horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 asteroth o videoda yalnızca üç kişi vardı, üçü de virtüöz olan. orkestranın tek başına şefsiz çalması zor iş. bakınız bir örnek verelim. beethoven sağırken şeflik yaptı. ve orkestranın götü çıktı beethovene yetişebilmek için. zira kendisi kafasında mükemmel bir orkestranın çaldığını düşünerek şeflik yapıyordu. şöyle düşün, herkese kağıtlarını veriyosun. çalıyolar. 100 kişilik bi senfoni orkestrasındaki her adam ayrı ayrı çalıyo, kanal halinde kaydedip üstüste bindiriyosun. elinde doğru bi eser olma ihtimali çok çok düşük. bilmem anlatabildim im. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 hadi kanka araştır oyalıyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 orkestra şefi işte şef olmadan yalan olur o orkestra :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Şefin önünde partisyonlar var , her entstrümani calan kiside kendi bölümleri var , partisyonlarin girislerini cikislarini şef baslatip bitiriyor , mesela bir gruba diminuendo yaptirmasi gerekiyor ayni enstrümani calanlarin ayni anda aynı derecede indirmesini adamin elinin konumu sagliyor herkez kafasina göre yorumlamasin diyerekten. 30 40 kisilik filarmoni ortkestralarinda sorun olmayabilir ama 100 kisilik senfoni orkestralarinda kesin mevzu cikar şefsiz kanaatimce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ben hala futboldayım, şimdi orkestra şefleri, futbol menejerliğinde iyiler mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Garsonun bile şefi var, şef demeden gelmiyo o hesap masaya, siz dusunun artik gerisini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
glamdring_S Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 @voys Bence sen UO aç onu oyna kafanı yorma fazla böyle şeylere, overload olursun sonra... [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:19 tarihinde, glamdring_S tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 allahtan şu anki imzama bu tarz bi yorum yapmadın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 4-5 kişilik stüdyoya giden gruplar bile bass ı / perküsyonu takip ediyor. Onlar bilmiyor mu ne zaman çalacaklarını? Bilmem kaç kişilik orkestralarda ufacık bir oynama düzeni alt üst etmesin diye adam orada. 5-6 senelik eğitim de boru değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ezberliyemiyorlarmı diyen arkadaşlar ARKADAŞLAR silkelenin 45dklık eserler mevcut yahu. [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:26 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Asteroth gel artık! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 ya beyler rica edicem, anlamadığınız bilmediğiniz konularda bu kadar kendinizden emin bi şekilde ahkam kesmeyin. kaçınız bi grupta çaldınız, kaçınız kaç kez sahneye çıktınız bilmiyorum, provayla esas performans arasında dağlar kadar fark olduğunu en azından tahmin edebiliyo olmanız gerekir. şefler orkestranın tam önünde ve orkestraya dönük olarak durur. çünkü orkestrayı konser esnasında "dinler". bir şefin kulağının mükemmel olması şarttır, onlarca ses arasında hatalı olanı derhal saptayabilmelidir ve orkestrayı ona göre yönetmelidir. hadi anlamadınız sordunuz tamam da, yüzyıllardır süregelen ve şaşmayan bi sistemin herhangi bi elemanı için "şov yapıyo abi, ne gerek var" demeniz, cidden oldukça saçma. şov yapmak istese eline sopayı alır seyirciye döner dil çıkarır headbang yapar kafa sallar ne bileyim. bi oturun düşünün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: Voys 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:26 tarihinde demis ki: Asteroth gel artık! Fesatım lan ben.