Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Lost] : Mikhail Bakunin'in gizli günlüğü

Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar

Mikhail'i hepiniz tanıyorsunuz , 3. sezonu izleyip de tanımamanız beklenemez zaten.Fakat geçenlerde tesadüfen ulaştığım bazı kayıtlar Mikhail'in 4. sezonda en öne çıkacak karakterlerden olduğunu göstermekte...

Sayid , Russeau ve Locke'un "Flame" istasyonuna gelişinde masanın üzerinde Rusça bazı karalamalar ve yazılar vardı.Belli ki bunlar Mikhail'in günlüğü idi.Bir grup , sanırım DVD setini alıp masaüstüne zoom yaparak- bu taslakların bir kısmını çevirmiş.Ne yazık ki kağıtların bazıları buruşturulmuş olduğundan tam bir çeviri mümkün olmuyor.

1. sayfa
O'nun (eril kişi) ülkesinde kayboldular, ve onlar ... ("meli/malı" eki ile bitmekte)
Eğer gerekli ise toplumsal.... tamamlayarak...
........ bu Andrey'i deli etti...
Kırmızı not: " Benim de adım Andrey"
Nadji..... ( cümle de geçen şeyi yapmamış: was not)
Afgan direnişi....................., ....................... ama o mükemmeldi.
İtibarlı birinin kuzeniydi.... ( Dede veya büyükanne kardeşlerinden gelen bir akrabalık )
..... kuzeybatı .....dan/den birini kontrol ediyordu/ kontrolüne sahip idi.... (eril kişi)
.....ne/na yardım eden bir ........................... uzmanı idi.
....Mücahitlerin kullandığı..

2. sayfa
... zihni/anıları/arzuları... ile............. bedelini ödedi.
.... ve o zamanların tüm radikalleri
...onlar, Batı .... ............takılıp kalmasına/zarar görmesine neden olduklarına inanıyorlardı...
Allah'ın izinde......., böylece kafirleri yeryüzünden kaldırabilirdi....
..... oysa Andrey Afganistan'ın düşmesi durumunda bunun ....... toplumsal devrimi için itici bir güç olacağına........

Kırmızı kalemle alınmış notlar:
" Afgan savaşı hakkında unuttuğum bir çok şey burada var... "
.... Pakistanlılar bugün (bir yere gidecek anlamında) vardı, Nadji .............................. vurgulayarak rapor etti.
...abartılı / samimiyetsiz Rus dilinde...
..... Pakistan gizli servisinin bunda bir parmağı olacağını biliyorduk ve sen....
.... "hakkında onlara izin ver", Andrey biliyordu ...
Senin............................düşündüm

- Yazıya Mikhail tarafından düşülmüş notlarda ise şöyle diyor:
1 - Benim adım Andrey.
2- Afganistan hakkındaki bir çok şeyi unuttum

Çıkardığım sonuçlar :

1- Gerçek Mikhail Bakunin Afganistan'da ölmüştü , büyük ihtimalle oradaki Andrei tarafından öldürülmüş ve karakterimiz onun kimliğini almıştı.

2- Mikhail (yani Andrei) çoğu notta "Allah" kelimesini kullanıyor , Afgan-Pakistanlı direnişçilerden ve Rus politikasının kendi düşüncelerine olan zıtlığından bahsediyor.Bu da bize Andrei'in taraf değiştirip Afgan ve Pakistan'lılarla beraber Ruslara karşı savaşmış bir rejim kaçağı olduğunu gösteriyor.

3- Nadji adında bir kadından bahsetmiş. Rusça dil kurallarına bakarsak bu Nadia da olabilir.

--------------------------------

Gerçek hayattaki Mikhail Bakunin hakkında şu bilgiler var :

Mikhail Aleksandroviç Bakunin (30 Mayıs 1814 - 13 Haziran 1876) tanınmış bir Rus anarşittir. Anarşist düşünürlerin ilk kuşağının temsilcilerindendir ve "anarşizmin babaları" olarak anılan düşünürlerden biridir.
Bakunin hangi isim ya da biçim altında olursa olsun, Tanrı da dahil olmak üzere tüm dış otorite sistemlerini reddeder.
Bakunin'in tanımladığı gibi, bir devrimci özel bir ilgi ya da duyguya izin vermeyen, din, vatanseverlik ya da ahlak konusunda, onu kelimenin her anlamıyla varolan toplumu altüst etme görevinden saptıracak hiçbir şüphe taşımayan, sadık bir insan olmalıdır.

Eserlerinden bazıları: "Federalizm, Sosyalizm ve Antiteolojizm", "Bir Fransız'a Mektuplar", "Mazzini'nin Politik Teolojisi ve Enternasyonal", "Tanrı ve Devlet", "Devlet ve Anarşi"

Sözlerinden Alıntılar:
- 'Mülkiyet hırsızlıktır'
- "İnsanın özgürlüğü, ancak doğa yasalarına kendisi onları öyle kabul ettiği için uymasıyla mümkündür; tanrısal ya da insani, toplumsal ya da bireysel herhangi bir dış güç tarafından zorla kabul ettirildiği için değil"
- "Haydi, yıkıcı ve imha edici sonsuz ruha güvenelim, çünkü bu bilinmez ve sonsuz ruh, tüm hayatın kaynağıdır. Yıkma güdüsü, aynı zamanda yaratıcı bir güdüdür!"

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 05:11 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 05:11 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

abi bu tür zoomlamalardan gazete sayfalarından vs sonuç alan var mı ya 3 sezon içinde?sonuçtan kastım önceden böle böle olablilir falan diyip tutturmuş falan.çok site var rastladığım böle incelemeler yapan ama ne gerek var abi bukdar kafa patlatmaya nasılsa görcez neler olcağını
Sosyal ağlarda paylaş

insan spoiler verir ya
ben 2 sezonu bitirdim 3. izlememiştim daha

ayrıca dizi hakkında konusmak gerekirse hayatımda hiç bi diziyi böyle izlemedim ben

ne biçim dizidir yahu. 4. sezon nasıl olucak acaba.gerçi daha 3. izlemedim

[ Mesaj 02 Ekim 2007, Salı - 17:22 tarihinde, Diablo tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...