milli marşı mıydı mehter marşı? savaşlara giderken calınırdı benim bildiğim. osmanlı devletinden geldik biz de. eskiye gitmeyin diyosunuz da cumhuriyet de 80 yıl önce kuruldu. osmanlı 500 yılı askın sure ayaktaydı. tarihinizi gormekten bu kadar korkmayın, abartıyosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Fakat osmanlıda türk olgusuna karşı hassasiyetinin fazla olmadığı, hatta arka plana itildiği tarihi bir gerçektir.

bunun sebebi türk kelimesinin o yıllardaki algısıyla alakalı......
edit: açıp okumak lazim osmanlılar neden türk kelimesini kullanmamışlar..

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 23:38 tarihinde, Breedan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

derdik demezdik o ayrı bişey. zaten ben çıkıp da, ben haykırırdım türküm diye demiyorum ki. mevzu o değil. ama böyle kaynaklı fln tarihi bi gerçek var ortada. onu dedik ve geçtik

edit: abi bi sohbetten de ban çıkmasın. naş ne demek? bi eliniz ayağınız dursun ya

bir edit daha: mehterin sözlerinde hep kahraman osmanlı halkı demiyo bu arada. türk milleti diyo. bizle alakası yok da havada kalıyo

flood yapmadım editle coştum patiyi kurtardım

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 23:41 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı Nedir?

İmparatorluk.

İmparatorluk Nedir?

Birden çok ulustan meydana gelen devlet.

Türkler varmıydı,vardı.
Türkler kurdu mu?Kurdu.
Osmanlı tarihimiz ve kökenimizmidir?Çoğumuzun.

Diğer Türk devletleri var diye Osmanlı'yı inkar etmek yanlış.Mehter marşı bizide etkilemeli,kullandık çünkü.Bizim marşımız.
Sosyal ağlarda paylaş

butun turk toplumu osmanlıdan gelmiyo,

turk toplumuyla mehter marşının bı bağlantısı yk.

zaten marşlar ordulaındır toplumların değil,
savaş naraları atılan bi marş'la benım bi ilgim olamaz kimsede olduğunu ıdda edemez buna hakkı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Osmanlı Nedir?

İmparatorluk.

İmparatorluk Nedir?

Türkler varmıydı,vardı.
Türkler kurdu mu?Kurdu.

Diğer Türk devletleri var diye Osmanlı'yı inkar etmek yanlış.Mehter marşı bizide etkilemeli,kullandık çünkü.Bizim marşımız.

Budur. Açık ve net bir şekilde açıklamış arkadaş.

Siz kalkıp napıyorsunuz? Yok Osmanlı Türk değildi.. yok Osmanlı'da sultanlar bilmemne falan filan. Ne alakası var bunların ya?
said:
vatanını milletini seven tüm türkler mehteri canı gönülden sever demek o kadar hatalıdır

Azıcık bir hata payı olabilir ama mehter marşı eskiden çalınmış bir marş.. her başka marş gibi.. Banane bu benim için bişey ifade etmiyor diyen bir Türk, milli geçmişini ve tarihini tamamen hiçe sayıyor demektir. Bu da milli geleceğini de pek umursamayacağını gösterir. Bu gibi insanlar genellikle imkanı olunca bu ülkeden ayrılıp başka yerlerde kendine hayat kurmak isteyen insanlar bence.

Milliyetçi görüşlerini paylaşmayan insanlar var diyorsun. Ben milliyetçi bir insan pek değilim. MHP'ye falan oy vermedim (siyasete girmeyelim, sadece kendim hakkımda bilgi veriyorum). Gidip sokaklarda milliyetçi mitinglere katılmıyorum. Söylemek istediğim şey, mehter marşını severek ve gaza gelerek dinleyen herkes senin gözünde aşırı milliyetçi veya gereksiz anlamsız karaktere sahipse, senin bu konsepti anlayışında CİDDİ bir problem var demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eternalus 01 Ekim 2007, Pazartesi - 23:36
bir edit daha: mehterin sözlerinde hep kahraman osmanlı halkı demiyo bu arada. türk milleti diyo. bizle alakası yok da havada kalıyo

Şurasını düzeltmeden edemedim, şimdiki marşların yarısından fazlası sonradan yazılmıştır (II. Mahmut mehteranı ortadan kaldırdığında marşları da tarihten silmişler yanlış hatırlamıyorsam). "Türk milleti" kavramının 20. yy. başlarında ortaya çıktığını da hesaba katarsak, iddianın yanlış olduğu sonucuna varabiliriz sdf.

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 00:09 tarihinde, Werewolf tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Osmanlı Nedir?

İmparatorluk.

İmparatorluk Nedir?

Türkler varmıydı,vardı.
Türkler kurdu mu?Kurdu.

Bence Osmanlı benim kökenimse o zaman Hintlerin kökenide İngiltere. Ben Osmanlıya böyle bakıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zaten marşlar ordulaındır toplumların değil,
savaş naraları atılan bi marş'la benım bi ilgim olamaz kimsede olduğunu ıdda edemez buna hakkı yok.

1. Marşlar orduların mıdır? ahah Türk Milli Marşı ordunun mu sence? İlkokulda her pazartesi sabahı ve cuma okul çıkışı sen Türk Milli Marşını söylemedin mi? Bütün dünyada milli marşlar sadece orduyla alakalı yerlerde mi söyleniyor? Hakkaten komiksin.

2. Savaş naraları atan bir marşla senin bir alakan olmayabilir. Bu karakterine bağlı. Ama ilgin? O marş Osmanlı Devlet'inin marşıysa ordu marşı olsun.. herkesin kullandığı milli marş olsun seninle ilgisi vardır. (Eğer Türksen tabiki)

(ki bugüne kadar herkesin ezberinde bir marş ise, kendi tarihinin farkında olan her Türk o marlı dinlediğinde gurur duyuyorsa tarihiyle, bugünlerde bile o marşın ve o marşlar grubunun değişik ülkelerde Türkler'i tanıtmak amaçlı kullanılıyorsa, meydanlarda gösteri yapıldığında binlerce kalabalık toplanıp hep bir ağızdan haykırıyorsa o marşı bence ordunun değil o toplumun o MİLLETİN marşıdır.)

3. Bunu iddia etmeye hakkı olmasaydı kimsenin, şuanda bütün tarihçiler hapiste olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

madem cok vatan mıllet sakarya modundasınız ozumuz orta asyadan taaaa bruce lee memleketınden gelme nıye demıyorsunuz oralara gıdek ordada bızım atalarımız sehıtlerımız
var (gercı o zaman ıslam yoktu halıyle sehıtte olunmuyordu neyse) ozumuze gerı donelım cın seddının etrafında at surelım kız keselım kursun atalım

bu arada mıllet statda tamgaz we will rock you da soyluyor(gercı sonu farklı)

bagıra cagıra kufurde edıyor bunlarda demekkı mıllı duygu uyandıran seyler
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...