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Yok aklıma gelen bir kaç örnek için de adam gibi video bulamadım =) Şimdi soru şuna döndü, orkestra şefi, konseri garantiye almak için mi orada bulunuyor? Yani bu adamlar tek bir konser için allah bilir ne kadar çalışıyorlar birlikte, bunun provasını defalarca yapıyorlar, orkestra şefi bir yerde yanlış yapıldığında müdahale etmenin dışında neyi belirliyor orada? Yani konsere herkes tek başına çalışarak çıksa, diyeceğim ki tamam, bu adamın ellerinde her şey, temposuydu, vurgusuydu her konuda adama bağlılar. Ama yani, bunu defalarca birlikte çalışan bir orkestranın, bir konserde "Hmmm burayı nasıl çalıyoduk, dur şu adamı izleyeyim" dediğini sanmıyorum. Çok uzatıp derdimi anlatamıyor gibi hissediyorum, kısaca diyeceğim şudur, bu adam birincil derecede öneme sahip mi hakikaten? Yani "Şefsiz orkestra olmaz, olamaz" diyebiliyor musunuz? Şimdi benimki de biraz alakasız olacak da, ortalama bir müzik grubunun bir şefe ihtiyacı olmadan çıkıp yine ortalama bir saatlik konser vermesi mümkünken, provalar sayesinde bir orkestranın da bunu yapması mümkün değil midir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Voys Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Hayır bi de ezberlemiyolar mı kısmı komik. Sanki şef notaları söylüyormuş gibi. Tempo ve vurgudur düzen, notalar değil. said: şov yapmak istese eline sopayı alır seyirciye döner dil çıkarır headbang yapar kafa sallar ne bileyim. bi oturun düşünün. ahahah : ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: said: § 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:27 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Voys 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:26 tarihinde demis ki: Asteroth gel artık! Fesatım lan ben.. heahhe diyorum ve gidiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Kaçmayın olm, siz de görüş belirtin. Art niyetim yok vallahi, tamamen meraktan soruyorum, zaten bu konuda çok fazla bilgim olmadığını görüyorsunuzdur mesajlardan. Amaç öğrenmek, tartışmak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 değildir abi işte, çünkü bi grubun 4 kişi olmasıyla 5 kişi olması arasında bile o kadar çok fark var ki, doğru uyumu, ahengi yakalamak hele ki klasik müzikte o kadar zor ki. sen kendi partisyonunu istediğin kadar iyi çal, doğru vurguyu ve tempoyu veremezsen, bütünlüğü sağlayamazsan bi boka yaramaz. şefsiz orkestra cpu'suz bilgisayar gibi bişey. ekran kartın, ses kartın, monitörün ne kadar aşmış olursa olsun, cpu'suz olur mu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
daverc Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Önlerindeki notalara da şov olsun diye bakiyolar hepberaber ;) Bunu bi şefin yüzüne söyleyinde gözünüzü oysun o süper sopayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: ortalama bir müzik grubunun bir şefe ihtiyacı olmadan çıkıp yine ortalama bir saatlik konser vermesi mümkünken O grupların da odaklandığı bi eleman oluyor. Single takılmıyo yani herkes. İş orkestraya gelince eleman sayısının bayağı katlanması ve aynı enstrümandan daha çok olması işleri daha detaya yöneltiyor. Şefsiz bir orkestranın başarılı olma şansı tabi ki var, ama birinin tempoda ufak bir oynamasıyla diğerlerinin de sapıtma olasılığı da çok yüksek. Şef de onları birbirlerine muhtaç bırakmamak için bir yolgösterici diyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Abi, ben o ahengin yakalanması konusuna laf etmiyorum. Tabii ki yüksek seviyede bir uyum olması lazım, kaotik saçma sapan bir gürültü olur öyle bir durumda zaten (Ya da modern sanat) Benim tek merakım "Maestro bu olayın tek çözümü müdür?" sorusunun cevabı. =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 valla daha iyi bi çözüm bulabilirsen, seni sahneye doğru alalım :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Messor Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Değil tabi, herkesin önüne bi lcd ekran koyarsın sana vurgu tempo bilgilerini aktarır, veya ilginç yöntemler bulursun. Eskiden kalma bi çözüm, görsel tarafı da hoş. Hem adamın kompozisyon hazırlarken de görevi büyük. Güzel yani : ) [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:38 tarihinde, Messor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 said: gürültü olur öyle bir durumda zaten (Ya da modern sanat) HAAHAHAHA moddeerrrrnnnn arttt[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 23:39 tarihinde, Daesu tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar